Varoşların Buda'sı - Hanif Kureishi Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Varoşların Buda'sı kimin eseri? Varoşların Buda'sı kitabının yazarı kimdir? Varoşların Buda'sı konusu ve anafikri nedir? Varoşların Buda'sı kitabı ne anlatıyor? Varoşların Buda'sı PDF indirme linki var mı? Varoşların Buda'sı kitabının yazarı Hanif Kureishi kimdir? İşte Varoşların Buda'sı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Hanif Kureishi
Çevirmen: Alev Bulut
Orijinal Adı: The Buddha of Suburbia
Yayın Evi: Can Yayınları
İSBN: 9789750700934
Sayfa Sayısı: 312
Varoşların Buda'sı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Varoşların Buda'sı, 70'li yılların sonuyla 80'li yılların başında, İngiliz İşçi Partisi'nin, iktidarı Thatcher hükümetine bırakmak üzere olduğu günlerde, sorunlu bir dünyada var olmaya çalışan bir gencin marjinal yaşamını konu alıyor. Hindistan göçmeni bir babayla İngiliz bir annenin oğlu Karim'in ve yakın çevresinin öyküsünün anlatıldığı Varoşların Buda'sı, son dönem İngiliz edebiyatının ses getiren yazarlarından biri olan Pakistan asıllı Hanif Kureishi'nin en önemli, en sert üsluplu romanı.
Varoşların Buda'sı Alıntıları - Sözleri
Varoşların Buda'sı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Varoşların Buda'sı, Hanif Kureishi: 70'lerin sonu 80'lerin başında Londra'da Hindistan göçmeni bir baba ile İngiliz bir annenin oğlu olan Karim'in yaşamından kesitler. Bir dünya metropolünde azınlık olmanın zorlukları ve marjinal,entellektüel çevrelerde azınlıklara bakış. Karim'in bir tiyatro oyununda "Hintli,aksanlı" oyuncu olarak rol bulması, kadınlarla ilişkileri ve "guru"luğa soyunan babasının hayatından kareler. Marjinal, entellektüel çevrelerdeki bakış bazen ne kadar "oryantalist" görünüyor. Sömürgecilik sonrası Londra'da hayatları ırkçı faşist yaklaşımlarla, oryantalist tepeden bakışlar arasında gidip gelen azınlıkların hayatını yansıtan güçlü bir roman. Her satırda keskin bir gözlem ve mizah var. "Öteki olmak" "azınlıkta olmak" üzerine uzun uzun düşündürüyor. (Turey Kose)
Varoşların Buda'sı PDF indirme linki var mı?
Hanif Kureishi - Varoşların Buda'sı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Varoşların Buda'sı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Hanif Kureishi Kimdir?
1954 yılında İngiltere'de doğdu. Pakistan asıllı olan İngiliz yazar, senaryoları ve romanlarıyla İngiliz edebiyat dünyasında, daha sonra birçok ülkede kendine güzel bir yer edindi. İlk oyunu Soaking the Heat 1979 yılında Londra'da Royal Court Tiyatrosu'nda sahnelendi. İlk uzun soluklu oyunu The King and Me 1980'de Soho Poly Tiyatrosu'nda oynandı. 1980 yılında Riverside Stüdyoları'nda çekilen bir sonraki oyunu The Mother Country, Kureishi'ye The Thames Televizyon Senaryo Yazarlığı Ödülü'nü kazandırdı. Kureishi, 1981 yılında artık Royal Court Tiyatrosu'nun kadrolu yazarlarından biriydi. 1993 yılına kadar yazdığı birçok oyun İngiltere'nin önemli tiyatrolarında sahnelendi. İlk televizyon filmi olan Benim Güzel Çamaşırhanem 1985 yılında En İyi Televizyon Senaryosu dalında Oscar'a aday gösterildi. Hanif Kureishi bundan sonra iki film senaryosu daha yazdı. London Kills Me'nin yönetmenliğini de kendisi yaptı. 1990'da yayımlanan ilk romanı Varoşların Buda'sı en iyi roman dalında Whitbread Ödülü'nü aldı. Kitap, 1993 yılında BBC tarafından televizyon dizisi haline getirildi. Kureishi'nin ikinci romanı Kara Plak 1995'te çıktı. Love in a Blue Time ve Midnight All Day adı altında öyküleri yayımlandı. 1998 yılında basılan Intimicy adlı romanı aylarca İngiltere'nin en iyi kitaplar listesinden inmedi. Bu roman Patrice Chereau tarafından filme çekildi ve büyük ilgi çekti.
