Farklı Bir Gerçeklik - Carlos Castaneda Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Farklı Bir Gerçeklik kimin eseri? Farklı Bir Gerçeklik kitabının yazarı kimdir? Farklı Bir Gerçeklik konusu ve anafikri nedir? Farklı Bir Gerçeklik kitabı ne anlatıyor? Farklı Bir Gerçeklik PDF indirme linki var mı? Farklı Bir Gerçeklik kitabının yazarı Carlos Castaneda kimdir? İşte Farklı Bir Gerçeklik kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Carlos Castaneda
Çevirmen: Donat Taneri
Orijinal Adı: A Seperate Reality Further Conversations with don Juan
Yayın Evi: Butik Yayıncılık
İSBN: 9786055154806
Sayfa Sayısı: 321
Farklı Bir Gerçeklik Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
1961 yılında genç antropolog, bir Yaqui yerlisinin "olağandışı gerçeklik" dünyasına ve "bilgi insanı" olabilmek için zorluklarla ve tehlikelerle dolu yolculuğuna büyüleyici bir bakış getirmek için kendini olağandışı bir çıraklığa adıyordu. Ancak daha da ilerlemekten korkarak bütün inançlarımıza meydan okuyan bu dünyanın eşiğinden geri dönmüştü. Daha sonra 1968'de Meksika'ya, Don Juan'a, onun insanın aklını başından alan sanrılandırıcı bitkilerine ve bugüne kadar Batı uygarlığından hiç kimsenin girmediği deneyim dünyasına geri döndü.
"Kimse Castaneda'nın yaptıklarının anlamını abartıyor olamaz… Farklı Bir Gerçeklik, her anlamda olağanüstü."
-The New York Times'dan Roger Jellinek-
(Tanıtım Bülteninden)
Farklı Bir Gerçeklik Alıntıları - Sözleri
- Bana özellikle "görmeyi" öğretmek istiyordu, Anlaşılan onun bilgi sisteminde, "görmek" ve "bakmak"arsında anlamsal bir ayrım yapmak mümkündü."Bakmak" Hepimizin dünyayı algılamak için kullandığı yöntemdir. Oysa "görmek", bir bilgi adamının çok karmaşık bir süreçten geçerek dünyada olup bitenin "Ruhunu" algılayabilmesiydi.
- Bilgi insanı özgürdür... Onuru olmaz, itibarı yoktur, ailesi, evi, ülkesi yoktur. Var olan, yalnızca sürdüreceği yaşamıdır.
- -"Yani sokakta gördüğümüz insanların bazıları gerçek insan değiller mi?" diye sordum. Bu açıklamasından gerçekten afallamıştım. +Sözcükleri vurgulayarak, "Bazıları değildir," dedi.
- Bilgi insanı özgürdür... onuru olmaz, itibarı yoktur, ailesi, evi, ülkesi yoktur. Var olan, yalnızca sürdüreceği yaşamıdır.
- "Kendini çok fazla düşünüyorsun," dedi ve gülümsedi. "Bu seni, etrafındaki dünyayla ilişkini kesecek kadar yoruyor. Bu nedenle, senin için herşey problem haline geliyor.
- "Çünkü ölüm düşüncesi, ruhumuzu ıslah eden tek şeydir."
Farklı Bir Gerçeklik İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Yazarin bu kitabini ilkinden daha çok begendim. Zihnimizi kelepçeleyen bu sistemde farkli dünyalari kesfetmek isteyen Carlos'un Don Juan 'in yanindaki çirakliginin ikinci evresini anlatiyor. Bu evrede Carlos çabalarinin karsiligini aliyor ve yavas yavas bilmedigi, anlamadigi varliklarla tanisiyor. Kitap bu varliklari anlatmasi nedeniyle zaman zaman korkutucu olabiliyor. Yayinevi not: Berbat bir edit, inanilmaz yazim yanlislari..bu kadar rezeletini görmemistim. (Dino)
Farklı Bir Gerçeklik PDF indirme linki var mı?
Carlos Castaneda - Farklı Bir Gerçeklik kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Farklı Bir Gerçeklik PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Carlos Castaneda Kimdir?
