Şikayet Etmeme Kuralı - Jon Gordon Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Şikayet Etmeme Kuralı kimin eseri? Şikayet Etmeme Kuralı kitabının yazarı kimdir? Şikayet Etmeme Kuralı konusu ve anafikri nedir? Şikayet Etmeme Kuralı kitabı ne anlatıyor? Şikayet Etmeme Kuralı PDF indirme linki var mı? Şikayet Etmeme Kuralı kitabının yazarı Jon Gordon kimdir? İşte Şikayet Etmeme Kuralı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Jon Gordon
Çevirmen: Meriç Vatansever
Yayın Evi: Yakamoz Yayıncılık
İSBN: 6053847687
Sayfa Sayısı: 160
Şikayet Etmeme Kuralı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Negatif Durumlarla Başa Çıkmanın Pozitif Yolları
Gordon, şikâyet etmeme kuralını yaratan ve hayata geçiren gerçek bir şirketten ilham alarak pozitif liderler, organizasyonlar ve takımlar oluşturmak için elverişli stratejiler ve yenilikçi fikirlerle bezenmiş sempatik bir öyküyü bizlere iletiyor.
Şikâyet Etmeme Kuralı, yöneticiler, takım liderleri ya da negatif enerjiyi pozitif çözümlere dönüştürmek isteyen herkes için bireysel ve örgütsel olumsuzlukla savaşımızı kazanmak için uygulanabilir bir plan ve güçlü öğretiler sunuyor. Şikâyet etmeme kuralını uyguladığınızda, problemleri çözmek için daha az zaman ve enerji harcayacak, çözümlere odaklanmak için daha fazla zaman ayırabileceksiniz.
Her bir şikâyet negatif bir şeyi pozitif bir şeye dönüştürme fırsatını temsil eder!
Şikayet Etmeme Kuralı Alıntıları - Sözleri
- İşin aslı, her gün yaşıyormuş gibi değil,ölüyormuş gibi hissediyorum.Doğru yolu seçmemde bana rehberlik eden işaretlere ve mucizelere inanırdım. Şimdi dilediğim tek mucize sabah yataktan kalkabilme gücü.
- Öncelikle 1.adımda şikayetsiz bir gün geçiriyorsun.Ben buna şikayet orucu diyorum.Bir anda bırakıyorsun.Mükemmel bir şey, çünkü düşüncelerini gözlemlemeni ve ne kadar negatif olduğunu fark etmeni sağlıyor.
- Şikayet etmeyin.Şikayetlerinizi anlattığınız insanların yüzde sekseni umursamıyor ve yüzde yirmisi de sorunlarınız olduğuna memnun.
- Unutma değişim seninle başlar.
- Doğruluk önden gelirse, başarı onu takip eder.
- Biz şikayet etmek için yaratılmışız.
- Eğer sevmediğin bir şeyler varsa, sevdiğin bir şeyler de var demektir.
- Şikayetlerimizi bize negatif yolda olduğumuzu gösteren sinyaller veya işaretler olarak görebiliriz ve sonda pozitif yola çıkmak için anında sapabiliriz. Kendimizi şikayet ederken bulduğumuz her an " Tamam,bundan hoşlanmıyorum veya bundan memnun değilim.Şimdi ne istiyorum? Beni ne mutlu edecek? Ne düşünürsem hayal kırıklığı değil huzur hissedeceğim? Bunu düzeltmek için ne gibi eylemlerde bulunabilirim? " diyebiliriz. Şikayetlerinin sana neyi istemediğini göstermesine izin ver.Böylece ne istediğine odaklanabilirsin.
- Tek istediği ofisine varmak,kapıyı kapatmak,yüzünü ellerinin arasına alıp kendini kaybetmekti ama her zamanki gibi bir başkasının toparlanmasına yardım etmek zorundaydı.
- 1.KURAL: Şikayet ettiğinizi fark ettiğinizde, cümlenin sonuna basitçe ama kelimesini ekleyin ve sonra olumlu bir düşünce ve eylemle cümleyi sonlandırın. Örnek: Formumda değilim ve bundan hoşlanmıyorum ama kendimi mükemmel hissetmeye bayılıyorum;bu yüzden doğru beslenmeye ve egzersiz yapmaya odaklanacağım.
- Neye ihtiyaç duyuyorsak ,en çok ona direniriz
- 'Bir gecede başarıya ulaşma' kavramı bir masaldır. Hayat bir sınavdır ve geçmemizi ya da kalmamızı belirleyen bu sorunun cevabıdır: 'Şüphelerine, korkularına ve karşılaştığın zorluklara rağmen pozitif kalacak misın? Pozitif kalmak sürekli yüzünde yalancı bir gülümsemeyle dolaşmak ya da tek başına başarabileceğine inanmak değildir. İyimser olup, umutla yaşamak ve inanmakla ilgilidir. Başarımızın ölçütü hayatımızın mükemmel dönemlerindeki davranışlarımızla değil, nasıl düşündüğümüzle ve en zor anlarımızda karşılaştığımız güçlüklere nasıl tepki vereceğimizle ilgilidir.
