matesis
dedas

Sistem ve Network Mühendisi nedir, ne iş yapar? Sistem ve Network Mühendisi olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Sistem ve Network Mühendisi nasıl olunur? 2022 Sistem ve Network Mühendisi maaşı ne kadar? Sistem ve Network Mühendisi olmanın şartları nelerdir? Sistem ve Network Mühendisi görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Sistem ve Network Mühendisi olmak için ne yapılmalı? Sistem ve Network Mühendisi sınavı var mı? İşte Sistem ve Network Mühendisi için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 21.02.2022 00:00
Sistem ve Network Mühendisi nedir, ne iş yapar? Sistem ve Network Mühendisi olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Sistem ve Network Mühendisi Nasıl Olur? Sistem ve Network Mühendisi maaşları ne kadar? Sistem ve Network Mühendisi görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Sistem ve Network Mühendisi nasıl olunur? Sistem ve Network Mühendisi olmak için gerek şartlar nelerdir? Sistem ve Network Mühendisi mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Sistem ve Network Mühendisi nedir, kime denir?

Sistem ve Network Mühendisi, şirketlerin teknoloji altyapısını tasarlayan ve yöneten kişidir. Bilgisayar ağları, telefon ve internet altyapısı, data center, cloud ağ yapıları ve bunların güvenlik mimarilerinden sorumludur.

Sistem ve Network Mühendisi ne iş yapar? Görevleri nedir?

Şirketlerin sistem ve network topolojisinin ne kadar karmaşık olduğuna bağlı olarak farklı teknolojik yetkinlikler konusunda uzmanlaşmaları gerekir. Sorumlulukları arasında şunlar yer alır;

  • Şirketin network topolojisini tasarlamak,
  • İnternet altyapısını planlamak ve kurulumlarını yapmak,
  • Firewall mimarisini planlamak, mimariye uygun ürünleri seçmek ve mevcut altyapı ile entegre etmek,
  • Load balancer, DLP, DDos gibi network topoloji bileşenlerinin mimarideki yerlerini belirlemek ve ilgili ürünler seçmek,
  • Hangi altyapı sağlayıcılarından hizmet alınacağını belirlemek ve buna bağlı bütçe çalışması yaparak sistem ve network bütçesini yönetmek,
  • Network mimarisinin güvenlik ihtiyaçlarını belirlemek ve düzenli kontrollerini yapmak,
  • Verimlilik sağlamak adına topolojinin trafik takibini yapmak ve iyileştirme noktalarını belirlemek,
  • Kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için yeni teknolojileri takip etmek ve mevcut yapılara entegre etmek,
  • Depolama alanlarını ve çalışanlara dağılımını yönetmek,
  • Backup yapılarını kurgulamak,
  • Cloud ortamlarını yönetmek,
  • İşletim sistemlerini yönetmek ve kurulumlarını yapmak, gerekli durumlarda iyileştirme ve güncelleme aksiyonlarını almak.

Sistem ve Network Mühendisi Olmak İçin Gerekenler

Sistem ve Network Mühendisi olabilmek için üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik, Elektronik Mühendisliği gibi 4 yıllık bölümlerinden mezun olmak gerekir. Ses ve network teknolojileri, network güvenliği, veri merkezi, veri iletişimi, platform yönetimi , cloud yönetimi gibi farklı alanlarda uzmanlaşmak gerekir.

Sistem ve Network Mühendisi olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

Sistem ve Network Mühendisi; teknolojinin sürekli değişmesi sebebiyle, kullanılan her sistem ve network bileşeni için sürekli eğitim alır. Genellikle, online eğitimler ile gelişimleri takip eder. Uzmanlık kazanılan alt başlığa göre alınması gereken eğitimleri farklılaşır.

Sistem ve Network Mühendisi maaşları ne kadar?

Sistem ve Network Mühendisi mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Sistem ve Network Mühendisi maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Sistem ve Network Mühendisi maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Sistem ve Network Mühendisi maaşları farklılık arz etmektedir. Sistem ve Network Mühendisi maaşı en düşük 6.800 TL, en yüksek 10.770 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Sistem ve Network Mühendisi ortalamasına göre Sistem ve Network Mühendisi maaşı yaklaşık 8.580 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorum Yaz