Eğitimde Bediüzzaman Modeli - Halit Ertuğrul Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Eğitimde Bediüzzaman Modeli kimin eseri? Eğitimde Bediüzzaman Modeli kitabının yazarı kimdir? Eğitimde Bediüzzaman Modeli konusu ve anafikri nedir? Eğitimde Bediüzzaman Modeli kitabı ne anlatıyor? Eğitimde Bediüzzaman Modeli PDF indirme linki var mı? Eğitimde Bediüzzaman Modeli kitabının yazarı Halit Ertuğrul kimdir? İşte Eğitimde Bediüzzaman Modeli kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Halit Ertuğrul
Yayın Evi: Nesil Yayınları
İSBN: 9799754082554
Sayfa Sayısı: 192
Eğitimde Bediüzzaman Modeli Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Özellikle son iki asırdan beri, İslam Dünyası'nda şiddetli bir kimlik krizi yaşanmaktadır. İnanç dokusunun tahribatının neticesinde yeni nesillerin fikir dünyasında hileler ve şüpheler ortaya çıkmıştır. Bugün toplumun tüm kademelerinde yaşanan dram, aslında bu şüphelerin sonucudur. Bu tahribata karşı Bediüzzaman Said Nursî, Kur'an'ın çağlar üstü fıtrî mesajını toplumun her kesimine ulaştırarak, milyonların imanının kurtulmasına vesile olmuştur ve halen de olmaktadır. Bediüzzaman, her kesime iman eksenli bir eğitim modelini tavsiye etmektedir. Peki, bu model nasıl bir modeldir? İşte elinizdeki kitap, bu modeli incelemekte ve Bediüzzaman'ın çağlar üstü mesajını günümüz insanına sunmaya çalışmaktadır.
(Arka Kapak)
Eğitimde Bediüzzaman Modeli Alıntıları - Sözleri
- İngiliz Sömürgeler Bakanı Gladistan: 'Bu Kur'an Müslümanların elinde bulundukça biz onlara hakim olmayız. Ne yapıp yapmalı, Kur'an'ı ortadan kaldırmalıyız veyahut müslümanları ondan soğutmalıyız' demişti
- Ben hür yaşamışım, hürriyet-i mutlakanın meydanı olan Anadolunun dağlarında büyümüşüm. Bana hiddet fayda vermez. Nafile yorulmayınız.
- “Bizim düşmanımız cehalet, zaruret, ihtilaftır. Bu üç düşmana karşı sanat, marifet, ittifak silahıyla cihad edeceğiz.”
- ..Özellikle Batı eğitim sistemi insana evrimci bir gözle baktığı , yalnızca maddi yönünü ele aldığı ve nefsani isteklerini değerlendirdiği ve insanı huzura götüren manevi yapısına el sürmediği için, ortaya çıkardığı neslin hali yürekler acısıdır. Bunun için hiçbir zaman iflas etmiş bir eğitim olmaktan kendini kurtaramamaktaktadır...Çünkü insan bir yığın et değildir. Cesedin ihtiyaçlarını tatmin , insanı tatmin etmez. Cesetten başka insanın manevi latifeleri ve onların istekleri ise hesaba katılmamıştır.
- Bu ömürden sonra sırf ahireti düşünmek lazım. Dünya seni terk etmeden evvel sen dünyayı terket. Zekatü'l-ömrünü ömr-ü sâni yolunda sarf et.
- "Bizim vazifemiz müsbet hareket etmektir. Menfi hareket değildir. Rıza-yı İlahiye göre sırf hizmet-i imaniyeyi yapmaktır,vazife-i İlahiyeye karışmamaktır. Bizler âsâyiş ve emniyeti muhafazayı netice veren müsbet iman hizmeti içinde her bir sıkıntıya karşı sabırla, şükürle mükellefiz."
- “Nefsini ıslah edemeyen başkasını ıslah edemez.”
- Bir adamın kıymeti, himmeti nisbetindedir. Kimin himmeti milleti ise, o kimse tek başına küçük bir millettir.Kimin himmeti yalnız nefsi ise, o insan değildir.
- Elemde, kederde,zevkte, sürurda ve hayatın bütün safhalarında, şartlar ne olursa olsun, şevkini yitirmeden, ümitsizliğe düşmeden, en kritik anlarda bile, rahmet-i İlahiyeyi tenkit etmeden kendisini taşıyabilmelidir. Şükür nimeti ziyadeleştirir, şevk elem ve kederi dağıtır. İmkanlarıyla iktifa etmeyi bilemeyen, daha ileri gidemez.
Eğitimde Bediüzzaman Modeli İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Eğitimde Bediüzzaman Modeli PDF indirme linki var mı?