- Hayatınızda her şey iyi giderken pozitif olmak kolaydır. Zor olan yıkılıp yere serildiğinizde pozitif kalabilmektir.
- Eğer sevmediğin bir şeyler varsa, sevdiğin bir şeyler de var demektir.
Şikayet Etmeme Kuralı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
BİR (BİN) ŞİKAYETİM VAR.: Kitap kişisel gelişim. Ben kişisel gelişim olduğunu bilmiyordum, okudukça öğrendim. Kitabın ana konusu, sürekli şikayet eden insanların şikayet etmemesini sağlamak. Kitabın baş kahramanı Hope adında bir kadındır. Hope kocasından boşanmış, iki çocuğuyla yaşamaktadır, ayrıca özel bir şirkette çalışıyor. Kocasının gidişinden sonra Hope sürekli şikayetçi biri olmuştur. Bu şikayetçi hali hem onu, hem çocuklarını, hem de iş hayatını çok olumsuz yönde etkiler. Taa ki doktoru Joyce ona "şikayet etmem kuralını" gösterene kadar. Hope bu kuralı önce kendisinden uygular sonra şirketine taşır. Kitabın niçin yazıldığı ve nereden esinlendiğini yazar şöyle açıklıyor: "Bu kitabın ana fikri, sağlık hizmetleri sunan bir şirket olan PPR'nin CEO'su, bana şirketinde uyguladığı Şikayet Etmeme Politikası'ndan ve bu politikanın pozitif etkisinden Dwinght Cooper'dan geldi. Bu uygulamayı benimle paylaşmasından birkaç hafta sonra, sinemadayken, bu kitabı yazma fikri beynimde şimşek gibi çaktı." (s. 9) Yani kitap bir şirkette uygulanan yöntemi ele almış. Kitaba genel olarak bakıldığunda faydalı olduğunu görmek mümkün çünkü mantıken başarılı işletilmiş. Diğer kişisel gelişimlerin uygulaması zor ve hep aynıdır, bu kitap öyle değil yani daha uygulanabilir. Kendi adıma da söylüyorum, hepimiz şikayetçiyiz. Her şeye şikayet ediyoruz, adeta "Biz şikayet etmek için yaratılmışız." (s.62) gibi. Şikayet etmeyi elbette tamamen bitiremeyiz ancak gereksiz ve gerekli her şeyi şikayet ettiğimiz için hayatımızda gereksiz şikayetleri çıkarmak mümkün. Kitap da temelde bunu alıyor. Kitabın sevmediğim yanı ise bu şikayeti çoğunlukla çalışanlara yönelik ele almasıydı. Aslında bu da kitabın daha çok çalışanlar üzerine yazıldığını gösteriyor, ki zaten şirketten uygulanan bir yöntem. Bir şirkette çalışan, şikayetçi bir insansanız okuyun kesinlikle. Keyifli okumalar dilerim. :) (Duhâ)
Biraz vakit geçsin diye başladığım ve bir solukta okuduğum bu kitabın bu aralar daraldığım hayatıma hava almak adına da olsa ufak bir pencere açtığını hissettim. Ki bilirsiniz hava, insan yaşamı için en elzem maddedir :) Elimde olsa bu kitaptan seri üretime geçer, her sevdiğim arkadaşıma, iş arkadaşıma, okumayı seven sevmeyen herkese dağıtırdım. Şikayet etmeme haftam ne zaman başlasa acaba Not: kitabi okuyup benimle paralel bir zamanda şikayet etmeme haftası yapacaklar iletişime geçebilir (Hazal Özreisoğlu)
Jon Gordon bu eseri yazarken Şikayet Etmeme Kuralını uygulayan gerçek bir şirketten esinlenerek eseri yazmıştır. Eserin türü kişisel gelişim. Eserde şikayet etmemek gerektiğini, şikayet etmenin insanı olumsuzluğa sürekleyeceği anlatılır. Eserde şikayet etmek yerine yapılabilecek beş kuraldan bahsedilmiş. Eserin ana karakteri Hope. Onun şikayet etme kuralını şirkete, hayata nasıl uyguladığı anlatılmış. Eserin ana düşüncesi de şikayet etmemeliyiz her kötü olaydan sonra hayatımızda iyi olaylar, iyi gelişmeler olur. Karanlıklar aydınlığa çıkar . Kitabın sonunda "Şikayetçi Biri misiniz" adlı bir değerlendirme konulmuş. Değerlendirmeyi yaptığımda 23 puan çıktı. Sonuç pozitife odaklanın ve pozitif yolda daha çok zaman geçirin. Umut verici bir kitap insanın hayatında ben nelerden şikayet ediyorum, neden şikayet ediyorum diye sorduran bir kitap bu yüzden bile okunabilcek kitaplardan diyebilirim. (Sevda)
Şikayet Etmeme Kuralı PDF indirme linki var mı?
