matesis
dedas

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri - Şaban Kuzgun Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri kimin eseri? Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri kitabının yazarı kimdir? Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri konusu ve anafikri nedir? Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri kitabı ne anlatıyor? Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri PDF indirme linki var mı? Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri kitabının yazarı Şaban Kuzgun kimdir? İşte Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 17.07.2023 12:00
Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri - Şaban Kuzgun Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Şaban Kuzgun

Yayın Evi: Fazilet Neşriyat

İSBN: 9789944251198

Sayfa Sayısı: 348

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bu eserde Hıristiyanlığın kutsal kitabı İnciller ele alınmış, bunların yazılması ve toplanması tarihi seyri içinde incelenmiştir. Ayrıca İncillerde yer alan konular tesbit edilmiş, hangi konunun hangi İncil’de nasıl anlatıldığı karşılaştırmalı bir şekilde ortaya konarak İnciller arasındaki farklılıklar ve çelişkiler tesbit edilmiştir.

Türkiye’de ve bütün İslam Dünyasında Hıristiyan misyonerleri tarafından yürütülen yoğun bir Hıristiyanlık propagandası vardır. Vatikan’ın Hıristiyan-İslam diyaloğu için sürekli çağrılar yapmasına rağmen, İslam ülkelerine yönelik bu misyoner çalışmalarını kiliselerin organize ettiği görülmektedir.

Türkiye’de ve dünyanın diğer yerlerinde Hıristiyanlığı propaganda eden misyonerler, İncillerin sadece iyi ve güzel yanlarını tanıtmaktadırlar. Halbuki İncillerde bu iyi ve güzel şeylerin yanı sıra akla, mantığa ve bilime aykırı şeyler de bulunmaktadır. Misyoner propagandalarında yer almayan İncillerin bu yanını görebilmek için elinizdeki kitap dikkatle okunmalıdır.

Bu araştırmanın hedefi, İncillere inanan Hıristiyanları rencide etmek değil, aksine objektif şekilde yer yer Hıristiyan kaynaklara da başvurarak İncillerle ilgili gerçekleri ortaya çıkarmaktır. Bu çalışma ile Hıristiyanları kendi inançlarından çevirmek amaçlanmamış, ancak Hıristiyan olmadığı halde bu dine çevrilmek istenen insanları uyararak onların gerçekleri görmeleri sağlanmak istenmiştir.

