İnsanın Hikayesi - James C. Davis Kitap özeti, konusu ve incelemesi
İnsanın Hikayesi kimin eseri? İnsanın Hikayesi kitabının yazarı kimdir? İnsanın Hikayesi konusu ve anafikri nedir? İnsanın Hikayesi kitabı ne anlatıyor? İnsanın Hikayesi PDF indirme linki var mı? İnsanın Hikayesi kitabının yazarı James C. Davis kimdir? İşte İnsanın Hikayesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: James C. Davis
Çevirmen: Barış Bıçakçı
Orijinal Adı: The Human Story
Yayın Evi: Türkiye İş Bankası Yayınları
İSBN: 9789944881036
Sayfa Sayısı: 478
İnsanın Hikayesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Okul yıllarımızdan sıkıcı bir olaylar yığını olarak aklımızda kalan uzun insanlık tarihi, bu kitapta bir solukta okunabilen meraklı bir öyküye dönüşüyor.
İnsanın Hikayesi Alıntıları - Sözleri
- "Gökkubbe başımıza yıkılsa bile adalet yerini bulmalıdır.."
- Geçmişten bugüne tanrıların gücünü fakirlerin şükründen aldığı söylenir.
- Kendisine fethedecek bir yer bırakmadığı için İskender'in babasına kızdığı söylenir.
- "Doğruyu para için, yoksulu bir çift çarık için sattılar."
- Hükümet yetkilileri, hem kamuya ait kuruluşlarla, hem de özel şirketlerle yakın ilişki içindeydi ve rüşvet almakta bir sakınca görmüyorlardı.
- "Geride ölüler için ağlayacak kimse kalmamıştı..."
- "Bir yol bulduk. Adı demokrasi."
- Bazen bir köyün üzerinden uçakla geçiyorlar, bazı "armağanlar" atıyorlar ve yerliler bu armağanları toplarken onları bombardımana tutuyorlardı.
- Herhangi bir tür bizi yok edecekse, bu hiç kuşkusuz kendi türümüz olacak.
İnsanın Hikayesi İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Okumamin uzerinden bir- iki ay gecmis. Hatirimda sunlar kalmis. Ben kitaptan faydalanma seklimi soyle soyliyim; bu cok mini bir dunya tarihi ozeti, tarihi yalnizca savaslar/ siyaset duzleminde almamis. Bu iki seye neden olmus, icergin yogunlugunu bir miktar daha azaltmis ve farkli disiplin okumalarina bir kapi aralamis. Ozellikle ilgi duyulan alanlara, donemlere, gelismelere yonelik bir baslangic olarak ele alinirsa veya pek cok buyuk olaylara kisa bir ozet olarak bakilirsa bence fena halde faydali. Bence cokca sevdim. (Gökhan Kahya)
Tarih... Çoğu öğrenci okulda tarih dersini pek sevmez. Tarih dersinin sevilmemesi, bizim genlerimizde mi var, yoksa başka bir durum mu var? Gerçi soracaksınız, hangi dersi seviyorduk ki, gözümuz oyundan başka bir şey goruyor muydu diye? O da doğru. Ama tarih dersini ayrı olarak değerlendirmeliyiz gibi geliyor bana. Bence bunun nedeni bize okullarda tarih diye sadece savaşlar tarihi öğretilmesi. Öyle ya, sanki bir tek savaş tarihimiz var. Savaşlarımiz yedi duvelde destan olmuş. Bundan başka bir şeye de sıra gelmemiş. Hoş, zaten savaşları da yalan dolan öğretiyoruz. İşimize geldiği gibi. Haliyle sadece savaş tarihi görünce okullarda, nedenini, niçinini, sanatını, arkeolojiisini, antropolojisini, kültürünü, ogrenemeyince, tarih dersinden nefret eden bir toplum oluyoruz. Kim ne söylerse ona inanıyoruz. Yobazin biri çıkıp, yazar/i1426 , Çanakkale'de yoktu deyince ona bile inanıyoruz. Tam da burda gel de yazar/i347 ' i anma. Her ulus, çocuklarına dünya tarihini, daha da önemlisi kendi tarihini herşeyiyle ogretmeli. Doğrusuyla, egrisiyle. Doğrularla övünmeli, yanlışlardan ders çıkarmali. Yanlışları bilmeli, ki bir daha gerçekleşmesine izin vermemeli. Bu kitap, her ne kadar ismi insanın hikayesi olsa da, aslında halkların kısa bir