Asıl Adı Atiye - Naşide Gökbudak Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Asıl Adı Atiye kimin eseri? Asıl Adı Atiye kitabının yazarı kimdir? Asıl Adı Atiye konusu ve anafikri nedir? Asıl Adı Atiye kitabı ne anlatıyor? Asıl Adı Atiye PDF indirme linki var mı? Asıl Adı Atiye kitabının yazarı Naşide Gökbudak kimdir? İşte Asıl Adı Atiye kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Naşide Gökbudak
Yayın Evi: Nemesis
İSBN: 6055395209
Sayfa Sayısı: 355
Asıl Adı Atiye Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Zengin bir beyin dadılarla ve özel hocalarla büyütülen güzeller güzeli kızının inişli çıkışlı hayat hikayesi...
Büyük bir azim,çok büyük bir aşk...Her anı,değişen hayat tabloları ile dolu bir hikaye...
Asıl Adı Atiye Alıntıları - Sözleri
- Artık hiçbir şey eskisi gibi güzel değil.
- Cahil insanın düşmanlığı yangına, dostluğu ise kış güneşine benzer.Birincisi insafsızca yakar yıkar, ikincisi ise ne ısıtabilir ne de bir yarar sağlar.
- Hüzün çiçeğim benim ,biraz gidemez misin? Alıp sırça kalbini,bana vermez misin? Zemheride gül açar, nevbaharlar yaşardık. Altın kafesten uçup,bana gelmez misin?
- İnsanın gururlu olabilmesi için, ayaklarını basacağı bir avuç toprak, yiyeceği bir lokma ekmek, içeceği bir tas su ve tutunacak bir dal olması gerekir.
- Yapmak,düzeltmek zor. Bozmak kırmak kolaydır. Özellikle kalpleri…
- Bilseydim hasreti, olur muydum yâd ellerin gelini, Verir miydim yabancıya el değmemiş elimi, Korkarım ki bükecek hasret benim belimi, Gelini,gelini yâd ellerin gelini, Demedi ki zalim felek? Gurbetin zor halini.
- (Bakma kötü dediğine, bilse iyisini söyler).
- İnsanlar da kuşlar gibidir; uçmayı öğrenir öğrenmez, doğup büyüdükleri yuvayı terk edip, “benim” diyebilecekleri yuvalarını kurmaya gidiyorlar.
- Aslına bakarsan dinler de esasta aynılar. İnsanlara doğru olmayı, paylaşmayı,birbirlerini sevmeyi,kavga etmemeyi, küs olmamayı,kısacası; bir gün vicdanı ile yüzleşmeye kalktığında, rahatlıkla vicdanına hesap verebilmeyi öğütlerler.işte din bu demek. Her dinin ibadet şekli başkadır. Peygamberleri başkadır. Bizim ki ahiret peygamber olduğu için, tabii en mükemmel dindir. Ama gel gör çıkarcılar, cahiller, yüce dinimizi zaman zaman ne hale getiriyorlar.
- İnsanın gururlu olabilmesi için, ayaklarını basacağı bir avuç toprak, yiyeceği bir lokma ekmek, içeceği bir tas su ve tutunacak bir dal olması gerekir.
- Cahil insanın düşmanlığı yangına, dostluğu ise kış güneşine benzer.Birincisi insafsızca yakar yıkar, ikincisi ise ne ısıtabilir ne de bir yarar sağlar.
Asıl Adı Atiye İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kitabın adı :Asıl Adı ATİYE Yazarın adı:Naşide Gökbudak Okuyanın adı:Nezaket Topal Asıl adı Atiye nam-ı diğer Küçük Hanım Elazığ 'dan Ergani'ye gelin gitmiştir çok güzel bir kızdır Erganide Eltisi bunu kıskanıp kavga çıkarmıştır Küçük Hanım ve kocası Mustafa Elazığ'a taşınmışlardır Küçük Hanım çok güzel dikiş dökmektedir ekabir ailelerin kadınları hep Küçük Hanım a dikiş diktirmektedirler herşey iyi gidiyordur ama sonra işler tersine dönmüş Küçük Hanım neyi var neyi yok kaybetmiştir tabiki aklınıda ..... Sonuç ne olmuştur (Nezaket topal)
Bu hayatta yalnız kalmaktan yahut yalnız ölmekten korkan insanların kitabı okuyunca daha derin üzüntüye kapılacağını düşünüyorum. Anlatılanın bir hikayeden ibaret olmadığını yaşanmış olduğunu bildiğinizde içinizde açtığı yara anlatılamayacak türden oluyor maalesef. Özellikle kitabın son sayfalarına doğru iyice etkilendim. Oldukça yalın dile sahip bir kitap. Hayatın bu yönlerini görmek için her kesimin okuması gerektiğini düşünüyorum. (thilda)
Asıl Adı Atiye PDF indirme linki var mı?
Naşide Gökbudak - Asıl Adı Atiye kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Asıl Adı Atiye PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Naşide Gökbudak Kimdir?
1937 yılında Elazığ ilinin Perçenç (Akça Kiraz) köyünde doğdu. Lise tahsilini Elazığ Lisesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okurken eğitimini bazı ailevi sebeplerden ötürü yarım bırakmak zorunda kaldı. İstanbula yerleşti. Halen yaşamına İstanbul'da devam eden Gökbudak evli iki çocuk ve üç torun sahibi.