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri Alıntıları - Sözleri

  • Yahudiler kendi kutsal kitaplarına "Eski Ahid" isminin verilmesini reddederler, onlar kendi kutsal kitaplarına "Tanah" adını verirler. Yhudilere göre Tanah, üç bölümden meydana gelmiştir. Tora (Tevrat), Nevim (Nebiler), Ketuvim (Kitaplar).
  • Hz. İsa'nın, dünyada iken İncil'in yazılması için bir emir ve direktif vermediği şeklindeki Hristiyan görüşünün temelinde, Hristiyanlığın vahiy ve peygamberlik anlayışı vardır. Bu dindeki vahiy ve peygamber anlayışını, diğer dinlerdeki, özellikle İslamiyet'teki vahiy ve peygamberlik anlayışından çok farkıdır. Hristiyan inancına göre İncil yazarları (Evangelistler ve İncilciler), Hz. İsa'nın sözlerini, mucizelerini ve hayatını yazarak, onun dünyada iken insanlara verdiği mesajı, kendisinden sonra gelenlere aktarmak görevini ifa etmişlerdir. Hz. İsa'nın yapmadığı kitap yazma işini, öğrencileri yapmışlardır. Ancak onlar, bu işi yaparken rastgele değil, ilahi bir görevlendirme sonucu bunu yapmışlar, kitaplarını yazarken kendilerine vahiy ve ilham gelmiştir. Allah'tan gelen ilham, onları herhangi bir hata yapmaktan korumuştur.
  • Hristiyan Batı dünyasında on asırdan beri İslâmiyet ve İslâmî ilimlerle ilgili yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bilhassa XVII. yüzyıldan itibaren hızını arttırarak yürütülmekte olan bu çalışmalar, Kur'an-ı Kerim, Hadis-i Şerifler ve Hz. Muhammed'in hayatı üzerinde yoğunlaştırılarak sürdürülmektedir. Batıda yapılan bu çalışmalar genellikle üniversitelerde öğretim elemanları tarafından yürütülmekte, araştırmacılara başta dil öğrenimi olmak üzere kaynakların temin edilmesi vb. hususlarda her türlü imkân devlet eli ile sağlanmaktadır. Batıda İslâmiyet ile ilgili olarak yapılan bu çalışmalar, Türkiye'de ve diğer İslâm ülkelerinde pek çok kimse tarafından takdir ve hayranlıkla karşılanmakta, bu çalışmaların İslâmî ilimlere büyük çapta katkıda bulunduğu ileri sürülmektedir. Acaba, yapılan bu çalışmalar sadece ilim uğruna mı yapılmaktadır? Yoksa bunun arkasında başka gayeler mi vardır? Şimdiye kadar Sovyetler Birliği başta olmak üzere bazı devletler tarafından yürütülmekte olan Türkoloji çalışmaları hakkında, başlangıçta aynı şekilde iyi niyetli değerlendirmeler yapılmışken, son zamanlarda bu çalışmaların sadece ilim aşkına yapılmadığı, bunların arkasında siyasî ve ekonomik bazı hesapların yattığı konusunda şüpheler uyanmıştır. Tıpkı bunun gibi, Hristiyan batı dünyasında İslâmiyet ile ilgili olarak yapılan çalışma ve araştırmalarin arkasında, dinî, siyasî ve ekonomik bir takım hesapların bulunduğu konusunda en azından şüphe etmek gerekir.
  • Bir peygamber kendi yakınında bulunan insanlardan bir kısmını hak yola, Allah'ın birliğine çağırarak, diğer bir kısmını ise "siz benim ırkımdan değilsiniz, sizi hak yola çağırmam, sizi dinime alamam" diyerek onların kendi dinine girmesini reddedecek, bu vahye dayalı hiçbir din için düşünülemez.
  • Günümüzde dünyada örtülü ve düzenli olarak yayılma faaliyeti gösteren yegâne din Hristiyanlıktır. İslam ülkelerinin, içinde bulundukları acıklı durum sebebi ile Müslümanların, bırakınız Müslüman olmayanlar arasında İslamiyet'i yayma faaliyeti göstermelerini, onlar Müslüman çocuklarına dahi İslamiyet'i öğretmekten acizdir.
  • Hristiyanlar, Hz. İsa'dan önce ortaya çıkan ve Yahudilerce kutsal kabul edilen kitaplara da inanmaktadırlar. İşte Yahudilerce de kabul ettiği, inandığı ve Hristiyanlarca benimsenen bu kitaplara da "Eski Ahid" ismi verilmektedir.
  • Hz. İsa ile birlikte ortaya çıkan, onun dünyadan ayrılışından bir süre sonra küçük kitaplar ve mektuplar halinde telif edilen bu yazmalara, Hristiyanlar "Yeni Ahid" adını vermektedirler.
  • Hz. İsa'nın kavmi arasından çok kısa bir süre kalması (en iyimser bir tahminle üç yıl), bu dönemde mevcut olan baskı ve zulüm, İncilin sağlıklı bir şekilde yazılıp toplanmasını oldukça güçleştirmiş olmaktadır.
  • Hristiyanlık, Hz. İsa'nın¹ getirmiş olduğu dinin adıdır ve Hristiyan kelimesi Yunanca "Hristos"dan gelmektedir. Hristos'un Arapça karşılığı "Mesih" kelimesidir. Mesih kelimesinin anlamı hakkında çeşitli yorumlar yapılmaktadır. Bazılarına göre bu kelime, İbraniceden alınmış olup "mübarek" ma'nasına gelmektedir. Diğer bazı araştırmacılar, kelimenin "çok seyahat eden" ma'nasına geldiğini, Hz. İsa'nın Orta Doğu'da çok seyahat etmesi sebebi ile ona bu ismin verildiğini ileri sürmektedirler.

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri İncelemesi - Şahsi Yorumlar

4 İncil: Sonradan uydurulan 4 kitabın farklılıkları hakkında yazılmış akademik bir kitap. Özellikle misyonerliğin revaçta olduğu bir zamanda okumak isteyen merak edenler için okunası bir eser tavsiye ederim. (Kitapkurdu)

