diorex
Dedas

Duygusal Açlık - Doreen Virtue Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Duygusal Açlık kimin eseri? Duygusal Açlık kitabının yazarı kimdir? Duygusal Açlık konusu ve anafikri nedir? Duygusal Açlık kitabı ne anlatıyor? Duygusal Açlık PDF indirme linki var mı? Duygusal Açlık kitabının yazarı Doreen Virtue kimdir? İşte Duygusal Açlık kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 14.07.2022 15:00
Duygusal Açlık - Doreen Virtue Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Doreen Virtue

Çevirmen: Perihan Korkmaz

Yayın Evi: Destek Yayınları

İSBN: 9786053117605

Sayfa Sayısı: 376

Duygusal Açlık Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Beden iç dengesini sağlamak için sürekli sinyaller gönderir. Susayınca su ister, üşüyünce ısınmak... Bazen önlenemez şekilde iştahlıdır, bazen iştahsız.

Bazı özel zamanlarda özellikle bir yiyeceği yeme arzusu duymak basit bir tesadüf değildir. Beden her durumda iç huzuru vereceğini umduğu yiyecekleri yemeyi arzular.

Fazla yeme duygusu, iki nedene bağlıdır:

Birincisi duygusal açıdan daha iyi hissetme arzusu, ikincisi enerji düzeyini değiştirme isteği. Daha canlı, daha sakin, daha güvende, daha az öfkeli ya da daha az korkmuş hissetmek isteyen beden buna göre yeme eğilimini değiştirir.

Önlenemez yeme isteğini yorumlamak kötü rüyaları yorumlamaya benzer. Ne de olsa, kötü rüyalarla karşı konulamaz yeme arzusu arasında pek çok ortak nokta var. Tatsız düşüncelerle ya da duygularla yüzleşmekten kaçınma halinde ortaya çıkar kötü rüyalar... Aynı şekilde önlenemez yeme arzusu da çözümlenmemiş duyguların işaretidir.

Her gıda, belli bir ruh halinin aynasıdır.

Mesela fıstık ezmesine uzanan bir el, aslında eğlence arayışı içindedir. Tuzlu atıştırmalıklara yönelmenin stresi, öfkeyi ve endişeyi bastırma arzusuyla ilgisi vardır.

Peki siz ne tür bir duygusal yiyicisiniz?

Uzun yıllardır yeme bozukluğu alanında psikoterapist olarak çalışan Doreen Virtue’nin Duygusal Açlık adlı bu kitabı açlık hissinin altında yatan temel anlamı bulmanıza ve yediklerinizi doğru okuyarak kendi duygu haritanızı ortaya çıkarmanıza rehberlik edecektir.

(Tanıtım Bülteninden)

Duygusal Açlık Alıntıları - Sözleri

  • Sadece rahatsız edici bazı duygular,bizi yemeye zorladığı için daha iyi,daha mutlu,daha güçlü olmak umuduyla aşırı yeriz.
  • "Kendine karşı dürüst olmak, bireyin özsaygısını artırır."
  • İçerleme ve üzüntü, eğer göz ardı edilirse, sonunda depresyona dönüşür.
  • Güçlü duygularımızı inkâr ettiğimiz zaman, daha da güçlenirler. Güçlendikçe de, çıkış yeri ararlar.
  • Maneviyatın rehberlik ettiği kişiler, dünyanın en başarılı bireyleri arasındadır.
  • Gıdaları deneyene kadar, onları seveceğimizi ya da onlardan nefret edeceğimizi bilemeyiz.
  • çikolatadaki feniletilamin, eskiden MDMA olarak bilinen, ekstrazi denilen yasadışı"modifiye ilaç" bileşenlerin en başta gelen maddesidir. kabuklu kuruyemişler, kahve, turşu, ekşi krema, eski kaşar ve daha başka gıdaların bileşenindeki tiramin ve pirazin, aynı zamanda antidepresan ilaçlar ve astım bronkodilatörlerinin temelini oluşturur.
  • Çikolata bağımlıları, çoğunlukla, hayatın uzun bir aşk romanı olmasını isteyenlerdi.
  • "Bir duyguyu umursamamaya çalıştıkça, o daha da güçlenir."
  • İçgüdülerinizi görmezden gelirseniz, vücudunuz ihtiyacını karşılamak için iştahınızın yemeye ihtiyacı varmış gibi yiyecek istekleriyle boşluğu doldurmanın yollarını arayacaktır.
  • Başkalarına çok iyi bakma yeteneğine sahip olmalarına rağmen kendilerini bazen tamamen ihmal ederler.Kimi zamanlar bunun farkına varmak Ruh haline göre yiyenleri hüsrana uğratır.çünkü onlar bütün işi yapıyor ama ihtiyaçlarıyla kimse ilgilenmiyordur. Öfkelerini bildikleri en iyi yolla , yiyeceklerle çıkarırlar.
  • Düşünce iyileşirse, beden de iyileşir.
  • İçedönükler ürkek, utangaç, biraz çekingen ve kendi kendine yeten yalnızlardır. Bunlar yalnız olmaktan tamamıyla mutlu olan kişilerdir.
  • Vücudunuza iyi baktığınız zaman, daha enerji dolu ve gururlu hissedersiniz.

