tatlidede

'Nerede o eski ...'

'Nerede o eski ...'

Teknoloji icat oldu mertlik bozuldu.
Günümüz kuşaklarında özellikle son nesilde o kadar yaygın ve uygunsuz bir teknoloji kullanımı söz konusu oluyor ki, eski, kıymetli insan ilişkilerini özler olduk.Her tartışmada şu bilindik cümle ile başlayan konuşmalar duyarız" Nerede o eski ...."
Hakikaten geçmişe özlem duymamak elde değil. teknolojinin yeni yeni çıktığı çocukluk yıllarımızda büyüklerden hikayeler dinlenir,muhabbetler edilirdi ve bir fincan kahve için uzun yollar kat edilirdi.Şimdi ise dikkat edin,misafirliğe gidildiğinde bir selamlaşma faslından sonra herkes telefonunu çıkarıp onunla meşgul olmakta,sohbet de yine sosyal mecralarda yaşanan aslında yaşanmamış hayatları kapsamaktadır.. Ve/fakat en çok özenilen de bu hayatlar olmaktadır.


Hayatın hangi alanına dokunursanız eskiyi aratan, eksik ve toksit ,bir yapı ile karşılaşırsınız . Herşeyde bir teknoloji kolaylığı ve insanı ucuc ilişkiler ve göz kamaştırıcı ama boş hayatlara sürükleyen ortamlar bulursunuz.
Çocuklarımız daha emekleme evresinde telefonla tanışır hale gelmekte ebeveynler sosyal medya uğruna çocukları ve aile kavramını arka plana atmaktadır.


Akabinde yoz ilişkiler,tutsak hayatlar ve hayata doyumsuzluğun beraberinde getirdiği bir tatminsizlik ve kendi yaşamını zarar verme /başkasına şiddet,sarmalına yakalandığımızı görmekteyiz.
Teknoloji uygun kulanıldı mı bize inanılmaz katkılar sunar evet ama doz aşımı ve kontrolsüz kullanım, aile facialarına, kaybedilmiş nesillere varan zararlar ortaya çıkarır .
Bizler çocukken yaşlılarımızın engin muhabbetine kulak kabartır ....organik oyunlar...organik muhabbetler görürdük... hem eğlenir hem öğrenirdik, çünkü yetinirdik..şimdi copy/paste yaşamlar...gözlerini ve sağlığını erken yaşlarda kaybeden ....zihinleri bulanık nesiller yetişmekte.. O halde, haksız mı "Nerede o eski"...diyenler...

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz