tatlidede

Mardin Spor’dan coşkulu şampiyonluk kutlaması

Bölgesel Amatör Lig’den (BAL) Spor Toto 3. Lige yükselene Mardin 1969 Spor’un şampiyonluk kutlamasına katılan Tıvorlu İsmail, sahne performansıyla taraftarları coşturdu.
  • 24.04.2023 20:50
Mardin Spor’dan coşkulu şampiyonluk kutlaması

2022-2023 Bölgesel Amatör Ligi futbol sezonunu Şampiyon olarak tamamlayarak Spor Toto 3. Lige yükselen Mardin 1969 Spor’un şampiyonluk kutlaması büyük bir coşkuyla kutlandı. Şampiyonluk kutlamasında sahne alan Tıvorlu İsmail, performansıyla taraftarları coşturdu.

Türkiye Futbol Federasyonun grup maçları sonunda grupları ilk sırada bitiren 12 takımın Play-Off oynamadan doğrudan 3’üncü Lig’e yükselmesi kararı ile üst lige namağlup olarak çıkma başarısı gösteren Mardin 1969 Spor, şampiyonluğu kupa töreniyle kutladı.

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 2022-2023 sezonunda normal şartlarda 14 grupta 196 takım mücadele edecekti. Ancak yaşanılan deprem nedeniyle iki grup maçları oynanmadı ve birçok grupta takımlar ligden çekildi. Türkiye Futbol Federasyonu Gurup maçları sonunda ligi birinci bitiren 12 takım play off oynamadan doğrudan 3.Lig’e alınmasını kararlaştırdı. Bu kararla grubunda ligi yenilgisiz olarak birinci sırada tamamlayıp şampiyon olan Mardin 1969 Spor, 1 yıl aradan sonra yeniden 3.Lig’e yükselmiş oldu.

Mardin 1969 Spor, lig şampiyonluğu ve 3. Lig’e çıkması nedeniyle Mardin 21 Kasım şehir Stadında düzenlenen şampiyonluk kutlaması ve kupa törenine Vali Mahmut Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakçıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, Milletvekili adayları Faruk Kılıç ile Mehmet Samsa, Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar, kulüp yöneticileri, futbolcular, teknik heyet, STK temsilcileri ve taraftarlar katıldı. Şampiyonluk kutlamasına katılan ve Tıvorlu İsmail olarak tanınan İsmail Aşkan’ın kutlama etkinliğinde verdiği konser ise büyük ilgi gördü. Sahneden atlayarak taraflarına arasına karışan Tıvorlu İsmail, stadyumda bulunanları doyasıya eğlendirdi.

VALİ DEMİRTAŞ: MARDİN’İ HEP BİR ÜST LİGE ÇIKARMAK İÇİN CİDDİ BİR GAYRET GÖSTERDİK

Törende konuşan Vali Demirtaş, Mardin 1969 Spor’u tebrik ederek, 3’üncü Lig’e çıkmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden beri Mardin’i aldıkları noktadan daha üst bir noktaya taşımak için bir hedef ve Mardinli vatandaşlara sözlerinin olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Bizlere bu heyecanı yaşatan Mardin 1969 Spor yönetimine, taraftarına, Mardinli vatandaşlarımıza, destek olan iş insanlarımıza ve STK’larımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarımda, sanayide, alt yapıda, sporda, kültürde, turizmde olsun Mardin’i hep bir üst lige çıkarmak için ciddi bir gayret gösterdik. Mardin’in bu bölgenin parlayan yıldızı olacağına söz vermiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız gece gündüz demeden ülkenin her yerinde olduğu gibi Mardin’de de bizim başarılı olmamız için bize çok ciddi bir destek verdiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum.” dedi.