Kitapları:
Sıdıka Hanım-2003
Asıl Adı Atiye-2005
Miralayın Kızı Süreyya-2005
Ben Eşkıya Değilim-2005
Bana Allahaısmarladık Deme(şiir)-2005
Perina'nın Hikayesi-2006
Şelale'nin Bez Bebeği-2006
Hümeyra-2007
Feraye-2008
Naşide Gökbudak Kitapları - Eserleri
- Feraye
- Perina
- Sıdıka Hanım
- Miralayın Kızı Süreyya
- Asıl Adı Atiye
- Hümeyra
- Rahmi Bey
- Sırma'nın Günlüğü
- Kaç Yıl Geçti Aradan
- Şelale'nin Bez Bebeği
- Küpe Çiçeği
- Aykırı Aşklar
- Mihrimah
- İçimdeki Başka Ben
- Neredesin Şelale?
- Gölge Kadınlar
- Yüreğim Şam'da Kaldı
- Dürrüşehvar Sultan
- Anılar Ağacı
- Sana Rağmen Aşkı Sevdim
- Beyaz Güller Açarken
- Beyaz Gülleri Kurutma
- Sevmesem Ruhsuz Sevsem Mutsuz Gibiyim
- Veda
- Aşk Yolunu Kendini Bulur
- Uçan Süpürge
Naşide Gökbudak Alıntıları - Sözleri
- "Kapalı kutunun içinde neler olduğunu müneccim dahi bilemez. Kutuyu açmadığımız sürece söylenenlerin hepsi tahmin olarak kalır." (Anılar Ağacı)
- Çok iyi bir dostun yerini de kimse tutamaz. (Küpe Çiçeği)
- “Umman gözlü koz,hayattaki en zor işlerden biri de senin inanmadığın şeye,karşındakini inandırmaya çalışmaktır.” (Miralayın Kızı Süreyya)
- Ah, şu Türk kadınları. Sevgileri de sonsuz, fedakârlıkları da, hırsları da... (Feraye)
- Adımlarının çıkardıkları sesi dahi duymuyorlardı. Çünkü kalplerinin sesi daha baskın çıkıyordu. (Feraye)
- Hemen hiçbir iktidar, başa geldiğinde verdiği sözlerin arkasında sonuna kadar doluyor veya duramıyor. (Yüreğim Şam'da Kaldı)
- Her şeyin fazlası zarardır derler ya, aklında fazlası zarardı ve insana bazen faydasız olabiliyordu. O halde insanlar neden her şeyin fazlasının peşinde koşarlardı? (Mihrimah)
- Ama hayat, ümit ettiğin müddetçe yaşanır olabiliyordu. (Dürrüşehvar Sultan)
- Seni tanıdıktan sonra, kimseyi sevmek, beğenmek mümkün olamazdı. Olmadı da. (Sırma'nın Günlüğü)
- "Galiba savaşların en zoru, en yıpratıcısı, bir insanın aklı ve mantığı ile, duygularının karşı karşıya gelmesi, kıyasıya çatışmasıydı. Aklın kazanması için çok ama çok güçlü bir karaktere sahip olunması gerekiyordu. Bu da her zaman, her insanda bulunamayacak çok büyük bir özellik ve güzellikti." (Aykırı Aşklar)
- İnsanın gururlu olabilmesi için, ayaklarını basacağı bir avuç toprak, yiyeceği bir lokma ekmek, içeceği bir tas su ve tutunacak bir dal olması gerekir. (Asıl Adı Atiye)
- Çocuklugumuzu ,gençlıgimizi beraber yaşadık .Sizinle paylaşamadıgım bir çok şeyi onunla paylaştım.Gençligimi onunla paylaştım . Yani insanların sahip oldukları ; ama asla zamanında nedenli degerli oldugunu , fark edemedigim en güzel şeyi ; gencligimi.; . (Miralayın Kızı Süreyya)
- Zira geçmişini bilmeyenler, geleceğe doğru yoldan yürüyemez, doğru kararlar alamazlar. (Hümeyra)
- Allah'ım bana insan sevgisi ve merhameti ver. (Dürrüşehvar Sultan)
- Babalık aç açık bırakmamakla olmuyor. Bir baba özellikle de ana çocuklarına manen destek olmalı. Onlara inanacakları bir sevgi ve şüpheye düşmeyecekleri bir güven vermeli. (Yüreğim Şam'da Kaldı)
- İnsanlar, özellikle küçükler korktukları insana güvenemezler ve sevemezler. (Anılar Ağacı)
- Armut dibine düşer. (Hümeyra)
- "Gene imkansızlar içinde imkansızı arıyorum" (Aykırı Aşklar)
- Arada sırada kendiyle bile barışık insanların kıskançlığı veya yapabileceği kötülükler, bağlılığın ve sevginin karşısında daima etkisiz kalırdı. (Aşk Yolunu Kendini Bulur)
- İstanbul her şeyi ile anlatılmaz, anlaşılmaz, devamlı şikayet edilen ama asla vazgeçilemeyen bir şehirdir. (Gölge Kadınlar)