Jon Gordon - Şikayet Etmeme Kuralı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Şikayet Etmeme Kuralı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Jon Gordon Kimdir?
Jon Gordon Kitapları - Eserleri
- Mutluluğa Giden İşaretler
- Enerji Otobüsü
- Şikayet Etmeme Kuralı
- Çorba
- Günde 10 Dakika Hayat Biçiminizi Değiştirebilir
- Marangoz
- Antrenman Kampı
- 10 Dk.'da Enerjinizi Depolayın
- Pozitif Takımların Gücü
- Pozitif Liderliğin Gücü
Jon Gordon Alıntıları - Sözleri
- ... İmkansız olan hakkında düşünmüyorum. Mümkün olana odaklanıyorum." (Mutluluğa Giden İşaretler)
- 1.KURAL: Şikayet ettiğinizi fark ettiğinizde, cümlenin sonuna basitçe ama kelimesini ekleyin ve sonra olumlu bir düşünce ve eylemle cümleyi sonlandırın. Örnek: Formumda değilim ve bundan hoşlanmıyorum ama kendimi mükemmel hissetmeye bayılıyorum;bu yüzden doğru beslenmeye ve egzersiz yapmaya odaklanacağım. (Şikayet Etmeme Kuralı)
- "Balyozla kafasına vursan bile fark edebileceğini düşünmezdin.” (Enerji Otobüsü)
- ...evet, aslında bakış açısı çok önemliydi, çünkü dünyayı nasıl gördüğünüz sizin dünyanızı tanımlardı. (Mutluluğa Giden İşaretler)
- En iyi satıcılar, müşterilerini sevdikleri ve onlara hizmet ettikleri için başarılı olurlar. (Marangoz)
- Başarılı olmak için olumlu davranmak yerine, hayatta kalma moduna girip yalnızca hayatta kalmaya çalışıyoruz. (Çorba)
- Neye ihtiyaç duyuyorsak ,en çok ona direniriz (Şikayet Etmeme Kuralı)
- Asla bir şeyleri zorunluluktan yapma. (Marangoz)
- Doğruluk önden gelirse, başarı onu takip eder. (Şikayet Etmeme Kuralı)
- Basitlik başarının anahtarıdır. (Çorba)
- Gittiği kilisedeki Papaz’ın dünyanın ücra bir köşesinde olan Afrika’daki küçük bir köyde fark yaratabileceklerine inanmaları için cemaate nasıl ilham verdiğini görmüştü. (Çorba)
- Nereye gidersen git , işte oradasındır. (Mutluluğa Giden İşaretler)
- Sadece herkes her zaman başka bir yerde daha mutlu olacağını düşünür. Aradıkları yer aslında kendi içlerinde saklı olmasına rağmen daha fazlasının arayışı içerisinde işten işe evlilikten evliliği atlarlar . (Mutluluğa Giden İşaretler)
- 'Bir gecede başarıya ulaşma' kavramı bir masaldır. Hayat bir sınavdır ve geçmemizi ya da kalmamızı belirleyen bu sorunun cevabıdır: 'Şüphelerine, korkularına ve karşılaştığın zorluklara rağmen pozitif kalacak misın? Pozitif kalmak sürekli yüzünde yalancı bir gülümsemeyle dolaşmak ya da tek başına başarabileceğine inanmak değildir. İyimser olup, umutla yaşamak ve inanmakla ilgilidir. Başarımızın ölçütü hayatımızın mükemmel dönemlerindeki davranışlarımızla değil, nasıl düşündüğümüzle ve en zor anlarımızda karşılaştığımız güçlüklere nasıl tepki vereceğimizle ilgilidir. (Şikayet Etmeme Kuralı)
- Her zaman bir lider olarak büyüklüğünün ne kadar güç topladığınla belirlenmediğini hatırla. ... Büyük liderler büyük oldukları için başarılı olmazlar. Büyük liderler başarılı olurlar, çünkü onlar başkalarının içlerindeki büyüklüğü ortaya çıkarırlar.... (Marangoz)
- Yaptığın işi önemse. (Marangoz)
- Eğer sevmediğin bir şeyler varsa, sevdiğin bir şeyler de var demektir. (Şikayet Etmeme Kuralı)
- Gelecek genellikle bugünden daha albenili görünür, çünkü gerçeklikten daha çok hayallerle ilgilidir... (Mutluluğa Giden İşaretler)
- "Sözleri de tıpkı elektrik sigortası gibi kısaydı." (Enerji Otobüsü)
- Hayatımıza, işimize verdiğimiz sevgi ve enerji onun kalitesini belirler. Hayatlarımız, kariyerlerimiz, işlerimiz ortaya koyduğumuz sevgi ve enerjinin yansımasıdır. (Çorba)