Duygusal Bir Yolculuk - Laurence Sterne Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Duygusal Bir Yolculuk kimin eseri? Duygusal Bir Yolculuk kitabının yazarı kimdir? Duygusal Bir Yolculuk konusu ve anafikri nedir? Duygusal Bir Yolculuk kitabı ne anlatıyor? Duygusal Bir Yolculuk PDF indirme linki var mı? Duygusal Bir Yolculuk kitabının yazarı Laurence Sterne kimdir? İşte Duygusal Bir Yolculuk kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Laurence Sterne
Çevirmen: Nihal Yeğinobalı
Orijinal Adı: A Sentimental Journey Through France and Italy
Yayın Evi: Can Yayınları
İSBN: 9750725944
Sayfa Sayısı: 168
Duygusal Bir Yolculuk Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Duygusal Bir Yolculuk'un başkahramanı Yorick, bir gün aniden Fransa ve İtalya'ya gezintiye çıkıyor. Ama Yorick'in yolculuk anlayışı, çağdaşlarınınkinden farklı, hatta onlarınkiyle taban tabana zıt. Turistik yerler, anıtlar, meşhur hanlar ilgisini çekmiyor onun. O taştan topraktan ziyade insanın peşinden koşuyor, tarihî bilgiden ziyade duyguları kovalıyor.
Kontlar ile asilzadelerden, dilenciler ile hizmetçilere kadar her türlü insanla karşılaşıyor ve her sınıftan kadınla flörtleşiyor; macera üstüne macera, hikâye içinde hikâye yaşıyor. Neticede okura, kendisi gibi "duygusal bir gezgin"e has bir seyahatname sunuyor duygu ve tutku yüklü bir keşif gezisinin seyahatnamesi.
Tristram Shandy'yle edebiyatta çığır açmış hiciv ustası Laurence Sterne' ün ikinci ve son romanı olan Duygusal Bir Yolculuk, keskin bir zekânın, ince bir espri anlayışının ürünü. Sadece başka ülkelere değil, kendi içine yöneldiğinde de yolculuğun yazısız kurallarını reddedenlerin romanı.
(Tanıtım Bülteninden)
Duygusal Bir Yolculuk Alıntıları - Sözleri
- ...kendi benliğimle sınırlı olmayan 1takım sevinçler ve gönül dolusu acılar hissediyorsam, bunların hepsi senden fışkıriyor, ey, bu dünyanın yücelerden yüce DUYGU MERKEZİ!!!
- ...şuna yürekten inanmışımdır ki eğer hayatta herhangi 1kötülük yapmışsam bu mutlaka 1aşk ile öbürünün arasındaki boşluğa denk gelmiştir. Bu boşluklarda her zaman yüreğimin kilitlenlediğini hissederim...
- ..."Aşktan, ciddi kimseler ismi yüzünden nefret ederler... Bencil kimseler bencillikleri yüzünden...
- ...kimi zaman mutluluğumuzu onun çizdiği sınırların dışına taşıyabilecek kadar 1gücü kendimizde yetersiz de olsa bulduğumuz olur, gel gelelim bu düzen öyle kurulmuş ki dil bilmemek, konuşup güvenecek kimse bulamamak ve aradaki eğitim, gelenek ve görenek farklılıkları yüzünden karşılaştığımız sayısız engeli aşarak duygularımızı kendi çevremiz dışındakilere iletebilmek çok zaman tamamen imkânsızdır...
- ...Yüreği her şeye açık olan kişi şu kısacık ömür parçası içinde ne çok macera yaşayabilir! Görmeye gözü varsa eğer, hayat yolunda ilerlerken zamanın ve tesadüflerin ona her an sunduklarından da hakça yararlanabilir...
- ...Tabiat hiç kuşkusuz dünyanın her köşesinde zaman zaman şakalar yapar...
- ...Henüz yüzünü görmüş değildim, gereği yoktu bunun çünkü zihnimdeki resim daha ilk anda şekillenmeye başlamıştı...
- ...Lakin mutluluk dediğin şey nedir ki? Saltanat denilen şey nedir, hayat denilen bu rengârenk boyalı sahnede!!!
- ..."Buraları baştan başa çorak!" diye sızlananlara acırım ben. Çoraktır sahiden; dünyanın sunduğu meyveleri yetiştirip dermesini bilmeyene her yer çoraktır. "İnan olsun," dedim, ellerimi neşeyle birbirine vurarak, "çölde bile olsa beğenip sevecek 1şeyler bulup çıkarabilirim ben...
- "Geceleyin rahat bir uyku çekmenin kıymetini bilenler yatağa yüreklerinde kinle girmemeye dikkat ederler."
