matesis
dedas

Kekeme Hamlet - Doğukan İşler Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kekeme Hamlet kimin eseri? Kekeme Hamlet kitabının yazarı kimdir? Kekeme Hamlet konusu ve anafikri nedir? Kekeme Hamlet kitabı ne anlatıyor? Kekeme Hamlet PDF indirme linki var mı? Kekeme Hamlet kitabının yazarı Doğukan İşler kimdir? İşte Kekeme Hamlet kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 16.07.2023 11:00
Kekeme Hamlet - Doğukan İşler Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Doğukan İşler

Yayın Evi: Genç Timaş Yayınları

İSBN: 9786050829020

Sayfa Sayısı: 144

Kekeme Hamlet Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Acaba düzgün ve akıcı bir konuşmam olsaydı, dünyanın en büyük tiyatro oyuncularından biri olabilir miydim? On binler, yüz binler, belki de milyonların önünde hiç takılmadan, hiç kekelemeden, dupduru bir konuşmayla sözlerimi savurabilir miydim sahneden?

Hikmet, tiyatro aşığı bir çocuk. En büyük hayali, günün birinde tiyatrocu olup sahnelere çıkabilmek… Ama önünde büyük, hem de doğuştan gelen bir engeli var: Kekemelik. Tıpkı büyükbabası gibi o da kekeme. Hiç odasından çıkmayan, kendisiyle tek kelime bile etmeyen, evin içerisinde bir hayalet gibi dolaşan büyükbabası gibi…

Hikmet liseye başladığı yıl önce resim çizmeden duramayan sınıf arkadaşı Turgut, sonra adaşı olan Hikmet öğretmen ve en önemlisi de Hamlet ile tanışınca, bambaşka bir yolculuğa adım atar. Artık kekemeliği ile tam anlamıyla yüzleşmenin zamanı gelmiştir…

Kekeme Hamlet sadece dili değil, kalbi de kekeme olanlar için kaleme alınmış; tiyatronun, kitapların, resimlerin ve kalbimizin derinliklerindeki duygularımızın iyileştirici gücünü hatırlatan, umut dolu bir roman.

Kekeme Hamlet Alıntıları - Sözleri

  • Ben de tiyatro değil de resme böyle sevdalı olsam, hiç ağzımı açmaya gerek kalmadan, tıpkı Turgut gibi bir kenara çekilip resimler yapardım ne güzel. Kim anlardınki bir ressamın kekeme olduğunu? İnsanın eli hiç kekeme olur mu? Belli olur mu dilinin bir türlü doğru dönmediği, çizdiği çizgiler arasından?
  • Tiyatro aşığı olmak, yemeğinden kestiği tüm paraları tiyatro için biriktirmek, uykusundan feragat edip bir gecede Hamleti hatmetmek ne işe yarardı ki? Diliniz ağzınızın içinde bir türlü dönmüyor, bir kelimeyi ağzınıdan dışarıya çıkarmak için yüzünüz türlü şekillere bürünüyor, hatta çoğu zaman eliniz ayağınız bile yerinde duramıyor, konuşmaya çalışırken çırpınıyorsanız…
  • Halbuki bizi yalnız bırakmayan, hep peşimizde, yanımızda olan kim var kendimizden başka?
  • Hiçbir şey değil mesele, hiçbir şey engel değildir bir şeyler olmaya. Ne kekemelik, ne görmemek, ne duymamak, ne yürüyememek, ne konuşamamak... Hiçbir şey engel değil, inanmaya. Başarmaya. Mutlu olmaya! Hiçbir şey...
  • Doğduğu gün de, bugün de tiyatronun asıl amacı nedir? Dünyaya bir ayna tutmak, iyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini göstermek, çağımızın ne olup ne olmadığını ortaya koymak...
  • Yazımız çirkin ama yazdıklarımız güzeldir.
  • Bir gün sormuştum anneme, kekeme olmamdan dolayı üzülüyor mu diye. Bana öyle bir yanıt vermişti ki, bir daha bu konuyu açmak gerekliliğini görmedim ve onun sevgisine sorgusuz sualsiz teslim oldum. Şöyle demişti annem: "Canım oğlum... O ilk kez heceleyerek 'an-ne' dediğin an yaşadığım tarifi mümkün olmayan mutluluğu tekrar tekrar yaşıyorum ben, bana kekeleyerek her 'an-ne' deyişinde. Belki kusursuzca, tek seferde 'anne' desen, diyebilsen, çoktan unutup gidecektim o anı. Sen her kelimenle, benim için yeniden doğuyor, sanki yeniden ve ilk defa 'an-ne' diyor, içimi bir kat daha sevginle dolduruyorsun, güzel meleğim..."
  • Hiçbir şey değil mesele, hiçbir şey engel değil bir şeyler olmaya. Ne kekemelik, ne görmemek, ne duymamak, ne yürüyememek, ne konuşamamak.. Hiçbir şey engel değil, inanmaya.
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey... diyordu yazar.
  • Düş kuruyorum, düşümde. Içinden çıkamadığım hangi çıkmaz sokak varsa içimde, bu karanlığın ortasında dönüp hepsine sırtımı, gitmek istiyorum.

