Kim Korkar Matematikten - Nazif Tepedelenlioğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Kim Korkar Matematikten kimin eseri? Kim Korkar Matematikten kitabının yazarı kimdir? Kim Korkar Matematikten konusu ve anafikri nedir? Kim Korkar Matematikten kitabı ne anlatıyor? Kim Korkar Matematikten PDF indirme linki var mı? Kim Korkar Matematikten kitabının yazarı Nazif Tepedelenlioğlu kimdir? İşte Kim Korkar Matematikten kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Nazif Tepedelenlioğlu
Yayın Evi: Sarmal Yayınevi
İSBN: 9789757380085
Sayfa Sayısı: 112
Kim Korkar Matematikten Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"Bu kitabın her bölümünü bitirdiğinizde kendinizi daha zeki duyumsayacaksınız. En azından ben öyle duyumsadım. Çok zor gibi gelebilecek sorunların çok kolay yanıtları olduğunu göreceksiniz. Daha önce varlığını bilmediğiniz bir dünyaya gireceksiniz. Öğrencilerime söylerim her ders yılı başında,
- Ders yılı bittiğinde kendinizi yeni bir insan olarak görmüyorsanız başaramamışım demektir.
Bir hoca birgün,
- Sınıfta uyuyan görürseniz beni uyandırın, demiş öğrencilerine.
Bizler bu kitabın okurları, hiç uyumayacağız.
Belli bir kitabın yazarı kitabı severek yazmış."
-Ali Nesin-
"Matematiğin tarihini, kaynaklandığı konuları, sorunlarını anlatmak... Bunları insanoğlunun tarihi boyunca karşı karşıya bulunduğu varolma gelişme, doğayı tanıma ve onu biçimlendirme sorunu ile iç içe olduğunu sergilemeye çalışmak... Böylece, okuyucuya 'Matematiğin sorunları sizin sorununuzdur; onlarla ilgilenin, onlara sahip çıkın' demek..." Matematik bir zamanlar ortaokulda, lisede sınıf geçmek için ezberlemek zorunda kaldığımız birtakım formüller, denklemler karmaşasıdır bizim için. Gerçekten öyle midir? Elbette hayır! Çünkü matematik güzeldir. Matematik eğlendirir!
Hayatınız boyunca matematikten mi korktunuz? Öyleyse korkmadan bu kitabı okuyabilirsiniz.
(Arka Kapak)
Kim Korkar Matematikten Alıntıları - Sözleri
- Bir hoca bir gün ; Sınıfta uyuyan görürseniz beni uyandırın, demiş öğrencilerine.
- Evrenin başlangıcı ve özü tamsayıdır.
- Matematik ciddi bir bilim dalıdır, ama bu, matematiğin asık yüzlü olduğu anlamına gelmez.
- Matematik kendini saklamaz. “Anla beni” der sanki, her şeyimle ortadayım, beni doğurduğun gibiyim. Hiç değişmedim. Beni anlayamıyorsan suç bende değil sende. İyi bak. Ara, araştır. Senden hiçbir şeyimi gizlemiyorum.
- Hukuk okudu ve amatör bir matematikçiydi. Günümüzde de “amatörlerin prensi” olarak bilinir. Fermat düzenli not tutmaz, kitapların kenarlarına acele notlar alırdı. (Zevk için matematikle ilgilendi.)
- Bir ara Atina'da zındıklıkla suçlanıp hapse atılan Anaksagoras burada can sıkıntısından, çemberi kare yapmanın yollarını aramaya başlar.
- Bir hoca birgün, -Sınıfta uyuyan görürseniz beni uyandırın, demiş öğrencilerine.
- Leibniz’e göre müzik bir matematik alıştırmasıdır.
- Çoğu zaman bazı sorular bir matematikçinin yıllarını alır, hatta birkaç matematikçinin yaşamını kapsayabilir. Tüm yaşamını tek bir soruya adamanın ne demek olduğunu düşünün...
- Matematiğin çekici bir gücü vardır. Ona tutulan kişinin gözü başka bir şey göremez.
