Büyükşehir Ekipleri Haşerelere Geçit Vermiyor
Mardin’de yaz aylarında artan haşere sorununa karşı Büyükşehir Belediyesi ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, yaz aylarında artan sıcaklıkların vatandaşların açık alanları daha yoğun kullanmasına neden olmasıyla birlikte, park ve mesire alanlarında kapsamlı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı.
Nusaybin ilçesinde yer alan Beyazsu piknik alanında, vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde vakit geçirebilmesi amacıyla haşerelere karşı periyodik ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi.
Öte yandan Artuklu ilçesinde bulunan tüm park ve yeşil alanlarda da sıcak havalarla birlikte artan haşere popülasyonuna karşı geniş çaplı bir ilaçlama programı uygulanıyor.
Özellikle çocukların güvenli bir ortamda oyun oynayabilmesi ve vatandaşların serin havada dinlenebilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında ayrıca gerek görülen bölgelerde kükürt uygulaması da yapılıyor.
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, halk sağlığını korumaya yönelik bu çalışmaların yaz boyunca periyodik olarak devam edeceğini ve vatandaşların açık alanları daha güvenli şekilde kullanabilmesi için ekiplerin sahada aktif olarak görev başında olacağını belirtti.
Editör: Gülten Akgül