tatlidede

Karşınıza Çıkar!

Karşınıza Çıkar!

Ayetin yüceliği içindeki anlamlarda gizlidir

Siz ne yaparsanız yapın yaptıklarınız öyle ya da böyle karşınıza çıkar ve eninde sonunda yaptıklarınızdan sorumlu tutulursunuz.

Siz bir yalan söylerde geçip giderim derseniz aynı yalanın dönüp dolaşıp karşınıza çıkacağını ve çıktığında ise zaman ve zemine bakılmadan veya uygun şartlara bakılmaksınız en yalın halinde karşınıza çıkacağını hesap etmeniz lazım.

Siz bir gerçeği saklarsanız! Gerçeğin kötü huyu; asla ve asla saklı kalmayacağını ve sürekli gerçek ortaya çıktığını unutmayın. Ortaya çıkış ortamında sizin bulunmanız veya bulunmamanız fark etmiyor ve en yalın haliyle ortaya çıkacaktır.

Ama beklenilen ve umut edilen odur ki insanların en ilkel zamandan günümüze kadar birlikte davranmaları ve birlikteliklerden herkesin işine yarayacak, ortaklaştırılacak konularda genel yararlara dönüştürecek uygulamalar çıkarmak olacaktır.

Sizin yaptıklarınız olumlu veya olumsuz olsa, şahsi veya genel olsa ilk önce sizin karşınıza çıkacağı ve ilk önce sizin etkileneceğinizi unutmayın.

Böyle bir tabloda veya böyle bir anlayıştan yapılacak çıkarımsamalar insanını olumlu davranması, insanların paylaşımcı olması, insanların güzele vesile olabilecek pozisyonlarda olmalarıdır.

Bu konuda bize temel yolu gösterecek olan Zümer Suresi 18 ayet ise şöyle diyor “Onlar Sözü dinlerler sonrada en güzeline uyarlar”

Sizin dinlediğiniz güzel söz olsa ne ala ama eğer ki kötü söz bile olsa Allah û Tealanın size verdiği cüzi irade ile doğruyu yapmanız emredilir. Allah û Teala haşa sizden asla kötüyü yapmanızı istemez ve sizin kendine uyduracağınız her türlü gerekçede Allaha karşı kandırma ( Minafıklık) olacağını unutmayın. Hele buna Allahın kanacağını sanıyorsanız aldanıyorsunuz. (Kendinize Karşıda dürüst değilsiniz)
Minafıklık! Dünyevi işlerde ve kendi çevrenizi kandırmada iş görebilir ama şüphesiz ki Allah û Tealanın yanında iş görmeyeceğini unutmayın.

Editör: Aydın

Yorum Yaz