"Don Juan'ın Öğretileri" kitabıyla başlayıp 12 adet kitap yazmıştır. Ayrıca ilk kitabını, sanrılandırıcı bitkiler ve kullanımı üzerine doktora tezi olarak sunmuştur. Kitaplarında değişik mistik olayları anlatması, yaşananların gerçekliği konusunda tartışmaları da beraberinde getirmiştir.
Yazarın, Bir Başka Gerçeklik "A Separate Reality" kitabı; Lost adlı televizyon dizisinin 5. sezon 10. bölümünde Benjamin Linus tarafından okuması için Sayid Jarrah'a verilmiştir.
Carlos Castaneda, Don Juan'ın diğer öğrencileri Carol Tiggs, Florinda Donner Grau ve Taisha Abelar ile birlikte Cleargreen inc adındaki Anonim Şirketi kurarak gönüllüleri ücret karşılığı eğitmeye başlamıştır. Böylece bu bilginin zamanımızdaki uygulayıcıları güçlü bir yasal zeminde toplanmış, öğretinin uygulanması ve kargaşa olmadan çok sayıda insana öğretilmesi için bir destek sistemi ortaya çıkmıştır.
Carlos Castaneda Kitapları - Eserleri
- Zamanın Çarkı
- Don Juan'ın Öğretileri
- Sonsuzluğun Etkin Yanı
- Rüya Görme Sanatı
- Ixtlan Yolculuğu
- İçten Gelen Ateş
- Erk Öyküleri
- Sessizliğin Erki
- Bir Başka Gerçeklik
- Kartal'ın Armağanı
- İkinci Erk Çemberi
- Sihirli Geçişler
- Farklı Bir Gerçeklik
- Güç Hikayeleri
- İkinci Güç Halkası
- Sessizliğin Gücü
- Rüya Görme Sanatı
Carlos Castaneda Alıntıları - Sözleri
- Bütünüyle bizim gibi olanlarla yolumuz kesişmez (İçten Gelen Ateş)
- “Savaşçının özgüveniyle, sokaktaki adamın özgüveni aynı şey değildir. Sokaktaki adam, seyircinin gözündeki kesinliği arar, buna da özgüven der. Savaşçı ise kendi gözlerinde kusursuzluğu arar, buna alaçakgönüllülük der. Sokaktaki adam arkadaşlarına çengellenmiştir. Savaşçı ise yalnızca kendine bağlıdır. Belki de sen akıntıya kürek çekiyorsun. Savaşçının özgüveninin ardında olman gerekirken, sokaktaki adamın özgüveninin peşindesin. Bu ikisinin arasında olağanüstü bir fark var. Özgüven, bi şeyi kesin biçimde bilmeyi gerektirir, alçak gönüllülük, kişinin eylemlerinde ve duygularında kusursuzluğu gerektirir.” (Erk Öyküleri)
- Bak ve etrafındaki mucizeleri gör. Yalnızca kendine bakarsan yorulursun, bu yorgunluk seni başka her şeye karşı körleştirip sağırlaştırır. (Don Juan'ın Öğretileri)
- “En büyük kusurumun açıklamaları gereksinmek olduğu düşüncesindeydim." "Hayır. Senin en büyük kusurun, hem sana hem de senin dünyana uyan açıklamalar aramak." (Erk Öyküleri)
- Kitabımız biter :) Bu odaya büyülü bir kapıdan giriyorduk:doğum.Ve diğer bir büyülü kapıdan da çıkıyorduk:ölüm. (Sessizliğin Gücü)
- "Çok düşünüyor, çok konuşuyorsun. Kendi kendine konuşmayı bırakmalısın.” (Bir Başka Gerçeklik)
- Rüyalar eğer bir kapı değilse başka dünyalara açılan bir ara bölmedir. Bu anlamda, rüyalar çift yönlü bir caddedir. Bilincimizde bu bölmenin içinden başka âlemlere geçer ve bu alemler de rüyalarımıza öncüler gönderir. (Rüya Görme Sanatı)
- Öğrenme isteği, tutku değildir. İnsan olarak öğrenmek, bizim için kaderdir. (Don Juan'ın Öğretileri)