Duygusal Bir Yolculuk İncelemesi - Şahsi Yorumlar
#1001kitap~~~: LAURENCE STERNE, 1713'te İrlanda'da doğdu. Babası asker olduğundan çocukluğu kasabadan kasabaya taşınarak geçti ( yol hikayesi yazmak burdan mi kaynaklandı diye düşünmedim değil). 1737'de Cambridge Universitesi'nin Jesus Koleji'ni bitirdi ve diyakoz olarak kiliseye katıldı ertesi yıl papaz oldu (din, Tanrı söylevleri de kitap içinde mevcut). 1741'de Elizabeth Lumley'yle evlendi. Sterne, ilk ve en önemli romanı olan Tristram Shandy Beyefendi'nin Hayatı ve Görüşleri'ni (diğer okumak istediğim kitabı) kırk altı yaşında yazdı. Artık edebiyat tarihinin çığır açıcı eserlerinden sayılan Tristram Shandy, yazıldığı dönemde İngiltere'de çoğunlukla ahlaksız bulundu. Sterne, Fransa ve İtalya'da yaptığı yolculuklara dayanan ikinci romanı Duygusal Bir Yolculuk'un ilk iki cildini 1768'de, veremle boğuşurken yayımlattı; romanin son iki bölümünü tamamlayamadı ki kitap iki bölümden oluşmaktadır. Sterne 1768'de Londra'da öldü. ""Duygu Yolculuğu"" Fransa ve İtalya'da yaşadıklarını, geleneksel gezi kitaplarındaki gibi anlatmak değil, oralarda tanık olduğu farklı davranış kalıplarını kendi bakış açısıyla duygularını dışarı vurmaktır ki gerçekten insan okurken 1duygu yolculuğuna da çıkmaktadır, bunu ilk bölümde daha çok hissettim oyuzden daha hızlı ilerledi ilk bölüm, ikinci bölüm daha durağandı benim için ama İngiliz ve Fransız karşılaştırmaları yaparken çok sevdim zira hep 1karsilaştirma olur İngiliz-Fransiz ya da Fransız-İtalyan ve ben her defasında hangi kitapta olursa olsun çokça severek okurum o bölümleri :-))) Yalnızca kendi heyecan ve tutkularının peşine takılan, yaşadığı durumlara her an hareket katan 1zihninle yaşadığı çevreye ve olaylara bakar ki oyüzden her an bakış açısının değiştiği görülür. Konudan konuya geçmeye eğilimli, kendine has 1üslubuyla da daldan dala atlar anlatırken yaşadıklarını. Burdan da çıkardığımız insan yaşamını 1Yolculuk varsayarsak daldan dala olaydan olaya hiç beklenmedik hal ve durumlara geçiş yaşadığımızdır... Kontlar ile asilzadelerden, dilenciler ile hizmetçilere kadar her türlü insanla karşılaşan ve her sınıftan kadınla flörtleşerek macera üstüne macera, hikâye içinde hikâye yaşayan """Duygusal Bir Yolculuk""" (her defasında yazıyla 1i yazmak benim için çok zor olsa da :-))(( ) ölmeden önce okunması gereken 1001kitap arasında olup ilk bölümü daha çok sevip ikinci bölümden çok zevk alamadım, yine de 1yazar daha tanımış olmanın mutluluğuyla herkese sağlıklı mutlu huzurlu keyifli okumalar... (Ayşe...)
Araya sıkıştırılmış ince esprilerle bezenmiş tatlı bir kitap. İçinde var olduğu dönemi devasa bir projektörcesine aydınlattığını söyleyemem ama belli noktaları aydınlattığı kesin. Yazar bir rahip ama sorgulama yeteneği var olması beklenenin çok çok üzerinde bir rahip. Farklı tutkuları kitabın sayfalarına işlemiş ve kadınlara olan hayranlığını devasa bir biçimde hissettirmiş. Yolda yürürken birinin gelip sizle konuşması, sorular sorup anlatması gibi oluyor insan okurken. Ve tüm bunları yaşayıp anlatan adam ölümle pençeleşiyor… Okunmaya kesinlikle değen bir kitap. (Melih)
Duygusal Bir Yolculuk PDF indirme linki var mı?
Laurence Sterne - Duygusal Bir Yolculuk kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Duygusal Bir Yolculuk PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Laurence Sterne Kimdir?
Laurence Sterne 24 Kasım 1713 yılında Clonmel'de dünyaya geldi. Teğmen babası, İspanya'yla savaşı bitiren Utrecht sözleşmesi sonrasında ailesiyle birlikte göç etti. 1723'de İrlanda'dan İngiltere'ye okumak için giden Sterne, orada amcasının yanında kaldı. Babası Roger Sterne 1731'de vefat etti ve Jamaika'da toprağa verildi. Laurence Sterne, 1733'de Cambridge'deki Jesus College'de okumaya başladı.