özeti niteliğinde. Evet, avcı toplayıcı homo erectus ve homo sapiens hikayelerine de yer verilmiş. Ancak bu kısımların detayı biraz daha fazla olsaydı memnunlukla okurdum. Ağırlık homo sapiens sapiens türde, yani günümüz insanında. Bu kısım da uygarlığin başladığı Sümerler ile başlıyor, antik Yunan, Pers uygarlığı derken bugünkü modern devletlere kadar geliyor. Bana katkısı özellikle tarihle ilgili olan kısımları oldu. 2. Dünya Savaşı, soğuk savaş, Kore, Vietnam, Küba gerginlikleri , daha doğrusu savaşları hakkında bilmediğim detayları öğrendim. Amerikalı yazarın kendi ülkesini eleştiren sözleri de , memnunluk verici. Tarafsız olması önemli. Kendini sorgulaması önemli. Dökülen bunca kanın hesabını sorması önemli. Kitabın çevirmeninin Barış Bıçakçı olduğunuda eklemeliyim. Anlaşılır ve akıcı olması , kitabın okunurlugunu artıracaktır kesinlikle. Öğreneceğiniz çok şey olduğunu söyleyebilirim. (Barış)
DAR TARİH ANLAYIŞI: Ne zaman bir Türkçe inceleme sitesinde, bir dünya tarihi kitabı hakkında yapılan yorumlara baksam daima şuna benzer bir yorum ile karşılaşıyorum : Neden biz Türklerden hiç bahsetmemiş, neden İslamiyetten bu kadar az bahsedilmiş vb. Okullarımızda sadece Türk tarihi anlatılıyor olduğu için, öğrenciler tüm tarihin Türklerin çevresinde döndüğünü düşünüyor. Geçmişi anlamak, insanlığı bugüne getiren süreçleri anlamak, entelektüel bakış açısı kazandırmak gibi hedefleri olmayan Türkiye'deki tarih eğitiminin tek gayesi, sloganlar haricinde düşünemeyen dar bir milliyetçi bakış açısıyla dünyaya bakan nesiller yetiştirmektir. Haliyle bu kişiler herhangi bir dünya tarihi kitabı okuduklarında, Türkler için ayrılan kısımların azlığından sürekli şikayet ederler. Belki de bu noktada Bertrand Russell'ın çağrısına kulak vermeliyiz: Ortaokul ve lise tarih kitapları o ülkenin mensubu olmayan kişiler tarafından yazılmalıdır. Bu gibi dünya tarihi kitapları okumanın en büyük faydası, size öğretilen dar kalıpların dışına çıkıp sizi merak etmeye, öğrenmeye teşvik ermesi. Bu kitabı okuduğunuzda sadece devletler arası savaşları, taht mücadelelerini değil, tarihi asıl şekillendiren insan topluluklarının hikayesini okuyacaksınız. (Münzevi Entelektüel)
İnsanın Hikayesi PDF indirme linki var mı?
James C. Davis - İnsanın Hikayesi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İnsanın Hikayesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı James C. Davis Kimdir?
James C. Davis Kitapları - Eserleri
- İnsanın Hikayesi
James C. Davis Alıntıları - Sözleri
- Herhangi bir tür bizi yok edecekse, bu hiç kuşkusuz kendi türümüz olacak. (İnsanın Hikayesi)
- Kendisine fethedecek bir yer bırakmadığı için İskender'in babasına kızdığı söylenir. (İnsanın Hikayesi)
- Bazen bir köyün üzerinden uçakla geçiyorlar, bazı "armağanlar" atıyorlar ve yerliler bu armağanları toplarken onları bombardımana tutuyorlardı. (İnsanın Hikayesi)
- Geçmişten bugüne tanrıların gücünü fakirlerin şükründen aldığı söylenir. (İnsanın Hikayesi)
- "Geride ölüler için ağlayacak kimse kalmamıştı..." (İnsanın Hikayesi)
- "Gökkubbe başımıza yıkılsa bile adalet yerini bulmalıdır.." (İnsanın Hikayesi)
- "Doğruyu para için, yoksulu bir çift çarık için sattılar." (İnsanın Hikayesi)
- "Bir yol bulduk. Adı demokrasi." (İnsanın Hikayesi)
- Hükümet yetkilileri, hem kamuya ait kuruluşlarla, hem de özel şirketlerle yakın ilişki içindeydi ve rüşvet almakta bir sakınca görmüyorlardı. (İnsanın Hikayesi)