tatlidede
tatlidede

Muhtar maaşlarına ne kadar zam geldi? Muhtar maaşları ne kadar oldu 2022?

Muhtar maaş 2022 araştırması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası arttı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'na katıldı. “Muhtar maaşlarının asgari ücret altında kalmasına gönlümüz razı olmadık” diyen Erdoğan, muhtarlara müjde verdi. Peki, muhtar maaşları ne kadar oldu, kaç TL? İşte 2022 muhtar maaşı…
  • 25.03.2022 17:05
Muhtar maaşlarına ne kadar zam geldi? Muhtar maaşları ne kadar oldu 2022?

Muhtar maaşları ne kadar oldu 2022? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, farklı illerde görev yapan muhtarlarla 3 yıl aranın ardından tekrar Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde buluştu.

19 Ocak 2022 Muhtarlar ile bir araya gelen Erdoğan, konuşmalarının ana başlıkları şöyle;

Muhtarlarımızla bir araya geldiğimiz toplantıda teklif üzerine 19 Ekim tarihini 'Muhtarlar günü' olarak belirledik.

Özlük haklarında SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi maaşlarının arttırılması olmak üzere iyileştirmeler yaptık.

Bu vesileyle sizlere müjde vermek istiyorum.

Muhtar maaşlarının asgari ücret altında kalmasına gönlümüz razı olmadı ve müjdeyi verdi.

İşte muhtar maaşı 2022…

MUHTAR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtar maaşlarının 4250 liraya yükseltildiğini duyurdu.

Erdoğan’ın toplantıda yaptığı konuşmasının satırbaşları:

Bir başka önemli çalışmamız da muhtarlık binasıyla ilgili. Muhtarlık hizmet binalarıyla ilgili projemizi tamamladık yerlerini belirledik inşaasına başlıyoruz.

Yalnız bu trileçeleri yemediniz? Niye yemediniz? Arnavut kardeşlerimizi üzeceksiniz, afiyet olsun.

Muhtarlarımız yoldaştır, omuzdaştır. Sizleri özlemişiz. Aramızdaki gönül bağını anlamayan buluşmaları taklit etmeye çalışanlar çıksa da biz aramıza kimseyi sokmayız. Bizim kader bağımız var. 24 yıl önce siyasi bağımız bitirilmek istenirken 'Muhtar bile olamaz' manşetleri atılmıştır. Bu ifade zihin dünyalarında muhtara biçtikleri değeri gösteriyor. Bu manşetleri attıran tek parti faşizmi mühür toplayıp tüm muhtarlıkları kapattırmıştır. Bunların işi gücü mühür toplamaktır.

Muhtarın yanına katip koyacakmış, sekreter koyacakmış. İnanıyor musunuz? Bunların işi gücü palavra. Önce elinizdeki belediyelerde muhtar kardeşlerimize destek verin. Geçen elektrik parası almayacağız dedi. Şanlıurfa'da dedi, inandınız mı? Elinizdeki belediyelerde elinizi tutan mı var? Bir defa elektrik olayı belediyelerin elinde mi? Böyle bir yalan söyleyen ana muhalefetin başı var. Bu oyunları muhtarlar bozacak. Topunu üst üste koysanız bir tane muhtarın tırnağı bile etmezler.

Bir sonraki toplantımızı da inşallah ülkemizdeki kadın muhtarlarımızla yine bu salonda yapmayı planlıyoruz. Sadece kadın muhtarlarımız şimdiden hazırlanın. Birileri niye sadece kadın muhtarlar diyebilir. Biz kadınlarla verilecek mücadelenin ne kadar kutsal olduğunu biliriz.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanının muhtar maaşlarını artırılması için yapılan çalışmaların arından AK Parti'den yeni açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş "Muhtar maaşlarını Asgari Ücret seviyesine Çeken, Vergi Usul Kanunuyla kaçakçılık suçunun zincirleme suç kapsamına alınmasını içeren ve Eminevim şirketleri mağdurlarını koruyacak düzenlemeleri de içeren torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na bugün sunuyoruz" dedi.

Yorum Yaz