Kekeme Hamlet İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Empati duygumuzu daha da güçlendirmek adını ‘Kekeme Hamlet’ ve ‘İçimdeki Müzik’ kitaplarını şiddetle tavsiye ediyorum. Canım Hikmet neler yaşamışsın kendi içinde. Ama hiç bir zaman da ümidini kaybetmemişsin. Güzel bir örneksin. Senin gibi göz ardı edilen, her zaman sınıfın o kuytu köşesinde kendi sessizliğinde boğulan niceleri var. Onların da bir adım atması için öncelik ediyorsun. Güzel kalbinden öperim çocuk. (Bir Tutam Fesleğen)

Kişisel farklılıklarımız, inanmaya engel mi? İnanmak yalnızca hayal kurmak mıdır yoksa o hayali gerçekleştirmek için elinden geleni ardına koymamak mı? Kekeme Hamlet, gençliğe yeni adım atan bir inanmışın hikâyesi. Kekemeliğiyle yaşamaya çalışan ve her seferinde bu engelin zorluklarıyla ezilen, ama aslında çok güçlü bir gencin hikâyesi. Güçlü ve inanmış! İnanıyorsan varsın. Acı da çeksen, zorluklarla da karşılaşsan, inanıyorsan hepsinin üstesinden bir şekilde gelirsin. Bir şeyi seviyorsan, onu hayatına dahil etmeli ve eksikliklerini bu şekilde tamamlamayı bilmelisin. Tıpkı Kekeme Hamlet gibi. İçten, akıcı, yaşamaya, inanmaya dair harika bir hikâye sizleri bekliyor. Tavsiyedir vesselâm... (Seda Bayrak Durgut)

Kekeme Hamlet: Gençtimaş kitaplarını seviyorum. Çocuklar ve gençler için çok güzel ve eğitici romanlar olduğunu düşünüyorum. Bayılarak okudum. Öğrencilerle kütüphanemize de ekledik. Konu olarak bahsedecek olursak Hikmet lise çağnda kekeme olan bir çocuğumuz ve bir tiyatro aşığıdır. Liseye başladığında edebiyat öğretmeni de hikmet adındadır. Çok sevdiği tiyatroda eksik olduğunu ve yapamayacağını düşünen hikmet bunun için ve başka bazı nedenlerden hastalanır. Bu hastalığı onu dedesiyle yakınlaştırır ve onun sonradan kekeme olduğunu ve babaannesi için hamleti ezberlediğini öğrenir. Farkeder ki şarkı söylerken kekeme değildir. Böylelikle dedesiyle hamleti şarkılı forma çevirir ve öğretmeniyle yarışmaya katılarak birinci olurlar. Çok güzel arkadaşlığı eğitimi aile ilişkilerini ve özel olan bu çocukların bizden farkı olmadığını anlatan ve her çocuğun okuması gereken şahane bir kitap. (Sümeyye Nur)

Kekeme Hamlet PDF indirme linki var mı?

Doğukan İşler - Kekeme Hamlet kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kekeme Hamlet PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Doğukan İşler Kimdir?

1988 Antalya doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-TV, Marmara Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı. Yazarlık ve editörlük mesleğini sürdürüyor. Öykü, şiir ve denemeleri birçok dergide yayımlanan Doğukan İşler çocuklar, gençler ve yetişkinler için yazmaya devam ediyor.