- Paris'te öleceğim yağmur yağarken, şimdiden anımsadığım bir günde. Paris'te öleceğim -kaçmıyorum da- belki bugün gibi bir Güz Perşembesinde. Bir Perşembe olacak,çünkü bugün, bu dizelerin dizildiği Perşembe kemiklerim hissediyor dönüşü, tüm geçtiğim yolboyunca,bu gün olduğunca görmedim kendimi, böylesine tek başına. Cesar Vallejo (Erk Öyküleri)
- Asla, bir an için bile unutmamalıydım ki özgürlük kuşu kararsızlık konusunda çok az sabra sahipti ve uçup gittiğinde bir daha kesinlikle geri dönmezdi. (Sessizliğin Gücü)
- Bi savaşçının yolunda alçak gönüllülüğe yer olmadığını düşünürdüm. Ne büyük yanılgı! Şimdi, bi savaşçının alçak gönüllülüğünün, bi dilencininkine benzemediğini çok iyi biliyorum. Savaşçı başını kimseye eğmez, ama aynı zamanda kimsenin ona baş eğmesine de izin vermez. Öte yandan, bi dilenci kendisinden daha yüce olduğuna inandığı birisinin önünde isteyerek diz çöker, bi de yerleri silmeye başlar. Ne var, kendinden aşağı birisinin de kendi önünde yerleri silmesini ister. (Erk Öyküleri)
- “Eğer, bi savaşçı teselliye gerek duyuyorsa,” diye sürdürdü, "yalnızca birini seçip, karmaşasını, son ayrıntısına varıncaya kadar bu kişiye anlatır. Bi savaşçının, anlaşılmaya ya da yardım görmeye gereksinimi yoktur; konuşarak, üstündeki baskıyı az da olsa azaltır. Tabii, eğer konuşmaktan hoşlanıyorsa. Yok, öyle değilse, kimseye bi şey anlatmaz. Ama sen tam anlamıyla bi savaşçı gibi yaşamıyorsun henüz. Karşılaştığın boşluklar da son kerte büyük olmalı. Tamamıyla anlıyorum seni.” (Erk Öyküleri)
- ''Anlamaya çalışarak kendini helak etme,'' dedi don Juan aklımdan geçenleri okumuşcasına.Bu dünya bi muammadır. Bakmakta olduğun her şey, göründüğünden başka bi şeydir de. Dünya düşündüğümüzden çok fazlasını içerir, öyle fazlasını ki, sonsuz, diyebiliriz. Böyle olunca, onu anlamaya çalışmak demek, aslında onu bildiğimiz bi şeye benzetmek demek olur. Sen de ben de, burada, senin gerçek, dediğin dünyanın içindeyiz ; zira ikimiz de onu biliyoruz. Ama sen erk dünyasını bilmiyorsun, o yüzden onu bildiğin bi sahneye benzetmektesin." (Ixtlan Yolculuğu)
- Üstesinden gelmenin bir yolu var ama kaçınmanın yok. (Don Juan'ın Öğretileri)
- Görmek, bilmenin garip bir hissidir (İçten Gelen Ateş)
- "Hayatımızdaki herhangi bir şeyi ne zaman istersek bir çırpıda kesip atabileceğimizin neredeyse hiç farkında değiliz." (Zamanın Çarkı)
- "İçsel diyalog, insanı gündelik hayata mıhlar. Dünyanın şu anda olduğu gibi olmasının sebebi, onun şu anda olduğu gibi olmasından bahsedip durmamızdır. Bir savaşçı ancak içsel dıyaloğunu susturduktan sonra şamanların dünyasına geçiş yapabilir." (Zamanın Çarkı)
- Nasıl bir toplum olduk !!!! Baktıkça içim yanıyor .... ve maalesef ki bu sapık ruhlar hala aramızda elini kolunu sallayarak geziyor ne zaman karşımıza çıkacağını bilmiyoruz korku içerisinde evlatlarımızı kendimizi korumaya çalışıyoruz .... artık bir çözüm yalvarırım çözüm EYLÜL LEYLA MEKANLARI CENNET OLSUN (Sessizliğin Gücü)
- Ne ahmaklık ama! Denetimi elden bırakmaktansa ölmeyi yeğlemek. İşin ürkünç yanı, bu durumu değiştirebilecek pek bi şey gelmez elimizden. (Erk Öyküleri)
- Hayatımızdaki herhangi bir şeyi, ne zaman istersek bir çırpıda kesip atabileceğimizin neredeyse hiç farkında değiliz. (Zamanın Çarkı)