matesis
dedas

Podolog nedir, ne iş yapar? Podolog olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Podolog nasıl olunur? 2022 Podolog maaşı ne kadar? Podolog olmanın şartları nelerdir? Podolog görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Podolog olmak için ne yapılmalı? Podolog sınavı var mı? İşte Podolog için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 21.01.2022 12:44
Podolog nedir, ne iş yapar? Podolog olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Podolog Nasıl Olur? Podolog maaşları ne kadar? Podolog görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Podolog nasıl olunur? Podolog olmak için gerek şartlar nelerdir? Podolog mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Podolog nedir, kime denir?

Kişilerin ayak sağlığının korunması ve bakımı ile ilgili hizmet veren sağlık çalışanına podolog denir. Alanında uzman doktorun teşhis ve yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak tedavisine yardımcı olur. Ayak sağlığı ve hastalıkları ile ilgili bir bilim dalı olan Podoloji üzerine eğitimlerini tamamlayan kişiler, podolog unvanı alır. Ayak sağlığını koruyucu ve ayak rahatsızlıklarını önleyici tedbirler alınmasına yönelik çalışmalar yapan podologlar, ayak hastalıklarının tedavisinde uzman hekim ile birlikte görev alır.

Podolog ne iş yapar? Görevleri nedir?

Podolog, ayak sağlığının korunması ve hastalık durumunda tedavi edilmesinde yeterli bilgi ve deneyime sahiptir. Podoloğun görevleri arasında şunlar yer alır:

  • Batık tırnak tedavisi yapmak ve soruna kalıcı çözüm sağlamak,
  • Diyabetik ayak bakımı sunmak,
  • Kalınlaşmış tırnakları ve nasır oluşumunu tedavi etmek,
  • Tırnak mantarı bakımı yapmak,
  • Aşırı terleyen ayakları tedavi etmek,
  • Ayak şekil bozukluklarını tedavi etmek,
  • Sporcuların ve dansçıların ayaklarının bakımını yapmak,
  • Sağlıklı bireylerin ayaklarının medikal bakımını yapmak.

Podolog Olmak İçin Gerekenler

Üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarının podoloji bölümünden mezun olursanız, podolog olarak çalışabilirsiniz. Üniversite sınavında girip, ilgili bölüm için yeterli puan alarak podoloji bölümüne gidebilir ve başarı ile mezun olarak podolog unvanına sahip olabilirsiniz. 2 yıl süreyle eğitim veren "Podoloji" bölümünü bitirenler, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerine dikey geçiş yapabilir.

Podolog olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

Özellikle ayak sağlığı üzerine sağlık bilgilerinin verildiği Podoloji bölümünde verilen dersler arasında Genel Anatomi, Genel Fizyoloji, Temel Mikrobiyoloji, Podoloji Uygulamaları, Ayak Ortopedisi, Patoloji, Alt Ekstremite Nörolojisi, Diyabet ve Ayak Sağlığı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uygulamaları yer alır.

Podolog maaşları ne kadar?

Podolog mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Podolog maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Podolog maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Podolog maaşları farklılık arz etmektedir. Podolog maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 5.440 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Podolog ortalamasına göre Podolog maaşı yaklaşık 4.560 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorum Yaz