diorex

Kültür Sanat Müzesi Kapılarını Açıyor

Mardin'in İlk kültür ve Sanat müzesi kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor.

  • 22.08.2021 16:01
Kültür Sanat Müzesi Kapılarını Açıyor

Tarih, kültür ve inanç şehri olarak yıldızı her geçen gün biraz daha parlayıp, ziyaretçisi artan Kadim Şehir Mardin'e turizm yatırımları da sürüyor.

İnanç turizmi bağlamında Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Mardin'in yaşayan kültürü ve sanatının örneklerinin sergileneceği şehrin ilk özel kültür ve sanat müzesi Artuklu 1. Cadde üzerinde kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Gürgör tarafından şehre kazandırılarak, Tarihi Emir Hamamı karşısındaki bulunan 7 ayrı atölyenin içerisinde yer alacağı Mardin Kültür ve Sanat Müzesi'nde tarihi şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık tutulacak.

Geçmişten günümüze Mardin'de yaşayan ve halen yaşatılmakta olan kültürel çeşitliliğin yanı sıra sanat alanına üretilen ürünler, ziyaretçilere tanıtılacak. 

Mardin'in kültürel ve sanatsal yaşamındaki çeşitlemelerden örneklerin sunulacağı müzenin, kadim şehir Mardin'in tanıtımına katkıda buluncacağını kaydeden İşadamı Özgür Azad Gürgör, "Burada geçmişten bugüne yaşatılan el işleme sanatı olarak adlandırılan gümüş işleöçeciliği sanatı olan telkariyi, meşhur bakırcılık sanatı olan bakır işleme sanatını, Mardin'in tescilli lezzeti olan badem şekerinin üretimi ve teşhiri, Kültürel tanıtım ayağında ise; Kadim bir kültür olan Denkbejlik, Mardin'in milli oyunu olarak bilinen reyhani oyununun icrası, Arbane ve tabi bunun yanında unutulmaya yüz tutmuş kadim bir kültür zenginliği olarak bilinen nazara karşı iyi geldiğine inanılan kurşun dökme örnekleri sergilenecek. Müzemizde yerli ve yabancı misafirlerimizi hem icra edilen sanatları hem de kültürel zenginliklerimiz hakkında atölyelerimizde ilgili etkinlikler hakkında bilgiler edinebilecekler.

Sembolik bir ücret karşılığında ziyaretçilere açık tutulacak olan müzenin Mardin'de bir ilk olduğuna işaret eden İşadamı Gurgör, müzenin içerisindeki kültürel ve sanatsal tanıtım çeşitliliğinin önümüzdeki dönemde yeni eklentilerle daha da zengin gele getirileceğini kaydetti.

Gürgör, Müzenin kurulmuş olma amacının Mardin'deki kültürel zenginliklerin ve unutulmaya yüz tutmuş sanatların yeniden gün yüzüne çıkarılarak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak ve şehrin tanıtımınına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz