matesis
dedas

İşe Alım Yöneticisi nedir, ne iş yapar? İşe Alım Yöneticisi olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

İşe Alım Yöneticisi nasıl olunur? 2022 İşe Alım Yöneticisi maaşı ne kadar? İşe Alım Yöneticisi olmanın şartları nelerdir? İşe Alım Yöneticisi görev tanımı ve sorumlulukları nedir? İşe Alım Yöneticisi olmak için ne yapılmalı? İşe Alım Yöneticisi sınavı var mı? İşte İşe Alım Yöneticisi için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 20.02.2022 16:00
İşe Alım Yöneticisi nedir, ne iş yapar? İşe Alım Yöneticisi olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

İşe Alım Yöneticisi Nasıl Olur? İşe Alım Yöneticisi maaşları ne kadar? İşe Alım Yöneticisi görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? İşe Alım Yöneticisi nasıl olunur? İşe Alım Yöneticisi olmak için gerek şartlar nelerdir? İşe Alım Yöneticisi mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

İşe Alım Yöneticisi nedir, kime denir?

İşe alım yöneticisi; herhangi bir şirkette iş görüşmelerini planlayan, yazılı, online ve yüz yüze mülakatları grubuyla birlikte yapılandıran, görüşmeler sonunda adaylara geri bildirim yapılmasını ve seçilen adayın davet edilerek işe alınma sürecini gerçekleştiren yöneticidir. Açık bir pozisyon için başvuru yapan adayların potansiyelini değerlendiren işe alım yöneticisi, adayın iş için uygun olup olmadığını denetler. İşe alım yöneticisi şirketteki boş pozisyonlar uygun aday ile doldurulmasını sağlar.

İşe Alım Yöneticisi ne iş yapar? Görevleri nedir?

İşe alım yöneticisinin genel sorumluluğu açık pozisyon için uygun personeli bulmak olsa da bu süreçte başka görevleri de bulunur.

  • Şirketin hedefleri doğrultusunda işe kabul şartlarını belirler.
  • Üst düzey yöneticiler ile görüşerek şirketin ihtiyaç duyduğu personel hakkında bilgi alışverişi yapar.
  • Dijital ortam veya birebir görüşmeler ile insan kaynakları hizmeti veren firmalar üzerinden özgeçmiş havuzu oluşturur ve ihtiyaç halinde bu havuzdan personel seçimi yapar.
  • Adaylara ulaşacak iş ilanları için gerekli talimatları verir.
  • İşe alınan personelin oryantasyon sürecinin verimli işleyip işlemediğini denetler.
  • Kurumun işe alım politikalarını yönetir ve insan kaynaklarına yeni politikaları bildirir.

İşe Alım Yöneticisi Olmak İçin Gerekenler

Etkin değerlendirme-analiz yapabilen ve insan ilişkilerinde iyi olan, deneyimli İK çalışanları, işe alım yöneticisi olabilir. İşe alım yöneticisinin iş başvurusu yapan adayın referanslarını iyi değerlendirmesi beklenir. Ayrıca bulunduğu şirketin ihtiyaçlarını tanıma ve bu doğrultuda işe alım sürecini başlatma inisiyatifini alabilen adaylar bu alanda başarılı olurlar.

İşe Alım Yöneticisi olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

İşe alım yöneticisi olarak çalışmak istiyorsanız, üniversitelerin İnsan Kaynakları Yönetimi programlarından mezun olabilirsiniz. İnsan kaynakları bölümü lisans eğitimi verir. Eğitim süresi hazırlık ve akabindeki 4 yıl boyunca devam eder. Kamu Yönetimi ya da Halkla İlişkiler, Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, İktisat gibi bölümlerden mezun olan adaylar da kariyerlerini bu doğrultuda şekillendirebilir. Öte yandan İK bölümünde çalışan ama yöneticiliğe yükselmek isteyen kişiler için konuyla ilgili sertifika programları vardır.

İşe Alım Yöneticisi maaşları ne kadar?

İşe Alım Yöneticisi mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "İşe Alım Yöneticisi maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında İşe Alım Yöneticisi maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde İşe Alım Yöneticisi maaşları farklılık arz etmektedir. İşe Alım Yöneticisi maaşı en düşük 9.160 TL, en yüksek 19.050 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek İşe Alım Yöneticisi ortalamasına göre İşe Alım Yöneticisi maaşı yaklaşık 15.160 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorum Yaz