Edebiyatın Tesirli Parçaları - Ali Lidar Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Edebiyatın Tesirli Parçaları kimin eseri? Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabının yazarı kimdir? Edebiyatın Tesirli Parçaları konusu ve anafikri nedir? Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabı ne anlatıyor? Edebiyatın Tesirli Parçaları PDF indirme linki var mı? Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabının yazarı Ali Lidar kimdir? İşte Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Ali Lidar
Yayın Evi: İthaki Yayınları
İSBN: 9786257913867
Sayfa Sayısı: 160
Edebiyatın Tesirli Parçaları Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Ali Lidar, Kişisel Edebiyat Atlası ve Hayata Rağmen Edebiyat kitaplarıyla kıymetli bulduğu kitaplara ve bu kitapların yazarlarına nereden baktığını, sözünü ettiği yazarların eserlerini neden okumamız gerektiğini titiz bir çalışmayla sunmuştu. Bu iki kitabın devamı olan Edebiyatın Tesirli Parçaları okurlara sadece keyifli bir okuma vadetmiyor, aynı zamanda ucu bucağı olmayan edebiyat evrenindeki nadide eserler için rehberlik ediyor. Bilginin paylaşıldıkça ışıldadığını, okuma ortaklığının dünyanın en güzel ortaklıklarından biri olduğunu ve dünya tarihinde tesirini en iyi gösteren şeyin edebiyat olduğunu söyleyen usta işi bir kitap.
“Kişisel Edebiyat Atlası ile başladığım ve Hayata Rağmen Edebiyat ile devam eden sevdiğim yazarlara dair his ve düşüncelerimi paylaşma hikâyem Edebiyatın Tesirli Parçaları’nın tamamlanmasıyla üçlemeye dönüştü. Bu süreçte altmış yazarın altı yüzden fazla kitabıyla deyim yerindeyse akraba oldum, daha önce ıskaladığım pek çok yönleriyle karşılaştım. Umarım bu kitap okurlarımın da benzer şeyler yaşayıp hissetmesine vesile olur. İlk kitaptan itibaren onların ilgi ve alakaları beni bu yazılara devam etmeye iten en önemli motivasyon unsuru oldu. Bu vesileyle her birine ayrı ayrı teşekkür etmeyi kendime borç bilirim.”
Edebiyatın Tesirli Parçaları Alıntıları - Sözleri
- Zamana ihtiyacım var , yaşlanmaya , yaşamaya , tecrübe etmeye ,hata yapmaya , hatalarımda ısrar etmeye ,bu ısrarı bir üslup meselesi haline getirmeye , sonra da ortaya çıkan hilkat garibesine , işte bu da benim karakterim , demeye ihtiyacım var...
- Adın üç kez geçti saçma sapan bir filmde, Yalnız olsam çok ağlardım ama annem bakıyordu.
- O bir çay istemişti,trenin içinde Biz tren yolcusuyduk,çölün içinde Ben yalnız kalmıştım,senin içinde Oysa kaç kişinin yerine sevmiştim seni..
- Hayatın akışına aldırmıyorum. Çünkü ben suskunluk ve unutuşun sivil ifadesiyim. Aslında Promete ' nin ciğerini söken kartal olmalıymışım . Promete olmadıktan sonra...
- İç nefes O bir çay istemişti, trenin içinde Biz tren yolcusuyduk, çölün içinde Ben yalnız kalmıştım, senin içinde Oysa kaç kişinin yerine sevmiştim seni! Aşkı geçtik gözlerini açabilirsin... O bir dile sığınmıştı, sözün içinde Yolu yoluma çıkmıştı, çölü içinde Ben eski kalmıştım, senin içinde Oysa kaç çocuğun yerine övmüştüm seni! Düşü geçtik, kendine bakabilirsin... O bir bende kırılmıştı, hayli içimde Issız otağ kurulmuştu, canım içinde Oysa kaç bahçe yerine açmıştım seni! Kimi geçtik, kimseye sorabilirsin...
- "Rendekar doğru mu söylüyor? Düşünüyorum, öyleyse varım. Oldukça makul. Fakat bundan tam tersi bir sonuç, varolmadığım, bir düş olduğum sonucu da çıkar. Düşünen bir adamı düşünüyorum. Düşündüğümü bildiğim için, düşlediğim için, düşlediğim bu adamın da varolduğunu biliyorum. Böylece, o da benim kadar gerçek oluyor. Bundan sonrası çok daha hüzünlü bir sonuca varıyor. Düşündüğünü düşündüğüm bu adamın, beni düşlediğini düşlüyorum. Öyleyse gerçek olan biri beni düşlüyor. O gerçek,ben ise bir düş oluyorum." //Puslu Kıtalar Atlası//
- Svevo için de bir anlamda ' kursakta kalmış heveslerin ' edebiyatçısı denilebilir.
