tatlidede

Vejdi Kahraman'dan gövde gösterisi

Mardin Bağımsız Milletvekili Seçilmek için adaylık başvurusunda bulunan Mehmet Vejdi Kahraman, Kızıltepe'de seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdi. Kızıltepe'de adeta gövde gösterisi yapan Kahraman, 'Ben partilerin değil, Mardin Halkının adayıyım' dedi.
  • 24.04.2023 12:00
Vejdi Kahraman'dan gövde gösterisi

28. Dönem Mardin bağımsız milletvekili adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Kızıltepe ilçesinde büyük bir kalabalığın katılımı ile Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Kahraman, açılışta yaptığı konuşmanın ardından SKM’den Cumhuriyet meydanına kadar büyük bir kitle ile yürüyüş yaparak adeta gövde gösterisinde bulundu.

14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili genel seçimleri için Mardin Bağımsız Milletvekili adaylığı başvurusunu yaptıktan gerçekleştirdiği seçim çalışmalarını sürdüren Mehmet Vejdi Kahraman, Kızıltepe ilçesi Koçhisar Mahallesi Şahkulubey Caddesinde yapılan Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışında toplanan büyük kalabalığa hitap etti. SKM önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Kahraman, haksızlıklara karşı bir bayrak açtıklarını belirterek “ne bir rant ne bir ihale ne de bir menfaat peşinde değil, sadece hizmet etmeye geliyorum” diyerek Ceketimi koysam seçilir anlayışını birlikte yıkalım çağrısında bulundu.

Açılışı gerçekleştirilen Seçim Koordinasyon Merkezinin önünde seçim konuşturmasını gerçekleştiren Mehmet Vejdi Kahraman, mensubu olmak üzere aday olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103’üncü yıl dönümünde SKM’nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek yaptığı selamlama konuşmasında, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı dileyerek şunları söyledi;

Bilindiği üzere yıllardır süregelen haksızlıklara karşı bir bayrak açtık. Mağdur edilen, yok sayılan, iradesine ipotek koyulmaya çalışılan bu halkın tepkisini ortaya koymak üzere risk aldık ve öne çıktık. Artık hiçbir listeye mecbur değilsiniz. Kendi vekilinizi seçme fırsatını yakaladınız. Mardin’in iradesini meclise taşıma imkânına sahipsiniz. Aday olmakla iradenizi gösterebileceğiniz bir alan açtık. Aday dayatmalarına karşı ortak bir tepkinin öncüsü olmak üzere bu yola girdik.

“Hakkın ve halkın üstünde hiçbir güç yoktur”

Yıllardır siyaset sahnesinde olan bir kardeşiniz olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Hiçbir zaman şimdi olduğu kadar heyecanlanmamıştım. Göstermiş olduğunuz büyük ilgi ve coşkunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Sizlerin bu coşkusunu gördükçe çalışma azmim bir kat daha arttı. Her şeyin en iyisine en güzeline layıksınız. Şunu unutmayın: Hakkın ve halkın üstünde hiçbir güç yoktur. Bu halkın gücünü hiç kimse hafife almasın. Ceketimi koysam seçilir anlayışını gelin hep birlikte yıkalım. Bizler bunun mücadelesini vermeye hazırız. Bu yolda her türlü fedakarlığı göstermeye hazırız. Görüyorum ki sizler de bu mücadeleye hazırsınız. Mardin halkının taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini, iradesinin yok sayılamayacağını gelin cümle aleme gösterelim.

“Desteğiniz sayesinde günden güne kartopu misali büyüyor ve güçleniyoruz”

Mardinli Hemşerilerinin bağımsız olarak adaylığını ilan ettiği günden beri destekleri sayesinde günden güne kartopu misali büyüyüp, güçlendiklerini aktaran Kahraman şöyle devam etti, “Mardin halkı olarak bu kardeşinize öyle muhteşem bir destekte bulunuyorsunuz ki girdiğimiz bu yoldan döneceğimize dair söylentiler çıkmaya başladı. Buradan, adaylıktan vazgeçeceğimi söyleyenlere şunu net bir şekilde söylüyorum: Ben partilerin değil Mardin halkının adayıyım ve beni tanıyanlar bilir ki sözümün eri biriyim. Mardin halkına bir söz verdim ve bu sözden asla dönmeyeceğim.

“Meclisteki gür sesiniz olacağıma söz veriyorum”

Kızıltepe’den Dargeçit’e, Derik’ten Yeşilli’ye, Nusaybin’den Savur’a, Ömerli’den Mazıdağı’na, Midyat’tan Artuklu’ya kadar tek bir hemşerimizi bile mensubu olduğu partiye, ırkına, inandığı bir davaya, dinine ya da dünya görüşüne göre ayırmadan herkesi kucaklayacağıma ve sizlerden aldığım güçle meclisteki gür sesiniz olacağıma söz veriyorum.

Değerli Mardin Halkı; Ben sizden biriyim, ailemi ve beni çok iyi tanıyorsunuz. Bir Allah’ın kulu, Mehmet Vejdi Kahraman:

Siyaset sahnesinde para kazanmıştır DİYEMEZ

Şu ihaleyi almıştır DİYEMEZ

Kendi tanıdıklarını ve adamlarını kurumlara yerleştirmiştir DİYEMEZ

Kendisi veya başkalarına rant sağlamıştır dememiştir ve DİYEMEZ…

Allah’a yemin olsun ki ne bir rant ne bir ihale ne de bir menfaat peşinde değil, sadece ve sadece size hizmet etmeye geliyorum. Allah bizleri ve sizi mahcup etmesin.” Dedi.

Mardin bağımsız milletvekili adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışının ardından büyük bir kalabalık eşliğinden Cumhuriyet Meydanına kadar davul-Zurna ve tezahüratlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirip yeniden seçim bürosu önüne döndüler.

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
ÖZ Mardinli Fahri
24.04.2023 / 14:33

Evet gövde gösterisi değil hakikat ! Yıkama,yağlama, talan tayfasına değil milletin evladına oy verin!

Yorum Yaz