diorex
Dedas

Labirent: Ölüm Emri - James Dashner Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Labirent: Ölüm Emri kimin eseri? Labirent: Ölüm Emri kitabının yazarı kimdir? Labirent: Ölüm Emri konusu ve anafikri nedir? Labirent: Ölüm Emri kitabı ne anlatıyor? Labirent: Ölüm Emri PDF indirme linki var mı? Labirent: Ölüm Emri kitabının yazarı James Dashner kimdir? İşte Labirent: Ölüm Emri kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 17.07.2022 15:00
Labirent: Ölüm Emri - James Dashner Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: James Dashner

Çevirmen: Gizem Yeşildal

Orijinal Adı: Maze Runner: The Kill Order

Yayın Evi: Pegasus Yayınları

İSBN: 9786053435297

Sayfa Sayısı: 400

Labirent: Ölüm Emri Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ani bir patlamayla sonun geldiğini sandılar. İsyan kurulmadan, Kayran inşa edilmeden ve Thomas, Labirent'e girmeden önce bir güneş patlaması dünyayı vurmuş, insan nüfusunun çoğunu öldürmüştür. Ancak en kötü günler henüz yaşanmadı. Mark ve Trina o yıkımdan sağ çıkmayı başarmıştır. Ama şimdi bir virüs hızla yayılmaktadır; insanları cinnete ve cinayete sürükleyen bir virüs. 

Tedavi yok. Kaçış yok. İki genç, hayatta kalmayı başarabilirlerse insanlığın geri kalanını kurtarmanın bir yolunu bulabileceklerine de ikna olurlar. Çünkü bu yeni, yıkılmış dünyada her yaşamın bir bedeli vardır. Ve bazıları için ölünüz, dirinizden daha değerlidir. Son aslında sadece bir başlangıçtır. 

"Geçmişi ve geleceği bugünle harmanlayan Ölüm Emri hem distopya türünün klasik eserlerini anımsatıyor hem de Dashner'ın çok satan Labirent üçlemesinin temelini sağlamlaştırıyor." 

-Kirkus Reviews-

Labirent: Ölüm Emri Alıntıları - Sözleri

  • Biz... Yaşayacağız.
  • Sadece... Unutmamız gerekiyor!”
  • Olan olmuştu ve ne olacaksa... olacaktı.
  • Acıma, üzüntü ya da keşkelere ayıracak vakti yoktu.
  • Sanki ondan önceki herşey büyükanneyle parkta piknik yapmak kadar iyiymiş gibi.
  • Sence o ne tür bir virüs?
  • Tıpkı sonbaharda yaprakların döküldüğü gibi.
  • Belki, sadece belki, ufak bir umut ışığı vardır. Belki.
  • "Artık başlayalım, millet. Aklımızı kaybetmemize pek bir şey kalmadı."
  • ``Hayatın; zengin ve vaatlerle dolu olduğu, dünyadaki her şeye kolayca ulaşılabildiği ve her şeyin alınmaya hazır olduğu günlerdi. Üstelik o zaman bunun farkında bile değildi.``
  • Acıma, üzüntü ya da keşkelere ayıracak vakti yoktu. Her şey neyse oydu; olan olmuştu ve ne olacaksa... olacaktı.
  • Düşünmeyeceğim.Eğer düşünmeye başlarsam,kendimi düşünmeyi kesene kadar düşünmemek hakkında düşünmeye odaklayacağım.
  • "Düşünmeyeceğim.Eğer düşünmeye başlarsam,kendimi düşünmeyi kesene kadar düşünmemek hakkında düşünmeye odaklayacağım."
  • Eğer düşünmeye başlarsam, kendimi düşünmeyi kesene kadar düşünmemek hakkında düşünmeye odaklanacağım.

Labirent: Ölüm Emri İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Merhaba. Geçen yıl Labirent serisinin ilk üç kitabını okuyup biraz ara verdikten sonra dördüncü kitabını okudum ve bitirmiş bulunmaktayım. İlk üç kitapta yer alan karakterlerimizin başından geçen olayların anlatımı yok. Daha farklı karakterler okuyoruz bu kitapta. Labirent serisinin her kitabı mutlaka okurken beni yoruyor çünkü çok fazla olay var, bağdaştıramadığım yerler çok, anlamakta zorlandığım yerler oluyor ve bu sebeple bazı bölümleri birden fazla kez okumak zorunda kalıyorum. Bu kitap da öyleydi. Kitabı sevmedim diyemem fakat çok fazla olay, mekan vardı bana göre. Kitapta en çok Alec ve Lana favorim oldu. Bazen Mark beni sinirlendirdi ama yine de bir kahraman gözümde. Alec'in o askeri yönetimi hayatlarını birçok kez kurtarmalarını sağladı. İnsanların nasıl bu virüsten etkilendiğini okudukça günümüzde iyi ki Işıl virüsü yok dedirtiyor. Devam edersem çok fazla detaya dalacağımı biliyorum. Bence gereksiz bir kitap değildi. Olayların başlangıç şeklini öğrenmiş oldum. Yani önceki kitaplar zaten çoğu soru işaretlerime cevap olmuştu. Bana katkısı olayların nasıl başladığı, nasıl ilerlediğini öğrenmek oldu. Umarım son kitabı okurken kafam karışmaz. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Çok fazla olaya rağmen bu kitaba şans verilmeli. Ama olayların başlangıç şekli değil, sonunu öğrenmek yeterli olacaksa Son İsyan'da bırakılmalı seri. Keyifli okumalar :) (İpeksu)

