diorex
sampiyon

Veznedar nedir, ne iş yapar? Veznedar olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Veznedar nasıl olunur? 2022 Veznedar maaşı ne kadar? Veznedar olmanın şartları nelerdir? Veznedar görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Veznedar olmak için ne yapılmalı? Veznedar sınavı var mı? İşte Veznedar için merak ettiğiniz bütün detaylar...

  • 19.02.2022 21:00
Veznedar nedir, ne iş yapar? Veznedar olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Veznedar Nasıl Olur? Veznedar maaşları ne kadar? Veznedar görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Veznedar nasıl olunur? Veznedar olmak için gerek şartlar nelerdir? Veznedar mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Veznedar nedir, kime denir?

Veznedar; banka ya da büro gibi yerlerde para giriş çıkışını sağlayan kişiye denir. Yapılan nakit işlemlerini tamamen yasalara uygun bir biçimde tamamlamak durumunda olan veznedar, kamu kurumlarında kasa üzerinden ödeme yapabilir ya da ödeme alabilir.

Veznedar, çalıştığı kurum ya da kuruluşlarda tahsil ettiği veya ödediği paranın kayıt altına alınmasını sağlayan kişidir. Daha çok özel kurumlarda kendine iş olanağı bulur. Kasadaki paranın işlemlerini kanuna uygun biçimde tamamlarken, bir yandan da nakit paranın korunmasını sağlar.

Veznedar ne iş yapar? Görevleri nedir?

Veznedar, sürekli olarak nakit akışı ile ilgilendiği için üstlendiği görevler de oldukça önem taşır. Veznedarın görevleri şöyle ifade edilebilir:

  • Teslim aldığı paranın günlük işlemler için yeterli olmasını sağlamak,
  • Günlük işlemler için aldığı parayı imza karşılığında kasaya koymak,
  • Ödenecek çekleri kontrol ederken senet tahsili için de gerekli prosedürü tamamlamak,
  • Bankada veznedarlık yapıyor ise müşterinin hesap açma ya da hesap kapatma isteklerini yerine getirmek,
  • Yapılan her para tahsilatı karşılığında mutlaka makbuz vermek,
  • Gün sonunda muhasebe defterine gerekli olan kaydı düşmek,
  • Mesai sonunda kasaya giren ve kasadan çıkan paranın birbiri ile örtüştüğünü göstererek kasayı kapatmak,

Veznedar Olmak İçin Gerekenler

"Büro Yönetimi" mezunu olanlar veznedar olarak istihdam edilse de son yıllarda "Bankacılık ve Finans" bölümünden mezun olanların sektörde daha çok talep edildiği söylenebilir. Büro Yönetimi bölümü ön lisans düzeyinde eğitim verirken, Bankacılık ve Finans bölümü lisans düzeyinde eğitim verir.

Veznedar olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

Veznedar olmak isteyenlerin eğitimleri genellikle ekonomi ve finans üzerine olur. Eğitimler sırasında; Bankacılığa Giriş, Genel Muhasebe, İktisat, Para ve Banka, Banka Muhasebesi ve Raporlama, Temel Bankacılık Hizmetleri, Ekonometri, Bankacılıkta Yönetim Organizasyon, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Finans Matematiği ve Portföy Analizi dersleri verilir.

Veznedar maaşları ne kadar?

Veznedar mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Veznedar maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Veznedar maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Veznedar maaşları farklılık arz etmektedir. Veznedar maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 6.340 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Veznedar ortalamasına göre Veznedar maaşı yaklaşık 4.570 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorum Yaz