Mardin’de Bir Haftada 124 Gıda İşletmesi Denetlendi
Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 12–18 Ocak tarihleri arasında yürüttüğü denetimlerde binlerce hayvan aşılandı, yüzlercesi kayıt altına alındı, kurallara uymayan işletmelere ceza kesildi.
Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman denetim ekiplerince, tüketici sağlığının korunması amacıyla yürütülen gıda denetimleri, hayvan sağlığı koruyucu hekimlik hizmetleri ve bitki sağlığı çalışmaları kapsamında haftalık faaliyet raporu kamuoyuyla paylaşıldı.
12–18 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde 124 gıda işletmesi kontrol edildi. Çalışmalar kapsamında 3 bin 524 hayvan aşılanırken, 346 hayvana küpe ve mikroçip takılarak kayıt altına alındı.
Bitki sağlığı alanında ise 18 tarla kontrolü yapıldı. Denetimler sonucunda mevzuata aykırılık tespit edilen 5 işletmeye idari para cezası uygulandı.
Yetkililer, gıda güvenliği ile hayvan ve bitki sağlığının korunmasına yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.
Editör: Gülten Akgül