Fransa'da eski Cumhurbaşkanı ve 3 eski Başbakan dahil haddini bilmez 300 kişi, Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik safsata bazı iddialarda bulunmuşlardır. Onların tahrif edilmiş Kitapları İncil hakkında, Merhum Prof Dr. Şaban KUZGUN'un Dört İncil isimli kitabına bakmakta fayda var. Büyük Alim Prof. Dr. Şaban KUZGUN, Dinler Arası Diyalogun ihanetini ifşa etmek üzere, 2003 yılında düzenleyip yönetiği Alternatif Sempozyumun ardından geçirdiği trafik kazası neticesinde vefat etti. Bu hocanın ölümünün de, memleketin yetiştirdiği bir çok değerli insanın şüpheli ölümü gibi araştırılması kanaatindeyim. Merhumun DÖRT İNCİL isimli kitabın okumanın tam zamanıdır. Yüce Kitabımıza saygısızlık edenlerin ve memleketimizde cirit atan misyonerlerin yere göğe sığdıramadıkları tahrif edilmiş olan İncillerinde neler yazıldığı öğrenilirse İslam Dini, Kuran-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in (s.a.v.) sünnetini itibarsızlaştırmak için yapılan çalışmalar ve nedenleri çok daha kolay anlaşılacaktır. (Ahmet Rauf Güler)

Kitapta Hristiyanlığın kutsal kitabı olan İncillerin yazılması, toplanması ve birbirleriyle olan çelişkileri ayrıntılı bir şekilde, karşılaştırmalı olarak ele alınmakta. (Hüseyin Karakaya)

Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri PDF indirme linki var mı?

Şaban Kuzgun - Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Şaban Kuzgun Kimdir?

1950 yılında; Çarşamba’nın Akçatarlar köyünün, alçak yazı mahallesinde Dünya’ya geldi. Kafkas kökenli bir aileye mensuptur. Babası, çevrede beyefendiliği ile tanınan mütevazı bir insan olan Mecit Amcadır. Annesi ise Hafize Hanımdır.

İlahiyat Fakültesi mezunu olan Şaban Kuzgun, çeşitli akademik unvanlar elde ederek başarılı bir akademik hayata imza atar.

Kayseri’de 14 mayıs 2000 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Şaban Kuzgun Kitapları - Eserleri

  • Dinler Tarihi
  • Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri
  • Hz. İbrahim ve Hanifilik
  • Dört İncil
  • Hazar ve Karay Türkleri