Labirent: Ölüm Emri'ne başlamadan önce kitabın arka kapağını okumamıştım, kitaba başladığım gün arka kapağı da okudum ve böylece serinin bir diğer kitabına büyük bir hayal kırıklığı ile giriş yapmış oldum. Neden mi? Çünkü serinin asıl karakterleri olan hiçbir karakter birkaç bölüm hariç bu kitapta yer almıyor. Ne Thomas, ne Minho, ne Brenda ne de diğerleri. Bunun nedeni ise bu kitapta yaşanan olayların labirentin inşa edilmesinden yaklaşık on üç yıl önce geçiyor olması. Evet Labirent: Ölüm Emri yayınlanma tarihi açısından ilk üç kitaptan sonra gelse de konu olarak daha önceki yılları ele alıyor. Güneş patlamasının üzerinden az bir zamanın geçtiği,  insanları delirtip beyinlerini kemiren Işıl virüsünün yeni yeni ortaya çıkmaya başladığı yılları. Labirent: Ölüm Emri Thomas'ın labirente gönderilişinin anlatıldığı bir bölümle başlıyor, ardından on üç yıl öncesine dönüyor ve burada Mark, Trina, Alec gibi karakterlerle tanışıyoruz. Kitapta güneş patlamasının yaşandığı döneme dair olayları okuyoruz. Yani kitap boyunca bu üçlünün başını çektiği bir hayatta kalma mücadelesi var. Kitaptaki karakterler bir taraftan güneş patlamasının etkileriyle, bir taraftan da yeni ortaya çıkan Işıl isimli virüsle mücadele ediyorlar. Labirent serisini genel olarak seviyorum ancak Ölüm Emri bana bazı açılardan zorlama bir kitap gibi geldi. Kitapta aksiyon çok fazla fakat bir yerden sonra bu kısımları artık ne olacaksa olsun diye okudum. Bunun nedenini de Labirent serisinin asıl karakterlerini daha çok sevmem ve bu kitaptaki yukarıda ismi geçen karakterlerle bağ kuramamam olarak açıklayabilirim. Kitabın akıcılığı anlamında bir problem yoktu, yine diğer kitaplar gibi sayfalar oldukça hızlı akıp gidiyor. Ancak ben kitabı okurken sürekli keşke James Dashner olayların ortaya çıkışı noktasını bu şekilde değil de Thomas ve arkadaşlarının maceralarına devam ederek aktarsaydı diye düşündüm. Tabii kitapta sevdiğim bölümler de olmadı değil. Özellikle dünyanın nasıl ve neden bu hale geldiği yönündeki soru işaretlerimin cevap bulduğu bölümleri beğendim. Serinin temalarından biri olan, çoğunluğun iyiliği için bir grubu gözden çıkarabilir misiniz teması da gayet başarılı şekilde burda da işlenmişti bana göre. Yine de bu kitabı seri hatırına okumuş gibi hissediyorum. Umarım serinin son kitabı olan Labirent: Virüs Kodu'nda her zamanki karakterler çıkar karşımıza çünkü bu şekilde seri sıkıcı bir hal alabiliyor. (Damla)

Serinin bu kitabında olayların en başına gidiyoruz. Olaylar ne kadar birbiri ile bağlantılı olsa da bu kitabı ayrı bir tadda okudum. Farklı bir heyecan, farklı bir olay silsilesi oldu diyebilirim. Okunmalı mı, elbette... (Semra YEGİN)

Labirent: Ölüm Emri PDF indirme linki var mı?

James Dashner - Labirent: Ölüm Emri kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Labirent: Ölüm Emri PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı James Dashner Kimdir?

James Dashner, 26 Kasım 1972'de Austell, Georgia'da ailenin altı çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Bir Mormon olarak yetiştirildi. 10 yaşındayken ailesinin daktilosunda yazardı. 1991 yılında Duluth Lisesi'nden mezun oldu. Brigham Young Üniversitesi'nde okumak için Atlanta, Georgia'dan, Provo, Utah'a taşındı ve burada muhasebe alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Şubat 2018'de, Dashner'ın cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden anonim yorumlar School Library Journal web sitesinde yayınlandı. Bu suçlamalar daha sonra menajerinin ve yayıncısının kendisiyle çalışmayı sonlandırmalarıyla sonuçlandı.