Halit Ertuğrul - Eğitimde Bediüzzaman Modeli kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Eğitimde Bediüzzaman Modeli PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Halit Ertuğrul Kimdir?
Eğitimci-Yazar Dr.Halit Ertuğrul, Adıyamanın Besni ilçesinin Şambayat Nahiyesinde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu yerde, Ortaokul ve Öğretmen okulunu da Kırşehirde okudu.Niğde Eğitim Enstitüsü ve Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölümünde "Aile Yönetimi ve Problemleri" konusunda YÜKSEK LİSANS; Sakarya Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünde de "Aile ve Gençlik İletişimi" konusunda DOKTORA yaptı. Çalışmalarını "Aile ve gençlik problemleri" alanında yoğunlaştırdı. Yurdun çeşitli yerlerinde ilkokul öğretmenliği, okul müdürlüğü, Millî Eğitim Şube Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu.rnrnMillî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilâtına geçerek, Kurul Uzmanı ve Bakan Danışmanı olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını tamamlayan Dr.Halit Ertuğrul, çeşitli üniversitelerde yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışında çeşitli bilimsel ve kültürel faaliyetlere katıldı. Meslek hayatı boyunca, eğitim ve kültür alanında elliden fazla kitapları ve çok sayıda da makale ve yazıları yayınlandı. Kitapları çok sayıda ödül aldı ve çeşitli dillere çevrildi. Ayrıca, kitaplarının bazıları da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tavsiye edildi. Yayınlanan kitaplarından Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet, Aysel ve Ateşte Yeşerdim gibi bir çok eserleri baskı rekorları kırdı. Bundan dolayı da YILIN YAZARI seçildi. Bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı, çok sayıda ödül alan Dr.Halit Ertuğrul, ayrıca YILIN ÖĞRETMENİ de seçildi. Eğitimci – yazar Dr. Halit Ertuğrul evli ve iki çocuk babasıdır.
Halit Ertuğrul Kitapları - Eserleri
- Kendini Arayan Adam
- Düzceli Mehmet
- Aysel
- Canan
- Kendini Arayan Kadın
- Ateşte Yeşerdim
- Selim ve Hande
- Secdede Son Nefes
- Emre
- Sevda
- Kendimi Buldum
- Ezanla Diriliş
- Aşk Böyle Yaşanır
- Kendini Bulan Kadın
- Ateşte Açan Çiçekler
- Şark Kızı
- Yeni Bir Hayat
- Hasret
- Uçurumdan Dönüş
- Son Umut
- Beni Bir Annem Sevmiş
- Cennete Giden Günahkar
- Asi Gönül
- Gönlüme Hu Düştü
- Dünyayı Ağlatanlar
- Siz Kimsiniz
- Öğrencinin Başarı Kılavuzu
- Sonsuzluğa Uyanmak
- Aradığını Bulan Kadın
- Gençlik Mektupları
- Kapına Geldim
- Gizemli Davet
- Ömrüme Doğan Güneş
- Üniversite Sınavını Nasıl Kazandım?
- Kendimizi Nasıl Yetiştirelim?
- Yüzleşme Vakti
- Güneş Batmadan
- İnsanlığa Adanmış Bir Ömür: Said Nursi'nin Destanlaşan Hizmeti
- Adım Adım Evlilik
- Vasiyet
- Dünyama Bahar Geldi
- 21 Adımda Hedef 12
- Kitap Okumada Yeni Teknikler
- Çanakkale'de Üç Muhammed
- Her Yönüyle Örnek Öğretmen
- Öğretmenin Başarı Kılavuzu
- Okuyuculardan İbretli Mektuplar
- Esrarlı Gece
- Senin İçin Gemileri Yaktım
- Vicdan Ateşi
- Herkesin Öğretmeni Hz. Muhammed (a.s.m.)
- Affet Beni Allah’ım
- Kutlu Bir Aşk
- Gençliğin Gözyaşları
- Sevgi Dolu Örnek Öğretmen
- Kutlu Bir Diriliş
- Çocuğumu Bana Verin
- Manevi Yüceliş : Yaşanmış Örneklerle
- Gençlik Sorunları ve Çözümleri
- Öğretmenlerden Hizmet Öyküleri
- Kışın Ardı Bahardır
- Bilimsel Çalışmalarda Yeni Teknikler
- Öğretmenlikte Yeni Teknikler
- Eğitimde Bediüzzaman Modeli
- Anne Baba Notunuz Kaç?
