Gölgeler Koridoru - Muhyiddin Şekur Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Gölgeler Koridoru kimin eseri? Gölgeler Koridoru kitabının yazarı kimdir? Gölgeler Koridoru konusu ve anafikri nedir? Gölgeler Koridoru kitabı ne anlatıyor? Gölgeler Koridoru PDF indirme linki var mı? Gölgeler Koridoru kitabının yazarı Muhyiddin Şekur kimdir? İşte Gölgeler Koridoru kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Muhyiddin Şekur
Yayın Evi: Sufi Kitap
İSBN: 9789759161781
Sayfa Sayısı: 320
Gölgeler Koridoru Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"Şayet benim kulağa tatlı gelen fısıltılarımı işitemiyorsan, o hâlde hayat öğretsin sana öğrenmen gerekenleri..."
Amerika'da doğan, orada İslam'la tanışan, çeşitli Amerikan ve Avrupa üniversitelerinde psikolojik danışmanlık dersleri veren ve şu anda misafir öğretim üyesi olarak Türkiye'de bulunan Muhyiddin Şekûr'un yıllardır beklenen kitabı; Gölgeler Koridoru.
Şekur'un tasavvufla tanışma serüvenini anlattığı ilk kitabı Su Üstüne Yazı Yazmak bugüne kadar yüzbinlerce kişiye ulaştı. Okuyan herkesi derinden etkiledi. Yaşadığımız hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, her tecrübenin bizi bir hâlden başka bir başka hâle hazırladığını hissettirdi.
Muhyiddin Şekûr, uzun zamandır beklenen Gölgeler Koridoru'nda, aynı akıcı üslupla hakikatte hepsi birer hikmete işaret eden hayat derslerine devam ediyor. İsmi Furkan Suresi'ndeki "Rabbinin gölgeyi nasıl uzattığını görmedin mi? Eğer dileseydi, onu elbet hareketsiz kılardı" ayetinden mülhem olan Gölgeler Koridoru'nda görünmeyen dünyayı keşfetme tecrübelerini daha ileriye taşıyor. Görünene odaklanıldığında kolayca üzerinden atlanıp geçilebilen sıradan olayların, görünenin ötesine nüfuz edildiğinde hakikate uzanan bir nişaneye dönüştüğünü gösteriyor.
Gölgeler Koridoru, insana önce kendi bâtınına, enfüsî âlemine, sonra dış dünyadaki olayların iç yüzüne, yani aslında hakikate dair bir kavrayışa nasıl ulaşılabileceğine dair küçük ama etkileyici denemeler yaptırıyor. Bazen bir gece yürüyüşünden, bazen bir ateşböceğinden, bazen bir veranda inşaatından, bazen insanlığı tarif edilmez acılara sürükleyen savaşlardan yola çıkarak bakışımızın nereye odaklanması gerektiğine yönelik hatırlatmalarda bulunuyor. Gölgeler Koridoru, hakikat yolcularının kaçırmaması gereken bir roman. Âdeta karanlıkta kalan insana yolunu gösteren bir "altın iplik"...
(Tanıtım Bülteninden)
Gölgeler Koridoru Alıntıları - Sözleri
- “Niyet, amelden mühimdir. İhlâsın, edebin ve teslimiyetin gücü, tahmin ettiğinizden çok daha büyüktür.”
- Kaybetmişlik hissi, hayatlarının en kişisel, en derin ve en mahrem köşelerine kadar nüfuz etmişti.
- Onur ve haysiyet konuları, aşk bahsi içinde ele alınmalı.
- İnsan yüzünü ne tarafa dönerse dönsün, sanki başka bir dünyaya aitmiş gibi görünen bir sarsılmışlık hissi, derin bir ıstırap ve korku buluyordu karşısında.
- O kıldan ince ipe asıllıdır imanın taş gibi ağırlığı.
- Hiçliğini düşün ve hiç ol.
- Başkalarının acılarını ne kadar kolay inkâr ediyor, bu acılardan kendimizi ne kadar kolay uzaklaştırabiliyorduk!
- Değişim niyetle başlar.
- Biz hiç kimseyiz ve hiç kimse olmaktan son derece memnunuz.
- Kıymık hâlâ kalbimin orta yerine saplanmış vaziyette duruyordu.
