Olduğu Kadar - Feyyaz Yiğit Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Olduğu Kadar kimin eseri? Olduğu Kadar kitabının yazarı kimdir? Olduğu Kadar konusu ve anafikri nedir? Olduğu Kadar kitabı ne anlatıyor? Olduğu Kadar PDF indirme linki var mı? Olduğu Kadar kitabının yazarı Feyyaz Yiğit kimdir? İşte Olduğu Kadar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Feyyaz Yiğit
Yayın Evi: Okuyan Us Yayınları
İSBN: 9786054054855
Sayfa Sayısı: 182
Olduğu Kadar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Bu kitap, paraya çok sıkışıldığında babaannenin cebe sıkıştırdığı yüklü miktardaki harçlığın yarattığı duyguyu hatırlatıyor: Sevinç ve daha fazlasına duyulan utanmaz ihtiras... Feyyaz Yiğit daha ilk eserinde edebiyat ustalarının uzun yıllar içinde eriştiği bir mahareti kazanmış görünüyor. Donukluğun içindeki hareketi, saçmalığın içindeki sağduyuyu, sıradanlığın insana umut veren mucizesini ve beklenmeyen şeyleri aslında nasıl da beklediğimizi bize zahmetsizce sergileyiveriyor.
(Aziz Kedi)
Hayatımın tümüne "olduğu kadar" ismini verdim.
Öyle güçlü bir zırh ki "olduğu kadar". Her zaman ve her şeye, gerekli veya gereksiz söyleyiver gitsin. Kendi kendine durduğun yerde arka arkaya beş bin kere söyle istersen. Tanıdığım ve tanımadığım herkes, biliyorum ki olduğu kadarıyla yetiniyor. Dünya çirkin bir yer olsun istiyorsan, "olduğu kadar" çirkindir. Birisini çok mutlu etmek istersen eğer, "olduğu kadar" mutlu edersin onu. Olduğu kadarı seni rahatsız ediyorsa, ona yine olduğu kadar itiraz edebilirsin.
"Olduğu kadar" dünyadaki bütün sorulara verilebilecek en güçlü cevaptır. Ama yine de hiçbir zaman "TAM" olarak tatmin edemez kimseyi. Özü gereği yine "olduğu kadar" tatmin etmek zorundadır. Tam değilse eksiktir, eksik "olduğu kadar" tamdır.
Olduğu Kadar Alıntıları - Sözleri
- Herhangi bir yerde insanlar aynı rezaleti paylaşabiliyorsa herkes mutludur.
- İnsanlar büyüdüklerinde önemli olma zorunluluğu hissediyorlar sanırım.
- Sen de her şeyden biraz olmasa hiçbir şeye bu kadar fazla gelmezdin.
- “Kasmamak lazım“ cümlesi kasmadan söylenebilecek bir şey değil ki. Kasmayan adamın bunun farkında olmaması gerekir bir kere. “Ya geçen gece otururken bir baktım hiç kasmıyorum“ şeklinde fark edemezsin bunu.
- Anladım ki şu hayatta bir an evvel seks mi yapıyorsun ne yapıyorsan yapacaksın. En azından kafan rahat eder.
- Genç değiliz. Yaşlı da değiliz. Tedirgin yaşamaya çok alışkınız.
- “Eee Sen neler yapıyorsun?“ diye sordu bana. Ben açıkçası ne yaptığımı bilmiyordum.
- (…) Ne anlatırsa anlatsın anlamayacaktım. Çünkü aklımdakiler, hiç ihtiyacım olmayan şeyleri hissetmem konusunda ısrarcıydı.
- Hayatımın tümüne “olduğu kadar“ ismini verdim. (…) Birisini çok mutlu etmek istersen eğer, “olduğu kadar“ mutlu edersin onu. Olduğu kadarı seni rahatsız ediyorsa, ona yine olduğu kadar itiraz edebilirsin.
- “Sağlık olsun” cümlesi şu dünyada en çok benim ağzıma yakışıyor.
- Tam değilse eksiktir, eksik “olduğu kadar“ tamdır.
