matesis
dedas

Sigorta Prodüktörü olma şartları, 2023 maaşları ne kadar, nasıl olunur? Sigorta Prodüktörü nedir, ne iş yapar?

Sigorta Prodüktörü nasıl olunur? 2023 Sigorta Prodüktörü maaşı ne kadar? Sigorta Prodüktörü olmanın şartları nelerdir? Sigorta Prodüktörü görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Sigorta Prodüktörü olmak için ne yapılmalı? Sigorta Prodüktörü sınavı var mı? İşte Sigorta Prodüktörü için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 22.12.2022 12:38
Sigorta Prodüktörü olma şartları, 2023 maaşları ne kadar, nasıl olunur? Sigorta Prodüktörü nedir, ne iş yapar?

Sigorta Prodüktörü Nasıl Olur? Sigorta Prodüktörü maaşları ne kadar? Sigorta Prodüktörü görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Sigorta Prodüktörü nasıl olunur? Sigorta Prodüktörü olmak için gerek şartlar nelerdir? Sigorta Prodüktörü mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Sigorta Prodüktörü nedir, kime denir?

Sigorta prodüktörü; belirli bir sigorta şirketine bağlı olmayan, ancak yetkili bir acenteye bağlı teknik personel veya müdür vasfı olan, ilgili acentelik adı altında pazarlama, teklif verme ve diğer sigorta işlemleriyle ilgili aracılık ederek poliçe üretme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişidir. Ancak 2007 yılında 5684 sayılı Sigorta Kanunu'nda yapılan değişiklikle sigorta prodüktörlüğü pozisyonu kaldırılmış ve yerine sigorta brokerı ikame edilmiştir.

Sigorta Prodüktörü ne iş yapar? Görevleri nedir?

Sigortalı tarafında çalışan ve yetkili şirket sayısı yüksek olan acentalardan topladığı en uygun teklifleri sigortalıya sunan Sigorta prodüktörünün görev ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir:

  • Sigorta ettiren ve sigortacıdan bağımsız bir şekilde sigorta olmak isteyenlere bilgi vermek,
  • Sigorta sözleşmesinin hazırlanmasında, şartların ve risklerin belirlenmesinde yardımcı olmak,
  • Bu çalışmalarının karşılığı olarak gerçek veya tüzel kişi olarak komisyon almak.

Sigorta Prodüktörü Nasıl Olunur?

Sigorta prodüktörü olmak için kişinin alması gereken eğitimler şöyledir:

? En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

? 2007 yılı öncesi itibarıyla, Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği'nden Prodüktörlük Belgesi almak,

? 2007 yılı öncesi itibarıyla genel sigortacılık bilgileri ve sigortacılık mevzuatı konularında, birlik tarafından yılda en az bir defa açılacak ve en az dört hafta süreli prodüktörlük kursuna katılmak ve kurs sonunda düzenlenen meslek sınavında başarılı olmak.

Sigorta Prodüktörü maaşları ne kadar?

Sigorta Prodüktörü mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Sigorta Prodüktörü maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır.

2023 yılında Sigorta Prodüktörü maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir.

Özellikle özel sektörde Sigorta Prodüktörü maaşları farklılık arz etmektedir.

Sigorta Prodüktörü maaşı ile ile ilgili bilgi bulunamadı.

Yorum Yaz