Tong Yabgu - Emrullah Özdemir Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Tong Yabgu kimin eseri? Tong Yabgu kitabının yazarı kimdir? Tong Yabgu konusu ve anafikri nedir? Tong Yabgu kitabı ne anlatıyor? Tong Yabgu PDF indirme linki var mı? Tong Yabgu kitabının yazarı Emrullah Özdemir kimdir? İşte Tong Yabgu kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Emrullah Özdemir
Yayın Evi: Panama Yayıncılık
İSBN: 9786052221488
Sayfa Sayısı: 400
Tong Yabgu Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Şaman, kayıtsız bakışlarını Tardu’ya çevirdi. “O bir uğursuz Kağanım,” dedi. “Onun yeryüzünde nefes aldığı her gün yeni acılar boy gösterecek. O bir uğursuz… Ama bizler için değil. Hayır! O düşmanları için acun üzerine doğmuş en büyük felaketlerden biri olacak. Önünde diz vuranlar sancağının gölgesinde huzur bulurken, karşısında pusat sallayanların üzerine bir lanet gibi çökecek. Ona düşmanlık edecek olanın yazgısını görüyor ve üzülüyorum. Ona karşı durdukları günü hiç yaşamamış olmayı dileyecekler ve Tanrı’ya, onun eliyle gönderdiği gazaba bir son vermesi için her gün dua edecekler. Ama bunların hiçbiri işe yaramayacak. O, pençesine düşene asla merhamet göstermeyecek…”
Ben Tong Yabgu Kağan! Tanrı’nın isteğiyle atalarımdan hakkım olan Altın Örgün’e oturdum. Buyruğumu doğuda Demirkapı’ya, batıda Hazar’a, güneyde Kaşmir’e, Kunduz’a, Soğd ve Pers krallarına dinletir oldum. Çerilerim şunu iyi bilsin! Mademki ben gökteki Tanrı’yı yeryüzünde temsil etmekle görevli kılındım, öyleyse irademe karşı gelen Tanrı’ya karşı gelmiş demektir.
“TÜRK’E KARŞI GELEN TANRI’YA KARŞI GELMİŞ DEMEKTİR. KİM Kİ TÜRK’E KARŞI GELİRSE SİLİN, YOK EDİN!”
Düşmanları onu pek çok isimle anardı; Kuzeyin Efendisi… Kralların Kağanı… Aşina Soylu Kaplan… 12 yıllık kağanlığında Batı Göktürk altın çağlarını yaşadı. Her bölümünde heyecanın dozu biraz daha yükselen bu romanda, Tong Yabgu Kağan’ın sıra dışı hayatını soluksuz okuyacaksınız!
Tong Yabgu Alıntıları - Sözleri
- Töre, devleti düzen içinde tutandır. Töre, devleti devlet yapandır. Töre, binlerce yıllık Türk devlet geleneğini acun durdukça var edecek olandır. Tong Yabgu
- "Büyük amaçlar büyük fedakârlıklar gerektirir."
- "Töre, devleti düzen içinde tutandır.Töre,devleti devlet yapandır.Töre,binlerce yıllık Türk devlet geleneğini acun durdukça var edecek olandır."
- "Bizlerin dostluğu samimi ve düşmanlığı keskin,sizlerinki ise sislerin ardına gizlenmiş gölgeler gibi belirsiz ve değişken...Bizler inandığımız değerlere göre yaşıyoruz,sizler ise inançlarınızı yaşamlarınıza göre şekillendiriyorsunuz."
- "Acun üstündeki en güçlü tılsım nedir,bilir misin?" Derin bir iç çekti Tong ve sert çehresinde nadiren beliren tuhaf tebessümle, "Bilirim!"dedi."En cetin yağıdan daha çetin ve ölüm kadar gerçek!Aşkı sorarsın Muhafız değil mi?Elbette Aşkı sorarsın..."
- "Kendine yapılan iyiliği de kötülüğü de karşılıksız bırakma!Yaptığın kötülüğe karşılık bekle,iyiliğe bekleme..."
- "Kız atası kızının evdeşi yiğit olsun ister. Kabul edersen kızını otağıma evdeş almak isterim."
- “Bizim için Acun da hayat bulan her canlı ve özellikle kişi oğlu ve kızı kutludur. yaş ağacı kesmeyiz, ihtiyacımızdan fazla hayvan avlmayız, kadınlarımızı el üstünde tutarız. Tanrının bize eş,doyum ve yurt olması için yarattıklarına saygı ile yaklaşmazsak merhametini ve nimetlerini bizden çekip olacağına inanırız sizler ise bırakın köleleri soylu olmayan kadınların hatta karnınızı doyurmak için toprağı ekip biçen köylerin bile değersiz olduğunu görüyorum.Ama size göre vahşi olan bizleriz...”
Tong Yabgu İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Bilinmez kitap ne kadar kurgu ne kadar gerçektir. En bildiğim şey Türkten ihanet çıkmadığıdır. İhanet yapan türklük kanını kaybetmiş haindir. Tong hayatında bir kere hata yapmış bunun bedelinide canı ile ödemişti. Tarihi sevdiren üstadlardan biri de bana Emrullah Özdemir oldu. Kalemine diline sağlık. Allah Kut versin. Bu tür kitaplar milli şuuru oluşturuyor. Okuyalım okutalım. Okutalım ki geçmişi bilip geleceğe yön verelim (İBRAHİM ÖZDEMİR)
Emrullah Özdemir Türk mitolojisine hakim iyi bir hikaye anlatıcı. Ben tarzını seviyorum. Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş tarihi karakterleri çok güzel işliyor. Beğenerek okudum. (Sena Elturan Gül)
Tong Yabgu PDF indirme linki var mı?