Mardin’in farklı dinlerin ve dillerin hoşgörü ve huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu dile getiren Vali Demirtaş, “Mardin bir huzur, turizm ve kadim bir kent. Bu huzur kentini hep birlikte muhafaza etmemiz,  hep birlikte bu huzura sahip çıkmamız lazım. Spor; bu huzur kentin ve gençlerimizin heyecanlanmasına ve mutlu olmasına neden oluyor Valilik ve Büyükşehir Belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize herkesin bilmesini istiyorum. İş adamlarımızın, STK’larımızın ve siyasilerimizin çok ciddi katkıları oldu. Tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

RIDVAN AŞAR: MARDİSPORUMUZA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Kulüp Başkanı Rıdvan Aşar ise Şampiyonluk kutlamasında yaptığı konuşmada, “Kırmızı lacivert armaya gönül veren çok kıymetli hemşerilerim, geçtiğimiz sezon çok kötü bir şekilde 3. Ligden amatör lige indik. Herkes Mardin 1969 Spor amatör ligden çıkamaz diye düşünürken Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’ın öncülüğünde Sayın Ekrem Sümer’in başkanlığında yeni yönetimimizi belirledik gerekli transferlerimizi yaparak yeni bir futbolcu grubuyla yeni teknik heyetimizle lige başladık. Ekrem Başkanımız oğlunun sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakmasıyla tekrar bir boşluk oluştu.

Mardin 1969 Spor sevdamız bizi yeni bir serüvene itti. Kaybedecek zamanımız olmadığı için görevi devraldık. Genç ve dinamik bir yönetim kurduk. Genç bir yönetici olarak başladığım Mardin 1969 Spor serüvenim başkan olarak yeni bir yol almış oldu.

Mardin 1969 Spora olan sevdam, bir sene önce hayal kırıklığı yaşayan çok cefakar taraftarımızın hüznü ve hayalleri olan gençlerinizin yarım kalan umutları beni daha da güçlü kıldı. Gecemizi gündüzümüze katarak futbolcu grubumuza en güzel imkan ve ortamı sağlayarak çok güzel bir aile ortamı kurduk.

Kocaman bir sezonu namağlup şampiyon bitirdik. Bu şampiyonlukta Başta emeği olan zor zamanımızda yanımızda olan Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a ana sponsorumuz Hacışakiroğulları Group Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kenan Duyan’a, Artuklu Belediyesine, Saygıdeğer Organize ve Sanayi Başkanvekilimiz Nasır Duyan’a Daire Başkanımız Cebrail Aslana ve tekstilciler derneği başkanımız Ahmet Azuna ve bize maddi ve manevi katkıda bulunan iş insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Play Off sürecinde bize çok ciddi destekleri olan Sayın Faruk Kılıç’a teşekkürlerimi iletiyorum.

Yine şampiyonluğun baş mimarları olan ve sürekli desteğini yanı başımda hissettiğim Başkan Yardımcımız Sayın Rıdvan Aktürk’e Cevdet Uzunköprü hocam, teknik ekibine, futbolcu kardeşlerime ve bütün kulüp personelimize teşekkürlerimi iletiyorum.

Sevgili katılımcılar: İki senede ligden düşüşü de yaşadık ve kimse bize inanmadığı bir dönemde zirveye çıkmayı da başararak şehrinizin en önemli marka değeri olan Mardinsporumuzu tekrar profesyonel lige çıkardık.

Bu saatten sonra sivil toplum kuruluşlarımızla iş insanlarımızla kedim kentimizin marka değeri Mardisporumuza daha çok sahip çıkmamız gerekiyor. Şehrimizin marka değeri olan Mardinsporumuzu hak ettiği yere taşımak için bütün küskünlükleri, kişisel hesapları, ideolojik düşünceleri bir tarafa bırakalım ve el birliğiyle çalışalım.

Ben Mardin spor’a hizmet etmekten mutluluk duyuyorum ve bu camianın bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Hiçbir şampiyonluğun güzel yollardan geçmediğini çok iyi biliyorum. Biz de meşakkatli yollardan geçerek bu şampiyonluğa ulaştık. Bugün sizlerle birlikte şampiyonluğumuzu doya doya kutlayıp yarından itibaren Mardinsporumuz için neler yapacağımızın planlara başlayacağımızı belirterek sözlerime son veriyorum.” Dedi.

Şampiyonluk kutlamaları protokol ile birlikte futbolculara şampiyonluk madalyaları verilmesi ve şampiyonluk kupasının havaya kaldırılmasıyla sona erdi.

(Mehmet Salih Keskin/Mardin Life)

Editör: salih keskin

Yorum Yaz