diorex
Dedas

Havva'nın Yedi Kızı - Bryan Sykes Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Havva'nın Yedi Kızı kimin eseri? Havva'nın Yedi Kızı kitabının yazarı kimdir? Havva'nın Yedi Kızı konusu ve anafikri nedir? Havva'nın Yedi Kızı kitabı ne anlatıyor? Havva'nın Yedi Kızı PDF indirme linki var mı? Havva'nın Yedi Kızı kitabının yazarı Bryan Sykes kimdir? İşte Havva'nın Yedi Kızı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 02.01.2023 14:00
Havva'nın Yedi Kızı - Bryan Sykes Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Bryan Sykes

Çevirmen: Güniz Büyüktür

Orijinal Adı: The Seven Daughters Of Eve

Yayın Evi: Çitlembik Yayınları

İSBN: 9789944424134

Sayfa Sayısı: 323

Havva'nın Yedi Kızı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

En yaşlı akrabanız kaç yaşında? 

Profesör Bryan Sykesın yaptığı araştırmalara göre en yaşlısı 45.000 yaşında olabilir!

Oxford Üniversitesi genetik profesörlerinden Sykes, 1994te İtalya Alplerinde keşfedilen 5000 yıllık Buz Adam Ötziyi incelerken, sadece anneden çocuğa geçen bir genin nesiller boyunca hiç değişmeden korunduğunu saptadı. Kısa süre sonra Buz Adamın bir akrabasının İngilterede yaşadığını ortaya çıkardı. Yaptığı araştırmaların sonucunda yerli Avrupalıların hepsinin toplam yedi kadının soyundan geldiğini açıkladı: Katrine, Helena, Ursula, Velda, Jasmine, Tara ve Xenia. En yaşlısı 45 bin, en genci ise 10 bin yaşında!

Havvanın Yedi Kızında Sykes, Buz Adamla başlayan bu bilimsel macerasını okuyuculara aktarıyor. Rus İmparatorluğunun son kraliyet ailesi Romanovlar üzerinde, Pasifikte, Çedar Adamla ilgili yaptığı araştırmaları ve yedi kıza ulaşana kadar takip ettiği yolu anlatıyor Profesör Sykes.

Havva'nın Yedi Kızı Alıntıları - Sözleri

  • Erkek çocuk sahibi olamayan kadınlar dışlandı ve yerlerini başka kadınlara bırakmak zorunda kaldılar.
  • Belki de geçmişin gizemini çözmek için tek yapmamız gereken şey, çevremize bakıp bugün hayatta olan insanları incelemekti.
  • Aristo, MÖ 335 yılında yazdığı bir yazıda, henüz doğmamış bebeğin özelliklerini babadan aldığını, annenin işlevinin ise yalnızca bebeği rahminde taşıyıp, doğumdan sonra ona bakmak olduğunu ileri sürmüştü.
  • Acaba elektrikli bir çaydanlık kullansak daha mı iyi olurdu?
  • Ne yazık ki Mendel tek bir kromozom bile göremeden öldü; ama düşüncelerinde haklıydı.
  • Elde ettiğimiz sonuç büyük bir başarı olmasına rağmen, ne gariptir ki o zamanlar bize hiç öyle gelmiyordu. Sanırım
  • "Aynı babasına benziyor," ya da "Tıpkı annesi gibi gülümsüyor," gibi sözler bütün dünyada her gün milyonlarca kez tekrarlanmaktadır
  • çok şey öğrendim.(!) Sorulan sorulara, istedikleri şekilde basit cümlelerle yanıt vermek gerekiyordu.
  • Ana rahminde 'müdahale edilmediği' sürece bütün bebekler erkek olur ve tıpkı babalarına benzer," olmuştu.
  • Güney Amerika'da yaşamış olan İnkaların başarılı kan nakilleri yaptıklarına dair tarihsel kanıtlar bulunmaktadır.

Havva'nın Yedi Kızı İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Bilim ama kurgu değil gerçek macera: Ben bir bilim kitabını bu kadar hayranlıkla ve bir nefeste okumamıştım.Resmen aksiyon ve macera filmi izlercesine okudum kitabı.Hem öyle etki bıraktı ki aradan yıllar geçmesine rağmen hala daha unutamadım. Herkese tavsiye ederim. Gelelim kitabın içeriğine.. Bryan Sykes Moleküler Biyolog olarak Buz Adam Ötzi'nin keşfinden sonra anneden çocuğa geçen bir genin nesiller boyunca hiç değişmeden korunduğunu saptayınca Avrupalıların ilk atalarını Ortaya çıkarmak için bir dedektif titizliğiyle adeta dünyayı dolaşarak moleküler antropolojik çalışmalar yaptı.Sonuçta yerli Avrupalıların tamamının 7 kadının soyundan geldiğini buldu.45.000 yıl öncesine dayanan bir soyağacı ortaya çıktı. Bir bilim adamının tutkuyla yaptığı çalışmaları anlattığı bu kitap bende hayranlık uyandırdı. Bırakın başkalarının yaşamlarında fark yaratmayı Kendi yaşamlarımızda bile fark yaratmaya kaç kişi çalışıyor bizde? (Erdoğan TİRYAKİ)

