Çocuğunuza Sınır Koyma - Robert J. Mackenzie Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Çocuğunuza Sınır Koyma kimin eseri? Çocuğunuza Sınır Koyma kitabının yazarı kimdir? Çocuğunuza Sınır Koyma konusu ve anafikri nedir? Çocuğunuza Sınır Koyma kitabı ne anlatıyor? Çocuğunuza Sınır Koyma PDF indirme linki var mı? Çocuğunuza Sınır Koyma kitabının yazarı Robert J. Mackenzie kimdir? İşte Çocuğunuza Sınır Koyma kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Robert J. Mackenzie
Çevirmen: Mehtap Gün Ayral
Yayın Evi: Yakamoz Yayınları
İSBN: 9786053845317
Sayfa Sayısı: 400
Çocuğunuza Sınır Koyma Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Sorumluluk Sahibi, Bağımsız Çocuklar Yetiştirmek için Anlaşılır
Sınırlar Koymak
Çocuklarınız kurallarınıza uymuyor, yanlış davranışlarda
mı bulunuyorlar? Doğru davranmaları konusundaki önerilerinizi önemsemiyor ya da red mi ediyorlar? Yumuşak ve otoriter eğitim modelleri arasında kararsız mı kalıyorsunuz?
Oysa bu modellerden daha eğitici ve daha az çaba gerektiren bir yöntem var. Çocuğunuza Sınır Koyma, çocuklarınızın daha nazik ve saygılı olması için altyapı oluşturmanıza yardımcı olur.
Robert MacKenzie tarafından yazılmış ve tekrar gözden
geçirilerek genişletilmiş bu baskı ile kanıtlanmış teknik ve
yöntemleri öğrenecek ve çocuğunuzun sizinle işbirliği yapmasını sağlayacaksınız.
Bu kitap anne-babalara şu özellikleri kazandırıyor:
Anlaşılır, kesin ve etkili sınırlar koymak
Çatışma ve güç mücadelelerine son vermek
İşbirliğine yönlendirecek kurallar koymak
Çocuklara sorun çözme becerileri kazandırmak
Yanlış davranışlar karşısında mantıksal sonuçlar uygulamak
Çocukların, gelişimlerini yönlendirecek sınırlara ihtiyaçları vardır. MacKenzie'nin rehberliğinde sizler de mutlu ve tatminkâr bir aile hayatı için gerekli olan eğitici sınırları oluşturmayı öğreneceksiniz.
(Tanıtım Bülteninden)
Çocuğunuza Sınır Koyma Alıntıları - Sözleri
- Belirsiz ve tutarsız sınırlar söz konusu olursa çocuklar yoldan çıkıp kaybolabilirler.
- Sınırlar , kurallarımızı iletir ve iliskilerimizdeki güç ve otorite dengesini sağlar.
- Katlanılacak sonuçlar iyi seçim yapmayı teşvik eder.
- Çocuğun enerjisini atması için ona tahtayı silmek, kağıtları dağıtmak, yemek fişlerini toplamak, evrakları götürmek gibi işler verilmelidir.
- Çocuklar net ve anlaşılır sınırlarla karşılaştığında ilişkiler hakkındaki pek çok araştırma sorusunun da cevabını bulurlar.
- Ebeveynler sözleriyle kurallarını öğrettiklerini sanırken aslında davranışlarıyla öğretmektedirler.
- Çoğu durumda sorun , sınırlar konusunda net olmayan iletişimden kaynaklanır..
- Çocuklar yaşadıkları ortamın kurallarını anlamayı isterler. Kendilerinden ne beklendiğini, kontrolün kimde olduğunu, ne kadar ileri gidebileceklerini ve daha fazla ileri gittiklerinde neler olacağını bilmek isterler.
- Sözleriniz davranışlarınızla desteklenirse çocuklar, kurallar ve beklentiler hakkında net mesajlar alırlar.
- Net olmayan ve etkisiz sınırlar gelistirmis ailelerin neredeyse tümü, anlasmazlik durumunda defalarca tekrar eden bir iletişimsizlik dansı yaparlar..
- Bütün çocuklar, kurallarımızı ve beklentilerimizi belirlemek için sınırları zorlar.
- Sınırlar güven verir.Saygılı sınırların belirlenmesi çocuklara güçlü mesajlar verir: Ben senin annenim, babanım. Güçlüyüm, becerikliyim. Bana güvenebilirsin, sana doğru yolu gösterebilirim.
- Sert sınırlar, kural ve beklentilerimizle ilgili net sinyaller gönderir. Bu sinyallerle eğitilen çocuklar ne dediğimizi anlarlar çünkü dediklerimizi yaptığımızı görmüşlerdir. Sözlerimizi ciddiye almayı öğrenirler ve işbirliği yaparlar.
- Sözlerimizle davranışlarımız birbirini tutarsa çocuklar sözlerimizi ciddiye alır ve kuralı anlarlar. Sözlerimizle davranışlarımız birbirini tutmazsa çocuklar dediklerimizi duymazdan gelir ve bildiklerini okurlar.
