Hicret Günleri - Meral Maruf Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Hicret Günleri kimin eseri? Hicret Günleri kitabının yazarı kimdir? Hicret Günleri konusu ve anafikri nedir? Hicret Günleri kitabı ne anlatıyor? Hicret Günleri PDF indirme linki var mı? Hicret Günleri kitabının yazarı Meral Maruf kimdir? İşte Hicret Günleri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Meral Maruf
Çevirmen: Cahit Zarifoğlu
Yayın Evi: Akabe Yayınları
İSBN: 12345672590521
Sayfa Sayısı: 190
Hicret Günleri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
“Babam dışardan eve geldiğinde elinde bir dergi vardı bana doğru uzattı baktım Mavera adında Türkçe bir dergi. Çok sevindim çünkü evde otura otura canım sıkılmıştı. Sorarsanız niye? Çünkü tam dört ay oldu ki güzel memleketimizden Pakistan’a göç ettik ve göç ettiğimz günden beri üç dört kere hariç ki o da başka muhacirlerin evine gidiyordum hiç ayağımı dışarıya koymadım evde ise aman bunu sormayın nasıl bir ev içim patladı ama gene de üzgün değilim.”(Kitaptan)
Hicret Günleri Alıntıları - Sözleri
- “Kafirler istemese de , Allah nurunu tamamlayacaktır.”
- "Uzun uzun bakıp uzun uzun vazgeçtiğim "Kalbimdin" sen...!!"
- Gece yavaş yavaş yağan yağmurun altında binlerce avare ile Gendav Çölünde kaldık. Hepimiz uyanıktık aslında gözlerimiz bulutlu. Gök de ne güzel... Tıpkı asırlar önce Habeşe hicret edenlere benziyorduk.
- Her zaman düşünüyordum. Etrafıma baktığım zaman hep yaralı kalpli kardeşlerimizi görüyordum.Yavaş yavaş başka düşüncelere kapılıyordum.Dünyada hiç bir iyi insanın kalmadığını hiç kimsenin müslümanlarla ilgilenmediğini düşünüp insanlardan nefret ediyordum.
Hicret Günleri İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Afganistan'ın Rusya tarafından işgal edildiği dönemde gerçek olayların anlatıldığı kitap. Kitabın yazarı çocukluğunu Türkiye'de geçirmiş, Afgan cihadında kadınların teşkilatlanmasında rol oynamış Meral Maruf. Cahit Zarifoğlu ile Meral'in mektuplaşmaya başlamasıyla bir kitap fikri ortaya çıkar. Meral Maruf bir nevi Mavera Dergisi'ne muhabirlik yaparak Rusların yapmış olduğu insanlık dışı zulümleri Türkiye'deki insanlara aktarmıştır. Rus işgalini ilk elden şahitlerinden öğrenmek, kurgu olmayan bir kitap okumak... Sonuç: Kitap okumak değil birçok mazlumun yaşamına şahitlik etmek! (Elif Örs)
Dedemin kitapları arasında bulduğum ve onun sayesinde okuduğum kitap hayli eski, ikinci basımıyla kütüphaneme eklenmiş oldu. Kitap tamamıyla yaşanmış olayları birinci kişinin ağzıyla sunuyor.Mavera dergisinin basım yıllarında Afgan rus savaşının kızıştığı zamanlar, Meral hanım okuduğu bu dergi vasıtasıyla Cahit Zarifoğluna mektup gönderiyor. Bu mektuplar dergide yayınlanıyor daha sonra da kitaplaştırılıyor.İşte bu kitap savaşta ailesini korumak için Pakistan'a gönderen mücahidlerin yanında onlara ihanet edenleri ve tabii ki bizzat hicret eden kadın ve çocukların başlarından geçenleri anlatıyor.Bir çırpıda okunanların bir zamanlar yaşanmış olduğunu idrak ettiğinizde boğazınızda bir yumru hissediyorsunuz.Sadece Münevver'in Hicretini okumak bile olayların vehametini ortaya döküyor. Savaşın sadece askerler arasında olmadığını ve silah yerine insanların değerleri vasıtasıyla psikolojik olarak nasıl saldırdıklarını okumak zor olsa da kesinlikle umutsuzluğa düşürmeyen içinde inanç ve ümit barındıran bir kitap,okumak çok şey kazandırdı. (Aksâ)
Afganistan'ın Ruslar tarafından işgali: Benim okuduğum kitap üçüncü baskıydı. Daha önce Afganistan ile ilgili bir kitap okumamıştım. Bu kitap bana yeni bi görüş kazandırdı. Olayların tamamen gerçek olması tüyler ürpertici. Okurken gözünüzden akan yaşlara engel olamayacağınız yerlerde olacak. (merve)
Hicret Günleri PDF indirme linki var mı?
