matesis
dedas

Peter Benjamin Golden kimdir? Peter Benjamin Golden kitapları ve sözleri

Tarihçi Yazar, Türkolog Peter Benjamin Golden hayatı araştırılıyor. Peki Peter Benjamin Golden kimdir? Peter Benjamin Golden aslen nerelidir? Peter Benjamin Golden ne zaman, nerede doğdu? Peter Benjamin Golden hayatta mı? İşte Peter Benjamin Golden hayatı...
  • 06.12.2022 19:00
Peter Benjamin Golden kimdir? Peter Benjamin Golden kitapları ve sözleri
Tarihçi Yazar, Türkolog Peter Benjamin Golden edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Peter Benjamin Golden hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peter Benjamin Golden hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Peter Benjamin Golden hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 1941

Doğum Yeri:

Peter Benjamin Golden kimdir?

Peter Benjamin Golden (d. 1941), Amerikan tarihçi ve türkolog. Rutgers Üniversitesi'nde tarih profesörüdür. Lisans derecesini New York Şehir Üniversitesi'nin Queens Collegeokulunda kazanmıştır. Tarih doktorasını 1970'te Columbia Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Türk halkları ve Orta Asya üzerine yayımlanmış 60 çalışması vardır. Bunların içinde pek çok kitap ve makale vardır.

Peter Benjamin Golden Kitapları - Eserleri

  • Dünya Tarihinde Orta Asya
  • Türk Halkları Tarihine Giriş

Peter Benjamin Golden Alıntıları - Sözleri

  • Son zamanlarda Doerfer, gerçekte sadece yedi Türk dili olduğunu belirtti: Çuvaşça, Halaçça, Sahaca (Yakut), Güney Sibirce, Kıpçakça, Uygurca ve Oğuzca. Başka her şey bu dillerden biri veya öbürünün şive veya ağzıdır. (Türk Halkları Tarihine Giriş)
  • "Attila (Hun İmparatorluğu hükümdarı), MS 453 yılında düğün şöleninde öldü, muhtemelen evleneceği gelin tarafından zehirlendi, konfederasyonu hızla dağıldı." (Dünya Tarihinde Orta Asya)
  • "Asya Hunları yerleşik bölgelerden haraç topluyor, (bu bölgelerdeki) halkın işgücüne de ihtiyaç duyuyorlardı. (Ayrıca) göçebeler ve sürüleri, yılda bir kez sonbaharda gerçekleştirilen nüfus sayımına katılmak zorundaydı. Aksi halde devlet müdahalesiyle karşı karşıya kalıyorlardı." (Dünya Tarihinde Orta Asya)
  • 'İlkel'den 'ileri karmaşık' topluma geçiş insanın sosyo-politik evriminde temel bir dönüm noktası olmuştur. Ortaçağ Avrasya'sındaki Türklerin göçebe devlet teşekkülleri en iyi, 'geleneksel devletsiz' ve 'geleneksel erken devletli' toplum tabirleriyle karşılayabileceğimiz, 'ilkel' ve 'ileri karmaşık' örgütlenme biçimi dereceleri arasında hareket eden yapılar şeklinde betimlenebilir. (Türk Halkları Tarihine Giriş)
  • Türk tarihinin fevkalade özelliklerinden birisi Türk dillerinin yayılmasıdır. (Türk Halkları Tarihine Giriş)
  • Türk başkenti kağanın arabasının durduğu yahut çadırının kurulduğu yerdir. (Dünya Tarihinde Orta Asya)
  • Göçebe devletlerin siyasi bağları çözüldüğü zaman, kurucu üyeleri çoğunlukla karmaşık veya geleneksel erken devlet toplumunun daha az gelişmiş bir çeşidine, hatta geleneksel devletsiz toplum biçimine geri döner. Göçebe toplum için devlet doğal, hatta gerekli bir şart bile değildi. (Türk Halkları Tarihine Giriş)
  • Yazıt uyarıyor: Çin iyi ve bilge adamlara, iyi ve cesur adamlara özgürlük vermez. (Türk Halkları Tarihine Giriş)

Yorum Yaz