Dashner ve Brigham Young Üniversitesi'nin eski bir öğrencisi olan eşi Lynette Anderson'ın dört çocuğu var ve şu anda Utah'ta yaşıyorlar. New York Times çoksatanlarından Labirent serisinin yanı sıra The 13th Reality serisinin de yazarıdır.

James Dashner Kitapları - Eserleri

  • Labirent: Ölümcül Kaçış
  • Labirent: Alev Deneyleri
  • Labirent: Son İsyan
  • Labirent: Ölüm Emri
  • Labirent: Virüs Kodu
  • Oyun Ustası
  • Oyunbozan
  • Hayat Oyunu
  • Zamanda Bir İsyan
  • 13. Gerçeklik - 1.Kitap
  • 13. Gerçeklik - 2.Kitap
  • 13. Gerçeklik - 3. Kitap
  • Labirent: Deli Sarayı
  • 13. Gerçeklik - 4. Kitap (Sis ve Şimşek Boşluğu)

James Dashner Alıntıları - Sözleri

  • Öldür, öldür, öl. Acı ve zulüm. Biraz daha öldür, biraz daha öl. (Oyun Ustası)
  • "Bazen bırakman gerekir. Bazen başkalarının, yükünü paylaşmasına izin vermelisin." (Hayat Oyunu)
  • Sorunun çözümden daha iyi bilinmesi gerekir, aksi takdirde çözüm sorun halini alır. (Labirent: Virüs Kodu)
  • Haklıs, Chuck, diye düşündü Thomas. Tüm dünya çok kötü. (Labirent: Alev Deneyleri)
  • [...o zaman dünya daha iyi bir yer olurdu.] (Labirent: Son İsyan)
  • Hayatında ilk kez hem özgür hem de güvendeydi. (Labirent: Son İsyan)
  • Acıma, üzüntü ya da keşkelere ayıracak vakti yoktu. Her şey neyse oydu; olan olmuştu ve ne olacaksa... olacaktı. (Labirent: Ölüm Emri)
  • En iyisi takvimine not al. Bugünden altı hafta sonraki altı aydan sonradan üç hafta önceki dünden sonraki günden önceki günden bir hafta sonradan kırk dokuz gün artı beş yarın ve bir hafta sonra çıkınca gelen günde gerçekleşecek. Hayatının akışını değiştirebilecek bir gün. Seni orada görmeyi umduğumu belirtmeliyim. (13. Gerçeklik - 1.Kitap)
  • Zaten yaşamak için hiç nedenim yok. (Labirent: Alev Deneyleri)
  • En iyisi takvimine not al. Bugünden altı hafta sonraki altı aydan sonradan üç hafta önceki dinden sonraki günden önceki günden bir hafta sonradan kırkdokuz gün artı beş yarın ve bir hafta sonra çıkınca gelen günde gerçekleşecek. Hayatının akışını degiştirebilecek bir gün. Seni orada görmeyi umduğumu belirtmeliyim. Son cümlenin hemen altına "E.G" harfleri karalanmştı ve not olarak "Bu, 12 ipucunun birincisi" yazılmıştı. (13. Gerçeklik - 1.Kitap)
  • Korku daima gerçeklerden daha güçlüdür. (Zamanda Bir İsyan)
  • Bryson güldü "bütün bunların ardından birinin bedenine girse ve ertesi gün otobüsün altında kalsa çok eğlenceli olmaz mıydı? Cenazesine bile giderdim. " (Oyunbozan)
  • “Her zaman umut vardır. Her zaman. Yaşamın -ya da ölümün- ne getireceğini asla bilemeyiz. Dünyanın tahmin edebileceğimizden daha karmaşık bir yer olduğunu sanırım hepimiz gördük.” (Hayat Oyunu)
  • Sorunun çözümden daha iyi bilinmesi gerekir, aksi takdirde çözüm sorun halini alır (Labirent: Virüs Kodu)
  • "Hayatındaki her şey neden hep bu kadar dehşet verici olmak zorundaydı." (13. Gerçeklik - 4. Kitap (Sis ve Şimşek Boşluğu))
  • “Zihni kaosa dönüşmüş olsa da Yaşam’ı bir ışık ve Ölüm’ü onu söndürecek bir şey olarak görüyordu. Derin bir nefes alıp evrenin tüm gücüyle üflemeye, bir mum olan Newt’i söndürmeye hazırdı.” (Labirent: Deli Sarayı)
  • Şu hayatta başardığım tek şey... (Labirent: Son İsyan)
  • " Artık doğru ya da yanlış olduğunu düşünmüyorum ." Yalnızca korkunç ve ' o kadar da korkunç olmayan ' var. (Labirent: Son İsyan)
  • Gerçek aziz gibiler. (Labirent: Alev Deneyleri)
  • “Uğruna yaşayacağım bir şeye ihtiyacım var. Bir amaca ihtiyacım var.” (Labirent: Deli Sarayı)

Yorum Yaz