Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar - Yeşim Türköz Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar kimin eseri? Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar kitabının yazarı kimdir? Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar konusu ve anafikri nedir? Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar kitabı ne anlatıyor? Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar PDF indirme linki var mı? Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar kitabının yazarı Yeşim Türköz kimdir? İşte Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Yeşim Türköz
Editör: Can Kara
Yayın Evi: Epsilon Yayınevi
İSBN: 9786051739946
Sayfa Sayısı: 120
Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
“Kâşifler tek başlarına anılır ama bu, onlara eşlik eden onlarca, yüzlerce insana ve keşif yolculuğunda sürülen izleri bırakmış olan geçmiştekilere haksızlıktır. Kâşifler yoktan var etmezler, yalnızca var olanı keşfederler; belki de daha önce zaten keşfedilmiş, unutulmuş, gizlenmiş ya da yok edilmiş olanı... Belki de birilerinin çoktan bildiklerini...”
Büyü Dükkânı alışveriş geleneği, istekler ve bedellerin zorlu denklemlerinin çözülmeye çalışıldığı pazarlıklarla devam ediyor. Yaşlı bilge de onun bilge müşterileri de iç dünyalarının labirentlerinde gezinirlerken bu kez sanki daha cesur adımlarla ilerliyor, daha alt katmanlara inmeyi deniyorlar... Ve galiba artık insanın her şeyi bildiğini iddia ettiği bir dünyada, sorulması gereken şu soruyu soruyorlar bize:
O çok istediğiniz şey midir gerçekten istediğiniz?
Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar Alıntıları - Sözleri
- Kaşifler yoktan var etmezler, yalnızca var olanı keşfederler
- “ Hayattan alacaklı olduğumuzu düşündüğümüz sürece yetinmek zordur. Eksiği eksik bırakmak bize zavallılık gibi gelir. Oysa güç, sahip olmakla değil, yoksunluklara tahammül edebilmekle gelişir.”
- İlkel olan daima kötü değildir. O parçanız size farklı bir deneyim de vadediyor olabilir.
- Ne kadar çok önyargısı vardı insanın temizlenmek bilmeyen.
- Hayattan alacaklı olduğumuzu düşündüğümüz sürece yetinmek zordur. Eksiği eksik bırakmak bize zavallılık gibi gelir. Oysa güç, sahip olmakla değil, yoksunluklara tahammül edebilmekle gelişir.
- Oysa sorumluluklar da arzular da talepkar ve bencildiler, yalnızca kendilerinin merkezde olmasını isterlerdi, insana düşen ise elindeki suyu farklı saksılara adil biçimde paylaştırmaya çalışmaktan ibaretti.
- Kaşifler tek başlarına anılır ama bu, onlara eşlik eden onlarca, yüzlerce insana ve keşif yolculuğunda sürülen izleri bırakmış olan geçmiştekilere haksızlıktır.
- “İnsan kendi kıyısını köşesini bilmeden başkalarının iç dünyalarında gezinmemeli.”
- Biliyor musunuz; can acısı korkunun zehrini alır. Acıya dayanma gücünüz arttıkça bağlanmaktan köşe bucak kaçınmadığınızı görürsünüz. İşte o zaman yağmur yağar yağmaz sığınıza geri dönmek yerine şemsiyenizi kapatıp hayatın sizi biraz ıslatmasına izin verebilirsiniz.
- Her erkek içinde bir kadını, her kadın içinde bir erkeği barındırabildiği sürece doğru dürüst yaşamayı öğrenir. Kendi karşıtlıklarımızla aşılanırız hayatta.
- İnsan bazen sevmediğinden değil, doyasıya sevebilmek için gider birbirinden...
- “ Sırılsıklam aşık olmak hiç de fena bir duygu değildir. Size, insan olduğunuzu hissettirir ve farklı lezzetler yaşatır. Asla yapmam dediğiniz şeyleri yapabildiğinizi görür, kendinizi çok daha iyi tanırsınız.”
- “ Biz aslında iç dünyalarımızda akrandık ve aynı hakikatin hissedarlarıydık.”
- “ Belki de insan hiçbir yere ait değildi ve kendinden hiçbir zaman emin olmamalıydı. Yıllarca kendinize güvenerek yüzdüğünüz denizde bir gün ayağınız dibe değmediği için paniğe kapılabilir, o günden sonra da asla eskisi gibi gözü kara yüzemezdiniz.“
- Insan bazen sevmediğinden değil, doyasıya sevebilmek için gider birbirinden
Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Yazarın anlatımını ve ana fikri çok sevdim."HAYATTA EN ÇOK İSTEDİĞİNİZ ŞEY, HAYATTAN ALABİLECEĞİNİZ EN İYİ ŞEY MİDİR?" Yeşim Hanım her bir öyküde bu soruya cevap vermemizi bekliyor."Ben pencereyi açtım, bakın, görün" diyor adeta. Önceki iki kitabı #büyüdükkanı ve #büyüdükkanındaikiçınar kitaplarını da okumayı çok isterim.Kendinizi sorgulayacağınız kitaplari seviyorsanız şiddetle tavsiye ederim️ . (Nihal)
Büyü dükkanı üçüncü bahar bir gün aniden karşıma çıktı ve heyecanla alıp okudum. kitap/buyu-dukkani--4690 ve kitap/buyu-dukkaninda-iki-cinar--4689 kitaplarının devamı niteliği taşıdığı konusunda biraz yanılmışım sanki. Öncelikle ilk kitabın benim hayat akışımdaki yerinin önemini belirtmek isterim. İki kitap da severek okuduğum güzel yüzleştirmeleri olan ve büyü dükkanından kendi hayatıma ne alabilirimlerle bitirdiğim kitaplar oldu. kitap/buyu-dukkani-ucuncu-bahar--300666 ise içerik olarak ilk iki kitaba paralel ama asla bir yarım kalmışlığı tamamlamıyor. İkinci kitabın sonunda kendi hayatıyla bolca karşımızda olan yaşlı adam üçüncü kitaptan uzak bir yerden geliyor ve o gittiği dönemdeki gidiş nedeni küçük Çınar hiçbir şekilde kitapta geçmiyor buralar bende biraz hayal kırıklığı yarattı kitabın sonunda yer alan hikayede bağlantıyı ben mi kuramadım acaba diye soru işaretleri bolca kafamda yer alıyor. Anlayan varsa lütfen bana da açıklasın... (Merve)
Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar PDF indirme linki var mı?