- Yüreğinde çok ciddi, gereğinden fazla ciddi şeyler vardı , hiç kimsenin asla öğrenemeyeceği kadar ciddi. Kendine alaycılıktan bir zırh örmüştü o...
- Aşkı geçtik, gözlerini açabilirsin...
- Genellikle insan sevgisiz yaşayamaz sanılır , ona kalırsa , ben nefretsiz yaşayamıyormuşum , birinden nefret etmeyince dengem bozuluyormuş.
Edebiyatın Tesirli Parçaları İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Tesirli parçalar...: Kitap bir üçlemenin son kitabı: 1-) Kişisel Edebiyat Atlası 2-) Hayata Rağmen Edebiyat 3-) Edebiyatın Tesirli Parçaları Yazarımız Ali Lidar'ın etkilendiği yazarların , defalarca okuduğu kitapların ,bu yazarların birbiriyle olan ilişkisini , kitapların arka metinlerini merak edip bu konu üzerine 160 sayfalık bir sohbete katılmak isteyenler için güzel bir kitap ... Edebiyatın özel isimlerini tanımamız adına bir nevi rehber diyebiliriz. Uyarı: Kitap bittiğinde elinizde kabarık bir yazar ve kitap listesiyle yeni bir kitap alışveriş yapabilirsiniz ... yazar/i8783 kitap/kitap--237344 (Doğan)
Edebiyatın Tesirli Parçaları: #AliLidar #EdebiyatınTesirliParçaları Ali Lidar, "Kişisel Edebiyat Atlası" ile başladığı ve "Hayata Rağmen Edeviyat ile devam eden sevdiği yazarlara dair his ve düşüncelerini paylaşma hikâyesi "Edebiyatın Tesirli Parçaları" ile üçlemeye dönüştüğünü ifade ediyor kitabın arkasındaki tanıtım yazısında.Yazar, bu süreçte,altmış yazarın altı yüz kitabını okumuş ve yazarların daha önce fark etmediği pek çok yönleriyle karşılaşmış. Ali Lidar,bu kitabında da Türk ve dünya edebiyatından önemli yazarlar hakkındaki kişisel duygu ve düşüncelerini ifade edip yazarlara ilişkin bilgiler veriyor. Kitapta hakkında yazı yazılan yazarlar: 1.Peter Handke 2.Murat Gülsoy 3.Haydar Ergülen 4.Milan Kundera 5.Selçuk Altun 6.İhsan Oktay Anar 7.Mary Shelley 8.Edgar Allan Poe 9.Günter Grass 10.Italo Svevo 11.Ursula K. Le Guin 12. Heinrich Mann 13.Johann Wolfgang von Goethe 14.Charles Dickens 15.John Steinbeck 16.Victor Hugo 17.Halit Ziya Uşaklıgil 18.Joseph Conrad 19.Peter Ackroyd 20.Hermann Melville Ali Lidar'ın kişisel okuma deneyimleri ve kişisel beğenileriyle şekillendirdiği bu güzel kitabı okumanızı tavsiye ederim. (Yunus ÇİNÇİN)
Daha önce okuduğunuz yazarları ve kitaplarını bir de Ali Lidar'ın notlarından okumak bambaşka bir pencere açıyor önünüzde. Her anlattığı yazarda daha önce okurken neleri atlamış olduğunuzu görüyorsunuz. Yazarı o kısacık notlarda daha iyi tanıyorsunuz. Ali Lidar'ın notlarını bitirip son sayfayı kapattığınızda elinizde uzun bir okunacak kitaplar listesi oluyor. Her iyi kitap okurunun Ali Lidar'ın Kişisel Edebiyat Atlası,Hayata Rağmen Edebiyat ve serinin üçüncü kitabı Edebiyatın Tesirli Parçaları'nı okuması gerektiğini düşünüyorum. (ÜMİT YILMAZ)
Edebiyatın Tesirli Parçaları PDF indirme linki var mı?
Ali Lidar - Edebiyatın Tesirli Parçaları kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Edebiyatın Tesirli Parçaları PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Ali Lidar Kimdir?
Ben devlet memuruyum. Eskişehir’de doğdum, büyüdüm, üniversiteyi burada okudum. Burada çalışmaya başladım. Sosyoloji mezunuyum ben. 1998’de mezun oldum. Ömrümün 30 yılını Eskişehir’de geçirdim. Babam Şeker fabrikasında çalışıyordu benim. İşçi çocuğuyum. Kastamonu’da ve Elbistan'da kısa bir süre kaldık ama ağırlıklı olarak hep Eskişehir’de yaşadık. Eskişehir Anadolu Lisesi’nde. 1998 yılından beri oradayım, tayin de çıkmadı. 17 yıldan beri okuldayım.
