Paul Arden kimdir? Paul Arden kitapları ve sözleri
İngiliz yazar Paul Arden hayatı araştırılıyor. Peki Paul Arden kimdir? Paul Arden aslen nerelidir? Paul Arden ne zaman, nerede doğdu? Paul Arden hayatta mı? İşte Paul Arden hayatı... Paul Arden yaşıyor mu? Paul Arden ne zaman, nerede öldü?

Doğum Tarihi: 7 Nisan 1940
Doğum Yeri: Sidcup, Londra, İngiltere, Birleşik Krallık
Ölüm Tarihi: 2 Nisan 2008
Ölüm Yeri: Petworth, İngiltere, Birleşik Krallık
Paul Arden kimdir?
Efsanevi Yaratıcı Yönetmen Paul Arden ünlü reklam ajansı Saatchi&Saatchi' de çalıştı. Sonra kendi film şirketi Arden Sutherland-Dodd'un başına geçti. Arden, Nisan 2008'de hayata veda ettiğinde ardında birçok başarılı reklam çalışmasının yanı sıra reklamcılık alanında birçok kitap bıraktı. "Whatever You Think, Think The Opposite" and"It's Not How Good You Are, It's How Good You Want To Be" en önemli iki kitabıdır. "Arden, Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğindir" kitabına şu cümleyle başlar: "Zengin ve güçlü insanların hemen hiçbiri dikkat çekecek kadar yetenekli, eğitimli ya da çekici değildir. Onlar zengin ve güçlü olmak istedikleri için zengin ve güçlü olurlar." Ve devam eder Paul Arden: "Nerede ya da kim olmak istediğini bilmek sahip olduğun en büyük değerdir. Bir amaç yoksa başarmak zordur." Saatchi&Saatchi 1991'den bu yana her yıl Cannes Lions Yaratıcılık Festivali'nde gerçekleştirdiği ve festivalin en çok ilgi gören bölümü ünlü 'New Directors Showcase'de ilk yılında ve sonraki uzun yıllar boyunca Paul Arden sunmuştu. Daha sonra sunuculuğu Saatchi&Saatchi global kreatif direktörü Bob Isherwood'a bırakmıştı.
Paul Arden Kitapları - Eserleri
- Aklını Kullan Aksini Düşün
- Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin
- Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.
Paul Arden Alıntıları - Sözleri
- Olumsuz olan bir şey... ... olumlu bir şeye dönüşür. (Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin)
- "Bu çok sıkıcı, yapıp bir an önce bitireyim. Bir sonrakini daha iyi yaparım" diyorsunuz. Oysa yapmanız gereken iş tam şimdi masanın üzerinde olandır. Onu mümkün olan en iyi şekilde yapmalısınız. (Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin)
- Peki, Tanrı nedir veya kimdir? Onu hiç kimse görmedi. Belki de yoktur. Eğer yoksa bile, insanoğlu onu icat etmek zorundaydı... (Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.)
- Siz kendinizi nasıl algılıyorsanız başkaları da sizi öyle görür. (Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin)
- Hazır bir çözüm yoktur, öğrenmenin tek yolu denemek ve hata yapmaktır. (Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin)
- Birinci ders. Cehalet içinde yaşamak, bilgiyle yaşamaktan daha kolaydır. (Aklını Kullan Aksini Düşün)
- Geleneksel bakış açısıya da popüler bakış açısı vardır. Kişisel bakış açısı vardır. Çoğunluğun paylaştığı genel bakış açısı vardır. Sadece birkaç kişinin paylaştığı dar bakış açısı vardır . Ama doğru bakış açısı yoktur. Her zaman haklısın. Her zaman haksızsın. Bu sadece sana hangi açıdan bakıldığına bağlı. Herhangi bir alanda katedilen gelişmeler, dar yada kişisel bakış açısına sahip olan insanlara bağlıdır. (Aklını Kullan Aksini Düşün)
- Anlayamadığınız şeyleri içinize sindirme çabanız, onları kavradığınızda sizin için daha değerli olmalarını sağlayacaktır. (Aklını Kullan Aksini Düşün)
- UÇABİLECEKKEN NEDEN SÜRÜNESİNİZ. (Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin)
- Her gün yeni bir din ortaya çıkıyor. Neden mi? Çünkü insanlar durmadan yaşamsal problemleri için çözüm arayışındalar ve eski dinler olup bitenlerden habersiz görünüyor... (Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.)
- Tanrıtanımaza göre, tüm Tanrı kavramları kurgusaldır. Tanrı, mantıksal düşünme alanının çok ötesinde üretilmiş bir fantezidir... (Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.)
- “Çoğu insan, birbirinin aynıdır. Onların düşünceleri başkalarının fikirleridir, onların hayatları taklit, tutkuları alıntıdır.” (Aklını Kullan Aksini Düşün)
- Din insanoğlu tarafından karanlıkta görebilmesine yardımcı olması için icat edilmiş bir lambadır. (Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.)
- Tanrı'ya inanmak sizi dindar biri yapmaz... (Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.)
- Bu, Kilise'nin inanmanızı istediği kitapdır. Bu, Tanrı'nın değil, Kilise'nin İncili'dir... (Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.)
- Eğer kolay olsaydı herhangi biri yapardı zaten. (Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin)
- Sayğıdeyer din adamı bunları hiç açıklamamıştı; sesli olarak okurdu ve biz, neden bahsettiğini anlamadan, papağan gibi ona katılırdık... (Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.)
- Problemi çözemiyorsanız nedeni kurallara göre oynuyor olmanızdır. (Mesele Ne Kadar İyi Olduğun Değil, Ne Kadar İyi Olmak İstediğin)
- “Mantıklı adam kendini dünyaya uydurur. Diğeri, dünyayı kendisine. Dünyanın bütün gelişimi, mantığı bir kenara bırakan insanlara bağlıdır.” (Aklını Kullan Aksini Düşün)
- Spiritüel olarak biz sevgili Tanrı'mıza ihtiyac duyarız fakat onu bizim koşullarımızda, bizim kontrolümüz altında isteriz... (Taksi Yolculuğunda Tanrı'yı Buldum.)