Etekli İktidar - Sinan Akyüz Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Etekli İktidar kimin eseri? Etekli İktidar kitabının yazarı kimdir? Etekli İktidar konusu ve anafikri nedir? Etekli İktidar kitabı ne anlatıyor? Etekli İktidar kitabının yazarı Sinan Akyüz kimdir? İşte Etekli İktidar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Sinan Akyüz
Yayın Evi: Alfa Yayınları
İSBN: 9789752973749
Sayfa Sayısı: 223
Etekli İktidar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Etekli İktidar sürekli haklarını genişleten kadınları ve köşeye sıkış(tırıl)mış erkekleri anlatıyor. Yazar sıkı bir Erkek Hakları Savunucusu Bu kitap; kentli, iyi eğitimli, kariyerist ve çalışan kadınların, erkeklerin nasıl da canına okuduğunun fotoğrafını çekiyor. Sinan Akyüz, kitabında; ezilen, oyuna getirilen, aldatılan, ailenin geçimini sağlama makinesi olarak kullanılan ahh zavallı biz erkeklerden yana tavrını koyuyor. Bu kitapta; kadın erkek ilişkileri üzerine sıkı tespitler, uygulanabilir taktikler ve erkeklerden yana bir tavır bulacaksınız. Kadınlar bu kitapta, erkeklerin neden artık evlenmediğinin, erkekçe cevabını bulacaklar. Yazar erkeklere, oyuncu kadınlara karşı, kendini koruma ve kontr-atak yapma taktikleri de veriyor. Yararlı olduğu kadar, esprili de bir kitap. Kadınlar canınıza okudukça, bu kitabı okumayı canınız çekecek! UYARI: Bu kitabı karınızın/sevgilinizin ulaşamayacağı yerde saklayınız!
Etekli İktidar Alıntıları - Sözleri
- Gariptir, ipeği yapan böcek değil de giyen kadın gururlanır.
- ...kadınlar erkeklere eşit değil, egemen olmak istiyorlar!
- Bir sürü erkek başarısını ilk karısına borçludur. İkinci karısını da başarısına!
- "Kadın psikolojisini otuz yıldır incelememe rağmen, büyük soruya cevap bulamadım: Gerçekte kadınlar ne istiyor? " Sigmund Freud
- İyi bir kadın, erkeği etkiler; zeki bir kadın, onda ilgi uyandırır; güzel bir kadın, büyüler; anlayışlı bir kadın ise ona sahip olur.
- Kadın peşinde koşmanın erkeğe zararı yoktur;zarar veren, onları yakalamış olmaktır.
- Kadın istediğini elde eder, erkek istediğini kadın isterse elde eder.
- İnsan, algıladığı, bildiği, fark ettiği bir şeyi, hiç yokmuş gibi yaşayamıyor
- Bir kadının zekâsından daha üstün olan tek şey, başka bir kadının zekasıdır.
- Yaptığınız şey iyilik olsa bile bir süre sonra göreve dönüşür.
- Karısı güzel olan adam mutlu olur. Güzel olmayan ise filozof!
- ...bir kadını idare etmek, ülkeyi idare etmekten daha zordur.
- Kadınları güzel yapan Allah, sevimli yapan şeytandır.
- Kadına güvenen kendini aldatır, güvenmeyen ise kadını!
- Akıllı bir kadının erkeğine yaptıramayacağı hiçbir şey yoktur.
Etekli İktidar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kadınlar ve Erkekler ...: Kitabı bir erkek olarak beğenmedim sebebi bilimsel yada felsefi bir düşünce olmaksızın çok basit geldi kitap sırf kitap yazmış olmak için yazılmış gibi .... (Ergün Er)
Yazarın bir kadından canı yanmış bunu da tüm kadınlardan çıkarmaya çalışmış. Kitap 2003 te yazılmış ama diyorum ki bı 18 yıl önce kadınlar ne hak aldilarda bu erkekleri neden bu kadar rahatsız etmiş? Kitapta belli bir bölümü itiraf.comdan, belli bir bölümü başka ünlü yazarların ya ropartajlari ya makalelerinden derleme şeklinde . Sınan Akyüz sadece insanların düşüncesini derlemiş toplamış. Kendi fikirlerini toplam iki sayfada toplamis. Kitaba göre erkeğin adı yok, hakkı yok kadınlar büyük şeytan, oyuncu, entrikaci biz neymisiz yahu böyle dedim. (Zeynep)
Kitabın sonlarına doğru ünlülerle yapılan röportajlarda kadınlarda masumiyetin yitirilişi çok güzel açıklanmış. Yazarın zaman zaman sinir bozan açık sözlülüğü, çok fazla tekrara düşmesi biraz sıkıcı olsa da okunabilir. Etekli iktidar ;kadın- erkek ilişkileri için bir kullanma kılavuzu değil ama verdiği bilgilerle erkeğin mi kadının mi ezildiği sorusuna çok güzel cevaplar buluyor. Taktiysen kadınların kullandığı maskeler ve kadın türleri bölümü de ilginçti: Kısaca türlere değinmek gerekirse : Sosyete kızı Suzan, özgür kız Özge, hacı kızı Hatice, iyi aile kızı Emine ve gizli feminist Firuze vb. Sinan Akyüz'ün okuduğum en vasat kitabı oldu:( (Kismet Parpar)
Kitabın Yazarı Sinan Akyüz Kimdir?