Bryan Sykes’ın etkileyici bilimsel çalışmalarının anlatıldığı ve bilimsel destekler ile kurgulanmış bölümlerin harmanlandığı kitap. Kitabın ana konusu olan Mitokondrial DNA’nın sadece maternal olarak kalıtılması, insan soygeçmişini araştırmak için çok iyi bir araç olmakta ve bu keşif aşamalarının da anlatımda yer verilmesi okuyucuya ayrı bir heyecan vermektedir. (Eda)

Bryan Sykes, Oxford Üniversitesi Moleküler Tıp Enstitüsü 'nde insan genetiği alanında bir profesör. Aynı zaman da ücret karşılığında başvuranlarının kişisel kökenlerinin nereden geldiğini DNA analizleriyle tespit ediyor. Erkeklerin ve kadınların tüm hücrelerinde mitokondriya bulunmasına rağmen, yalnızca kadınlar yumurta ürettiğinden, bir tek onların mitokondriyası kalıtım yoluyla çocuklarına geçermiş. Babaların mitokondriyal DNA'ları kalıtım yoluyla aktarılmazmış. Sykes "Havva'nın Yedi Kızı" isimli kitabın da mitokondriyal DNA analizi ve diğer yöntemler kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalarla tüm Avrupa nın 7 tane kadının soyunda geldiğini ayrıntılarıyla , ilginç örnekler vererek, herkesin anlayabileceği bir dille anlatıyor. Tabii ki bu keşif bu kadar da rahat olmamış. Rahatlıkla okunabilecek bir kitap. İlgi duyanlara tavsiye ederim. (Cafer Kösedağı)

Havva'nın Yedi Kızı PDF indirme linki var mı?

Bryan Sykes - Havva'nın Yedi Kızı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Havva'nın Yedi Kızı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Bryan Sykes Kimdir?

Bryan Sykes Kitapları - Eserleri

  • Havva'nın Yedi Kızı
  • Adem’in Laneti

Bryan Sykes Alıntıları - Sözleri

  • çok şey öğrendim.(!) Sorulan sorulara, istedikleri şekilde basit cümlelerle yanıt vermek gerekiyordu. (Havva'nın Yedi Kızı)
  • "Aynı babasına benziyor," ya da "Tıpkı annesi gibi gülümsüyor," gibi sözler bütün dünyada her gün milyonlarca kez tekrarlanmaktadır (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Genlerimiz bize hizmet etmez. Durum bunun tam tersidir. Biz onlara hizmet ederiz; yüzsüz, düşüncesiz, acımasız. (Adem’in Laneti)
  • Ne yazık ki Mendel tek bir kromozom bile göremeden öldü; ama düşüncelerinde haklıydı. (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Acaba elektrikli bir çaydanlık kullansak daha mı iyi olurdu? (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Erkek çocuk sahibi olamayan kadınlar dışlandı ve yerlerini başka kadınlara bırakmak zorunda kaldılar. (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Güney Amerika'da yaşamış olan İnkaların başarılı kan nakilleri yaptıklarına dair tarihsel kanıtlar bulunmaktadır. (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Ana rahminde 'müdahale edilmediği' sürece bütün bebekler erkek olur ve tıpkı babalarına benzer," olmuştu. (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Aristo, MÖ 335 yılında yazdığı bir yazıda, henüz doğmamış bebeğin özelliklerini babadan aldığını, annenin işlevinin ise yalnızca bebeği rahminde taşıyıp, doğumdan sonra ona bakmak olduğunu ileri sürmüştü. (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Down sendromunun bir kromozom bozukluğundan kaynaklanıyor olabileceğini öne süren, bir genetikçi değil, göz doktoruydu. Bunu tek başına kanıtlamasının yolu yoktu ve araştırmaları için hücre uzmanlarına (sitolog) yalvarmak durumundaydı. Yıl 1932'ydi. Hiç kimse dikkate almadı ve Down sendromuna neden olan fazladan kromozomun bulunması için, yirmi yedi yıl geçmesi gerekti. (Adem’in Laneti)
  • Elde ettiğimiz sonuç büyük bir başarı olmasına rağmen, ne gariptir ki o zamanlar bize hiç öyle gelmiyordu. Sanırım (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Belki de geçmişin gizemini çözmek için tek yapmamız gereken şey, çevremize bakıp bugün hayatta olan insanları incelemekti. (Havva'nın Yedi Kızı)
  • Her doğumu selamlayan bu duyuru, her birimizin beşikten mezara tüm yaşamının rengini değiştirir. Cinsiyet, birincil nişanımız, kim olduğumuzla ilgili bütün tariflerde ilk belirtilen özelliktir. (Adem’in Laneti)
  • Mikroskoplar farklı bir dünyaya, hep etrafımızda olan ama göze görünmeyen acayip yaratıklar ve büyüleyici şekillerle dolu bir dünyaya açılan bir kapıdır. (Adem’in Laneti)

Yorum Yaz