Ali Lidar Kitapları - Eserleri
- Tesirsiz Parçalar
- Alengirli Şiirler
- Z Raporu
- Yolun Başı
- Aslında Herkes Haklı
- Büyük Kederler Küçük Öyküler
- Olmamış Kahraman Emeklisi
- Kişisel Edebiyat Atlası
- Hayata Rağmen Edebiyat
- Tesirsiz Parçalar Süregelen
- Edebiyatın Tesirli Parçaları
Ali Lidar Alıntıları - Sözleri
- Kendimden başka herkese tahammül ediyorum bazen (Yolun Başı)
- Beni seviyor mu? Bilmiyorum. O da bilmiyor belki. Sevmiyor mu? Bilmiyorum. O biliyordur belki. Eğer beni sevmezse ne yaparım,bilmiyorum. Beni severse ne yaparım? Onu da bilmiyorum. (Tesirsiz Parçalar)
- Yani dememoki insannmutluluunkay-nai nedir?Filozoflar varln vebilgininarkesini aratrmilar fakat mutuluunkayna, önermesiyokfilozoflarca ilerisürü-len.Stoaclarn yadahedonistlerin mutluluunyollarna dair söyledikleri varelbet amakaynakdiyorum kaynak (Büyük Kederler Küçük Öyküler)
- omzumda ve bütün hücrelerimde işlenmiş ve işlenecek bazı günahların yükü oysa ben trenle tren, kuşla kuş, çocukla çocuk atla at, minderle minder , ağaçla ağaç olan ben ne ara girdim bunca yükün altına? (Olmamış Kahraman Emeklisi)
- Hayat Çürük bir gemi ha battı ha batacak Ben ortasında çaresiz, yerim yok sığınacak (Alengirli Şiirler)
- bu gece de sen sakin ol delilik sırası bende.. (Yolun Başı)
- İyi niyetlerimiz hep suistimal edildi diye, kötü biri mi olalım? Biz iyi niyetlerimizle çoğaldık, anlamayıp eskilerlnler utansın! (Hayata Rağmen Edebiyat)
- gitmek insanın kendine arkadan dolanmasıdır belki de bu yüzden çekici geliyor durmak (Olmamış Kahraman Emeklisi)
- “Onunla ilgili bir gerçeği görmeni istiyordum, gerçek cesaretin ne olduğunu görmeni istiyordum, gerçek cesaretin eli tüfekli bir adamla ilgisi olmadığını. Daha başlamadan yenildiğinde bile bile başlamak ve her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar devam etmek olduğunu." Harper Lee/Bülbülü Öldürmek (Kişisel Edebiyat Atlası)
- Beraber kaybettik Ayrı ayrı üzülüyoruz. (Aslında Herkes Haklı)
- Belki de bu dünya, başka bir dünyanın cehennemidir. (Hayata Rağmen Edebiyat)
- Şimdilik mahallenin ve şarabın karanlığına sığındım (Olmamış Kahraman Emeklisi)
- Ne var da tutunmaya çalışıyorsunuz bu kadar bu rezil hayata? (Yolun Başı)
- Ama fazla da üzülme, hayat bitiyor bir gün. (Hayata Rağmen Edebiyat)
- Yüreğinde çok ciddi, gereğinden fazla ciddi şeyler vardı , hiç kimsenin asla öğrenemeyeceği kadar ciddi. Kendine alaycılıktan bir zırh örmüştü o... (Edebiyatın Tesirli Parçaları)
- “ İnsanın soluğu acır mı hiç? Benim acıyor işte..” (Tesirsiz Parçalar Süregelen)
- Her şeye sıfırdan başlanabilecek bir yerlere gidelim. (Z Raporu)
- “Etrafınıza şöyle bir göz gezdiriniz! Gerçek hayat denilen şeyin ne olduğunu, nerede olduğunu bilmiyoruz bile! Kitaplarımızı, hayallerimizi elimizden alsalar, öylece ortada kalakalacağız." Fyodor Mihailoviç Dostoyevski/Yeraltından Notlar (Kişisel Edebiyat Atlası)
- İnsan kendisiyle kavga etmeye mecbur bir hayvandır!Ve bu durum olabilecek trajedilerin en büyüğüdür. (Kişisel Edebiyat Atlası)
- Ama fazla da üzülme, hayat bitiyor bir gün. (Hayata Rağmen Edebiyat)