- Sözlerimizle davranışlarımız birbirini tutarsa çocuklar sözlerimizi ciddiye alır ve kuralı anlarlar.
Çocuğunuza Sınır Koyma İncelemesi - Şahsi Yorumlar
kitap/cocugunuza-sinir-koyma--17613 Bu kitap içindeki yöntemler, binlerce ebeveyne ve öğretmene, inatçı çocuklarla iletişim kurabilmekte ve onlarla işbirliği sağlamada yardımcı olmuştur. Eğer zamanınızı ve enerjinizi, bu yetenekleri edinebilmek için yeterli oranda harcarsanız, siz de bu ödülü elde edebilirsiniz. Kitabın tadını çıkarın. (Kitap önsözünden (Neslî Âtî)
Çocuğunuza sınır koyma ; Dr. Robert Mackenzie aile terapisti ve eğitimsel psikologdur. Ebeveynler ve öğretmenler için kaynak kitap olarak her zaman faydalanılabilecek bilgiler içermektedir . Sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirmeyi , işbirliğine yönlendirecek kurallar koymayı ve çocuklara sorun çözme becerilerini kazandırmayı bu kitapta bulabilirsiniz. Çocukların becerilerini geliştirmelerini , incitmeden ders almalarını nasıl sağladığınızı yine bu kitapta görebilirsiniz . Kitapta anlatılan gerçek yaşam hikayelerinde , verilen yöntemlerle çocuklarla daha iyi bir iletişim kurmanın yolları anlatılmaktadır. Keyifli okumalar.. (0-15 yaş arası çocuğu olan ebeveynler için başucu kitabı sayılabilecek değerli bilgiler var ) (Cem)
Çocuğunuza Sınır Koyma PDF indirme linki var mı?
Robert J. Mackenzie - Çocuğunuza Sınır Koyma kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Çocuğunuza Sınır Koyma PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Robert J. Mackenzie Kimdir?
Dr Robert J. MacKenzie, Ed.D. Aile Terapisti, Eğitim Psikoloğu ve ulusal veliler ve öğretmenler, çocukların öğrenme ve davranış sorunları çözmek yardım deneyimi fazla 25 yıllık Veli Eğitimci ve Personel Gelişim Trainer tanıdı.
Dr MacKenzie üç yüksek oranlı kitap yazmıştır.
Sınırları Ayar anne kurallarını öğretmek ve her yaştan ve mizaç çocuklar için açık, sağlam sınırlarını kurmaya yardımcı olur.
Sınıf içinde Sınırları ayarlama etkili sınıf yönetimi öğretmenler için bir beceri eğitim programıdır.
Sizin iradeli Çocuk ile Sınırları ayarlama veliler ve öğretmenler daha test ve güç mücadelelerine bizi meşgul çocukları zor yükseltmek, zorlu kurallarını ve kazanç işbirliğini öğretmek yardımcı olur.
Dr MacKenzie dan Eğitim Psikolojisi alanında yüksek lisans yapmıştır Davis Kaliforniya Üniversitesi , 1977 yılında ve onun Danışmanlık doktorasını ve Eğitim Psikolojisi , San Francisco Üniversitesi aile danışmanlığı ve ebeveyn / öğretmen eğitim atölyeleri, Dr. sağlamanın yanı sıra 1990 yılında MacKenzie dergileri ve eğitim dergilerinde yazıyor ve okullar, hastaneler, ebeveyn / öğretmen örgütleri, üniversiteler, kilise grupları ve toplum hizmeti kuruluşlarının çok çeşitli özel danışır. Dr. MacKenzie üyesidir American Psychological Association .
