matesis
dedas

Hazırlanın Çıkıyoruz

Hazırlanın Çıkıyoruz

Ey gençler !

Davalar ancak kendisine olan inancın kuvvetli olduğu, o yolda samimiyetin tam olduğu o davaya olan gayretin sürekli arttığı, onu gerçekleştirmeye ve o yolda fedakârlık yapmaya sevk edecek şekilde hazırlıklı olduğu zaman başarıya ulaşır.

İşte bu üç haslet; inanç, gayret, samimiyet ve amel gençleri diğer insanlardan ayıran özelliklerdir. Çünkü inancın temeli “samimiyetle tutuşan bir kalp” samimiyetin saf bir gönül, gayretliğinin temeli güçlü duygular amelin temeli ise sağlam bir azimdir. İşte bunlar ancak genlerin özellikleridir.

Bundan dolayı gençler, geçmişte ve günümüzde her toplumun uyanışının direği, her uyanış hareketinde o uyanışın gücünün sırrı, her davada o davanın sancağını taşıyanlar olmuştur.

“Hakikatten onlar rablerine inanmış gençlerdi bizde onların hidayetini artırdık” (Kehf 13)

Ümitsizliğe düşmeyin!

Çünkü ümitsizlik Müslüman ahlakından değildir.

Bu günün gerçekleri, dünün hayalleridir. Bugünün hayalleri ise yarının gerçekleridir.

Hala vaktimiz var. Yeryüzünde son haddine varan bütün fesada rağmen, inançlı halklarımızın  ruhlarında kurtuluş ümitleri hala güçlü ve büyüktür.

Zayıflar daima zayıf kalamaz güçlülerde ebediyen güçlü ve galip kalmazlar.

“ Biz istiyorduk ki yeryüzünde ezilmekte olanlara lütufta bulunalım onları önder yapalım ve onları varisler kılalım( Kasas 5) Şüphesiz zaman pek büyük çapta hadiselerin doğum sancısını çekmektedir. ve onları yakında ortaya çıkaracaktır.

Büyük işleri gerçekleştirmek için fırsatlar doğacaktır. Bütün dünya çağrımızı beklemektedir.  İçinde bulunduğumuz acılardan onları kurtaracak hidayet ebedi kazanç ve esenlik çağrımızı.

Milletlere öncülük etmek ve halklara liderlik etmek, bu gün sizin görevinizdir.

“ İşte biz o günleri bazen galibiyet ve bazen mağlubiyet şeklinde insanlar arasında döndürür dururuz. “ oysa siz Allahtan onların ümit edemeyecekleri şeyleri umuyorsunuz

O halde hazırlanın ey gençler!

Ve bu gün çaba gösterin çünkü yarın iş yapmaya gücümüz yetmez.

 

Hasan El-Benna’dan Gençlere Tavsiyeler

1-Şartlar ne olursa olsun ezanı duyduğunuz zaman namaza kalkın.

2-Kur’an’ı Kerim’i okuyun, inceleyin veya dinleyin. Azıcık zamanınızı bile yararsız işlere ayırmayın.

3-Dilinizi düzgün konuşmaya çalışın. Çünkü bu Müslüman olmanın belirtisidir. Arapça’yı öğrenin, çünkü Kur’an en güzel şekilde Arapça ile anlaşılır.

4-Hiç bir konuda aşırı tartışmayın. Zira gösteriş hiç bir zaman yarar sağlamaz.

5-Fazlaca gülmeyin. Çünkü Allah’a bağlı olan gönül, sakin ve vakarlı olur.

6. Çünkü mücahid bir millet, ciddiyetten başka bir şey tanımaz.

7-Dinleyicinin işiteceğinden fazla sesinizi yükseltmeyin. Çünkü bu bencillik ve eziyet vermektir.

8-Kişileri çekiştirmek ve tavırları küçümsemekten sakının. Hayırdan başka bir şey konuşmayın.

9-Karşılaştığınız kardeşlerinizle sizden istemese bile tanışmaya bakın.

10-Görevler vakitlerden fazladır. Vakitten yararlanmak için başkasına yardımınızı esirgemeyin. Yapacak bir göreviniz varsa onu en kısa yoldan en güzel şekilde bitirmeye çalışın.

11-Her hususta temizliğe önem verin. Evinizde, elbiselerinizde, vücudunuzda, iş yerinizde. Çünkü bu din, temizlik üzerine kurulmuştur.

12-Ahdinize, sözünüze ve vadinize vefa gösterin. Şartlar ne olursa olsun bunlara muhalefet etmeyin.

13-Okuma ve yazmanızı sağlamlaştırın. Müslümanların gazete ve dergilerini çokça mütalaa edin. Küçük de olsa kendinize ait bir kütüphaneniz olsun. İhtisas sahibi iseniz branşınızda derinleşin.

14-Hükümet vazifelerine düşkün olmayın ve onları rızkın en dar kapısı olarak bilin. Ama size verildiği zaman da reddetmeyin. Davanın vecibeleri ile tamamen çatışmadığı müddetçe bu vazifelerden ayrılmayın.

15- Malınızın bir kısmı ile davaya katılın, üzerinize farz olan zekâtı cemaate verin. Geliriniz ne kadar az olursa olsun, ondan fakir ve yoksullara bir hak ayırın.

16- Az da olsa malınızın bir kısmını beklenmedik hadiseler için ayırın ve katiyen lüks eşyaya kapılmayın.

17- Durmadan tevbe ve istiğfar edin. Uyumadan evvel birkaç dakikanızı nefsinizi muhasebeye ayırın. Şüpheli şeylerden kaçının ki harama düşmeyesiniz.

18- Eğlence yerlerine yaklaşmak şöyle dursun, onlara karşı bir savaşa girişmelisiniz. Bütün konfor ve rehavet görüntülerinden uzaklaşın.

19- Her yerde davanızı yaymaya çalışın. Nefsinizle şiddetli bir şekilde mücadele edin ki, onun yularını ele alasınız; gözünüzü haramdan ayırın, duygularınıza hâkim olun.

20- Sürekli cemaatle ruhen ve amelen bağlantılı olun ve kendinizi daima kışlasında emir bekleyen bir asker gibi kabul edin.

Yorum Yaz