matesis
dedas

Kasiyer nedir, ne iş yapar? Kasiyer nasıl olunur? 2022 BİM, A101, ŞOK kasiyer maaşları ne kadar?

Kasiyer nasıl olunur? 2022 Kasiyer maaşı ne kadar? Kasiyer olmanın şartları nelerdir? Kasiyer görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Kasiyer olmak için ne yapılmalı? Kasiyer sınavı var mı? İşte Kasiyer için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 30.03.2022 19:13
Kasiyer nedir, ne iş yapar? Kasiyer nasıl olunur? 2022 BİM, A101, ŞOK kasiyer maaşları ne kadar?

Kasiyer Nasıl Olur? Kasiyer maaşları ne kadar? Kasiyer görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Kasiyer nasıl olunur? Kasiyer olmak için gerek şartlar nelerdir? Kasiyer mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Kasiyer nedir, kime denir?

Kasiyerlik, müşterilerin kasa ile ilgili tüm işlemlerini ve kasa açılış-kapanışlarını belirli bir süre zarfı içerisinde gerçekleştirmek şeklinde bilinir. Market, mağaza ve sinema gibi ticari kuruluşlarda müşterilerin ödemelerinin gerçekleşmesinden kasiyerler sorumludur.

Ticari kuruluşlarda mal ve hizmetlerin satış işleminde paranın hem nakit hem de kredi kartı ile taksitler halinde alımını gerçekleştirerek, karşılığında fatura ya da fiş veren kişiler “Kasiyer” olarak tanımlanır. Aynı zamanda yazar kasa kullanımında seri çalışarak uzmanlık sergilemeleri beklenir. Müşterilerle ilişkileri ve iletişim becerileri son derece iyi olmalıdır.

Kasiyer ne iş yapar? Görevleri nedir?

Kasiyer, çalıştığı işletmenin prensiplerini göz önünde bulundurmak ve müşterilerden en doğru şekilde ödeme alabilmek koşuluyla çeşitli görevlerle yükümlüdür. Yerine getirmesi gereken görevlerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Müşterilerin soru ve önerileriyle ilgilenmek,
  • Yazar kasaya fişteki bilgilerin girişini yaparak, satılan malın bedelini kaydetmek,
  • Yazar kasadan çıkan fişi, paket fişi ile birlikte zımbalayarak müşteriye vermek ve paket servisine yöneltmek,
  • Kasadaki eksiklikleri ve fazlalıkları tespit ederek, yetkili amire bilgi vermek.
  • Çalışma saati bitiminde alınan paraları saymak ve yetkililere teslimini sağlamak,
  • Yetkili kişilere verilen paraları günlük deftere kaydetmek,
  • Gün sonu raporu hazırlamak.

Kasiyer olma şartları nedir?

Kasiyer olmak için herhangi bir ön lisans ya da lisans eğitimi zorunluluğu bulunmasa da, Milli Eğitim ve Halk Eğitim’e bağlı kuruluşlarda kasiyerlik alanında çeşitli sertifika programları düzenlenir. Kasiyerliği meslek edinmek isteyen herkes programlara başvurabilir.

Kasiyer olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

Mesleğe giriş yapmadan önce teknik bilgi sahibi olmak kişiye fayda sağlayabilir. Kasiyerlik alanında mesleki ilerleme düşünüyorsanız, sertifika programları kapsamında verilen bazı temel eğitimler şunlardır:

  • Bilgisayarda Kelime İşlemci ve Tablo Eğitimi
  • F Klavye Kullanımı
  • Müşteri Özellikleri, İletişimi ve Memnuniyeti
  • Ticari Matematik ve İstatistik
  • Ticari Belgeler ve Ticari Defterler
  • Yazar Kasa Türleri ve Kullanımı
  • Pos Makinesi Kullanımı

Kasiyer maaşları ne kadar?

Kasiyer mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Kasiyer maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Kasiyer maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Kasiyer maaşları farklılık arz etmektedir. Kasiyer maaşı en düşük 4.600 TL, en yüksek 9.210 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Kasiyer ortalamasına göre Kasiyer maaşı yaklaşık 4.910 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorumlar

Image
serhat
30.03.2022 / 19:12

a101 ne kadar maaş veriyor bilen var mı?

Image
Furkan
20.08.2022 / 17:21

A101 Kasiyer veya mağaza personeli maaşı: 5.500 TL.<br>A101 Depo personeli maaşı: 6.000 TL.<br>A101 Mağaza müdürü maaşı: 8.500 TL.<br>A101 Mağaza müdür yardımcısı maaşı: 7.500 TL.<br>A101 Bölge müdürü maaşı: 14.500 TL.

Yorum Yaz