tatlidede

Medrese Alimleri Mardin'de toplandı!

Bölge'de görev yapan medrese alimleri Molla Sühayp Gümüşçü'nün ev sahipliğinde toplandı.
  • 12.05.2022 09:17
Medrese Alimleri Mardin'de toplandı!

Mardin'e bağlı Elmabahçe (Tizyan) Köyünde gerçekleşen buluşmaya komşu illerden gelen âlim, akademisyen, STK başkanı ve kanaat önderleri katıldı.

Misafirlerini kapıda karşılayan Molla Sühayp Gümüşçü, kendilerini kırmayıp davetlerine icapet ettikleri için tek tek teşekkür etti.

Kuran'ı Kerim tilaveti ve Şükür Mevlidinin okunması ile başlayan buluşma daha sonra kısa süreli konuşmalarla devam etti.

KABE ÖRTÜSÜ SÜRPRİZİ

Ev sahibi Molla Sühayp Gümüşçü'nün selamlama konuşmasından sonra katılanlara Mekke'den özel olarak getirilen kabe örtüsünden bir parça gösterilerek yakından inceleme fırsatı verildi.

Kâbe’nin kapısını örten ve saf ipek, altın, gümüş ipliklerle işlenen örtü buluşmanın anısına sergilendi. Kâbe örtüsünü karşılarında gören bazı davetliler, duygusal anlar yaşadı.

İslam toplumun içinde bulunduğu durumdan kurtuluşuna yönelik birkaç tespitte bulunan Gümüşçü, İslam Ümmetine ilim ve bilim alanlarında, maddi ve manevi konularda rehberlik edecek insanlara ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

YÜZYILLIK GELENEK SÜRDÜRÜLDÜ

Buluşmada mevlit yemeği öncesi ikram geleneği gereği misafirlere rahmet ve bereketi temsilen üstüne okunan tahıl taneleri ile sevinç ve mutluluğu temsilen ise şeker, lokum, gofret, biskivit ve çikolata ikram edildi.

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz