Olanaksızın Fiziği - Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Olanaksızın Fiziği kimin eseri? Olanaksızın Fiziği kitabının yazarı kimdir? Olanaksızın Fiziği konusu ve anafikri nedir? Olanaksızın Fiziği kitabı ne anlatıyor? Olanaksızın Fiziği PDF indirme linki var mı? Olanaksızın Fiziği kitabının yazarı Michio Kaku kimdir? İşte Olanaksızın Fiziği kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Michio Kaku
Çevirmen: Engin Tarhan
Yayın Evi: Odtü Geliştirme Vakfı Yayıncılık ve İletişim A.Ş.
İSBN: 9786055164720
Sayfa Sayısı: 392
Olanaksızın Fiziği Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Kaku bu kitabında, geleceğe ilişkin bazı tahminlerin olanaklı olanın sınırları ötesinde ebediyen kalmak zorunda olacağını, bazılarının da nihayetinde gerçekleştirilebileceğini nedenleriyle açıklamayı amaçlıyor. Bu tür sorular genellikle bilimkurgunun alanıdır ve bilim burada susmayı tercih eder. Kaku, işte tam da bu noktada, buradaki boşluğa el atıyor…
-The Economist-
Işınlama, zaman makineleri, kuvvet alanları, yıldızlararası uzay gemileri; bunlar yalnızca bilimkurgunun alanları mı yoksa geleceğin kullanılabilir teknolojileri mi? Star Trek, Star Wars, Back to the Future gibi filmlerin fantastik dünyaları ünlü fizikçi Michio Kaku tarafından ciddi, bilimsel ve şaşırtıcı bir bakış açısı ile yeniden ele alınıyor ve günümüzden bir bakışla evrenin fizik yasalarının yakın ve uzak bir gelecekte bize neler sunacağı tartışılıyor. Eğlendirici, bilgilendirici ve yaratıcı; Olanaksızın Fiziği bizi insan dehasının ve bilimsel olanın sınırlarına bir yolculuğa çıkarıyor. Bilim ve bilimkurgu arasındaki arayüzün şaşırtıcı bir keşfi; mükemmel bir araştırma; canlı, müthiş keyif verici bir anlatım
-Fritijof Capra, Tao'nun Fiziği" ve "Leonardo'nun Bilimi" adlı kitapların yazarı-
Bu olanaklı olanaksızlıkları ancak birkaç güçlü fizikçi bu kadar iyi genişletebilir ve anlatabilirdi. Kaku bunu başardığı için tebrik edilmeyi hak ediyor…
-Los Angeles Times-
(Tanıtım Bülteninden)
Olanaksızın Fiziği Alıntıları - Sözleri
- Bilimin zirvesi hiçbirşey bilmemektir.
- Uygarlıktaki büyük gelişmeler ortaya çıktıkları toplumu neredeyse yok eden süreçlerdir.
- Gelecekte, belki de önümüzdeki yüzyıl, beynimizdeki nöral ağ sistemini olduğu gibi, güçlü lazer ışınlarına yerleştirerek bilincimizi Güneş Sistemi'ne iletebiliriz.
- Bir zincir en zayıf halkasından daha kuvvetli değildir.
- Füzyon, dünyanın enerji krizini yakın bir gelecekte kökünden çözmeyecektir; Fizik dalında Nobel Ödülü sahibi PierreGilles de Gennes, "Güneşi bir kutunun içine yerleştireceğimizi söyleyip duruyoruz. Fikir güzel. Sorun şu ki, kutuyu nasıl yapacağımızı bilemiyoruz” demektedir. Fakat eğer her şey yolunda giderse, araştırmacılar gelecek kırk yıl içinde füzyon enerjisine, evimize elektrik sağlayacak enerjinin ticarileşmesine giden yolun ITER tarafından açılabileceği konusunda ümit taşımaktadırlar. Günün birinde füzyon reaktörleri, güneşin gücünü dünya üzerinde güvenli bir şekilde serbest bırakarak enerji sorunumuzun hafiflemesini sağlayabilir.
- Metamalzemeler üzerinde çalışan araştırmacıları görünmezlik pelerinlerinin piyasaya ne zaman çıkacağını öğrenmek isteyen gazeteciler tarafından sürekli olarak rahatsız edilmektedir. Yanıt ise, yakın bir gelecekte değil şeklindedir. Duke Üniversitesi'nden David Smith, şöyle diyor: "Muhabirler, sizi arıyor ve yalnızca bir sayı söylemenizi istiyorlar. Ayların sayısını, yılların sayısını. Zorluyorlar, zorluyorlar, zorluyorlar ve en sonunda pekâlâ diyorsunuz, belki de on beş yıl sonra. Sonra karşınızda bir manşet, tamam mı? Harry Potter'ın pelerini için on beş yıl lazım." İşte bu yüzden, artık belirli bir takvim vermekten kaçınılıyor.
