diorex

Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon - Emrullah Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon kimin eseri? Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon kitabının yazarı kimdir? Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon konusu ve anafikri nedir? Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon kitabı ne anlatıyor? Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon PDF indirme linki var mı? Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon kitabının yazarı Emrullah Özdemir kimdir? İşte Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 03.12.2022 00:00
Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon - Emrullah Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Emrullah Özdemir

Yayın Evi: Panama Yayıncılık

İSBN: 9786052444140

Sayfa Sayısı: 256

Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ergenekon…

Onca Türk Destanı içinde kutlu bir destan!

Belki de en kutlusu… Türk’ün yok olmanın eşiğinde iken kurtuluşuna ve küllerinden doğuşuna adanmış en muazzam anlatı. Bizlere asla pes etmemeyi salık veren, Acun üzerinde kalan son Türk’ün neler yapabileceğini çağların ötesinden haykıran bir mesaj…

Ergenekon…

Bu kitapla yeniden hayat buluyor.

Kimi sayfalarında pusatlar cenk meydanlarında tenleri yırtıyor…Kimi sayfalarında bozkırda hayat bulmuş aşklar ve hüzünler tüm saflığıyla bizleri selamlıyor.Kıyan, Nüküz, Akça, Akmaral… Ve Ulu Demirci… Ve Kutlu Kurt… Ve de Börte Çine…

Onlara yakıştırdığımız şu sözlerle sesleniyorlar bize: ‘Ayakta kalan son Türk gün gelir Acun’u dize getirir. Ayakta kalan son Türk demirden dağları eritir. Ve ayakta kalan son Türk alacağı öcü unutmaz, vakti geldiğinde alır…’

Ergenekon…

Sizin özünüz budur! Sizin destanınız budur!

(Tanıtım Bülteninden)

Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon Alıntıları - Sözleri

  • Ergenekon'un onlar için son değil, bir başlangıç olduğunu unutmamaları şart!
  • ...ancak yaşayarak öğrenebileceklerdi.
  • Töre... Türk'ün kanla yazılmış kadim yasası... Kimseyi kimseden üstün görmeyen, doğayı, yaşamı ve namusu dokunulmaz kılan kutlu hüküm...
  • "Beni bunca tasaya düşüren bir ay yüzlüdür Nüküz. Öyle bir güzeldir ki dil ile anlatmak ne mümkün! Kömür karası gözleri kor olur dokunduğu yeri yakar. Dizili kaşları hançer olur bağrıma saplanır. Doğan güne sen dur diyen saçları tel tel ok olur göğsüme saplanır. Kanatlanıp göğe çıksa gökteki yıldız kıskanır. Damla olup suya düşse çağlayan ırmak kıskanır, kar olsa dağ kıskanır, yaprak olsa dal kıskanır..." Nüküz gülümseyerek "Dilin diyemediği buysa..." dedi ve devam etti.
  • Baş olduğun kutlu buduna Tanrı, Türk adını koydu. Nedendir bilir misin? Türk güçlü demektir, kudretli demektir.
  • "Biz uçmağa vardık mı ki cenk bitsin? Oğul yetiştirdi isek cenk meydanında uçmağa varsın diye..."
  • "Kişi oğlu tasarlarmış Kurça!" dedi." Tanrı'nın hepsinin üzerinde bir tasarladığı olduğunu unutarak..."
  • Demir Dağ'ın ardındayız. Ergenekon yurdundayız. Yüzyılların dördündeyiz. Ak Ozan'a kulak verin. Ya budunu saranda, Hepsi uçmağa vardılar. Kutlu savaş meydanında Kıyan'la Nüküz kaldılar. İl Han dedi varın gidin. Soyumuza sürmek gerek. Öz yurdumu esenleyin. Öç çağı bir gün gelecek. Kalktı Nüküz ile Kıyan, Yanlarında hatunları. Yol aldılar binek yayan, Artlarında yağıları. Nice sonra yol bitende, Önlerine bir dağ çıktı. Öyle dağ ki başı gökte Aştılar o Demir Dağ'ı Gün görüp buraya vardı Kıyan, Nüküz, hatunları Boylandılar, soylandılar Ergenekon'a... Sığmaz oldular!
  • Varlık ya da yokluk... Bozkırın keskin dengesi bu ikisinden ibaretti ve barış zamanında palazlanıp büyüyen budunların aç gözlüklerine yenilip dost iken düşman oldukları çokça görülürdü.
  • "Vakit geldi Börte Çine! Artık Kutlu Yol'a düşmek gerektir! Artık Ergenekon'dan çıkmak gerektir! Öz yurdunu atalarının elinden alan yağının üzerine çökmek gerektir."

Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon İncelemesi - Şahsi Yorumlar

"Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez." Mustafa Kemal Atatürk (Özlem)

Ergenekon… Onca Türk Destanı içinde kutlu bir destan! Belki de en kutlusu… Türk’ün yok olmanın eşiğinde iken kurtuluşuna ve küllerinden doğuşuna adanmış en muazzam anlatı. Bizlere asla pes etmemeyi salık veren, Acun üzerinde kalan son Türk’ün neler yapabileceğini çağların ötesinden haykıran bir mesaj… Ergenekon… Bu kitapla yeniden hayat buluyor. Kimi sayfalarında pusatlar cenk meydanlarında tenleri yırtıyor…Kimi sayfalarında bozkırda hayat bulmuş aşklar ve hüzünler tüm saflığıyla bizleri selamlıyor.Kıyan, Nüküz, Akça, Akmaral… Ve Ulu Demirci… Ve Kutlu Kurt… Ve de Börte Çine… Onlara yakıştırdığımız şu sözlerle sesleniyorlar bize: ‘Ayakta kalan son Türk gün gelir Acun’u dize getirir. Ayakta kalan son Türk demirden dağları eritir. Ve ayakta kalan son Türk alacağı öcü unutmaz, vakti geldiğinde alır…’ Ergenekon… Sizin özünüz budur! Sizin destanınız budur! (celal çelik)

Ergenekon Destanının masalsı anlatılışı... Savaş meydanında hile ile kaybedilen bir yurt ve tüm obası kılıçtan geçirilen İl Han'ın soyundan kalan Kıyan, Nüküz, Akça ve Akmaral'ın bozkırlardan Ergenekon'a kadar uzanan aşkları ve onlara rehberlik eden Kutlu Kurt... 400 yıl Ergenekon'da yaşayan İl Han'ın soyundan gelenler kaldıkları bu yurttan katledilen atalarının yurduna göç etme kararı alırlar fakat önlerinde aşılması gereken demirden bir duvar vardır... Börte Çine Han ise ne pahasına olursa olsun, atalarının yurduna göç etme kararında ısrar ederek bu zorlu yola çıkmak için toy kararını gecikmeden onaylar. Kutlu doğuş için küllerinden şahlanacak kanı damarlarında taşıyan Han çıkış yoluna kendisine rehberlik edecek olan Bozkurt'un peşine düşmekten çekinmeyeceğini bilir. Bilgelerin anlattığı destanlardan tanıdığı bu rehber ona da yeniden var olabilme yolunu açmak için rehberlikte gecikmez... Eserde eski Türkçe kelimelere yer verilip, dip not olarak açıklamaları yapılmış. Kitabı okurken kah bozkırlarda at üstünde rüzgara karşı dörtnala koşma hissine, kah savaş meydanlarında kılıç seslerine ve bilgelerin Dede Korkut masallarını dinliyorcasına yaşayarak keyifle okudum... (Nurhan Işkın)

Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon PDF indirme linki var mı?

Emrullah Özdemir - Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Emrullah Özdemir Kimdir?

Yazar Emrullah Özdemir 1983 yılında Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Çimşit Köyünde dünyaya gelmiştir.İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini İstanbul/Beylerbeyi Deniz Astsubay Hazırlama Okulu’nda tamamlamıştır.

Bahriyenin çeşitli gemilerinde görev yapmış ve bu görevler esnasında yaptığı yurtdışı ziyaretlerinde birçok yeni kültürle tanışma imkânı bulmuştur.

Tarihin özel ilgi alanı olduğu bilinen Özdemir, 2011 yılı Ağustos ayında Son Kağan isimli ilk kitabını çıkarmış olup, yeni kitap çalışmalarına hızla devam ettiğini belirtmektedir.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Emrullah Özdemir, Dilek Özdemir ile evli olup Azra isminde bir kızları bulunmaktadır.