Robert J. Mackenzie Kitapları - Eserleri
- Çocuğunuza Sınır Koyma
- Çocuğunuza Sınır Koyma 2
Robert J. Mackenzie Alıntıları - Sözleri
- Sabır, öğrenilebilir bir yetenektir. Herkes belli durumlarda sabırlı olmayı öğrenebilir. (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Genetiksel ve çevresel faktörlerin, huyların gelişiminde önemli roller oynadığını biliyoruz fakat bu faktörlerin etki dereceleri hâlâ bilinmiyor. (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Ebeveynler sözleriyle kurallarını öğrettiklerini sanırken aslında davranışlarıyla öğretmektedirler. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- Sert sınırlar, kural ve beklentilerimizle ilgili net sinyaller gönderir. Bu sinyallerle eğitilen çocuklar ne dediğimizi anlarlar çünkü dediklerimizi yaptığımızı görmüşlerdir. Sözlerimizi ciddiye almayı öğrenirler ve işbirliği yaparlar. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- İnatçı yapıdaki çocuklar için birçok disiplin ve rehberlik yöntemi gerekir. (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Affetmek, tamamen kontrolünüzde olan, tek yönlü ve karşılık beklemeyen bir eylemdir. Affetmek bir seçimdir, hem de çok güçlü ve önemli bir seçim. (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Hareketlerinizdeki Etkisiz Mesajlara Örnekler (Belli Belirsiz Sınırlar) • Çocukların, dağınıklıklarını öylece bırakıp gitmelerine izin vermek. • Çocukların, geride bıraktıkları dağınıklıkları toplamak. * Kendi başına giyinebileceği halde çocuğunuzu giydirmek. • Kötü davranışın kendi kendine biteceğini umup görmezden gelmek. • Keyfiniz yerinde olduğunda kötü davranışa göz yummak. • Çocuğunuz başkasına, vurduğunda, bunun nasıl bir his olduğunu ona göstermek için ona tokat atmak. • Kötü davranışlarının sonuçlarını yaşamalarını engellemek. • Çocuğunuz kötü bîr davranış sergilediğinde kendinizi ya da başkalarını suçlamak. Öfke nöbetine girdiklerinde onların dediklerini yapmak. • Kötü bir davranışta bulunduklarında onları affetme (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Psikoloji mastırı yapmış, çocuk gelişimi üzerine sağlam bir geçmişi olan, aynı zamanda rehberlik ve psikolojik danışmanlık üzerine doktora yapan biriydim. Her nedense bunların hiçbiri, en küçük oğlumla anlaşabilmeme yardımcı olmuyordu. Yapabildiğimin en iyisini, sahip olduğum bu vasıflarla yapmaya çalışsam da işe yaramıyordu ve daha başka ne yapabileceğimi de bilmiyordum. Benimle ya da onunla ilgili bir hata olup olmadığını merak etmeye başlamıştım. (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Bütün çocuklar, kurallarımızı ve beklentilerimizi belirlemek için sınırları zorlar. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- Çoğu durumda sorun , sınırlar konusunda net olmayan iletişimden kaynaklanır.. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- Net olmayan ve etkisiz sınırlar gelistirmis ailelerin neredeyse tümü, anlasmazlik durumunda defalarca tekrar eden bir iletişimsizlik dansı yaparlar.. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- Sözleriniz davranışlarınızla desteklenirse çocuklar, kurallar ve beklentiler hakkında net mesajlar alırlar. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- Katlanılacak sonuçlar iyi seçim yapmayı teşvik eder. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- Belli belirsiz koyulan sınırlar, teoride kural olarak geçerlidir fakat pratikte böyle değildir. Sınamaya davetiye çıkarırlar çünkü karışık mesajlar taşımaktadırlar. Sözler, durumun sonlandırılmasını ister gibi gözükse de hareketlerin verdiği mesaj durumun sonlandırılmasının beklenmediği ve gerek duyulmadığı yönündedir. (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Akşam bisikletle dışarı çıkmak gibi bir hata yapan çocuğu, sevdiği tatlıyı yemekten ve sevdiği televizyon şovunu izlemekten mahrum etmek onda küçük bir sağduyu oluşturur. Tatlı ve televizyon şovuyla bisikleti alıp dışarı çıkma arasında nasıl bir ilişki vardır ki? Hiç yoktur. Gösterilen sonuçlar davranışla alakalı değildir. (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Eğer oltaya takılıp çocuğunuzla tartışmaya tutuştuysanız ya da kurallarınız üzerine çekişiyorsanız bu durumda kurallarınızın tartışılabilir olduğunu gösteriyorsunuz demektir. (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Sözlerimizle davranışlarımız birbirini tutarsa çocuklar sözlerimizi ciddiye alır ve kuralı anlarlar. Sözlerimizle davranışlarımız birbirini tutmazsa çocuklar dediklerimizi duymazdan gelir ve bildiklerini okurlar. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- Sınırlar güven verir.Saygılı sınırların belirlenmesi çocuklara güçlü mesajlar verir: Ben senin annenim, babanım. Güçlüyüm, becerikliyim. Bana güvenebilirsin, sana doğru yolu gösterebilirim. (Çocuğunuza Sınır Koyma)
- Etkisiz Sözlü Mesajlara örnekler (Belli Belirsiz Sınırlar) "Şimdi de banyo yapma zamanı. Tamam mı?" • "Bir süre uslu olmayı deneyemez misin?" • "Hadi gel senin işini beraber yapalım." "Bana bir iyilik yap ve bir kereliğine işbirliği yap." "Görmüyor musun telefonla konuşuyorum • "Davranışlarını beğenmiyorum." • "Daha iyi bir yolda ilerliyorsun." • "Doğru şekilde davranmanın zamanı geldi." • "Buna inanmıyorum, sen her zaman işbirliği yapardın benimle." • "Sil şu sırıtkan ifadeyi yüzünden!" (Çocuğunuza Sınır Koyma 2)
- Belirsiz ve tutarsız sınırlar söz konusu olursa çocuklar yoldan çıkıp kaybolabilirler. (Çocuğunuza Sınır Koyma)