Şaban Kuzgun Alıntıları - Sözleri

  • Kur'an-ı Kerim'de Hz. İbrahim'in dini olarak tarif edilen Haniflik dinine, bazı Batılı müsteşrikler bir din demenin zor olduğunu iddia etmektedirler. Onlara göre Haniflik, cahiliye çağında putperestlikten yüz çeviren, sadece akıl yolu ile Allah'ın varlığını bulanlara verilmiş olan bir isimdir. Hâlbuki Kur'an-ı Kerim'de açıkça “millete İbrahîme hanîfen" (Hanif olarak İbrahim'in dini) ifadesi geçtiği gibi, “ani'l-hanîfiyyeti dîne İbrahîme” (Haniflik olarak İbrahim'in dininden), "dine'l-hanîfiyyeti" (Haniflik dini) gibi ifadeler, İbn İshak ve İbni Hişam gibi eski kaynaklarda geçmektedir. Hanifliğin müstakil bir din olmadığını iddia edenlere göre, onun başlı başına bir din sayılmamasının sebebi, bu inanca mensup olanların bir kitaplarının bulunmaması ve kendilerine mahsus bir ibadet şekillerinin mevcut olmamasıdır. Bu kişileri bu şekilde düşünmeye sevk eden şey, cahiliye çağının son dönemlerinde görülen "Son Hanifler"in durumudur. Gerçekten son Haniflerin ellerinde bir kitap mevcut değildi ve onlar nasıl ibadet edeceklerini bilmiyorlardı. Hâlbuki Kur'an-ı Kerim'e göre, Hz. İbrahim bir peygamberdir ve ona sahifeler nazil olmuştur. Kendisine İncil nazil olan Hz. İsa'nın getirdiği dine Hristiyanlık, kendisine Tevrat nazil olan Hz. Musa'nın getirmiş olduğu dine Yahudilik adı verildiğine göre, kendisine muhtelif sahifeler nazil olmuş olan Hz. İbrahim'in getirmiş olduğu dine de Haniflik demekten daha tabii ne olabilir? Son Haniflerin durumlarına bakarak Haniflik dininde ibadet esaslarının olmadığını söylemek doğru değildir. Çünkü hem Kur'an-ı Kerim ve Hadis kitaplarına ve hem de diğer İslâm kaynaklarına göre bu dinin iman prensiplerinin yanı sıra ibadet ve ahlak prensipleri de mevcuttur. (Dinler Tarihi)
  • Günümüzde dünyada örtülü ve düzenli olarak yayılma faaliyeti gösteren yegâne din Hristiyanlıktır. İslam ülkelerinin, içinde bulundukları acıklı durum sebebi ile Müslümanların, bırakınız Müslüman olmayanlar arasında İslamiyet'i yayma faaliyeti göstermelerini, onlar Müslüman çocuklarına dahi İslamiyet'i öğretmekten acizdir. (Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri)
  • Hazarların, Yahudiliği İslamiyet'e karşı tercih etmelerinin en önemli sebeplerinden biri, şüphesiz Arapların o tarihlerde onlara karşı uygulamış olduğu yanlış politikadır... Hazarlara İslamiyet'i nasihat yolu ile kabul ettirmek yerine, savaş yolu ile zorla kabul ettirme yolunu seçmişlerdir. (Hazar ve Karay Türkleri)
  • Hikmet Tanyu: " Türklerde Şamanlık diye bir din yoktur..Keza Kamlık diye de bir din yoktur . Ne kamlık ne Şamanlık, asla bir dinin adı olmamıştır". Bahaeddin Ögel: " Türklerde tek bir Tanrı, tek bir güneş ve yeryüzünde tek bir Hakan otoritesi olmalı idi.Kam sözü Türklerde Şaman demektir. Aslında Türklerde Şamanlar, halkın büyü ve tedavi gibi işlerini gören kişilerdi". (Hazar ve Karay Türkleri)
  • Karay Türkçesi - Atam da anam süvgyandya sıyındım menüvlyarindya. Türkiye Türkçesi - Anam babam sevdiklerinde onların sığındım evlerinde. (Hazar ve Karay Türkleri)
  • "Aç canlı köp aşeyt, acı canlı köp sözleyt" Bu atasözü Anadolu'da " Acıkan ne bulsa yer, acıyan ne olsa söyler" şeklinde söylenmektedir. (Hazar ve Karay Türkleri)
  • Hristiyanlık, Hz. İsa'nın¹ getirmiş olduğu dinin adıdır ve Hristiyan kelimesi Yunanca "Hristos"dan gelmektedir. Hristos'un Arapça karşılığı "Mesih" kelimesidir. Mesih kelimesinin anlamı hakkında çeşitli yorumlar yapılmaktadır. Bazılarına göre bu kelime, İbraniceden alınmış olup "mübarek" ma'nasına gelmektedir. Diğer bazı araştırmacılar, kelimenin "çok seyahat eden" ma'nasına geldiğini, Hz. İsa'nın Orta Doğu'da çok seyahat etmesi sebebi ile ona bu ismin verildiğini ileri sürmektedirler. (Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri)
  • Hz. İsa'nın kavmi arasından çok kısa bir süre kalması (en iyimser bir tahminle üç yıl), bu dönemde mevcut olan baskı ve zulüm, İncilin sağlıklı bir şekilde yazılıp toplanmasını oldukça güçleştirmiş olmaktadır. (Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri)
  • Hristiyanlar, Hz. İsa'dan önce ortaya çıkan ve Yahudilerce kutsal kabul edilen kitaplara da inanmaktadırlar. İşte Yahudilerce de kabul ettiği, inandığı ve Hristiyanlarca benimsenen bu kitaplara da "Eski Ahid" ismi verilmektedir. (Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri)