- “Gölgeye tahavvül ettiğin kertede nûrun da ziyadeleşir. İmdi, kendini bu mezar taşlarıyla aynı hizaya koyan kendi gölgenden ibret al.”
- Keza insan,ancak gerçekten sevildiğini hissettiği anda ,artık sevilmeye ihtiyaç duyulmaz oluyordu.
- “Çay kadehte dîde efruz olmalı/ Şebreng ü lebriz-i lebsuz olmalı” Yani, çay bardakta gönle hoş görülmeli; dudak renginde, dudak sıcaklığında ve dudak tadından olmalı.
- Ölümde hayat, hayatta ölüm vardır.
- İnsanlar birbirlerini olmalarını arzu ettikleri, olmalarını diledikleri, hayal ve talep ettikleri kişiler olarak seviyorlardı.
Gölgeler Koridoru İncelemesi - Şahsi Yorumlar
derviş artık ölülerin hallerinden haberdar ve kime yaklaşsa onun kalbinde neler dönüyor biliyor. bu yüzden daha yoldayken yolun sonundaki niyetin ne olduğunu kestirebiliyor.bizi bize sevdiren kitaplardan bu kitap. (kahraman)
Şayet benim kulağa tatlı gelen fısıltılarımı işitemiyorsan, o hâlde hayat öğretsin sana öğrenmen gerekenleri…” Amerika'da doğan, orada İslam'la tanışan, çeşitli Amerikan ve Avrupa üniversitelerinde psikolojik danışmanlık dersleri veren ve şu anda misafir öğretim üyesi olarak Türkiye’de bulunan Muhyiddin Şekûr’un yıllardır beklenen kitabı; Gölgeler Koridoru. Şekur’un tasavvufla tanışma serüvenini anlattığı ilk kitabı Su Üstüne Yazı Yazmak bugüne kadar yüzbinlerce kişiye ulaştı. Okuyan herkesi derinden etkiledi. Yaşadığımız hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, her tecrübenin bizi bir hâlden başka bir başka hâle hazırladığını hissettirdi. (Hakan Arıkan)
Muhyiddin Şekur ' kaleminin yüreğini sevdiğim insan.Geçtiğimiz hafta sonu imza gününde tanışma şerefine nail oldum şükürler olsun.Kendisine sormak istediğim birkaç soru vardı onları içtenlikle yanıtladı. Ilk kitabı olan "su üstüne yazı yazmak"eserini okurken iliklerime kadar etkilenmiştim. Bu eserinde de öyle oldu. Beni bugüne kadar ağlatan, içimi hem sızlatıp hem ferahlatan nadide kitaplardan.Hani her satırın altını çizmek istediğiniz kitaplar olur ya onlardan.Hayatının islam yolundaki deneyimlerini anlatırken anlıyorum ki hayatta karşımıza çıkan her kişi hal ve durum bizim onları idrak etmemiz ve manasını çözümlememizle yaşamımızı gerçekliğe ulaştıracak yoksa gölgede kalmış olacak pek çok hakikat. Özellikle içten anlatımı bir dost büyüğünüzün size deneyimini aktarırkenki huzurunu işliyor kalplerimize Türkiye'ye gelmesininin mutluluğunu; Mevlana Hazretleri ve Eyüp Sultan Hazretleri'yle kurduğu gönül bağını onları birkaç saniyede olsa gördüğü (sırrın aralandığı) o eşsiz anları paylaşmasının cazibesini hissederek hissedar oldum duygularına. Hayatıma kattığı en önemli şey ise her an ve her durum için Allah'a teşekkür etmenin lezzetiyle Allah'a minnettar olduğumuzdu. -Elhamdülilah alaküllihal..- Kitap fuarında da sık sık tekrarladığı öğüdü "Allah'a bol bol şükret ve Allah'tan yardım iste"cümleleriydi. Sanki bilmiyor muyuz diyenler varsa bilmek başka olmak başka. Her şey başka başka. O günden sonra farkındalık kazandım ve yaptığım en basit davranış için bile şükretmem gerektiğini idrak ettim. "Şükredin ki artırayım" emrinin sırrını kavradım.Neyin daha fazla olmasını istiyorsanız en çok onun için şükredin. Güzellik isteyen makyajlardan medet ummasın Allah'a şükrettikçe dahada güzelleşeceğinden emin olsun.Zira Allah vadinden dönmez. Bana Muhyiddin Şekur'la tanışmayı nasip eden ve şuan bu imkanı vererek buraya hissiyatlarımı aktarmamı nasip eden Allah'a nice nice şükranlarımı sunuyorum. Tavsiye ediyorum ve okuduktan sonra mutlaka tavsiye edeceğinize inanıyorum. ... (℘ınar Önalan...)
