matesis
dedas

3D Çizim Eğitmeni olma şartları, 2023 maaşları ne kadar, nasıl olunur? 3D Çizim Eğitmeni nedir, ne iş yapar?

3D Çizim Eğitmeni nasıl olunur? 2023 3D Çizim Eğitmeni maaşı ne kadar? 3D Çizim Eğitmeni olmanın şartları nelerdir? 3D Çizim Eğitmeni görev tanımı ve sorumlulukları nedir? 3D Çizim Eğitmeni olmak için ne yapılmalı? 3D Çizim Eğitmeni sınavı var mı? İşte 3D Çizim Eğitmeni için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 22.12.2022 12:42
3D Çizim Eğitmeni olma şartları, 2023 maaşları ne kadar, nasıl olunur? 3D Çizim Eğitmeni nedir, ne iş yapar?

3D Çizim Eğitmeni Nasıl Olur? 3D Çizim Eğitmeni maaşları ne kadar? 3D Çizim Eğitmeni görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? 3D Çizim Eğitmeni nasıl olunur? 3D Çizim Eğitmeni olmak için gerek şartlar nelerdir? 3D Çizim Eğitmeni mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

3D Çizim Eğitmeni nedir, kime denir?

Herhangi bir cismin 3 boyutlu çizimi pek çok alanda kullanılır. Geniş bir kullanım alanı olsa da çizimleri dijital ekrana taşıyan kişiye "3D çizim uzmanı" denirken çizim için gerekli eğitimleri veren kişiye de "3D çizim eğitmeni" denir. 3D çizim eğitmeni, sadece cansız nesnelerin değil canlı varlıkların da gerçeğe en yakın biçimde çizimini yapmak isteyenlere ders verir. Ayrıca piyasanın ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirir. Kursiyerlerin 3D çizim yapabilmesi için bilgisayar yazılım programlarını kullanmayı öğretir.

3D Çizim Eğitmeni ne iş yapar? Görevleri nedir?

3D çizimler; otomotiv sektöründen inşaat, hatta sağlık sektörüne kadar farklı alanlarda kullanılır. Sektörlerdeki personel ihtiyacını karşılamak için kurs veren 3D çizim eğitmeni bazı görevler üstlenir. Bu görevler şunlardır:

  • Kursiyerlerinin bilgi birikimi ve kapasitesine hitap eden bir eğitim programı belirlemek,
  • Eğitimlerde öncelikle görsel bir projenin nasıl okunduğunu öğretmek,
  • Kursiyerlerini eskizlerdeki 3D çizimlerini düzenlemeyi ve oluşturmayı yapacak donanıma ulaştırmak,
  • Kursiyerlerin yaratıcılık özelliklerini ortaya çıkarmasını sağlamak,
  • İç mekan ve mimari tasarımların 3D çizimlerinin nasıl yapıldığını öğretmek,
  • Kursiyer hangi alanda istihdam edilecekse eğitim programını o doğrultuda şekillendirmek.

3D Çizim Eğitmeni olma şartları nedir?

Son yıllarda, üniversitelerin bünyesinde 3D modelleme sertifika programları bulunur. Hangi bölümlerden mezun olursanız olun, bu programlara katılarak da 3D çizim eğitmenliği sertifikası alabilirsiniz.

3D Çizim Eğitmeni Olmak İçin Gerekenler

3D çizim eğitmeni, olmak istiyorsanız üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinden başarıyla mezun olmanız gerekir. Üniversitelerde verilen eğitim, lisans düzeyinde olduğu için 4 yıl sürer.

3D Çizim Eğitmeni olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

3D çizim eğitmenleri genellikle dijital çizim ve iletişime dair dersler alır. Lisans programı boyunca; Görsel Estetik, Fotoğraf, Sanat Tarihi, Tasarımda Bilgisayar Uygulamaları, İllüstrasyon, Grafikt Tasarım, Arayüz Tasarımı, 3D Tasarım ve Modelleme gibi dersler verilir. Sertifika programlarında ise işin daha çok pratik kısmına hitap eden uygulamalı çizim dersleri bulunur.

3D Çizim Eğitmeni maaşları ne kadar?

3D Çizim Eğitmeni mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "3D Çizim Eğitmeni maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır.

2023 yılında 3D Çizim Eğitmeni maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde 3D Çizim Eğitmeni maaşları farklılık arz etmektedir.

3D Çizim Eğitmeni maaşı en düşük 4.580 TL, en yüksek 12.590 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

En düşük ve en yüksek 3D Çizim Eğitmeni ortalamasına göre 3D Çizim Eğitmeni maaşı yaklaşık 7.090 TL seviyelerindedir.

Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorum Yaz