Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" - Feyza Perinçek Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" kimin eseri? Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" kitabının yazarı kimdir? Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" konusu ve anafikri nedir? Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" kitabı ne anlatıyor? Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" PDF indirme linki var mı? Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" kitabının yazarı Feyza Perinçek kimdir? İşte Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Feyza Perinçek
Yazar: Nursel Duruel
Yayın Evi: Can Yayınları
İSBN: 9789750709395
Sayfa Sayısı: 416
Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Cemal Süreya / "Şairin hayatı şiire dahil" alışılagelmiş, planı kalıplaşmış, beylik bir yaşamöyküsü değil. Tam tersine, Cemal Süreya şiirinin olanca inceliğini düzyazıda arıyor. Cemal Süreya'nın şiirinden hayata açılıyor, şairin hayatını şiirle buluşturuyor, örtüştürüyor. Böylesi bir yöntemi seçtiği için, hem göz kamaştırıyor, hem de kim bilir ne çetin bir çalışmaydı, dedirtiyor okura. Diyebilirim ki, edebiyatımızda yazılmış en güzel biyografilerden biri, bir başyapıt.
Selim İleri
Yaşam dizimizin yeni durağı, Cemal Süreya / "Şairin hayatı şiire dahil". Feyza Perinçek'le Nursel Duruel'in birlikte gerçekleştirdikleri bu çalışma, yalnızca edebiyat dünyamız için değil, okurlar ve tüm şiirseverler için de vazgeçilmez bir kaynak. Sanatçının desenleri ve yaşamının çeşitli dönemlerinde çekilmiş fotoğraflarıyla...
Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" Alıntıları - Sözleri
- " şimdi açsam pencereyi beklesem Sen gelsen Olmaz ya hani geliversen Hiçbir şey sormasan Hiçbir şey söylemesen Sussam Sussan Sussak. Susuşların anlattığını dinlesek Sırt sırta otursak Sormasak birbirimize sebebini Sarılsam Sarılsan Sarılsak. Ve yine hiç bir şey konuşmasak Ama anlasak ne vardı sahi Olmaz ya Hani diyorum olsa ne vardı. "
- Aklıma yüzün geliyor. "Çünkü her yüz bir memlekettir."
- Bir de kendi kendime sesli konuşmam var. Ben asıl oradayım işte.
- "Üzüldüğünü anlamayan seni mutlu edemez..."
- "Gibisi olmayan yar"dır Seniha. Kendisi de "Gibisi olmayan bir adam". "Gibi" sözcüğünü yasaklar.
- "Analar çay demliyor en güzel geleceklere."
- 'Ben bütün kötü şeylere yalnızlık diyorum.'
- 'İki kalp arasında en kısa yolun uzatılmış bir kılıç olduğu çağlarda yaşasaydık.'
- 'Hayatımı başka hiçbir hayatla değiştirmek istemediğime göre, demek ki mutsuz değilim...'
- Sana bir şey söyleyeyim, insan dostuna karşı aptaldır.
Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Cemal Süreya'nın hayatını en iyi anlatan kitap... Cemal Süreya'nın Erzincan'dan Bilecik'e neden göç ettiğine, çocukluğuna, ilk aşkına, balzaminine, üvercinkasına, kendisini yeni şiire yönlendiren şaire, üniversite yıllarına, arkadaşlarına, şiirine, entelektüel yapısına ve diğer birçok şeyine dair öğreneceğiniz hikaye ve bilgiler bu kitapta... Cemal Süreya'yı yakından tanımak isteyenler haydi bu kitaba... Bu kitabın tanıtımını mavi sayfalar adlı YouTube kanalımda gerçekleştirdim. Linki buraya bırakıyorum. Sevgiler... https://youtu.be/b9o4y5zvmGo (Burhan ÖZALP)
Her bir sayfada bir başka anlaşıyoruz Cemal Süreya'yla. Aslında bundan önce iki sırdaştık yalnızca. Ben sayfalarının arasına saklanıyordum. Bazen de küçük tartışmalar yaşanıyordu aramızda. Dalga şiirini okurken Hikmet Benol'u hatırlıyordum her dizenin sonunda. Ha ha. Üvercinka'nın ilk satırlarında ben de vardım Lâleli'den dünyaya doğru giden o tramvayda. Bir de en sevdiğim satırlar mesela: "Fazıl Hüsnü diyor ki, ne diyor Fazıl Hüsnü?../Keşke yalnız bunun için sevseydim seni." Çocukluğundan bahsediyor biraz. Anlıyorum ki o aslında Cemalettin olmamış hiçbir zaman. Bazen uzaklaşıyorum ondan. Seniha'ya her vurduğunda. Ama öyle şeyler söylüyor ki gidemiyorum da. "Köklerimiz kendi çiçeklerinden ürküyor." diyor. İşte bundan sonra aksi mümkün değil, dost oluveriyoruz oracıkta. Ağustos koyuyoruz acıların adını. Devamı sonra.. (Özgür Kara)
Önceden Cemal Süreya ' yı bilirim sanırdım şimdi bu kitabı okuduktan sonra onla yaşar oldum. Çok güzel bir kitap Onu daha yakından tanımak isteyenlere guzel bir fırsat derim ben (Gözde Kübra ÖZBÖLÜK)
Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" PDF indirme linki var mı?
