tatlidede

Barista Eğitmeni nedir, ne iş yapar? Barista Eğitmeni olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Barista Eğitmeni nasıl olunur? 2022 Barista Eğitmeni maaşı ne kadar? Barista Eğitmeni olmanın şartları nelerdir? Barista Eğitmeni görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Barista Eğitmeni olmak için ne yapılmalı? Barista Eğitmeni sınavı var mı? İşte Barista Eğitmeni için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 21.02.2022 01:30
Barista Eğitmeni nedir, ne iş yapar? Barista Eğitmeni olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Barista Eğitmeni Nasıl Olur? Barista Eğitmeni maaşları ne kadar? Barista Eğitmeni görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Barista Eğitmeni nasıl olunur? Barista Eğitmeni olmak için gerek şartlar nelerdir? Barista Eğitmeni mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Barista Eğitmeni nedir, kime denir?

Barista eğitmeni, genellikle espresso bazlı kahveleri ve diğer kahve çeşitlerini hazırlama eğitimi veren kişidir. Kahve hazırlamada etkili çekirdeğin kavrulma seviyesi, kahve makinesinin temizliği, suyun kahveye uygunluğu gibi konularda da eğitim verir. 3. nesil kahve dükkanlarının açılmasıyla pek çok kişi, kaliteli kahve içmeye önem vermeye başlamıştır. Bu önem, espresso bazlı kahvelere ve barista eğitimine talebi arttırmıştır. Barista eğitmeni; dünyada kahve hakkındaki yeni gelişmeleri takip eden, uygulayan ve kahve hazırlamanın inceliklerini barista adaylarına öğreten kişidir. İyi bir barista eğitmeni, kahve bilgisine sahip olmanın yanı sıra, tutkuya ve yeteneğe de sahiptir.

Barista Eğitmeni ne iş yapar? Görevleri nedir?

Barista eğitim programlarında, aktif olarak baristalık yapan ya da kendini eğitim vermeye adamış kişiler tarafından eğitim verilir. Bariste eğitmeninin görevleri şunlardır:

  • Kahve çeşitlerini ve özelliklerini açıklamak,
  • Farklı kahve çekirdeklerinin özelliklerini açıklamak,
  • Kahve çekirdeğinin kavrulma süresi hakkında bilgi vermek,
  • Kahve makinelerinin özelliklerini anlatmak ve nasıl kullanıldığını göstermek,
  • Kahve servisinin inceliklerini anlatmak,
  • Barista adaylarının yeteneklerini gözlemleyerek onları yönlendirmek.

Barista Eğitmeni olma şartları nedir?

Kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefliyor ve kahve hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, 18 yaşını doldurmak şartıyla barista eğitmeni sertifika programlarına başvurabilirsiniz. Barista eğitmeni adayının sertifika programına başvururken, bu işi kariyer olarak mı yoksa hobi amacıyla mı yapacağına karar vermesi, doğru programı seçmesi açısından önemlidir.

Barista Eğitmeni olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

Barista eğitmeni olmanız için öncelikle temel barista eğitimi almak ve bir süre baristalık yapmanız gereklidir. Türkiye’de barista eğitmenleri için özel bir eğitim bulunmamaktadır. Tecrübeli ve yetenekli baristalar, barista eğitmenliği yapabilmektedir. Baristalar, kahve hazırlamak için özel olarak eğitilirler, cafe ve restoranlarda çalışırlar.

Barista olmak için 2 ile 54 saat arası süren bir eğitimin ardından sertifika verilir. Sertifika programının süresi ve içeriği eğitim veren kuruma göre değişiklik gösterir. Baristalık eğitimleri bazı cafeler, kurs merkezleri, aşçılık eğitim merkezleri ve üniversitelerde yapılır. Sertifika programında Teorik Kahve Eğitimi, Türk Kahvesi Eğitimi, Espresso Eğitimi, Üçüncü Nesil Kahve Demleme Teknikleri ve Latte Art dersleri yer alır.

Barista Eğitmeni maaşları ne kadar?

Barista Eğitmeni mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Barista Eğitmeni maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Barista Eğitmeni maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Barista Eğitmeni maaşları farklılık arz etmektedir. Barista Eğitmeni maaşı en düşük 4.400 TL, en yüksek 8.400 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Barista Eğitmeni ortalamasına göre Barista Eğitmeni maaşı yaklaşık 5.390 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorum Yaz