Yeşim Türköz - Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Yeşim Türköz Kimdir?
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden 1985 yılında mezun olmuş ve aynı bölümden Klinik Psikoloji alanında bilim uzmanlığı derecesini almıştır. Doktora derecesini Ankara Üniversitesi Klinik Psikoloji ABD’da tamamlamıştır. Bilkent Üniversitesi, Bayındır Hastanesi ve Başkent Üniversitesi Psikiyatri ABD'da çalışmıştır. Psikolojik gelişim, psikoterapi ve eğitim çalışmalarını Günışığı Psikolojik Gelişim ve Psikoterapi Merkezi’nde sürdürmektedir.
Sosyometri ve psikodrama alanında 4 yıl boyunca uygulamalı eğitimden geçmiş, bilişsel psikoterapi, gestalt psikoterapisi, aile terapisi ve grup terapisi alanlarında uygulamalı eğitim almıştır. İstanbul Psikodrama Enstitüsü'nde üst aşama psikodrama eğitimini sürdürmektedir.
Ergen ve yetişkinlerde bireysel psikoterapi, çift terapisi, aile terapisi ve grup psikoterapisi alanlarında uygulamalarını yürütmektedir.
Uzmanlık alanına giren konularda seminer, konferans ve çalışma grupları düzenlemekte, öğrencilere ve profesyonellere yönelik eğitimler vermektedir.
“Büyü Dükkânı”, “İç Dünya Oyunları” ve "Büyü Dükkânı'nda İki Çınar" isimli üç kitabın da yazarıdır (Epsilon Yayınları)
Yeşim Türköz Kitapları - Eserleri
- Büyü Dükkanı
- Büyü Dükkânı'nda İki Çınar
- İç Dünya Oyunları
- Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar
- İçeride Oyun Var
Yeşim Türköz Alıntıları - Sözleri
- Yani terk edilen, aslında terk eden midir? (Büyü Dükkânı'nda İki Çınar)
- Yaşamaktan aldığım tadı her daim arttıran değerli varlıklarım, eşim ve çocuklarıma... (İç Dünya Oyunları)
- "Sınırlar ve ayrılıklar olmasa öyküler bu kadar zengin olur muydu acaba?" (Büyü Dükkânı'nda İki Çınar)
- Hayattan alacaklı olduğumuzu düşündüğümüz sürece yetinmek zordur. Eksiği eksik bırakmak bize zavallılık gibi gelir. Oysa güç, sahip olmakla değil, yoksunluklara tahammül edebilmekle gelişir. (Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar)
- Daha iyi ya! Her şeye yeniden başlayacağım.. "Zaten geçmişi hatırlamak istemiyorum ki..!" (Büyü Dükkanı)
- Her insanın, yaşamında çok istediği ancak sahip olamadığı bir şeyler vardır. Ya da sahip olup kaybettiği şeyler... Bazen de sahip olduğu ancak kurtulmak istediği şeyler... İşte bütün bunlar, o ülkede yaşayan insanların bir kısmı için Büyü Dükkânı'na gelme nedeniydi. (Büyü Dükkanı)
- Kaşifler tek başlarına anılır ama bu, onlara eşlik eden onlarca, yüzlerce insana ve keşif yolculuğunda sürülen izleri bırakmış olan geçmiştekilere haksızlıktır. (Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar)
- “İnsan kendi kıyısını köşesini bilmeden başkalarının iç dünyalarında gezinmemeli.” (Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar)
- Geçmişi hatırlamayanlar, onu bir kez daha yaşamak zorunda kalırlar. (Büyü Dükkanı)
- Hangimiz gelecekte ne yaşayacağımızı bilebiliriz ki? Geçmişi geçmişte bırakmak en iyisi.. (Büyü Dükkanı)
- Şu sıralar hep ikilemler içindeyim.. (Büyü Dükkanı)
- Dünya Mutlu Bir Masal Diyarı değildir Dr. Hüzün. (İç Dünya Oyunları)
- İnsan bazen sevmediğinden değil, doyasıya sevebilmek için gider birbirinden... (Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar)
- Insan bazen sevmediğinden değil, doyasıya sevebilmek için gider birbirinden (Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar)
- Doğadaki bütün zıtlıklar ve değişimlerden bir bütünsellik doğar. (İç Dünya Oyunları)
- “Hayatta en çok istediğiniz şey, hayattan alabileceğiniz en iyi şey midir?” (Büyü Dükkânı'nda İki Çınar)
- Ya hiç sevmedin kendini Kimse sevmiyor diye Ya da bir tek sen sevdin seni Kimse sevmiyor diye (İç Dünya Oyunları)
- İnsanlık tarihinden çıkartılacak ne çok ders vardı.. (Büyü Dükkanı)
- ... aşkım, nefretim ve öfkemle yapayalnız kaldım. (Büyü Dükkanı)
- “ Biz aslında iç dünyalarımızda akrandık ve aynı hakikatin hissedarlarıydık.” (Büyü Dükkanı Üçüncü Bahar)