  • Kitabın yayınlanmasından rahatsızlık duyanlara soru yoruz. İncillere göre Hz. Isa "Yeryüzünde selámet getir meye geldiğimi sanmayın; ben selâmet değil, fakat kılıç getirmeye geldim. Çünkü ben adamla babasının, kızla anasının ve gelinle kaynanasının arasına ayrılık koyma ya geldim. Adamın düşmanları kendi ev halkı olacaktır." demiş midir, dememiş midir? Protestan Incillerde yer alan bu pasaj, acaba Katolik İncillerde farklı midir? Kitapta ele aldığımız İncil pasajlarının hiçbirine kendimizden hiçbir ilave yapmadan, Hristiyanlar tarafından basılan Incillerde ne yazıyorsa onu olduğu gibi aktardık ve İncil metinleri üzerinde bu şekilde çalıştık. (Dört İncil)
  • Tefsir, hadis ve İslam Tarihi kaynaklarında Hz. İbrahim'in hayatı hakkında mevcut olan bilgiler, bazı noktalarda Yahudi rivayetlerine paralellik arz etmektedir. Bu durum, bir kısım İsrail'i rivayetlerin İslam kaynaklarına girdiğini ortaya çıkarmaktadır... (Hz. İbrahim ve Hanifilik)
  • Allah sevgisi, insanlarda kuvvetli bir irade ve sağlam bir karakter meydana getirir. Gerçekten kalbinde Allah sevgisi olan kimseler , doğru, fedakâr ve topluma yararlı olan kimselerdir. (Dinler Tarihi)
  • Karâî kelimesi, Yahudi literatüründeki aneneyi, yani sözlü geleneği kabul etmeyen, sadece Tevrat'ı kabul eden ve kendi otoritesini bu felsefe üzerine kuran Yahudi mezhebi mensuplarına verilen isimdir. (Hazar ve Karay Türkleri)
  • Bir peygamber kendi yakınında bulunan insanlardan bir kısmını hak yola, Allah'ın birliğine çağırarak, diğer bir kısmını ise "siz benim ırkımdan değilsiniz, sizi hak yola çağırmam, sizi dinime alamam" diyerek onların kendi dinine girmesini reddedecek, bu vahye dayalı hiçbir din için düşünülemez. (Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri)
  • Karay Türkleri, Yahudiliği benimsemiş olan Hazarların torunları ve vârisleridirler. Doğu Avrupa Yahudileri ile Hazarlar arasında gözle görülebilecek bir ilişki ve bağlantı mevcut değildir. (Hazar ve Karay Türkleri)
  • İman edenlere düşmanlık bakımından insanların en şiddetlisi olarak şüphesiz sen Yahudi ve putperestleri bulacaksın. İman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak, biz Hristiyan'ın diyenleri bulacaksın. Maide 82 (Hz. İbrahim ve Hanifilik)
  • Arapların,Kâbe'nin dışında ayrıca içine putlarını koydukları ve Tağut ismini verdikleri bir mabedleri (puthane) daha vardı. (Dinler Tarihi)
  • İbrahim A.S, bir gün Allah'tan hayır isteyince saçlarının üçte biri ağarmıştır. Saçlarının ağarmasına karşılık " bu nedir Yarabbi? " Diye sorunca Allah, " Bu dünyada ibret, ahirette ise nur'dur" diye cevap verdi... (Hz. İbrahim ve Hanifilik)
  • Hristiyanlığın ilk devrinde Ocak ayının ilk günü yılbaşı kutlanmazdı.Putperest inançlarda 24 Aralık ile 6 Ocak tarihleri arasına denk gelen değişik günlerin yılbaşı bayramı olarak kutlanışı Hristiyanları etkilemiş ve Hz. İsa'nın 1 Ocak tarihinde dünyaya geldiği iddia edilerek yeni bir takvim başlatılmıştır . (Dört İncil)
  • Hristiyan Batı dünyasında on asırdan beri İslâmiyet ve İslâmî ilimlerle ilgili yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bilhassa XVII. yüzyıldan itibaren hızını arttırarak yürütülmekte olan bu çalışmalar, Kur'an-ı Kerim, Hadis-i Şerifler ve Hz. Muhammed'in hayatı üzerinde yoğunlaştırılarak sürdürülmektedir. Batıda yapılan bu çalışmalar genellikle üniversitelerde öğretim elemanları tarafından yürütülmekte, araştırmacılara başta dil öğrenimi olmak üzere kaynakların temin edilmesi vb. hususlarda her türlü imkân devlet eli ile sağlanmaktadır. Batıda İslâmiyet ile ilgili olarak yapılan bu çalışmalar, Türkiye'de ve diğer İslâm ülkelerinde pek çok kimse tarafından takdir ve hayranlıkla karşılanmakta, bu çalışmaların İslâmî ilimlere büyük çapta katkıda bulunduğu ileri sürülmektedir. Acaba, yapılan bu çalışmalar sadece ilim uğruna mı yapılmaktadır? Yoksa bunun arkasında başka gayeler mi vardır? Şimdiye kadar Sovyetler Birliği başta olmak üzere bazı devletler tarafından yürütülmekte olan Türkoloji çalışmaları hakkında, başlangıçta aynı şekilde iyi niyetli değerlendirmeler yapılmışken, son zamanlarda bu çalışmaların sadece ilim aşkına yapılmadığı, bunların arkasında siyasî ve ekonomik bazı hesapların yattığı konusunda şüpheler uyanmıştır. Tıpkı bunun gibi, Hristiyan batı dünyasında İslâmiyet ile ilgili olarak yapılan çalışma ve araştırmalarin arkasında, dinî, siyasî ve ekonomik bir takım hesapların bulunduğu konusunda en azından şüphe etmek gerekir. (Dört İncil Farklılıkları ve Çelişkileri)

Yorum Yaz