Emrullah Özdemir - Tong Yabgu kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Tong Yabgu PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Emrullah Özdemir Kimdir?
Yazar Emrullah Özdemir 1983 yılında Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Çimşit Köyünde dünyaya gelmiştir.İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini İstanbul/Beylerbeyi Deniz Astsubay Hazırlama Okulu’nda tamamlamıştır.
Bahriyenin çeşitli gemilerinde görev yapmış ve bu görevler esnasında yaptığı yurtdışı ziyaretlerinde birçok yeni kültürle tanışma imkânı bulmuştur.
Tarihin özel ilgi alanı olduğu bilinen Özdemir, 2011 yılı Ağustos ayında Son Kağan isimli ilk kitabını çıkarmış olup, yeni kitap çalışmalarına hızla devam ettiğini belirtmektedir.
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Emrullah Özdemir, Dilek Özdemir ile evli olup Azra isminde bir kızları bulunmaktadır.
Emrullah Özdemir Kitapları - Eserleri
- Tomris - Türklerin İlk Kadın Hükümdarı
- Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon
- Tarık
- Tong Yabgu
- Son Kağan
- Ulu-Kan
- Ruhum Kıyama Kalktı
Emrullah Özdemir Alıntıları - Sözleri
- Varlık ya da yokluk... Bozkırın keskin dengesi bu ikisinden ibaretti ve barış zamanında palazlanıp büyüyen budunların aç gözlüklerine yenilip dost iken düşman oldukları çokça görülürdü. (Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon)
- " Bana sensizlikten daha büyük bir felaket var mı sanıyorsun? " (Ulu-Kan)
- "Hedefin ne kadar yüksekte olursa olsun, yüreğinde ona uzanabilecek bir inanç merdiveni vardır." (Son Kağan)
- "Kız atası kızının evdeşi yiğit olsun ister. Kabul edersen kızını otağıma evdeş almak isterim." (Tong Yabgu)
- "Acun üstündeki en güçlü tılsım nedir,bilir misin?" Derin bir iç çekti Tong ve sert çehresinde nadiren beliren tuhaf tebessümle, "Bilirim!"dedi."En cetin yağıdan daha çetin ve ölüm kadar gerçek!Aşkı sorarsın Muhafız değil mi?Elbette Aşkı sorarsın..." (Tong Yabgu)
- ... naçizane hayat ve devlet tecrübeme dayanarak şunu çok iyi öğrendim, 'Neyi duyduğun kadar, kimden duyduğun da mühimdir' (Son Kağan)
- İşte o vakit diller susar, kılıçlar konuşur. (Tarık)
- “Nerede olursak olalım ilim ana yurdumuzdur, cehalet yabancı bir yer.” İbn Rüşd (Tarık)
- Biz gerektiğinde pencere demirini süngü yapıp savaşlar kazanırız, dünyanın en büyük donanmalarını, en büyük ordularını darmadağın ederiz ama yine de biz ülkemizi sağ, sol, Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye bölmeye çalışanların Bizans oyunlarını görmekte zorluk çekeriz. Çünkü tarihimizden ders almayı bir türlü öğrenemedik. (Son Kağan)
- Ergenekon'un onlar için son değil, bir başlangıç olduğunu unutmamaları şart! (Bozkırın Kutlu Destanı Ergenekon)
- Hedefin ne kadar yüksekte olursa olsun, yüreğinde ona ulaşabilecek bir inanç merdiveni vardır. (Son Kağan)
- "Töre, devleti düzen içinde tutandır.Töre,devleti devlet yapandır.Töre,binlerce yıllık Türk devlet geleneğini acun durdukça var edecek olandır." (Tong Yabgu)
- Kişiler için değil, amaçlar için savaşılmalı! Böylece komutanlar düşse dahi ordular düşmez. (Tarık)
- Şübhe yoktur ki, bir milletin içinden çıkan en büyük caniler, milletlerini sürüklemek istedikleri yolun sonunu görmeyenlerdir. (Ruhum Kıyama Kalktı)
- "Çakalların hükmü Bozkurt'u görünceye kadardır." (Son Kağan)
- Bana sensizlikten daha büyük bir felaket var mı sanıyorsun? (Ulu-Kan)
- Cesaret ancak akıl ile yönlendirilirse faydalıdır. Akılsız baştaki cesaret delilikten başka bir şey değil. Tarık bin Ziyad (Tarık)
- "Korkuyorlarda ondan" "İnsan hiç kitaptan korkar mı? Devlerden korkar, canavarlardan korkar, ejderhadan korkar! Ama kitaplar... Kitaplar insana ne yapabilirki?" "Korkar evlat, korkar. Bazıları en çok kitaplardan korkar! Çünkü onları okuyanlar kim olduklarını unutmazlar. Düşünürler,muhakeme ederler. O yüzden kimileri, kendi vasıflarından şüphe ediyolarsa en çok kitaplardan, okuyup öğrenen bilge insanların kendilerini sorgulamasından korkar. " (Tarık)
- "Tarih" diyordu Kenan. "Önce tarihi öğrenmek lazım! Ama gerçek tarihi! Tarih onu kimin kaleme aldığına göre değişir. Sahnedeki iyi ve kötüyü senaryoyu yazan belirler. Türk tarihini, Osmanlı tarihini, Cumhuriyet tarihini, yakın tarihi, komşu milletlerin ve dünyaya yön veren milletlerin tarihini iyi bilmek lazım. " (Son Kağan)
- "Acaba mutlulukta herkesi geride bırakan bir kimseye rastladın mı? " (Tomris - Türklerin İlk Kadın Hükümdarı)