Olanaksızın Fiziği İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Bakış açısınizin değişmesini istiyor iseniz , bu yazara kulak verin ,zira kader ,şans veya talih gibi kavramların oluşumunu sağlayan senin bir olaya karşı tutumundur. Işınlar ,antimadde , sonsuz enerji , sıhir , Nano teknoloji başlıca konu başlıkları .iyi okumalar (Sezar Agustus Romulus)
Evrene, astrolojiye, varoluşa biraz olsun merakı olan ve benim gibi fizik bilgisi hiç olmayanlar için harika bir kitap. Yazar aslında fiziğin hayal edilebilecek en uç noktalarına kadar gitmiş, hatta yer yer iyice zorlayıp bilimkurgunun kapısından da içeri girmiş. Şu an hayal gücümüzde bize fantastik gelen ve imkan vermediğimiz “olanaksız” bir çok teorinin aslında olabilirliğini göstermiş. 19. - 20. Yüzyıllarda şu an kullandığımız bir çok teknolojinin olanaksız olarak niyetlendiğini ve büyük fizik teorilerinin (big bang, karanlık madde, zamanda yolculuk, solucan delikleri, ışınlanma, paralel evrenler, “her şeyin kuramı” … vs) aslında hepsinin fizik kuralları içinde ve bilimsel teoride gayet ciddi olabilirliğe sahip teoriler olduğunu gösteriyor, açıklıyor. Hayallerimizin olmaması için hiç bir nedenin olmadığını gösteriyor, yeter ki mantığın, fiziğin ve bilimin yolundan ayrılmadan hayallerimizin peşinden koşalım. (Aykut Karabay)
Sevdim bu kitabı. İcat çıkarma şimdi diyenlerin dikkate alınmadığı yerlerde neler üretilmiş ,bilim dünyasın da en son kabul gören önermeler nelerdir anlaşılır bir dil de açıklanmış. Yapay zeka, ışınlanma, anti madde, geleceğe gidiş , telepati vs olasıkları ,gerçekleşme ihtimalleri nedir? Amatörce ilgim olduğu halde ve bir kaç kelimeye çok uzak olmakla beraber kitabı okuduktan sonra biz neredeyiz adamlar nerelere gitmişler diye soruyorum kendime (Erdal Pehlivan)
Olanaksızın Fiziği PDF indirme linki var mı?
Michio Kaku - Olanaksızın Fiziği kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Olanaksızın Fiziği PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Michio Kaku Kimdir?
Michio Kaku, City College of New York’ta teorik fizik alanında Henry Semat Profesörü unvanına sahip teorik fizikçidir. Bilimin popülerleşmesi ve insanlara ulaşması için çalışmaktadır. Fizik ve benzeri konular üzerine birçok kitap yazmış ve ekranlarda sıkça boy göstermiştir. Ayrıca birçok ağ günlüğüne yazı ve makaleler yazmaktadır. Çok satan kitaplar listesine giren İmkânsızın Fiziği (2008), Geleceğin Fiziği ve Beynin Geleceği (2014) adlı üç adet eseri bulunmaktadır.
Kaku BBC, Discovery Channel, History Channel ve Science Channel adlı kanallarda birçok program sunmuştur.
Michio Kaku Kitapları - Eserleri
- Geleceğin Fiziği
- Olanaksızın Fiziği
- Einstein'ın Evreni
- Zihnin Geleceği
- Einstein'dan Ötesi
- İnsanlığın Geleceği
- Paralel Dünyalar
- Hiperuzay
- Visions
Michio Kaku Alıntıları - Sözleri
- ...büyük patlama öncesi dönem için birkaç kuram vardır . Senaryonun birinde, evrenimiz sürekli genişleyen bir çeşit devasa balondur. Biz bu kocaman balonun üzerinde yaşarız (sinek kağıdı üzerine yapışmış sinekler gibiyiz, balonun üzerinden ayrılamayız). Ancak, bizim balon evrenimiz, diğer balon evrenlerin de içinde olduğu, bir köpük banyosuna benzeyen çoklu evrenler okyanusunun bir parçasıdır. Bazen, bu baloncuklar çarpışabilir ya da daha küçük baloncuklara bölünüp, sonra genişleyebilirler. (Geleceğin Fiziği)
- Bizler başkalarıyla bağ kurmayı seven sosyal hayvanlarız. (Zihnin Geleceği)
- Kübistlere göre pozitivizm, hayal gücümüzü bastırarak bizleri laboratuvarda ölçülebilen şeylerle sınırlandıran bir deli gömleğiydi. (Hiperuzay)
- Stephen Hawking şuna dikkat çeker: "Eğer Büyük Patlama'dan bir saniye sonraki genişleme oranı yüz bin milyonda bir bile daha ufak olsaydı Evren mevcut boyutuna ulaşmadan önce içine çökerdi... Aynı oranla daha hızlı olsaydı bu sefer de evren dağılır giderdi. Bir bilim adamı olarak bu işte tanrının parmağına ihtiyaç duyuyorum" (Paralel Dünyalar)