Duygusal Açlık İncelemesi - Şahsi Yorumlar

süper bir kitap !!!!: Kitap gerçekten müthiş farkındalık açıcı. Kilo vermekle ilgili dünya diyet türü deneyen,sürekli diyete başlayıp bir süre sonra sıkılıp yiyerek daha çok kilo alan , yemeyi seven , tatlı aşığı biri olarak NEDEN KİLO VEREMİYORUM sorusuna müthiş destek veren bir eser oldu bana . Diyelim ki canım çok fazla hamur işi çekti veya bir pasta dilimi yemeden duramıyor hale geliyorum ? Hemen bu kitabı okuyup bitirdim. Meğer bunların nedeni bilinçaltında yatan duygular , birikim, söylenmeyen sözler , çocukluk, travmalar .... kitap bilimsel olduğu kadar manevi dünyayı da es geçmemiş. Yazar belli ki metafizik konularına çok inanıyor . Aynı zamanda psikoterapist. Açıkçası yazarın kitapta dediklerini uygulayarak yeme isteğimi kontrol altına almaya başladım. Bu gidişle kilo bile veririm ben. Yani ben bile veriyorsam herkes verir . Duyguları nasıl kontrol edebilirim? Duygu dediğimiz şey aslında ne ? Kimlerle sorun yaşıyorum ki vücudum yemek istiyor ? Neden canım şarap çekiyor ? Neden neden neden ? Sorularına cevap bu kitabı okuyun. Beni iyi anlayacaksınız . Kısacası kitabı beğendim. Çünkü işlevsel ve nedenlere yönelik yazılmış . (İlker Coşkun)

Beş kilo doğan ve hep o ayarda giden biri olarak, hayatım boyunca fazla kilolu olmakla ilgili epey mesai harcadım. Haliyle epey bilgi sahibiyim. Aslolanın sağlıklı yemek ve sağlıklı vücut ağırlığina sahip olmak olduğunu, bunun için neyi ne kadar yemem,ne kadar egzersiz yapmam gerektiğini, hangi besinlerin ekstra faydalı, hangileri çok sağlıksız , metabolizma, insulin, glisemik.endeks konularını filan hep biliyorum. Fakat bu bilgileri içselleştirip yaşam tarzına yansıtamıyorum. Bunun nedeninin çoğunlukla duygusal açlık olduğunun da farkındayım. Bir psikolojik danışman olarak, kendi söküğümü dikemiyor ve arayışa devam ediyorum. Kitap bu arayışın sonucu olarak alındı. Kitabı bir diyetisyen önermişti IG hesabında. Bilgisine güvendigim biriydi, araştırmadan aldım. Okumadan önce, psikolojik danışman olarak hem akademik hem de uygulamalı kariyer yapmış bu kişinin başka kitapları da var mı diye araştırdığımda aynı isimle yayınlanmış meleklerle ilgili bir sürü kitabın mevcut olduğunu fark ettim. Ve "yok canım o değildir" diye düşünürken kitabin içindeki tanıtımdan aynı kişi olduklarını anladım . Meleklerle iletişim kuduğunu söyleyen ve yeme bozuklukları konusunda kariyer yapan biriydi yazar. Canım sıkıldı. Böylece kitaba karşı ön yargıyla okumaya başladım. Bu konuda genelgeçer bir dolu bilgi verdikten sonra, bilinen bazı yöntemleri, mesela yemefen önce 15 dakika bekleyin, sağlıksız yiyecekleri eve sokmayın, yeme düşüncesi gelince başka bir şeyler yapın gibi önerileri var. Söylediklerinin farklilığı ise, yaptığı araştırmalara göre belirli bir duygu bastırdığında coğunlukla sağlıksız belirli şeyleri yeme eğilimiz olduğu; mesela öfkeliysek, kıtır kıtır kıvamda,korku ya da utanç duyuyorsak kremsi yumuşak yiyecekleri isteme eğilimi gibi.  Sadece kıvamla ilgili değil, içeriklerine göre hemen her yiyecek grubuna göre liste yapmış. Kitabın yarısi bu listeden oluşuyor nerdeyse. Aklınıza ne gelirse var. Mesela jelibon yeme isteği iş yerinde yaşanan sorunlar sonunda oluşuyormuş.  Yazarın önerisi ise bu duyguları fark etmek, seslendirmek ve bu isteğin gevmesi için olumlama cümleleri söylemek. Misal, pizza istediğinizde ozgüvensizlikten kaynaklanıyor bundurum ve şöyle diyorsunuz:" Kendime güvenmek için izin veriyorum" 100 den fazla yiyecek için yapilmış bu listeler. Yeme ataği geldiğinde bu kitaptan ilgili yeri bulup,bu hangi duygunun sonucuymuş, ne demem gerekiyor diye bakmayacağıma eminim. Biraz kendimi iknaya çalışıp direk yerim. Yani bilgi kısımları tamam, ama bu öneriler hiç benlik değil, şimdi canım sıcak pide arasına tereyağ sürmek istiyorsa bunun duygusunu bulmak,olumlamasını bulup söylemek filan bana biraz deli saçmasi geliyor. Zaten meleklerle haberleştiğini söyleyen birinin yazdıklarına karşı rasyonel akıl inanmama eğiliminde oluyor. Boşa gitti zaman ve para, Benim için böyle tabi, başkaları faydalanmaz iddiasında değilim. (Meral Nalbantoğlu)