Kim Korkar Matematikten İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Matematiği sevdirmeyi amaçlayan ve bunu matematik tarihi üzerinden bizimle paylaşan bir kitap. Genel anlamda çok sade bir dille yazılmış ve benzerlerine göre Türk biri tarafından yazılmış olması cümlelerin daha anlaşılır olmasını sağlamış. Her dönemde farklı uygarlıkların matematiğe değer vermesiyle matematik ruhu farklı medeniyetlerde ağırlanmış. Başlangıçta Mısır, Çin ve Hindistan'da başlayan matematik serüveni Yunanlılarda devam etmiş sonra da Müslümanlara geçmiş. Şu anda ise Rönesans döneminden itibaren hala devam edecek şekilde Avrupa'ya geçmiş. Müslümanlara geçtiği dönemler diğer dönemlere göre çok kısa bahsedilmiş. Ki o dönemin Selçuklu-Osmanlı dönemini de içine aldığını ve Arap bilginlerin korumacılığını genelde Türklerin yaptığını aynı zamanda da Türk bilginlerin de olduğunu hesaba katarsak en sonundaki bilim adamları kılavuzuna bir tane bile müslüman bilim insanı alınmamış olması üzücü olmuş. Yazıldığı dönemden kaynaklandığını düşünüyor ve Türk bilim insanlarına da gerekli önemin verilmesini temenni ediyorum. (siddhanta)
Kim Korkar Matematikten PDF indirme linki var mı?
Nazif Tepedelenlioğlu - Kim Korkar Matematikten kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kim Korkar Matematikten PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Nazif Tepedelenlioğlu Kimdir?
Deniz Harp Okulu, Hukuk Fakültesi, Yüksek Ticaret Okulu, Moskova Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Milli Mücadele'ye katılarak Hakimiyeti Milliye'de gazeteciliğe başladı. Yeni Hayat dergisinin başyazarıyken, Halk İştirakiyyun Fırkası davasında yargılandı, beraat etti.
Son yazıları Yeni İstanbul'da yayınlandı. Kara Davut adlı tarihi romanıyla tanındı.
Nazif Tepedelenlioğlu Kitapları - Eserleri
- Kim Korkar Matematikten
- Kara Davut
- Ordu ve Politika
- Sultan Abdülhamid Ve Osmanlı İmparatorluğunda Komitacılar
- Bilinmeyen Taraflariyle Atatürk
- Deli Deryalı
- Bir Millet Uyanıyor
- Karlı Dağlar
Nazif Tepedelenlioğlu Alıntıları - Sözleri
- Bir ara Atina'da zındıklıkla suçlanıp hapse atılan Anaksagoras burada can sıkıntısından, çemberi kare yapmanın yollarını aramaya başlar. (Kim Korkar Matematikten)
- Leibniz’e göre müzik bir matematik alıştırmasıdır. (Kim Korkar Matematikten)
- Çoğu zaman bazı sorular bir matematikçinin yıllarını alır, hatta birkaç matematikçinin yaşamını kapsayabilir. Tüm yaşamını tek bir soruya adamanın ne demek olduğunu düşünün... (Kim Korkar Matematikten)
- Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması lâzımdır. Bu esas ancak tam bir istiklâle malikiyetle temin olunabilir. Nekadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye liyakat kespedemez. (Bir Millet Uyanıyor)
- Bir hoca bir gün ; Sınıfta uyuyan görürseniz beni uyandırın, demiş öğrencilerine. (Kim Korkar Matematikten)
- Evrenin başlangıcı ve özü tamsayıdır. (Kim Korkar Matematikten)
- Bir hoca birgün, -Sınıfta uyuyan görürseniz beni uyandırın, demiş öğrencilerine. (Kim Korkar Matematikten)
- Matematiğin çekici bir gücü vardır. Ona tutulan kişinin gözü başka bir şey göremez. (Kim Korkar Matematikten)
- Matematik ciddi bir bilim dalıdır, ama bu, matematiğin asık yüzlü olduğu anlamına gelmez. (Kim Korkar Matematikten)
- Matematik kendini saklamaz. “Anla beni” der sanki, her şeyimle ortadayım, beni doğurduğun gibiyim. Hiç değişmedim. Beni anlayamıyorsan suç bende değil sende. İyi bak. Ara, araştır. Senden hiçbir şeyimi gizlemiyorum. (Kim Korkar Matematikten)
- Hukuk okudu ve amatör bir matematikçiydi. Günümüzde de “amatörlerin prensi” olarak bilinir. Fermat düzenli not tutmaz, kitapların kenarlarına acele notlar alırdı. (Zevk için matematikle ilgilendi.) (Kim Korkar Matematikten)