- Bedenlerimizdeki ağır elementler, Güneş'imiz yaratılmadan önce meydana gelen bir süpernova patlamasında sentezlenmişti. (Hiperuzay)
- Milyarlarca yıl önce Mars, Dünya'dan daha erken soğumuş ve Dünya halen erirken o tropikal bir iklime geçmişti. Ilıman hava durumu ile geniş miktarlarda suyun birleşimi kimi bilim insanlarını DNA'nın kaynağının Mars olduğunu düşünmeye itmiştir. Bu senaryoya göre, devasa bir meteor çarpması uzaya muazzam miktarlarda döküntü sıçratır ve bunların bir kısmı da daha sonra Dünya'ya inerek ona Marslı DNA'sı eker. Bu kuram doğruysa bir Marslı görmek için tek yapmanız gereken, aynaya bakmaktır. (İnsanlığın Geleceği)
- Bir zincir en zayıf halkasından daha kuvvetli değildir. (Olanaksızın Fiziği)
- Babası başöğretmene Albert'in hangi mesleğe yönelmesi gerektiğini sorduğu zaman, şu cevabı almıştı: "Hiç fark etmez; hiçbir şeyde başarılı olması mümkün değil." (Einstein'ın Evreni)
- Kimi bilim insanları geçmişi Roma'ya dayanan bir sözü tekrarlar: "Populus vult decipi, ergo decipiatur [İnsanlar kandırılmak isterler, öyleyse bırakın kansınlar]." (Hiperuzay)
- Aslında kuantum kuramı hatalı olsaydı bedenimizdeki atomlar çöker ve o anda parçalarımıza ayrılırdık. Maxwell denklemlerine göre bir atomda dönen elektronlar, bir mikrosaniye içinde enerjilerini yitirmeli ve çekirdeğe saplanmalıdır. Bu ani çöküşü önleyen şey, kuantum kuramıdır. (Hiperuzay)
- Bir gazeteci, Isaac Newton'dan bu yana en büyük bilim dahisi olan Albert Einstein' dan başarısının formülünü açıklamasını istedi. Büyük düşünür, bir saniye düşündü ve sonra yanıtladı, "Eğer A başarıysa, formülün A = X + Y + Z olduğunu söyleyebilirim, burada X çalışma, Y oyundur." "Ya Z nedir?", diye sordu gazeteci. "Çeneni kapalı tutmak." (Einstein'ın Evreni)
- Mitolojilerin tanrıları gibi, cisimleri zihinlerimizin gücüyle yönlendirebileceğiz. Bilgisayarlar düşüncelerimizi sessizce okuyarak dileklerimizi yerine getirebilecekler. Sadece düşünce ile nesneleri hareket ettirebileceğiz, yani genellikle yalnızca tanrtlara mahsus olan bir telekinetik gücene sahip olacağız. Biyoteknolojinin gücüyle mükemmel vücutlar yaratabilecek ve hayat süremizi uzatabileceğiz. Ayrıca, dünya yüze yinde daha önce hiç yürümemiş hayat formları yaratabileceğiz. Nanoteknolojinin gücüyle bir nesneyi alacak, onu başka bir şe ye dönüştürebileceiz, görünüşte neredeyse yoktan bir şey yaratabileceğiz. Ateşli arabalara değil, neredeyse hiç yakıt kullanmadan kendi başlarına yükselebiten ve havada zahmetsizce süzülebilen şık arabalara bineceğiz. Makinelerimizle, yıldızların sonsuz enerjilerinden yararlanabileceğiz. Ayrıca, yanıbaşımızdaki gök cisimlerini keşfetmek için, uzay gemisi yollamanın eşiğinde olacağız. Bu tanrısal güç hayal edilemeyecek kadar ileri görünmesine karşın, bütün bu teknolojiterin tohumları ekiliyor, şu an biz ko nuşurken bile. Bize bu gücü veren modern bilimdir, tanrısal ya da sihirli sözler değil. (Geleceğin Fiziği)
- Bilimin zirvesi hiçbirşey bilmemektir. (Olanaksızın Fiziği)
- Evren sandığımızdan daha acayip olmak bir yana, sanabileceğimizden de daha acayiptir. (Paralel Dünyalar)
- "Gelecek şimdiden burada. Yalnızca eşit olarak dağıtılmamış." (William Gibson) (Geleceğin Fiziği)
- Her hayal bir hayalperestle başlar. (İnsanlığın Geleceği)
- Eğer beyinlerimiz anlaşılabilecek kadar basit olsaydı, onları anlayacak kadar zeki olmazdık.. (Zihnin Geleceği)
- Bilim insanları halihazırda laboratuvarlarında, sizin kendi hücrelerinizden, deri, kan, kan damarları, kalp kapakçıkları, kıkırdak, kemik ve kulak üretebiliyorlar. İlk büyük organ, idrar torbası 2007' de, ilk nefes borusu 2009' da üretildi. (Geleceğin Fiziği)
- "Kuantum kuramı, gelmiş geçmiş en başarılı fizik kuramlarından birisidir. " (Einstein'ın Evreni)
- Bezos da Musk da insanlığı uzaya doğru kaydırmak istiyor. Bunun için Musk gelecekte olabilecekleri göz önünde bulundurarak gözünü Mars'a dikerken Bezos Ay'a gitmek gibi daha çabuk gerçekleşebilir bir vizyona sahip. (İnsanlığın Geleceği)