Beden iç dengesini sağlamak için sürekli sinyaller gönderir. Susayınca su ister, üşüyünce ısınmak... Bazen önlenemez şekilde iştahlıdır, bazen iştahsız. Bazı özel zamanlarda özellikle bir yiyeceği yeme arzusu duymak basit bir tesadüf değildir. Beden her durumda iç huzuru vereceğini umduğu yiyecekleri yemeyi arzular. Fazla yeme duygusu, iki nedene bağlıdır: Birincisi duygusal açıdan daha iyi hissetme arzusu, ikincisi enerji düzeyini değiştirme isteği. Daha canlı, daha sakin, daha güvende, daha az öfkeli ya da daha az korkmuş hissetmek isteyen beden buna göre yeme eğilimini değiştirir. Önlenemez yeme isteğini yorumlamak kötü rüyaları yorumlamaya benzer. Ne de olsa, kötü rüyalarla karşı konulamaz yeme arzusu arasında pek çok ortak nokta var. Tatsız düşüncelerle ya da duygularla yüzleşmekten kaçınma halinde ortaya çıkar kötü rüyalar... Aynı şekilde önlenemez yeme arzusu da çözümlenmemiş duyguların işaretidir. Her gıda, belli bir ruh halinin aynasıdır. Mesela fıstık ezmesine uzanan bir el, aslında eğlence arayışı içindedir. Tuzlu atıştırmalıklara yönelmenin stresi, öfkeyi ve endişeyi bastırma arzusuyla ilgisi vardır. . Peki siz ne tür bir duygusal yiyicisiniz? . Bu sorunun cevabını merak ediyorsan Doreen Virtue'nin Duygusal Açlık adlı bu kitabını açlık hissinin altında yatan temel anlamı bulmana ve yediklerinizi doğru okuyarak kendi duygu haritanızı ortaya çıkarmanıza rehberlik edecektir. #duygusalaçlık #doreenvirtue #destekyayınları #hayallervekitaplar #okuyanti #okudumbitti (Deniz Gürçay)

Duygusal Açlık PDF indirme linki var mı?

Doreen Virtue - Duygusal Açlık kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Duygusal Açlık PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Doreen Virtue Kimdir?

Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık alanında lisans, yüksek lisans ve doktora sahibi olan Doreen Virtue, ruhani varlıklarla çalışan bir durugörürdür. ABD'de meleklerle ilgili 10'dan fazla çok satan kitabın yazarıdır. Çeşitli TV programlarına çıkan ve spiritüalizm dergilerinde köşe yazarlığı yapan Virtue, ABD'de birçok şehirde meleklerle ilgili atölye çalışmaları da gerçekleştirmektedir.