Emrullah Özdemir Kitapları - Eserleri

  • Tomris - Türklerin İlk Kadın Hükümdarı
  • Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon
  • Tarık
  • Tong Yabgu
  • Son Kağan
  • Ulu-Kan
  • Ruhum Kıyama Kalktı

Emrullah Özdemir Alıntıları - Sözleri

  • Varlık ya da yokluk... Bozkırın keskin dengesi bu ikisinden ibaretti ve barış zamanında palazlanıp büyüyen budunların aç gözlüklerine yenilip dost iken düşman oldukları çokça görülürdü. (Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon)
  • " Bana sensizlikten daha büyük bir felaket var mı sanıyorsun? " (Ulu-Kan)
  • "Hedefin ne kadar yüksekte olursa olsun, yüreğinde ona uzanabilecek bir inanç merdiveni vardır." (Son Kağan)
  • "Kız atası kızının evdeşi yiğit olsun ister. Kabul edersen kızını otağıma evdeş almak isterim." (Tong Yabgu)
  • "Acun üstündeki en güçlü tılsım nedir,bilir misin?" Derin bir iç çekti Tong ve sert çehresinde nadiren beliren tuhaf tebessümle, "Bilirim!"dedi."En cetin yağıdan daha çetin ve ölüm kadar gerçek!Aşkı sorarsın Muhafız değil mi?Elbette Aşkı sorarsın..." (Tong Yabgu)
  • ... naçizane hayat ve devlet tecrübeme dayanarak şunu çok iyi öğrendim, 'Neyi duyduğun kadar, kimden duyduğun da mühimdir' (Son Kağan)
  • İşte o vakit diller susar, kılıçlar konuşur. (Tarık)
  • “Nerede olursak olalım ilim ana yurdumuzdur, cehalet yabancı bir yer.” İbn Rüşd (Tarık)
  • Biz gerektiğinde pencere demirini süngü yapıp savaşlar kazanırız, dünyanın en büyük donanmalarını, en büyük ordularını darmadağın ederiz ama yine de biz ülkemizi sağ, sol, Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye bölmeye çalışanların Bizans oyunlarını görmekte zorluk çekeriz. Çünkü tarihimizden ders almayı bir türlü öğrenemedik. (Son Kağan)
  • Ergenekon'un onlar için son değil, bir başlangıç olduğunu unutmamaları şart! (Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon)
  • Hedefin ne kadar yüksekte olursa olsun, yüreğinde ona ulaşabilecek bir inanç merdiveni vardır. (Son Kağan)
  • "Töre, devleti düzen içinde tutandır.Töre,devleti devlet yapandır.Töre,binlerce yıllık Türk devlet geleneğini acun durdukça var edecek olandır." (Tong Yabgu)
  • Kişiler için değil, amaçlar için savaşılmalı! Böylece komutanlar düşse dahi ordular düşmez. (Tarık)
  • Şübhe yoktur ki, bir milletin içinden çıkan en büyük caniler, milletlerini sürüklemek istedikleri yolun sonunu görmeyenlerdir. (Ruhum Kıyama Kalktı)
  • "Çakalların hükmü Bozkurt'u görünceye kadardır." (Son Kağan)
  • Bana sensizlikten daha büyük bir felaket var mı sanıyorsun? (Ulu-Kan)
  • Cesaret ancak akıl ile yönlendirilirse faydalıdır. Akılsız baştaki cesaret delilikten başka bir şey değil. Tarık bin Ziyad (Tarık)
  • "Korkuyorlarda ondan" "İnsan hiç kitaptan korkar mı? Devlerden korkar, canavarlardan korkar, ejderhadan korkar! Ama kitaplar... Kitaplar insana ne yapabilirki?" "Korkar evlat, korkar. Bazıları en çok kitaplardan korkar! Çünkü onları okuyanlar kim olduklarını unutmazlar. Düşünürler,muhakeme ederler. O yüzden kimileri, kendi vasıflarından şüphe ediyolarsa en çok kitaplardan, okuyup öğrenen bilge insanların kendilerini sorgulamasından korkar. " (Tarık)
  • "Tarih" diyordu Kenan. "Önce tarihi öğrenmek lazım! Ama gerçek tarihi! Tarih onu kimin kaleme aldığına göre değişir. Sahnedeki iyi ve kötüyü senaryoyu yazan belirler. Türk tarihini, Osmanlı tarihini, Cumhuriyet tarihini, yakın tarihi, komşu milletlerin ve dünyaya yön veren milletlerin tarihini iyi bilmek lazım. " (Son Kağan)
  • "Acaba mutlulukta herkesi geride bırakan bir kimseye rastladın mı? " (Tomris - Türklerin İlk Kadın Hükümdarı)

Yorum Yaz