Mardin'de Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintileri Yaşanacak
Mardin İl Müdürlüğü'nden yapılanmaya göre, 1 Temmuz 2025 Salı günü il genelinde birçok mahalle ve köyde farklı saat aralıklarında elektrik kesintileri yaşanıyor. Kesintilerin nedeni, elektrik tesisatının yapımı, bakım ve onarım çalışmaları olarak belirtildi.

Mardin Dicle Elektrik İl Müdürlüğü'nün web sitesinde verilen bilgilere göre 1 Temmuz 2025 Salı günü İl genelinde birçok mahalle ve köyde farklı saat aralıklarında elektrik kesintileri yaşanacak.
Kesintilerin nedeni, elektrik tesisatının yapımı, bakım ve onarım çalışmaları olarak belirtildi.
İŞTE MARDİN VE İLÇELERİNDE KESİNTİ YAŞANACAK YERLER...
Yeşilli ilçesi Bahçebaşı, Şirinevler ve Tepebaşı mahallelerinde 09:00-18:00 saatleri arasında hat üzerinden direkt dikimi ve ALPEK çekimi nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak.
Savur ilçesi Yenilmez, Üçkavak ve Koşuyolu mahallelerinde 10:00-14:00 saatleri arasında OSOS kesintileri kapsamında elektrik verilemeyecek.
Ömerli ilçesi Harmankaya'da 09:14-16:15 saatleri arasında trafo bölgesinde yapılacak direkt çalışma nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak.
Nusaybin ilçesinde ;
- 8 Mart, Fırat, Devrim, Barış ve Dicle mahallelerinde 10:00-13:00 saatleri arasında,
- Doğanlı, Heybeli, Kuyular, Dirim, Eskimağara, Yolundi̇, Taşliburç, Tepeören, Güvenli, Akarsu, Büyükkardeş, Düzce, Görentepe, Kuruköy, Küçükkardeş, Dalliağaç, Kalecik, Gürün, Açıkköy, Çali, Yavruköy, Açıkyol, İlkadim, Akçatarla, Karaca, Kovanlı köylerinde 09:00-17:00 saatleri arasında,
- Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde 09:00-17:00 saatleri arasında,
- İpekyolu ve Gırnavas mahallelerinde 07:00-13:00 saatleri arasında,
- İpekyolu ve 8 Mart mahallelerinde 09:00-13:00 saatleri arasında,
- Çatalözü, Çağlar ve Bahçebaşı mahallelerinde 09:00-17:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Midyat (Estel) ilçesinde ;
- Ulucami mahallesinde 14:01-16:00 saatleri arasında,
- Yeni, Yunus Emre ve Ulucami mahallelerinde 10:00-12:00 saatleri arasında,
- Acırlı, Yeni, Ulucami ve Bağlar mahallelerinde 12:00-14:00 saatleri arasında elektrik kesintisi olacak.
Kızıltepe ilçesi Turgut Özal mahallesinde 09:00-16:00 saatleri arasında trafo bakımı ve izolasyon çalışması nedeniyle elektrik verilemeyecek.
Artuklu ilçesinde ;
- Arpatepe, Kuyulu, Buğday, Çalışlı, Çatak, Nur (Akıncı), Sakalar, Hüyüklü, Yukarıhatunlu, Karademir ve Yaylı mahallelerinde 10:00-14:00 saatleri arasında,
- Kumlu, Hatunlu ve Yukarıhatunlu mahallelerinde 14:00-17:00 saatleri arasında,
- Akbağ mahallesinde 09:00-13:00 saatleri arasında,
- Gökçe mahallesinde ise 09:00-17:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.
Yetkililer, çocukların mağduriyeti yaşamamaları için gerekli önlemleri almalarını ve kesinti saatlerine dikkat etmelerini istedi.
Editör: Gülten Akgül