- Bir insanın şu evrende bütünüyle kapsadı şey her ne ise ben o şeyin altını çizmek istiyordum.
- Mutlaka paylaşacak bir şeyler var biliyorum. Ama kendime şunu sordum: “İstiyor muyum?“
- “Lan tek derdiniz seks olunca bir sıkıntı yok, biri size tek derdim seks deyince deliriyorsunuz.“ “Deme lan öyle.“ “Yalan mı?“
- “Olduğu kadar “dünyadaki bütün sorulara verilebilecek en güçlü cevaptır.
Olduğu Kadar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Komiğin Bu Tarzı Benlik…: Feyyaz Yiğit’i seviyorum, takip ediyorum (mümkün olduğunca) ve onun bu (herhalde garip) kafası hoşuma gidiyor. Bu, kitabın lezzetini ve kafamda okudukça kurguladığım gelişmeyi doğrudan etkiliyor. Belki de öyle olması gerekiyor. Ancak! Eğer yazar/Feyyaz-Yigit ‘i hiç tanımıyor bilmiyor olsaydım, herhalde bu kitaptan da bu lezzeti alamayacaktım. Dolayısıyla; yazarı tanımıyor ve bilmiyorsanız, bu kitabın “komik” algısı size göre değil. Zaten iş özünde absürd. E yazar da bir nebze öyle. O halde dikkatli yaklaşın. Kendi adıma çok keyif aldım. Çünkü ben bu “komik”ten hoşlanıyorum. Güldür Güldür kıvamında şeyler hiç bana göre değil. Gereğinden fazla vıcık vıcık samimiyetsizlik. Ama burada…iş farklı. Fakat uyarıyorum, size göre olmayabilir de… (Arda)
Tatlı adam Feyyaz. Düşünce akışını ve zihin paternini doğrudan kitabın üzerinde görebiliyoruz. 50 sayfa okuyosun ve ana karakterin adını bilmiyosun, 51. sayfada bu arada adım Levent diyor :) Şahsen sorduğum için biliyorum bunları yazdığına pek memnun değil. Ama bence gayet eğlendiriyor. (Ozan Altınbıçak)
olduğu kadar bana yetmedi gibi: Üç günlük dünya edebiyatı durumuna konu olarak da anlatım olarak da tam uymuş bir eser.Edebi beklentimi tam anlamıyla karşılamasa da olayın düğümü, anlatış biçimi ve karakterlere yönelik tanımlamalar,diyaloglar okuyucuyu içinden çıkarmayan bir sokağa çekmiş gibi oluyor.Yazarin başka kitabını da merak ederek kitabın kapağını kapattım desem en doğru cümleyi kurmuş olurum sanırım. (Nuran çevik)
Olduğu Kadar PDF indirme linki var mı?
Feyyaz Yiğit - Olduğu Kadar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Olduğu Kadar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Feyyaz Yiğit Kimdir?
Disko Kralı’yla yıldızı parlayan son dönemlerdeki Dünyamız ve Biz serisi ve Lost Çok Bozdu skeciyle iyice önü alınamaz bir üne kavuşan Kingo Disco’nun gülü Feyyaz’ın tam adı Feyyaz Yiğit Çakmak’tır.Kendisi hakkında bölük pörçük bilgilere sahip olduğumuz bu nev-i şahsına münhasır kişilik bir reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmakla beraber Hacı Bi Saniye adlı rock grubuyla amatörmın müzik yapmaktadır.Özellikle tepkisizlikleriyle seyirciye ihya eden bu arıza kişilik kimi zaman hatta bolca kendini tekrar etse de kendini seyirciye kendini kabul ettirmesinden mütevellit ününe ün katmaya devam etmektedir.