Hanif Kureishi Kitapları - Eserleri
- Varoşların Buda'sı
- Kara Plak
- Hiç
- Yakınlık
- Vücut
- Gün Boyu Gece Yarısı
- Son Söz
- Borderline
Hanif Kureishi Alıntıları - Sözleri
- "Şimdi mi?" dedi Shahid. "Yalnızca şu an var zaten." (Kara Plak)
- Mutluluk olanaksız, hatta sakıncalı bir şeydi, insanın dikkatinin hiç gereği yokken dağılıp zor, uzun ve ciddi bir iş olan mutsuzluktan bir başka yöne çevrilmesiyle ortaya çıkan bir yanılsamaydı. O, kendisini bir kefen gibi saran kederden ayrılamazdı. (Vücut)
- ''Kitapların sadece ilk bölümlerini okuyan birini hatırlatıyorsun bana, '' demişti.. "Sonraki bölümlerde olanları hiç öğrenmiyorsun.." (Yakınlık)
- . İnsanlar arasındaki doğru mesafeyi bulmalısın. Çok yaklaşırsanız sizi çok fazla ezer ve sizi terk ederler. ... (Gün Boyu Gece Yarısı)
- Bazen sessizlik en güzel müziktir. (Kara Plak)
- "Ama evlilik bir savaştır, korkunç bir yolculuk, cehennemde bir mevsimdir ve bir yaşama sebebidir. Her alanda donanımlı olman gerekir, sadece cinsellikte değil." (Yakınlık)
- Yine de insanların değişime direndiklerini, yaşamlarını iyileştirecek olsa bile direndiklerini görüyordu; korkaklardı, hallerine razı ve yüreksizlerdi. (Kara Plak)
- Bazı insanlar olaylara, sanki kıtlık varmış da bulabildikleri her şeyi mideye indirmeleri gerekiyormuş gibi bakabilirler, kendilerini tatmin etmeyecek olsa bile. (Vücut)
- . Aşık olmak basitti; birinin sadece boyun eğmesi gerekiyordu. Bununla birlikte, başka birini sindirmek ve sevgiyi sürdürmek kanlı bir işti ve yumuşak bir iş değildi. . (Gün Boyu Gece Yarısı)
- Eğer canlılarla başa çıkmanın güç olduğunu düşünüyorsan, ölülerle uğraşmak sana daha da güç gelebilir. (Vücut)
- Onu düşünmek, sevdiği müziği dinlemek gibiydi; çalmayı sevdiği bir melodi gibiydi o. (Kara Plak)
- Bana öyle geliyor ki, erkekler kadınlar kadar açık sözlü olamıyor. (Vücut)
- . Yakında yabancı olacağız. Hayır, asla öyle olamayız. Birini incitmek, gönülsüz bir yakınlık eylemidir. Bir tarihe sahip tehlikeli tanıdıklar olacağız. . (Gün Boyu Gece Yarısı)
- . Birini sırf onlardan nefret ettiğin için sevmekten vazgeçmiyorsun. ... (Gün Boyu Gece Yarısı)
- - "Çocuklar çok fazla şey bekler!" Çok fazla şey! Şefkat, dikkat, sevgi; beğenilmek! Bunları istemek fazla mı sayılırdı? (Vücut)
- . Aşık olmak basitti; birinin sadece boyun eğmesi gerekiyordu. Ancak başka birini sindirmek ve sevgiyi sürdürmek kanlı bir işti ve yumuşak bir iş değildi. ... (Gün Boyu Gece Yarısı)
- Neden her şeyi birbirimize işkence etmeden, birbirimizi boğazlamadan yürütemiyoruz, yozlaşmadan, sömürmeden? Neyimiz var bizim? (Kara Plak)
- . Her zaman başka bir yerde olmak istedim, nedenini bilmiyorum. ... (Gün Boyu Gece Yarısı)
- . Dünya bizim hayal gücümüzden oluşuyor; gözlerimiz onu canlandırıyor, ellerimiz onu şekillendiriyor. Bir şeyi istemek, onu bereketli bir şekilde büyütür; anlam, ondan çıkardığınız değil, ona ne koyduğunuzdur. ... (Yakınlık)
- "İnsanın birine ne kadar muhtaç olduğunu kabul etmesi çok zor. Kabul ettiğiniz anda, başınız belada demektir." (Hiç)