Feyza Perinçek - Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil" PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Feyza Perinçek Kimdir?
Feyza Perinçek, 18 Ağustos 1949'da doğdu. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu'nu bitirdi. 1968 gençlik hareketi içinde yer aldı. 12 Mart öncesinde Akşam gazetesinde daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde çalıştı. 12 Mart döneminde TİİKP davasında yargılandı, 2,5 yıl Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu'nda kaldı. 1974'te Aydınlık dergisini yeniden yayımlanması çalışmalarına katıldı. 1975'te Adana İncirlik yürüyüşüne katıldı ve tutuklandı. Halkın Sesi dergisinin yazı kurulu üyesiydi. Aynı yıllarda İstanbul'un gecekondu bölgelerinde parti çalışması yaptı.
İşçi Partisi Merkez Komitesi üyesi de olan Perinçek bir dönem Merkez Disiplin Kurulu üyeliğinde de bulundu.
1978-80 yılllarında günlük Aydınlık gazetesinin İstanbul ve Ankara bürolarında çalıştı. 1980'lerde Türkiye'de gelişen kadın hareketi içinde yeraldı. 1987 yılında yayın hayatına başlayan 2000'e Doğru dergisinde haber müdürlüğü, yazıişleri müdürlüğü ve yayın koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
1993'te günlük Aydınlık gazetesinde ve daha sonra haftalık Aydınlık dergisinde yazıişleri müdürlüğü yaptı.
1999 yılında Kadınlar Dünyası dergisinin yazı kurulu üyesi ve yazarıydı.
2000 yılında Atatürk'ün Bütün Eserleri'nin editörlüğünü, 2002'de Ulusal Kanal haber müdür yardımcılığını yaptı. Cemal Süreya Arşivi kitabını hazırladı. Nursel Duruel ile "Cemal Süreya Şairin Hayatı Şiire Dair" adlı biyografiyi yazdı.
Feyza Perinçek Kitapları - Eserleri
- Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil"
Feyza Perinçek Alıntıları - Sözleri
- "Üzüldüğünü anlamayan seni mutlu edemez..." (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- 'İki kalp arasında en kısa yolun uzatılmış bir kılıç olduğu çağlarda yaşasaydık.' (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- 'Ben bütün kötü şeylere yalnızlık diyorum.' (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- 'Hayatımı başka hiçbir hayatla değiştirmek istemediğime göre, demek ki mutsuz değilim...' (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- Sana bir şey söyleyeyim, insan dostuna karşı aptaldır. (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- "Analar çay demliyor en güzel geleceklere." (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- " şimdi açsam pencereyi beklesem Sen gelsen Olmaz ya hani geliversen Hiçbir şey sormasan Hiçbir şey söylemesen Sussam Sussan Sussak. Susuşların anlattığını dinlesek Sırt sırta otursak Sormasak birbirimize sebebini Sarılsam Sarılsan Sarılsak. Ve yine hiç bir şey konuşmasak Ama anlasak ne vardı sahi Olmaz ya Hani diyorum olsa ne vardı. " (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- "Gibisi olmayan yar"dır Seniha. Kendisi de "Gibisi olmayan bir adam". "Gibi" sözcüğünü yasaklar. (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- Aklıma yüzün geliyor. "Çünkü her yüz bir memlekettir." (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")
- Bir de kendi kendime sesli konuşmam var. Ben asıl oradayım işte. (Cemal Süreya "Şairin Hayatı Şiire Dahil")