Laurence Sterne Kitapları - Eserleri
- Tristram Shandy
- Duygusal Bir Yolculuk
- Sound and Sense
Laurence Sterne Alıntıları - Sözleri
- ''...okumadıkları halde bu kitaptan alıntı yapan,-okuyup da anlamamış olan pek çok kişi biliyorum...'' (Tristram Shandy)
- ..."Buraları baştan başa çorak!" diye sızlananlara acırım ben. Çoraktır sahiden; dünyanın sunduğu meyveleri yetiştirip dermesini bilmeyene her yer çoraktır. "İnan olsun," dedim, ellerimi neşeyle birbirine vurarak, "çölde bile olsa beğenip sevecek 1şeyler bulup çıkarabilirim ben... (Duygusal Bir Yolculuk)
- ...şuna yürekten inanmışımdır ki eğer hayatta herhangi 1kötülük yapmışsam bu mutlaka 1aşk ile öbürünün arasındaki boşluğa denk gelmiştir. Bu boşluklarda her zaman yüreğimin kilitlenlediğini hissederim... (Duygusal Bir Yolculuk)
- ...kendi benliğimle sınırlı olmayan 1takım sevinçler ve gönül dolusu acılar hissediyorsam, bunların hepsi senden fışkıriyor, ey, bu dünyanın yücelerden yüce DUYGU MERKEZİ!!! (Duygusal Bir Yolculuk)
- Ben aşk'ın neşeli bir şey olduğunu sanırdım, dedi amcam Toby. Dünyadaki en ciddi iştir (bazen)... (Tristram Shandy)
- ..."Aşktan, ciddi kimseler ismi yüzünden nefret ederler... Bencil kimseler bencillikleri yüzünden... (Duygusal Bir Yolculuk)
- Ah, bu dünyada olup bitenleri bir bilseler, taşların bile yürekleri sızlar! (Tristram Shandy)
- ''...ahlaken çok seviyesiz bir adamın, dindar bir kişi olmak sıfatıyla kendi kendine nice değerler biçtiğini görüyoruz.'' (Tristram Shandy)
- Katlanmayı seçersek şikayet hakkımızı elimizden alırlar... (Tristram Shandy)
- ...Yüreği her şeye açık olan kişi şu kısacık ömür parçası içinde ne çok macera yaşayabilir! Görmeye gözü varsa eğer, hayat yolunda ilerlerken zamanın ve tesadüflerin ona her an sunduklarından da hakça yararlanabilir... (Duygusal Bir Yolculuk)
- ...Lakin mutluluk dediğin şey nedir ki? Saltanat denilen şey nedir, hayat denilen bu rengârenk boyalı sahnede!!! (Duygusal Bir Yolculuk)
- Gözler daha zarif bir okşama sağlar ve düş gücümüz üzerinde sözler kadar kolay ifadelendirilemeyen bir şeyler bırakır... (Tristram Shandy)
- ...kimi zaman mutluluğumuzu onun çizdiği sınırların dışına taşıyabilecek kadar 1gücü kendimizde yetersiz de olsa bulduğumuz olur, gel gelelim bu düzen öyle kurulmuş ki dil bilmemek, konuşup güvenecek kimse bulamamak ve aradaki eğitim, gelenek ve görenek farklılıkları yüzünden karşılaştığımız sayısız engeli aşarak duygularımızı kendi çevremiz dışındakilere iletebilmek çok zaman tamamen imkânsızdır... (Duygusal Bir Yolculuk)
- "Geceleyin rahat bir uyku çekmenin kıymetini bilenler yatağa yüreklerinde kinle girmemeye dikkat ederler." (Duygusal Bir Yolculuk)
- ...Tabiat hiç kuşkusuz dünyanın her köşesinde zaman zaman şakalar yapar... (Duygusal Bir Yolculuk)
- ''...size güvenen, sizi seven biri olmaksızın- nasıl böyle yaşayabiliyorsunuz?" (Tristram Shandy)
- KEŞKE babam ya da annem, daha doğrusu, eşit oranda sorumlu olduklarına göre, her ikisi de, beni peydahlamaya kalkıştıklarında, ne halt ettikleri üzerinde biraz olsun kafa yormuş olsalardı... (Tristram Shandy)
- ''...hayatımda ilk ve son kez, izninizle Efendim, aşık oldum'' (Tristram Shandy)
- Sizce insan mı kurallara uymalı-yoksa kurallar mı insana? (Tristram Shandy)
- ...Henüz yüzünü görmüş değildim, gereği yoktu bunun çünkü zihnimdeki resim daha ilk anda şekillenmeye başlamıştı... (Duygusal Bir Yolculuk)