Kitapları: Öykü Yapım Çalışmaları (Öykü, 2014), Rüya Kadar (Öykü, 2016), Kekeme Hamlet (Gençlik Romanı, 2018), Dünya Kiracısı (Öykü, 2019), Yanlış Masalcı Bay YaLNış (Çocuk Öyküleri, 2019), Annemin Gölgesi (Gençlik Romanı, 2019), ATsronot Dıgıdık (Okul Öncesi Öykü, 2021) Binbir (Roman, 2021)

Doğukan İşler Kitapları - Eserleri

  • Kekeme Hamlet
  • Dünya Kiracısı
  • Annemin Gölgesi
  • Yanlış Masalcı Bay Yalnış
  • Öykü Yapım Çalışmaları
  • Rüya Kadar
  • Binbir
  • Atsronot Dıgıdık

Doğukan İşler Alıntıları - Sözleri

  • Kulaktan "dolma" mı olur? Kulaktan olsa olsa "kepçe" olur. (Yanlış Masalcı Bay Yalnış)
  • Ben de tiyatro değil de resme böyle sevdalı olsam, hiç ağzımı açmaya gerek kalmadan, tıpkı Turgut gibi bir kenara çekilip resimler yapardım ne güzel. Kim anlardınki bir ressamın kekeme olduğunu? İnsanın eli hiç kekeme olur mu? Belli olur mu dilinin bir türlü doğru dönmediği, çizdiği çizgiler arasından? (Kekeme Hamlet)
  • Gözden düşünce kaç parça olur insan ? (Binbir)
  • "Acı gitgide acıyor. Kavun acısı gibi, zehir gibi bir acı... Yalnızlık. Yalnızlık güzel. Güzel değil. Kavun acısı." Sait Faik Abasıyanık (Rüya Kadar)
  • ...“Karanlık noktası olmayan bir hikâyenin ömrü, eğer son cümlesine kadar tahammül edilebilirse, ancak bir okumalıktır.” (Öykü Yapım Çalışmaları)
  • Herkes birbirini tanır. Birbirini ne kadar iyi tanırsan o kadar iyi düşman olursun birbirine. (Binbir)
  • Acı saatlerin gölgesine uzanmış, ama yine de umutla güzel haberler bekleyenleri nasıl uyku tutsun? (Annemin Gölgesi)
  • Sokakları okumayı bilmeli insan. Gökyüzünü okumayı öğrenmeli. Denizleri, gölleri, dağları… En mühimi de insanları okumayı öğrenmeli. Öğrenmeli ki, ilk evvel de kendini bilmeli. (Annemin Gölgesi)
  • Sebeplerden olmamıştır, Allah'ın yaratması ile olmuştur. Yoklara kabiliyet nereden geliyor? Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi(k.s.) (Rüya Kadar)
  • Gerçi ülkede edebiyat eleştirisine dair hiçbir şey yoktu ve öykü, pek de öyle tutulan bir tür sayılmazdı. Roman, öyküyü döverdi her zaman. (...) Hatta çoğu zaman öykü, roman yazma yolunda bir basamak olarak görülüyordu sadece. Büyüyünce romancı olacaklar için bir oyun ve eğlence alanı mıydı öykü? (...) Uzun olunca daha mı kıymetli oluyordu yazılanlar? Kaç metre yazarsa yazar olur bir yazar? (Binbir)
  • Gözüm yükseklerde değil, ama başım hep yukarıda geziyorum. (Dünya Kiracısı)
  • Zaten kitaptan maksat da iki kapağın arasına sıkışıp kalmış sayfalar değildir. O sayfaların arasında gizlenen, kitabı kitap ve insanı da insan yapacak olan şeydir asıl olan. Elbette bu aramakla bulunmaz, ama bulanlar da ancak arayanlardır. (Annemin Gölgesi)
  • "... zorla mı dinleteceksin kendini, sesini kaydediyor mu sanıyorsun kulaklar, kalplerine erişebiliyor musun, ama biliyorsun susmanın da hiçbir yararının olmadığını, hatta o bilindik dizeyle destek yapıyorsun bunu kendine, sırtını yaslamak da isterdin ama öğrendin en azından dizlerin en çabuk yıkılıp giden şeyler olduğunu..." (Binbir)
  • karanlıkta başlayan öykü karanlıkta biter. (Rüya Kadar)
  • "Herkesin bir kalbi var. Bazılarına yetmiyor demek." (Binbir)
  • Yaşam bile bu kadar zor anlaşılır, hatta anlaşılması olanaksıza yakınken bir okur nasıl okuduğu eserin kolaylıkla kendisini ele vermesini ister? (Öykü Yapım Çalışmaları)
  • İletişim çağındayız, ama kiminle iletişim kurmaya çalışsanız sizi meşgule atıyor. (Dünya Kiracısı)
  • "Yaşamadığı bir hayatı nasıl hatırlayabilirdi ki?" (Öykü Yapım Çalışmaları)
  • "... kendine bu yolu açan sen miydin, çıkmaz sokaklarda volta atıp da 'neden bir yere varamıyorum?' diye hayıflanman başkalarını güldürürken senin üzüntüden kahrolmanın sorumlusu kim..." (Binbir)
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey... diyordu yazar. (Kekeme Hamlet)

Yorum Yaz