Dokuza Kadar On - Özdemir Asaf Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Dokuza Kadar On kimin eseri? Dokuza Kadar On kitabının yazarı kimdir? Dokuza Kadar On konusu ve anafikri nedir? Dokuza Kadar On kitabı ne anlatıyor? Dokuza Kadar On kitabının yazarı Özdemir Asaf kimdir? İşte Dokuza Kadar On kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Özdemir Asaf
Yayın Evi: Yapı Kredi Yayınları
İSBN: 9789750817779
Sayfa Sayısı: 112
Dokuza Kadar On Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Yalnızlık paylaşılmaz..
Paylaşılsa yalnızlık olmaz.
(Tanıtım Bülteninden)
Dokuza Kadar On Alıntıları - Sözleri
- Yaşamak değil, beni bu telaş öldürecek.
- Gelmen bir iyiliktir diyecektim.. Kapıyı hep başkaları açtı.
- Bir ülke karanlıktır, bir sokağı sönükse.
- Sana gitme demeyeceğim. Üşüyorsun ceketimi al. Günün en güzel saatleri bunlar. Yanımda kal. Sana gitme demeyeceğim. Gene de sen bilirsin. Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim, İncinirsin. Sana gitme demeyeceğim, Ama gitme, Lavinia. Adını gizleyeceğim Sen de bilme, Lavinia.
- Benim söylemek için çırpındığım gecelerde, Siz yoktunuz..
- Bir yürek üşümüş Kapamış kapılarını, Onarmak zordur.
- Yaşamak değil, Beni bu telâş öldürecek.
- Yaşamak değil, Beni bu telâş öldürecek.
- Şarkı söylüyormuşum Sokaklarda, görmüşler
Dokuza Kadar On İncelemesi - Şahsi Yorumlar
11: İnsanın içinde bir şeyler kıpırdar. Anlamsız, çaresiz, manasızdır. Arar durur ya içindeki kıpırtının ne olduğunu; ama bulamaz, bulamayacaktır insan. Şiire başvurur sonra. Kağıtlara anlatmaya çalışır içindeki kıpırtıyı. Şansıylsa anlar sonunda kalem ve kağıtla... Özdemir Asaf ya da kim bu adamı bu kadar yalnız bıraktı mı demeliyim bilmiyorum ama muazzam bir şair. Anlaşılır. Hissedilir. Kolay bir dil. Ve derinlemesine yazılar. Yani sözlerini duyunca okuyunca şiirden anlamayan biri bile bazı manalar çıkartabilir. Ha Cahit Zarifoğlu olsa mesela anlaşılması zordur yani beyniniz yanar ama Özdemir Asaf kolaylıkla anlaşılıyor. Derdini böyle yazmak isteyen bir şair. İyiki de böyle bir şair. Aşkını, yalnızlığını, yorgunluğunu yazmış şiirlerinde. Anlatmış bir iki kelimeyle derdini. Toplumun genel değerlerindeki yanlışlara değinmiş, hayıflanmış. Fıslıdamış okurun kulağına, anlasın diye. Anlamak düşer şimdi Bize. Bu kitap Özdemir Asaf'ın özellikle yazdığı bir kitap değil. Kitapta Doğan Kardeş seçme şiirler var. Özdemir Asaf'tan seçme şiirlerinin olduğu bir kitap. Böyle olunca ayrı bir güzel olmuş. Farklı kitaplarından sözler, şiirler olunca neredeyse tamamı mükemmel. Hani her şairin sözü, şiiri çok güzel olmaz. Böyledir yani hayatta kim ağzını her açtığında dünyanın en harika sözünü söyler? Hangi yazar kalemi her oynattığında muhteşem şeyler ortaya koyar? Olmaz. Normaldir. Zaten böyle bir yazar olsa hayatta okunmaması gerekir. Her sözcüğü harika olsa sözlere kafa yormaktan kitap bitmez be. Hah işte bu kitap öyle bir kitap. Özdemir Asaf'ın en iyi denebilecek şiirlerini barındırıyor. O yüzden her sayfa ayrı bir zevkle okunuyor. İsmini de Dokuza Kadar On şiirinden alıyor. Rahat bir kafayla deniz kenarında rüzgarın hafif esintisi eşliğinde çayınızı, kahvenizi yudumlarken okuyabileceğiniz çok güzel bir kitap. Her yaştan kişiye tavsiye edilir. Keyifli okumalar... (Oğuzhan Güneş)
Söz konusu ‘Özdemir Asaf’ olunca, yinelenen incelemelere, beğenilere, takdirlere girmek yerine, ismine yahut şiirlerine her rastladığım da, aklıma gelen şu anektodu paylaşmak isterim. . "Bir gazeteye, edebiyat sayfasına arkadaşlarımızla beraber yazıyorduk. 5-10 günde bir de gidip, şiirlerimizin küçük paralarını alıyorduk. Tatlı oluyordu. Bir gün muhasebeye gittiğim zaman, 'Müdürü göreceksin.' dediler. Müdüre gittim. 3-4 tane şiirim çıkmış. Biri bir satır, biri iki, biri üç satır falan. 'Efendim, beni istemişsiniz.' dedim. 'Bak oğlum, arkadaşların koca koca şiirler yazıyor. Sen de en iyi, en yüksek parayı alanlardan birisin. Sen de biraz çok yaz da, aldığın parayı hak et.' dedi. Gençtim, biraz alındım. 'Öyleyse, bu şiirlerin bedeli gazeteye armağan olsun.' dedim. Kapıdan çıkıyordum, 'Evladım üzülme.' dedi. Bu sefer adam üzülmüştü. Parayı aldım, verdiler ama ondan sonra o gazeteye şiir yazmadım.." yazar/ozdemir-asaf (Zeliha)
Dokuza Kadar On PDF indirme linki var mı?
