tatlidede

Sistem'sizlik'

Sistem'sizlik'

Her eğitim öğretim sezonunun başlangıcında okul tadilatlarına başlandığı için öğrencilerini eve gönderip eğitime ara veren okulların durumuna neredeyse alıştık ya da alıştırıldık…

Adres sorunundan dolayı okullara yapılan kayıt işlemleri sırasında velilere yaşatılan sıkıntılara da eyvallah…

Her eğitim sezonunun başlangıcında okula yeni başlayan çocuklarla beraber, kimisi harabeden dönme okullarda derslikler tıka basa dolmasına karşın son olarak 66 aylık çocukların zorunlu olarak sisteme entegresi hem aileleri hem çocukları ve öğretmenleri zor durumda bıraktı ki zor durumda kalan babalardan biri de benim...

 

Okullar açılalı dördüncü haftaya girilmesine rağmen, kitaplarıyla henüz tanışmamış 10 binlerce öğrenci kitap beklemeye devam ediyor…

Daha önce yıkım kararı verilen okullarımız mevcut. Yıkım kararın doğru ama zamanlama olarak, yıkımın tam da okulların açıldığı haftaya tekabül ettirilmesi o okullardaki öğrencilerin ruh halinde daha büyük bir yıkıma neden oluyor… Tabiri caizse; bu durumda kaş yapalım derken göz çıkarılmış olmuyor mu?

Şimdi de bu ne turşu bu ne lahana söylemini çağrıştıracak bir durum söz konusudur. Yeni tanıştıkları ve dört hafta sonunda aşina olmaya başladıkları öğretmenlerinden ayrılan daha doğrusu ayrılmak zorunda bırakılan bir yığın çocuğun bozulmaya aday psikolojileriyle karşı karşıyayız.

Sadece Mardin’de 500’ü aşkın öğretmen, dereyi geçerken değiştirilen at misali, alan değişikliği nedeniyle başka yerlere atandı. Sadece Kızıltepe İbrahim Özmen İlkokulunda, birinci sınıf öğretmenlerinden 3 tanesinin yeri değişti. Bu durumu Mardin ve ülke genelinde düşünürseniz eğer mevcut durumun yaratacağı sıkıntıları tahmin etmeniz zor olmaz.

         Bir yazar olarak değil, bu sıkıntıyı bizzat yaşayan bir veli olarak dile getirmek istiyorum. Öğretmenine anca alışan ve dört haftanın sonunda alıştığı öğretmeninden ayrılmak zorunda bıraktırılan çocuğumu okula göndermekte zorlanıyorum artık…

         18 saatlik bilgisayar eğitimi almış bir sınıf öğretmeni yan alan tercihinden dolayı bilgisayar formatörü olarak atanıyor. Atanma zamanlaması ise çocukların psikolojisini bozabilecek bir zamanda olması garip değil mi? Bu sistemi ya da sistemsizliği sorgulamak gerekmez mi?

         Unutmadan son bir durumu da dile getirerek kapatmak istiyorum. Önümüzdeki haftayla beraber iller arası öğretmen becayişi atamaları başlatılıyor. Binlerce öğretmen, kendi aralarında anlaşarak il dışı atamasını yaptırabilecek. Öğretmenler açısından belki iyi bir şey ama zamanlama açısından ne kadar kötü bir durumu ortaya koyacağına hep beraber tanık olacağız…

          Boş kalan dersliklere öğretmen bulup, yetiştirme gayreti içerisinde adeta stres küpüne dönüşen idarecilerimize Allah yardımcı olsun demekten başka ne gelir ki elden!..

Yorumlar

Image
sorgula kendini
11.10.2012 / 22:04

Ohooo! O da bir şey mi? Kimse farkında değil bu ülkenin milli eğitimi şu an itibari ile hak gaspı yapıyor ve hakkımızı da çatır çatır yiyiyor. Helal-i hoş olmasın. Ben Türkçe öğretmeniyim.1998 yılında 1 milyon insanın girdiği üniversite sınavında 472 ts puanı ile yerleştim. Sınıf öğretmeni arkadaşım 90 sözel+4 matematik ile sınıf öğretmenliğine yerleşti.kaldı ki 4 matematik yapana kadar anaları ağlıyordu.ben ilk yüzbin içindeyken kendileri 400-500 bin civarındaydılar.ben 4sene boyunca yalnız ve yalnız Türkçe eğitimi aldım.kendisi yalnız ve yalnız haftada 2saat yan alan dersi aldı.nasıl ki ben sınıf öğretmenliği yapamıyorsam buna yeteneğim bilgim yoksa kendisinin de Türkçe öğretmenliği yapmaya yeteneği ve hakkı yoktur.hadi kendi mi geçtim öys de 4 matematik yapamayan adam matematik öğretmenliği mi yapacak?MUHAMMED –İSA AŞKINA biri açıklasın madem ki sınavlarda çok soru yapmak başarılı olmak bir kriter değilse ve madem ki branş açığın varsa neden binlerce matematik öğretmeni,Türkçe öğretmeni,sosyal öğretmeni, fen bilgisi öğretmeni…açıkta ve atanamıyor.biri izah etsin.sen bakan olarak 4+4+4 sisteminden sonra sınıf öğretmeni fazlalığı oluşmayacak tezini doğrulamak için bir ülkenin geleceği ile oynuyorsun,ALLAH akıl fikir versin ve hakkınınızda varsa iyi bir şey onu da versin.hani eğitimde fırsat ve imkan eşitliği,hani eğitimde kalite,hani eğitimde liyakat,hani yeni nesil gençlik nerede ?bunlar boş fasa fiso mu yoksa. Ha pardon dindar nesil yetiştiriyoruz.eee tabi sınıf öğretmeni çok onu da dinkültürü öğretmeni yapar eniyi dini eğitimi verirsiniz.de get.

Image
murat barak
07.10.2012 / 13:23

lütfen mardindeki gençleri ve çocukları madde bağımlılığından kurtaracak çalışmalar yapın çocuklarımız mahfoluyor aileler çöküyor

Image
Veliler
06.10.2012 / 20:56

Kadir bey miliegitimimi elestiriyorsun okular tadilata girmesin.mili egitim mudurunu hergun haber yapıyorsunuz. kiziltepeden bahsediyoruz soyle zamanlamayi iyi yapsin kimse uzulmesin.bakanligin yaptigi zaten ortada toz duan

Image
İsyankar Veli
03.10.2012 / 12:49

Bütün bu yapılan ve bizleri stres topu haline getiren bu uygulamalar neden üç ay eğitimin olmadığı yaz tatilinde yapılmıyor. Bu hangi aklın, hangi mantığın ürünüdür. Veliler olarak okul yöneticileriyle kavga edip duruyoruz ama asıl suçlu kim. Benim çocuğumun üç hafta içinde üçüncü öğretmeni değişti. <br>Hakkımı bu helal etmiyorum.

Image
kohut
03.10.2012 / 11:12

maydonoz ot değil mi<br>yaprağı dört değil mi<br>ben mektepten ayrıldım <br>bu bana dert değil mi

Image
Cengiz deniz
02.10.2012 / 21:24

Egitim gercekten çok önemli okul yıkımının da Ogretmentayinlarina da yeterince zaman var. Bu yapılanlar bir sabotajdan farksizdir

Image
muharrem şimşek
02.10.2012 / 20:21

milli eğitim bakanlığı bu sene tam bir salatadır. bakanlık ne yapmaya çalışıyor anlamadık. Çocuklar okula alıştı sonra öğretmenleri değiştirdiler. Allah müstahakkınızı versinler.

Yorum Yaz