- Ailede ve Okulda Çocuk Eğitimi
- Günümüzden Hizmet Öyküleri
- Kutlu Bir Haykırış
- Çocuk Eğitiminde Yeni Teknikler
- Kültürümüzü Etkileyen Okullar
- Secdeye Götüren Aşk
- Azınlık ve Yabancı Okulların Türk Toplumuna Etkisi
- Çözüm
- Meraklı Yusuf -1- Allah’ı Soruyor
- Meraklı Yusuf -4- Ahireti Soruyor
- Yaradılışa Uygun Çocuk Yetiştirmek
- Arayış Soruları Z Kuşağından Elif Kuşağına
- Meraklı Yusuf -6- Kaderi Soruyor
- Meraklı Yusuf -5- Melekleri Soruyor
- Meraklı Yusuf -3- Kur'an-ı Soruyor
- Kutlu Bir Öğretmen
- Kumpas Okulları
- Nur Destanı
- Meraklı Yusuf -2- Peygamberi Soruyor
Halit Ertuğrul Alıntıları - Sözleri
- "Kalbim temizdir" demekle kalp temizlenemeyeceği gibi, "Ben kötülük istemiyorum" demekle de kötülüklerden kurtulmuş olmaz. (Uçurumdan Dönüş)
- Hedefini doğru belirleyememiş bir gemiye , hiçbir rüzgâr yardım edemez . (21 Adımda Hedef 12)
- Senin üzerine haktır ki: Her söylediğin hak olsun;fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı,fakat her doğruyu demek doğru değildir. (Mektubat) (Kutlu Bir Öğretmen)
- "Bizim için aile, namus, kişilik ve söz, her şeyin üstünde gelir. Biz insanları bir kez severiz, bir kez âşık oluruz ve bir kez söz veririz. Artık bu iş orada bitmiştir. Ölümüne kadar bu hayatı onunla paylaşmak , bizim için bir namustur." (Şark Kızı)
- İnsan Allah'ı tanımazsa, ahirete inanmazsa, bu dünyanın fani olduğunu ve hakiki mekanın ahiret olduğunu bilmezse teselliyi nerede bulacak? İnanın hocam, içimdeki bu inanç bana ölümü sevdirmeye başladı. (Kendimi Buldum)
- İnsanın dünyaya gönderilmesindeki amaç,yalnızca kendi arzularını tatmin etmek olmamalıydı. (Kendimi Buldum)
- Dünyadayken dayanılmaz sıkıntılar, acılar ve dertler karşısında yeterince sabredemez kimi zaman isyan eder, "Dayanamıyoruz" derdik. Ne cahilmişiz meğer. Halbuki insanların dünyada çektikleri sıkıntılar ve hayat imtihanının ağırlığı, günahlarının affına vesile oluyormuş. (Kendini Bulan Kadın)
- Keşke hiç büyümesek de o çocuksu güzellikler bitmese... (Canan)
- "Niçin her Müslüman kendi dilinde değil de, Arapça ibadet ediyor? Allah her dili işitir, her kulun yalvarışını anlıyorsa neden Arap dilinde ibadete zorlanıyoruz? (Düzceli Mehmet)
- *En çok unutulanlar* İsimler ,rakamlar ve tarihler ,istenmeyen ve zor öğrenilmiş konular, ön yargılarımıza ters düşen hususlar, başarısızlıklar, hatalar ve günahlar. (Gençlik Sorunları ve Çözümleri)
- Özet olarak aşk; iradeli, bilinçli ve fiili bir seçim değildir. O herhangi bir zamanda kişinin karşısına çıkan bir anda iradesini ve mantığını susturup, hisleriyle hareket ettiren tarifsiz, izahsız bir tutkudur. (Gençlik Mektupları)
- "dinsiz, imansız" bir insan olmamızda en büyük pay, önce kul olmaktan nasibini alamamış ailelerimizin, sonra da amaçlari "dinsiz" bir toplum yetiştirmek olan öğretmenlerimizindi... (Ateşte Açan Çiçekler)
- "Görelim Mevlam neyler, Neylerse güzel eyler..." (Esrarlı Gece)
- Konuştuklarınızı vicdanınız tasdik ediyor mu? (Esrarlı Gece)
- Önyargılarını yık, kucaklayıcı ol. Hadiseleri siyaset açısından değil, insaniyet açısından yorumlamaya çalış. Fikir ve görüşlere karşı saygılı olursan, saygı bulursun. (Kendimi Buldum)
- Allah helal kazancı ve göz nurunu asla geri çevirmez. (Uçurumdan Dönüş)
- Sadi Şirazi:Dünya öyle bir meta değil ki, bir kavgaya değsin (Kutlu Bir Öğretmen)
- O, insanları ikna etmenin psikolojisini çok iyi biliyordu. (Dünyayı Ağlatanlar)
- Meğer ne değerliymiş bir parça ekmek. Bunun değerini ancak aç olanlar bilir. (Emre)
- Artık Nilüfer Hanım'ın adı, Aradığını Bulan Kadın olmuştu. (Aradığını Bulan Kadın)