Nisan 1972de Iğdır’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Yirmi üç yaşında gazeteciliğe başladı. Gazeteciliğin hemen hemen her kademesinde çalıştı. Daha sonra gazeteciliğe ara verip Almanya’ya gitti. Bir süre sonra tekrar İstanbul’a döndü. 1996da Sabah Gazetesi’nin dergi grubunda çalışmaya başladı. O dönem fotoğrafla tanıştı. Birçok yayın organına moda ve portre fotoğrafları çekti. 1999da Sabah Gazetesi’nin hafta sonu eklerinde çalışmaya başladı. 2001de fotoğrafçılık mesleğine ara verip ağırlıklı olarak kitap yazdı. 2006 yılında ise Takvim Gazetesi’nde köşe yazarlığına başladı. Şu anda Takvim Gazetesi’nde köşe yazılarına devam ediyor. Ayşen Akyüz ile evli olan yazar, ikiz erkek çocuk babası.
Sinan Akyüz Kitapları - Eserleri
- İncir Kuşları
- Piruze
- Meyra
- Kavuşma - Piruze ve Oğulları
- Şahika & Feraye
- Yağmurun Gelini
- Solgun Karanfil
- İki Kişilik Yalnızlık
- Sevmek Zorunda Değilsin Beni
- Aşk Başka Evde
- Yatağımdaki Yabancı
- Bana Sırtını Dönme
- Bir Evlilik Komedisi
- Aşk Meclisi
- Etekli İktidar
- Elveda Aşk
- Kendini Arayan Domates
- Kendini Arayan Domates 2 - Domates Festivali
- Kendini Arayan Domates 3 - Nerede O Eski Domatesler?
Sinan Akyüz Alıntıları - Sözleri
- Düşlerimizi izleriz. Düşlerdir bizi bir yerlere taşıyan. Biziz düşlerimizi arkamızda bırakan. Bir savaşçı gibi düşlerimiz ile savaşan. Ama nedense ihanete uğrayan düşlerimiz değildir. Düşlerimizdir bize ihanet eden. Daha doğrusu düşlerimizi kâbusa çeviren hayatın kendisidir. İçinde nefes alıp veren canlılardır. (Yatağımdaki Yabancı)
- Sanki bir boşluk düştü içime yada ben bir boşluğun içene düştüm. Bilmiyorum. (Kavuşma - Piruze ve Oğulları)
- Büyük dertler dilsizdir... (Yağmurun Gelini)
- “Beni ben gibi seveni istiyorum Beni ben gibi göreni Beni benden öte bileni istiyorum Çünkü ben böyle sevdim…” (Bir Evlilik Komedisi)
- "Aşk, doğası gereği bir körlüktü.Ben de kör olmuştum." (Piruze)
- Hiç olmazsan, hep olamazsın. (Bir Evlilik Komedisi)
- Ama hiçbir gerçek de hayallerimizi yok etmemeli Vızvız! Yoksa bizde büyükler gibi oluruz, doğru mu? (Kendini Arayan Domates)
- Fahişenin bile namuslusu vardır. Sen esas dışarıda namuslu geçinen fahişe ruhlulara bak. (Sevmek Zorunda Değilsin Beni)
- Seni anlıyorum oğlum. Hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Birimizin acısı, aslında hepimizin acısıdır. Direniş iyileştiricidir, birleştiricidir, hatta umut vericidir... (Solgun Karanfil)
- "Çünkü biz insanlar, yaşamın akışı içinde geleceği öngöremiyoruz. Sadece geçmişi hayallerimizde canlandırıyoruz. Geçmişle, bazen de geçmişe saplanıp kalan kendimizle hesaplaşıp duruyoruz." (Piruze)
- Bir incir kuşu penceremin pervazına konmuş bana bakıyordu “ Ne olur , tutsak düşmüşlügüm yüzünden beni hor görme “ diye kendi kendime söylendim. (İncir Kuşları)
- " Aşk abdest gibidir. Şüpheye düşersen bozulur. " (Şahika & Feraye)
- Erkeklerin merhametine sığındığımız bir dünyada inşallah acınacak bir hayat hikayen olmaz senin... (Aşk Başka Evde)
- '' Gittin, şimdi farklı şehirler değil, koca bir ömrün yalnızlığı girdi aramıza,'' (Kavuşma - Piruze ve Oğulları)
- "Unutmak ve alışmak üzerine kurulu bir dünyada yaşıyoruz." (Şahika & Feraye)
- Çok iyi biliyorum Seninle biz olmanın imkanı yok Yine çok iyi biliyorum Sensiz ben olmanın da anlamı yok (Aşk Başka Evde)
- Bir kadının zekâsından daha üstün olan tek şey, başka bir kadının zekasıdır. (Etekli İktidar)
- "Korkunç bir duygudur. Ansızın gelen bir ölüm, yüreğe çöken sessiz bir çığlık gibidir. (Kavuşma - Piruze ve Oğulları)
- Seni aldatan kadını bu kadar çok sevmen, doğrusu beni yaraladı. Ama gel gör ki; biz kadınlar da en çok bizi yaralayan kişiyi sevmek için yaratılmışız. (Yatağımdaki Yabancı)
- çok iyi biliyorum seninle biz olmanın imkanı yok yine çok iyi biliyorum sensiz ben olmanın da anlamı yok (Aşk Başka Evde)