Kahvede Şenlik Var - Sabahattin Kudret Aksal Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Kahvede Şenlik Var kimin eseri? Kahvede Şenlik Var kitabının yazarı kimdir? Kahvede Şenlik Var konusu ve anafikri nedir? Kahvede Şenlik Var kitabı ne anlatıyor? Kahvede Şenlik Var PDF indirme linki var mı? Kahvede Şenlik Var kitabının yazarı Sabahattin Kudret Aksal kimdir? İşte Kahvede Şenlik Var kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Sabahattin Kudret Aksal
Yayın Evi: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları
İSBN:
Sayfa Sayısı: 103
Kahvede Şenlik Var Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Bir kadın ve bir erkek, bir arabulucu vasıtasıyla birbirlerini tanımak, dövüşüp, sövüşüp, konuşup, anlaşıp ve sonunda evlenmek üzere bir kahvede buluşurlar.
Konuşmaları ve olayları yönlendiren bir de garson vardır. Kadınla erkeğin evliliğe bakış açıları, hayata dair pazarlıkları, ilişkiler çatışması müziğin dansın eşlik ettiği bir atmosferde komik bir uslûpla anlatılıyor.
Kahvede Şenlik Var Alıntıları - Sözleri
- ... yenilik adına ortaya türlü eskiliklerin sürülmesinden, yeniliklerin göz açıp kapayıncaya değin eskitilmesinden bıktık. Yenilik sözü yetmez bir söz oldu. Şimdi yeni deyimler gerek. Yeni yenilikler, daha yeni yenilikler, yeniliklerin yenisi yenilikler gibi.
- Bir evlenme insanı daha kötü bir evlenmeden korur
- -Bay Garson? ~Buyurun Bayım. -Ben kimim, kimi bekliyorum, neden bekliyorum biliyor musunuz? ~İşimin yasalarından biri; kim olduğunuzu, kimi beklediğinizi, neden beklediğinizi kestirsem de bilir görünmemektir. -Ya ben söylersem? ~Öğrenmektir. Sonra da hemen unutmak.
- Bunu unutmayın. Ne kadar çok bekletiliyorsanız o kadar önemseniyorsunuz demektir.
- Şu son günlerde ortalıkta pek görünmüyordu aşk. Eski kitapların yarı pahasına satıldığı kitapçılardaki romanlarda bulunur diyorlardı.
- Erkek: ...sıfırdan başladım ben. Siz hiç sıfırdan başlayan bir insan gördünüz mü? Garson :Gördüm bayım! Erkek: Kimi? Garson: Aynada kendimi gördüm. Ama ben sıfırdayım gene.
- Üzülmekten çok, korkuyorum, Bay Garson."
- Bir evlenme insanı daha kötü bir evlenmeden korur.
- Sorumluluktur bütün özeti yaşamımın.
- Doğruluk nasıl bir sonuç hazırlayacaksa hazırlasın... ama söyleyeceklerimiz doğru olsun.
- “Başlamak. Başladıktan sonra bir yere varmak kolay olmadı. Saygıdeğer bir işim var demiştim, saygıdeğer çok şeyimi verdim kurabilmek için. Başkalarının paylarından olması gerekiyordu, başardım.”
- Bir evlenme insanı daha kötü bir evlenmeden korur.
- + Bay garson? Bir daha görmeyecek miyim sizi? - Düşünürseniz mutluluk duyarım bayan, görmek demektir düşünmek de.
Kahvede Şenlik Var İncelemesi - Şahsi Yorumlar
1966'da yazılmıştır. Oyunda kahramanlara isim vermemiştir. Kadın kadınları,erkek erkekleri temsil eder. Kadın ve erkeğin bakış açısıyla evlilik pazarlığı vardır. Garson onlara doğru yolu,mantığı,gelecekte onları bekleyen tehlikeleri gösterir. (Kitap incisi)
Kahvede Şenlik Var PDF indirme linki var mı?
Sabahattin Kudret Aksal - Kahvede Şenlik Var kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kahvede Şenlik Var PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Sabahattin Kudret Aksal Kimdir?
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nü bitirdi. Akademi öğretim üyeliği, konservatuvar ve opera müdürlüğü yaptı. İlk şiiri 1938'de Varlık dergisinde, ilk öyküsü 1940'ta Küllük dergisinde çıktı. İlk oyunu Evin Üstündeki Bulut 1948'de oynandı. Aksal, şiirlerinde başlangıçta Garip akımının etkisinde, gündelik yaşamın bireysel sevinç ve umutlarını dile getirdi; 1960'tan sonra, bir ölçüde gizemci, insanın, evrenin ve zamanın sorgulandığı, genellikle ölçülü ve uyaklı şiirler yazdı. Öykü ve oyunlarında ise psikolojik öğeleri ve biçim arayışlarını öne çıkardı; "küçük insan"ların yaşamlarını, aile bireyleri arasındaki çatışmaları konu edindi. Şiirleriyle 1980 Yeditepe ve 1990 Sedat Simavi ödüllerini, öyküleriyle 1955 Sait Faik, 1957 TDK ve 1985 ENKA ödüllerini, oyunlarıyla da 1965-66 Ankara Sanatsevenler Derneği ödülü ile 1980 ve 1987 Avni Dilligil ödüllerini kazandı. 1990'da Kültür Bakanlığı Tiyatro Onur Ödülü'ne, 1992'de Edebiyatçılar Derneği Onur Ödülü'ne değer görüldü.