Doreen Virtue Kitapları - Eserleri

  • Melekleri Nasıl Duyarsınız
  • Melek Rüyaları
  • Melek Sayıları 101
  • Bolluk Melekleri
  • Kristal Çocuklar
  • İlahi Rehberlik
  • Yaşanmış Melek Hikayeleri
  • Başmelek Mikail'in Mucizeleri
  • Yeryüzü Melekleri
  • Duygusal Açlık

Doreen Virtue Alıntıları - Sözleri

  • Korkular bizi güvenlik içinde tutmazlar; sevgi tutar (İlahi Rehberlik)
  • "Kendine karşı dürüst olmak, bireyin özsaygısını artırır." (Duygusal Açlık)
  • Eğer melek görmek bir kişiyi korkutma ihtimali söz konusu ise ,o bir işaret veya bir sembol gönderecektir. (Başmelek Mikail'in Mucizeleri)
  • Hataların cezalandırılmaları değil düzeltilmeleri gerekir (İlahi Rehberlik)
  • Düşünce iyileşirse, beden de iyileşir. (Duygusal Açlık)
  • Eğer tanrı size uzak görünüyorsa, bilin bakalım kim uzaklaşmış (İlahi Rehberlik)
  • Çikolata bağımlıları, çoğunlukla, hayatın uzun bir aşk romanı olmasını isteyenlerdi. (Duygusal Açlık)
  • İçerleme ve üzüntü, eğer göz ardı edilirse, sonunda depresyona dönüşür. (Duygusal Açlık)
  • İçedönükler ürkek, utangaç, biraz çekingen ve kendi kendine yeten yalnızlardır. Bunlar yalnız olmaktan tamamıyla mutlu olan kişilerdir. (Duygusal Açlık)
  • Sadece rahatsız edici bazı duygular,bizi yemeye zorladığı için daha iyi,daha mutlu,daha güçlü olmak umuduyla aşırı yeriz. (Duygusal Açlık)
  • "Bir duyguyu umursamamaya çalıştıkça, o daha da güçlenir." (Duygusal Açlık)
  • Maneviyatın rehberlik ettiği kişiler, dünyanın en başarılı bireyleri arasındadır. (Duygusal Açlık)
  • çikolatadaki feniletilamin, eskiden MDMA olarak bilinen, ekstrazi denilen yasadışı"modifiye ilaç" bileşenlerin en başta gelen maddesidir. kabuklu kuruyemişler, kahve, turşu, ekşi krema, eski kaşar ve daha başka gıdaların bileşenindeki tiramin ve pirazin, aynı zamanda antidepresan ilaçlar ve astım bronkodilatörlerinin temelini oluşturur. (Duygusal Açlık)
  • Bağışlamak, bizim vuku bulmuş eylemleri onaylamak zorunda olduğumuz anlamına gelmez. Sizin, " Onların bana yaptıkları şey önemli değil," demeniz gerekmez. Bağışlamak sadece " Ben artık bu meseleyi kuşatan acıyı taşımak istemiyorum," demektir. Siz acı yerine huzur duyabilmek için bağışlamayı seçersiniz. (İlahi Rehberlik)
  • İçgüdülerinizi görmezden gelirseniz, vücudunuz ihtiyacını karşılamak için iştahınızın yemeye ihtiyacı varmış gibi yiyecek istekleriyle boşluğu doldurmanın yollarını arayacaktır. (Duygusal Açlık)
  • Gıdaları deneyene kadar, onları seveceğimizi ya da onlardan nefret edeceğimizi bilemeyiz. (Duygusal Açlık)
  • Başkalarına çok iyi bakma yeteneğine sahip olmalarına rağmen kendilerini bazen tamamen ihmal ederler.Kimi zamanlar bunun farkına varmak Ruh haline göre yiyenleri hüsrana uğratır.çünkü onlar bütün işi yapıyor ama ihtiyaçlarıyla kimse ilgilenmiyordur. Öfkelerini bildikleri en iyi yolla , yiyeceklerle çıkarırlar. (Duygusal Açlık)
  • Güçlü duygularımızı inkâr ettiğimiz zaman, daha da güçlenirler. Güçlendikçe de, çıkış yeri ararlar. (Duygusal Açlık)
  • Mikail ile karşılaştığınız zaman yaşamınızdaki her şey çok daha olumlu ve uyumlu hale gelir.Onu görmek bir "vizyon"almaktan çok daha öte bir şeydir; çünkü bu deneyim aynı anda şifalandırıcı ve rahatlatıcıdır. (Başmelek Mikail'in Mucizeleri)
  • Hiçbir şeyi yargılama, mutlu olacaksın... Her şeyi affet, daha mutlu olacaksın... Her şeyi sev! en mutlu sen olacaksın... /S.C.Ghose (İlahi Rehberlik)

Yorum Yaz