Gölgeler Koridoru PDF indirme linki var mı?
Muhyiddin Şekur - Gölgeler Koridoru kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Gölgeler Koridoru PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Muhyiddin Şekur Kimdir?
Ohio, Cleveland’da doğan Muhyiddin Şekûr 1973′te ABD Kent Eyalet Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık bilim dalından doktora derecesi aldı. Ülkemizde ilk baskısı 1994 yılında yapılan ve kendisinin İslâm’ı tanıma sürecinden itibaren geçen ilk 10 senesini anlattığı “Su Üstüne Yazı Yazmak” adlı kitabıyla tanındı. Profesyonel yaşantısına New York Eyalet Üniversitesi’nde eğitim danışmanlığı doçenti ve aile terapisti olarak devam ediyor.
Muhyiddin Şekur Kitapları - Eserleri
- Su Üstüne Yazı Yazmak
- Gölgeler Koridoru
- Yazdan Kalan Son Gül
Muhyiddin Şekur Alıntıları - Sözleri
- “Çay kadehte dîde efruz olmalı/ Şebreng ü lebriz-i lebsuz olmalı” Yani, çay bardakta gönle hoş görülmeli; dudak renginde, dudak sıcaklığında ve dudak tadından olmalı. (Gölgeler Koridoru)
- Her güzel şeyin bir sonu var. (Yazdan Kalan Son Gül)
- Başkalarının acılarını ne kadar kolay inkâr ediyor, bu acılardan kendimizi ne kadar kolay uzaklaştırabiliyorduk! (Gölgeler Koridoru)
- " yüreğim neden çılgınca atıyor böyle? kırılıp döküleceğini bile bile! söyle neden, neden, neden.... aptallar âşık olur hemen? " (Yazdan Kalan Son Gül)
- " herşey zamanla ufaklık, herşey zamanla " (Yazdan Kalan Son Gül)
- Biz hem aşka hem ibadete muhtacız. (Su Üstüne Yazı Yazmak)
- Bir karıncanın bile ayak sesini işiten O, benim kırık dökük kalbimi de duyar. Niçin hüzünlü olmalıyım ki? (Su Üstüne Yazı Yazmak)
- Neredeysen orada ol! Geleceği çok fazla düşünüp durma. Mutluysan da acı çekiyorsan da bununla yüzleş.... (Yazdan Kalan Son Gül)
- Hiçliğini düşün ve hiç ol. (Gölgeler Koridoru)
- Bırakamam seni bir başına böyle dalında yalnızlığa, Bak bütün aşklar uykuda, hadi sen de git uyu onlarla. (Yazdan Kalan Son Gül)
- Kendimizi toparlamalıyız, çünkü dünya dağınıktır. (Su Üstüne Yazı Yazmak)
- Biz hiç kimseyiz ve hiç kimse olmaktan son derece memnunuz. (Gölgeler Koridoru)
- Çiçeğin güzelliğini ancak onu kopardıktan sonra fark eden adama benzemenize gerek yok. (Su Üstüne Yazı Yazmak)
- Her gözü kapalı olan uyumaz, her giden veda etmiş sayılmaz (Yazdan Kalan Son Gül)
- Öldürmeyen acı seni daha da güçlendirir... (Yazdan Kalan Son Gül)
- Her defasında kendinize , 'Bu benim için hayırlı mı değil mi?' diye sorun. Her şeyde Allah'ı vekil edinin. (Su Üstüne Yazı Yazmak)
- Ahirete göçmüş olanlarda, yeryüzünde yürüyenlerden daha fazla hayatiyet olduğunu fark ettim. (Su Üstüne Yazı Yazmak)
- O kıldan ince ipe asıllıdır imanın taş gibi ağırlığı. (Gölgeler Koridoru)
- " birkaç iyi adam arıyoruz " (Yazdan Kalan Son Gül)
- Kalbin de kurbanı vardır, unutmayın... (Su Üstüne Yazı Yazmak)