Meral Maruf - Hicret Günleri kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hicret Günleri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Meral Maruf Kimdir?
Afganistan’ın işgalini anlatmıştı
Mavera Dergisi’nde yayımlanan yazılarıyla tanıdığımız Meral Maruf, Afganistan’ın işgal edildiği dönemde bizi, orada yaşananlardan haberdar ediyordu.
Meral Maruf, bundan yıllar önce babasının Ankara Radyosu’nda görev yapmaya başlamasıyla Türkiye’ye gelmişti. Çocukluk dönemi Türkiye’de geçti. Daha sonra Afganistan’a dönmüşse de Afganistan’ın Ruslar tarafından işgal edilmeye başlanması sebebiyle ailesiyle birlikte Pakistan’a hicret etmek zorunda kaldı. Türkiye, Meral Maruf’u Mavera Dergisi’nde yayımlanan yazılarıyla tanıdı.
Meral Maruf, Afganistan’ın Rus orduları tarafından işgal edildiği dönemde Cahit Zarifoğlu’na Afganistan’da yaşanılanlarla ilgili mektuplar gönderiyordu. İlerleyen zamanlarda Zarifoğlu, Meral Maruf’un mektuplarını Mavera Dergisi’nde yayımlamaya başladı. Türkiye’de edebiyatseverlerin bu vesileyle tanıma fırsatı bulduğu Afgan cihadının hanım yazarlarından Meral Maruf, Hicret Günleri, Afganistan Mektupları ve Dullar Kampı olmak üzere edebiyat dünyamıza üç eser kazandırdı.
Meral Maruf Kitapları - Eserleri
- Hicret Günleri
- Dullar Kampı
- Afganistan Mektupları
Meral Maruf Alıntıları - Sözleri
- “İki haneli tuğla kalıbına aynı topraktan tuğla atarsan görürsün ki biri cami duvarı için gider, diğeri meyhane duvarı için...” (Dullar Kampı)
- Ah nasıl hasret dolu şu yüreğim! (Dullar Kampı)
- "Uzun uzun bakıp uzun uzun vazgeçtiğim "Kalbimdin" sen...!!" (Hicret Günleri)
- - Sorma, sorma kızım, sorma! Neyi, neresinden anlatayım? Bütün acılar benim kalbimde toplanmış. (Dullar Kampı)
- “Kafirler istemese de , Allah nurunu tamamlayacaktır.” (Hicret Günleri)
- Gece yavaş yavaş yağan yağmurun altında binlerce avare ile Gendav Çölünde kaldık. Hepimiz uyanıktık aslında gözlerimiz bulutlu. Gök de ne güzel... Tıpkı asırlar önce Habeşe hicret edenlere benziyorduk. (Hicret Günleri)
- Kim Allah yolunda hicret ederse yeryüzünde gidecek, barınacak birçok yerler bulur, genişlik de bulur. Kim evinden Allah'a ve O'nun peygamberine muhacir olarak çıkıpta sonra kendisine ölüm yetişirse, muhakkak ki onun mükafâtı Allah'a düşmüştür. Allah çok yarlığayıcı, çok esirgeyendir (Dullar Kampı)
- Her zaman düşünüyordum. Etrafıma baktığım zaman hep yaralı kalpli kardeşlerimizi görüyordum.Yavaş yavaş başka düşüncelere kapılıyordum.Dünyada hiç bir iyi insanın kalmadığını hiç kimsenin müslümanlarla ilgilenmediğini düşünüp insanlardan nefret ediyordum. (Hicret Günleri)