Bir Devrin Destanı - Ozan Arif Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Bir Devrin Destanı kimin eseri? Bir Devrin Destanı kitabının yazarı kimdir? Bir Devrin Destanı konusu ve anafikri nedir? Bir Devrin Destanı kitabı ne anlatıyor? Bir Devrin Destanı PDF indirme linki var mı? Bir Devrin Destanı kitabının yazarı Ozan Arif kimdir? İşte Bir Devrin Destanı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Ozan Arif
Yayın Evi: Hamle Yayınları
İSBN: 9789755410217
Sayfa Sayısı: 288
Bir Devrin Destanı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Tevellüt; kırkdokuz, adım Arif'tir.
Soyadım kütükte Şirin bilinir.
Giresun, Alucra, Hapu köyünden,
Soyumu sopumu sorun bilinir.
Ozan diye tanır tanıyan beni,
Gönlümde yaşatmam garezi, kini,
Velakin memleket, millet haini
Olanlarla aram serin bilinir.
Bir Devrin Destanı Alıntıları - Sözleri
- Savcının ağzından şu okunanlar Benim suçum değil, hep yalan bunlar Dövdüler hakim bey, ağzımdan kanlar Akarak yaptılar benim sorgumu
- Eğilin milletten yükselen sese, Mavi boncuk dağıtmayın herkese, Hoşgörü bezinden takım elbise, Giyerseniz yazık olur vatana.
- Kinin yeri yoktu benim gönlümde, Böyle oldu isem kabahat kimde? İstesem de artık değil elimde Unutamam, unutamam unutmam.
- Arif der ki bunca yıl ay, Geldi geçti vay dünya vay, Yaşamaksa,... Yaşadim say, Aha geldim gidiyorum..
- Hak bildiğin yolda yürü, çürüsen de öyle çürü .
- Siz sormayın bana aşkı Ben bu yurdun aşığıyım Kalleş dosttan gözüm yıldı Düşman merdin aşığıyım
- Üç gardaştık bir zamanlar üç gardaş, O toprakta, sen zindanda, ben sürgün.
- Etim ile besleyip, kanım ile suladım Bu kurak kurutamaz ülkü adlı çiçeği
- Yok ki süzgeç süt süze. Çiftlik oldu memleket, Üç beş tane sütsüze.
Bir Devrin Destanı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Unutamam unutmam.: Ozan Arif'in tek şiir kitabı Almanya'da çok zor şartlar altında basıldı. Bütün şiirleri bu kitapta toplanmasada Sürgünde kaldığı süre içinde yazmış olduğu şiirlerinin tamamı mevcut diye biliriz Ozan Arif Alparslan Türkeş'in ifadesi ile bu yüzyılın Dede Korkut'u. 12 Eylül zulmüne herkesin sustuğu bir dönemde o eserleri ile sazı ile sözü ile inanmış olduğu davanın yükselen sesi oldu. Fetret dönemi diyeceğimiz bir devirde bir neslin Lkücü yetişmesine nefes oldu kaynak oldu. Saygı minnet ve Özlem ile Sonsuz rahmet olsun. Bugün kıymeti bilinmesede yapmış olduğu hizmetlerin şahidi olanlar hakkını her zaman teslim edecektir. (Ali Alp)
Künyem Tevellüt; kırkdokuz, adım Arif`tir. Soyadım kütükte Şirin bilinir. Giresun, Alucra, Hapu köyünden, Soyumu sopumu sorun bilinir. Ozan diye tanır tanıyan beni, Gönlümde yaşatmam garezi, kini, Ve lâkin memleket, millet haini Olanlarla aram serin bilinir Siz sakın sanmayın el vurdu bana; Öpmeye kalktığım el vurdu bana, Bülbül idim bülbül, gül vurdu bana, O yüzden dertlerim derin bilinir Hakkımda istenen ceza çok benim. İpe de çekseler, korkum yok benim. Allah`a çok şükür, alnım ak benim. Bekleyin... Sabredin... Durun bilinir Ben Arif`im, baba bildim devleti. Benim işim uyandırmak milleti. Söylediğim bu destanın kıymeti, Bugün bilinmezse, yarın bilinir. Bu kitabı ilk okuduğumda ortaokul öğrencisiydim ve Ozan Arif'in çoğu şiirini babamdan dolayı ezbere biliyordum. Bir gün babam elinde ozanın kitabıyla geldi. Bir arkadaşı hediye etmiş. Sınırlı sayıda basılmış kitap eldeki imkanlarla. O yüzden de çok fazla kişide yok ve malesef şu an baskısı bulunamıyor. Kütüphanemde böyle bir eser bulunduğu için şanslı görürüm kendimi... Umarım Ozan Arif'in de dediği gibi "söylediği bu destanın kıymeti bugün bilinmezse yarın bilinir." (Selcen Ece)
Bir Devrin Destanı PDF indirme linki var mı?
Ozan Arif - Bir Devrin Destanı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bir Devrin Destanı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Ozan Arif Kimdir?
Alucra'nın Yükselen köyünde doğdu. Babasının memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaokulu Samsun'da tamamladı. 1970'de başladığı öğretmenliği 1979 yılına kadar sürdürdü. 24 Eylül 1980, 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya'da yaşadı.
Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandır. Söylediği türküler akıcıdır. Türkülerinde Türk Milliyetçiliği vurgusunu açıkça belirten ülkücü ozandır. Ülkücü camiada Mustafa Yıldızdoğan, Ahmet Şafak, Ali Kınık ve Atilla Yılmaz ile birlikte en bilinen simalardandır.
Ozan Arif Kitapları - Eserleri
- Bir Devrin Destanı
Ozan Arif Alıntıları - Sözleri
- Arif der ki bunca yıl ay, Geldi geçti vay dünya vay, Yaşamaksa,... Yaşadim say, Aha geldim gidiyorum.. (Bir Devrin Destanı)
- Üç gardaştık bir zamanlar üç gardaş, O toprakta, sen zindanda, ben sürgün. (Bir Devrin Destanı)
- Kinin yeri yoktu benim gönlümde, Böyle oldu isem kabahat kimde? İstesem de artık değil elimde Unutamam, unutamam unutmam. (Bir Devrin Destanı)
- Savcının ağzından şu okunanlar Benim suçum değil, hep yalan bunlar Dövdüler hakim bey, ağzımdan kanlar Akarak yaptılar benim sorgumu (Bir Devrin Destanı)
- Yok ki süzgeç süt süze. Çiftlik oldu memleket, Üç beş tane sütsüze. (Bir Devrin Destanı)
- Eğilin milletten yükselen sese, Mavi boncuk dağıtmayın herkese, Hoşgörü bezinden takım elbise, Giyerseniz yazık olur vatana. (Bir Devrin Destanı)
- Hak bildiğin yolda yürü, çürüsen de öyle çürü . (Bir Devrin Destanı)
- Etim ile besleyip, kanım ile suladım Bu kurak kurutamaz ülkü adlı çiçeği (Bir Devrin Destanı)
- Siz sormayın bana aşkı Ben bu yurdun aşığıyım Kalleş dosttan gözüm yıldı Düşman merdin aşığıyım (Bir Devrin Destanı)