Sabahattin Kudret Aksal Kitapları - Eserleri
- Gazoz Ağacı ve Diğer Öyküler
- Ne Tuhaf
- Saatler
- Gazoz Ağacı
- Kahvede Şenlik Var
- Şiirler
- Eşik
- Batık Kent
- Bay Hiç -Sonsuzluk Kitabevi
- Duru Gök
- Denemeler Konuşmalar-Geçmişle Gelecek ve Başka Yazılar
- Oyunlar
- Bir Zaman Düşü
- Çizgi
- Zamanlar Şiir
- Yazılar, Yanıtlar
Sabahattin Kudret Aksal Alıntıları - Sözleri
- "Der ki size bir gün ölüm, Boşuna kardeşim çalım. Düşünürsünüz, nereye Savrulacak bunca külüm. Ya yüzüm, ya gözüm kaşım, Ağzım burnum, elim kolum. Hangi köşede, izbede Kaskatıyım, süklüm püklüm. Uyuyacağım, açacak Orada, bir yerde gülüm." (Çizgi)
- Rüzgâr beni de beraber al Bak ne kadar yalnızım caddede Küçük günümü yaşıyorum (Şiirler)
- Ah sevmek !.. (Gazoz Ağacı)
- Bir bulutun çiçek açtığı yerde Ölüm geçerli değildir. (Eşik)
- "Ah bu gerçekleşmemiş istekler, niyetler! Ne zaman, nasıl tepeceği belli olmayan bir ukde gibi siner insanın içine, böyle yalnızlığın ortasında bocaladığı bir anda da varlığını duyuruverir." (Gazoz Ağacı)
- Yükünü boşaltmış gemiler sanırdık kendimizi,bir güvercin baygın düşerdi önümüze. (Bir Zaman Düşü)
- Adam savaşmış gecenin karanlığı ile yeni gelen günde aydınlık içindeki yerini almak istemiş ama gücü kesilmiş sabaha karşı... Sonra daha gülünç, daha acınacak bir edayla : Ah sevmek !.. Ne aynasız işmiş meğerse diye bitiriyordu sözünü... (Gazoz Ağacı)
- Şu son günlerde ortalıkta pek görünmüyordu aşk. Eski kitapların yarı pahasına satıldığı kitapçılardaki romanlarda bulunur diyorlardı. (Kahvede Şenlik Var)
- Duruyoruz Çakılıp kalıyoruz olduğumuz yerde Karıncalanma ayağım, Gidiyoruz işte. (Bir Zaman Düşü)
- Gökyüzünüm senin! Bana ban ekmeğini, Bulan çamuruma, yüzünü yağmurumla Yıka! Sür git ıraklığını sokağımda! (Şiirler)
- Nice şeyin okulu yok Aşkın inancın insanlığın okulu yok Ama dilerseniz hepsini öğrenebilirsiniz. Biraz çaba Yeter (Zamanlar Şiir)
- YOKLUK Ölümümüzden sonraki yokluğumuz Düşündürür bizi Düşünmeyiz Doğumumuzdan önceki yokluğumuzu. (Ne Tuhaf)
- "Ah bu gerçekleşmemiş istekler, niyetler! Ne zaman, nasıl tepeceği belli olmayan bir ukde gibi siner insanın içine, böyle yalnızlığın ortasında bocaladığı bir anda da varlığını duyuruverir." (Gazoz Ağacı)
- Benim malzemem ne erzak, ne odun, ne kömür, aştım ben onları, yaşamımın dışına çıkardım. (Gazoz Ağacı ve Diğer Öyküler)
- "Bir güneş içimde, yola çıkarım, Bütün parklar, bütün sokaklar benim, Rüzgârım eser, başım havalarda, Yolculuk kuşum nerede, ben orda! Dokurum gergef dokur gibi kenti, Koşarım güney, kuzey, doğu, batı; Neyi ararım bilmem ki! Koş ve kaç! Bir başıma oynadığım saklambaç!" (Çizgi)
- düşümde gördüm ölüler sağ,diriler ölmüş,eski evimizdeyiz yine. (Bir Zaman Düşü)
- “Sizi tanıyorum. Fakat; sizin beni tanımadığınız kadar değil.” (Bay Hiç -Sonsuzluk Kitabevi)
- "Çocukluğumuzu unuttuğumuz, dünyaya çocuğun gözleriyle bakmayı küçümsediğimiz gün zenginliklerimizi de yitirmişiz." (Gazoz Ağacı ve Diğer Öyküler)
- "Mum gibi eridin gittin batak gecede, Gün doğdu, gözümü açtım gene seninle." (Çizgi)
- Saatler insana her zaman güzel şeyleri anımsatmıyor sevgilim. (Saatler)