Özdemir Asaf - Dokuza Kadar On kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Dokuza Kadar On PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Özdemir Asaf Kimdir?
Özdemir Asaf (11 Haziran 1923, Ankara - 28 Ocak 1981, İstanbul), Cumhuriyet dönemi Türk şairlerdendir.
11 Haziran 1923 tarihinde Ankara'da doğdu. Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. Babası Mehmet Asaf Şura-yı Devlet'in kurucularındandır. Babasının öldüğü yıl, 1930, Galatasaray Lisesi'nin ilk kısmına girdi. 1941 yılında 11. sınıfta, bir ek sınavla Kabataş Erkek Lisesi'ne geçip 1942 yılında mezun oldu. Hukuk Fakültesi'ne, İktisat Fakültesi'ne (3. sınıfa kadar) ve bir yıl Gazetecilik Fakültesi'ne devam etti. Bu arada Tanin ve Zaman gazetelerinde çalıştı ve çeviriler yaptı.
İlk yazısı Servet-i Fünûn (Uyanış) dergisinde çıktı. 1951 yılında Sanat Basımevi'ni kurdu ve kitaplarını Yuvarlak Masa Yayınları adı altında yayımladı. 1962'de Mehmet Ali Aybar öncülüğünde kurulan Temel Hakları Yaşatma Derneği'nin kurucularından oldu.
28 Ocak 1981'de hayata veda eden Özdemir Asaf'ın ilk eşi Sabahat Selma Tezakın'dan Seda isimli bir kızı; ikinci eşi Yıldız Moran'dan ise Gün, Olgun ve Etkin adında üç oğlu vardır.
Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Özdemir_Asaf
Özdemir Asaf Kitapları - Eserleri
- Sen Bana Bakma Ben Senin Baktığın Yönde Olurum
- Bir Kapı Önünde
- Yuvarlağın Köşeleri
- Dün Yağmur Yağacak
- Kırılmadık Bir Şey Kalmadı
- Benden Sonra Mutluluk
- Çiçek Senfonisi
- Sana Mektuplar
- Çiçekleri Yemeyin
- Yalnızlık Paylaşılmaz
- Dünya Kaçtı Gözüme
- Yumuşaklıklar Değil
- Dokuza Kadar On
- Seçme Şiirler
- Özdemir Asaf'ça
- Lavinia
- Nasılsın
- Sen Sen Sen
- Hidim
- Bütün Eserleri
Özdemir Asaf Alıntıları - Sözleri
- Seni saklayacağım inan, Yazdıklarımda, çizdiklerimde, Şarkılarımda, sözlerimde. (Sen Bana Bakma Ben Senin Baktığın Yönde Olurum)
- “Devir bir kötü devir Düşünceler, duyuşlar cılız. Anlayışlar kıt Kimse kimseyi takmıyor efendim…” (Benden Sonra Mutluluk)
- İmkansızlıkları yaşamak mıdır sevmek, ...yoksa severken imkansız mıdır yaşayabilmek…? (Yumuşaklıklar Değil)
- Kolay mıdır bir anda her şeyden Vazgeçip gitmek, yoksa her şeye rağmen gitmekten vazgeçip sevmek mi gerek?. (Özdemir Asaf'ça)
- "Aşkın matematiği farklıdır Lavinia. 2'den 1 çıkınca 0 kalır." (Lavinia)
- "Günün en güzel saatleri bunlar, yanımda kal." (Kırılmadık Bir Şey Kalmadı)
- Kelimelerden büyük, kelimelerin içinde, Bir şey kaldı senden Yaşamalar'ın arasında kaçamaklı. (Bir Kapı Önünde)
- Yüreği soğuyanın savaşı biter. (Yalnızlık Paylaşılmaz)
- Gelenler gitmeyecekmiş gibi.. (Seçme Şiirler)
- “Gelecekse beklenen, Beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, Özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir.” (Yumuşaklıklar Değil)
- Hepsinin gelmesini bekleme; Bir kişi gelmeyecek. Sen alışmayasın diye, Korkmayasın diye, Düşünesin diye.. Kendine yetmen için.. Herkesin kendinden kaçacağı yerlerde Sen kaçmayasın diye. (Bir Kapı Önünde)
- boşuna yorulma gönül ,sadece sevmek yetmiyor ✿ (Sen Sen Sen)
- Geçse de umudun baharı yazı Gözlerde kalıyor yaşanmış izi (Seçme Şiirler)
- "Yanılmıyorsam, saygılarla yalnızdım.. Saygılar duymasaydım, yanılmazdım.. Yaslanacak anılarım olsaydı, Söyleye söyleye böyle saklamazdım." (Bütün Eserleri)
- Unutmak isteyorsun, unutamayorsun, Aynı kelimelerle. (Bir Kapı Önünde)
- “Baharda kışı, Kışın da baharı özler insan. Ne uzaksa onu özler… Kavuşmak şart mı? Boşver! Bazı şeyler yokken güzel…” (Yalnızlık Paylaşılmaz)
- Kendisinden uzak kalmış olanlar çok bağırır. (Yuvarlağın Köşeleri)
- Söylesene... Sevmek, çok sevmek insana eziyet mi vermelidir. (Sana Mektuplar)
- Ama ne olur sakın bir insanı gönülce, gözce, dilce, ruhça kırmayın. (Yuvarlağın Köşeleri)
- Yalnızlık paylaşılmaz.. Paylaşılsa yalnızlık olmaz. (Çiçek Senfonisi)