Feyyaz Yiğit Kitapları - Eserleri
- Olduğu Kadar
- Aptal
- 8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum
Feyyaz Yiğit Alıntıları - Sözleri
- “Sağlık olsun” cümlesi şu dünyada en çok benim ağzıma yakışıyor. (Olduğu Kadar)
- Hayat en çok, her ihtimale sahipken normali yaşayanların düşmanıdır. (8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum)
- (…) Her bir arkadaş grubunun mutlaka en az bir adet sevdiricisi, bir adet onaylayıcısı ve bir adet muhalifi vardı. (8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum)
- Yalnız başına kalan herkes, yalnızlığın zirvesinde sanıyor kendisini. (Aptal)
- Sen de her şeyden biraz olmasa hiçbir şeye bu kadar fazla gelmezdin. (Olduğu Kadar)
- O gün de her gün olduğu gibi, çeşitli konularda onlarca kanıya vardı. Uzaktan uzağa tüm dünyayı onayladı, herkese hak verdi, anlayış gösterdi. (8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum)
- Şemalsizlik derdine düşmeyen bilmez hayal kurmanın ne kadar zor bir şey olduğunu. (Aptal)
- Çok fazla uyarana, parazite ve gürültüye maruz kaldık. Hep "geçiş dönemi"nde sıkıştık, hep "gelişmekte olan ülke" vatandaşı olduk. Tarihi de anlamadık, geleceği de hayal edemedik. Katı olan her şey buharlaştı, tüm beklentilerimizi spekülasyonlar üzerine inşa ettik. (8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum)
- “Lan tek derdiniz seks olunca bir sıkıntı yok, biri size tek derdim seks deyince deliriyorsunuz.“ “Deme lan öyle.“ “Yalan mı?“ (Olduğu Kadar)
- (…) Ne anlatırsa anlatsın anlamayacaktım. Çünkü aklımdakiler, hiç ihtiyacım olmayan şeyleri hissetmem konusunda ısrarcıydı. (Olduğu Kadar)
- Ne idüğü belirsiz insanlarız. İdüğümüzü arıyoruz. (8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum)
- Anladım ki şu hayatta bir an evvel seks mi yapıyorsun ne yapıyorsan yapacaksın. En azından kafan rahat eder. (Olduğu Kadar)
- “Kasmamak lazım“ cümlesi kasmadan söylenebilecek bir şey değil ki. Kasmayan adamın bunun farkında olmaması gerekir bir kere. “Ya geçen gece otururken bir baktım hiç kasmıyorum“ şeklinde fark edemezsin bunu. (Olduğu Kadar)
- Buhranlar içinde kıvranan dünyanın yeni açılımlara, en çok muhtaç olduğu bir dönemden geçiyoruz. Okur esrik, yazar tekinsiz. Yaşanmışlıklar epriyor, farkındalık hiç olmadığı kadar azalmış durumda... Şaka şaka. Öyle şeyler olduğu filan yok. Her şey normal. Hâlâ "yaşam eski zamanlarda daha iyiydi"ye inanıyoruz. Dünya her zamanki gibi sakin bir görev bilinciyle dönmeye devam ediyor. Ağaçlar, bulutlar, çöller, maymunlar ve akla gelen her şey bizi hiç umursamadan varlıklarını sürdürüyor. Kendisini sırf yaşıyor diye öncekilerden ve sonrakilerden daha özel zanneden biz bir grup insan ise, konjenital basiretsizliğimizden yola çıkarak dünyanın da buhran içinde kıvrandığına inanıyoruz. İçinden geçtiğimiz çağ diğerlerinden daha iyi ya da daha kötü değil. Telaşa mahal yok. Fakat tanıklık ettiğimiz bazı şeylerin kaydını tutmamızın da sakıncası yok. (8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum)
- Her şey yolundaysa insan yoldan çıkmış demektir. (Aptal)
- İntiharı, sırf hayatın rutininden çıkabilmek için düşünürdü. Ölüm bile yaşamak içindi. (8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum)
- İnsanlar büyüdüklerinde önemli olma zorunluluğu hissediyorlar sanırım. (Olduğu Kadar)
- Herkesin her zaman çok mutlu olması gerekmiyor. Ama bazen çok üzülmeye gerçekten ihtiyaç duyuyorsunuz. (Aptal)
- Mutlaka paylaşacak bir şeyler var biliyorum. Ama kendime şunu sordum: “İstiyor muyum?“ (Olduğu Kadar)
- Maksadım, hayatın en az rahatsız eden halini rutine bağlamaktır. (Aptal)