matesis
dedas

Ahmet Türk mazbatasını aldı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde DEM Parti’den Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen Ahmet Türk ve Devrim Demir mazbatasını aldı.
  • 03.04.2024 15:31
Ahmet Türk mazbatasını aldı

 

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Türk ve Devrim Demir mazbatasını teslim aldı.

DEM Parti Milletvekilleri Kamuran Tanhan, Beritan Güneş ve George Aslan, İl Eş Başkanı Mihdi Tunç ve Necla Acıbuca ile partililer mazbata törenine eşlik ettiler.

Belediye Eş Başkanı Türk ve Demir, mazbatasını Mardin İl Seçim Kurulu'ndan aldı.

Mazbatalarını aldıktan sonra adliye binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, belediyenin bütün imkânlarını zorlayarak halka hizmet etmeyi esas alacaklarını söyledi.

‘HUKUKSUZLUK DEVAM ETTİĞİ MÜDDETÇE SUSMAYACAĞIZ’

Türk, “31 Mart halkımızın zaferi ile sonuçlandı. Halkımız kayyuma, hukuksuzluğa ve zulme karşı iradesini ortaya koydu. Örnek bir sınavdan geçti. Mardin; çok inançlı, çok kültürlü bir ilimizdir. Elbette ki burada sadece Kürtlerin katkısı yok, Arap ve Süryani halklarının da katkısıyla bu sonuçlara ulaşıldı.  İnanıyorum ki bu sonuçlar demokratik gelecek için yeni dönemin kapısını açar. Bugüne kadar Kürt halkına karşı yürütülen düşmanlık politikasından birileri vazgeçer. Ortak akılla yeni demokratik düzenin ve geleceğin sağlanması için yeniden düşünür. Bu ülkede bizler hep barışı, ortak demokratik geleceği esas alan bir yaklaşımı gösterdik. Bu ülkede diyalogun, barışın kalıcı hale gelmesi için çaba gösteriyoruz, çaba göstermeye devam edeceğiz. Ancak bugün görüyoruz ki, yine hilelerle pusular kurarak halkın iradesini farklı bir şekilde çalmaya çalışıyorlar. Van örneği ortadadır. Seçime katılma hakkını kazanıyor, Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul görüyor, ancak son gündeki bir hile ile arkadaşımızın mazbatasını 2’inci sırada olan ve hatta 3/1 oy alan AKP’nin adayına veriyor. Bu hukuksuzluk devam ettiği müddetçe asla ve asla susmayacağız, bütün gücümüzle geleceği demokratik bir sürece dönüştürmek için çaba göstereceğiz.” dedi.

‘BELEDİYENİN TEK BİR KURUŞUNA DAHİ TENEZZÜL EDİLMEYECEK’

Belediyenin tek bir kuruşuna dahi tenezzül edilmeyeceğini iddia eden Türk, şunları söyledi: “Sevgili Mardin halkı, bugün sizlerle beraber olmaktan büyük bir övünç ve mutluluk duyuyoruz. Elbette ki işimiz zor, kolay değil. Baktığımızda birkaç gün beri bırakın belediyenin mallarını içindeki sandalyeleri bile başka yere taşıyan bir mantıkla karşı karşıyayız. Son günlerde aldığı kredileri, AKP’li belediyelere aktararak belediyemizi gerçekten çalışmaz hale getirmek için çaba gösteriyorlar. Ama şunu bilin ki, belediyemizin bütün imkânlarını, zorlayarak halkımıza hizmet etmeyi esas alacağız ve size layık olabilmek için çaba göstereceğiz. Belediyenin tek bir kuruşuna dahi tenezzül edilmeyecek ve halkın yararına harcanacak. Bundan emin olmanızı istiyorum.”

Image descriptionImage description

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
04.04.2024 / 17:43

Abdullah Erin bey. Kişi olarak çok iyi, gerçek bir brokrat ve devlet ile vatandaş arasında köprü görevini rahatlıkla yapardı,, ancak bu dönem akparti enflasyon, hayat pahalılığı, ve MHP nın ortalığı ile ayrıştırıcı uslubu benimsemesi nedeniyle. Ciddi oy kaybı yaşadı.. Yinde ülkemiz ve bölgemiz için hayırlısı olsun, ortak paydalarda buluşup, farklılıklarımızı zenginlik görmek umudu ile...

Image
Ziyaretçi
04.04.2024 / 10:57

inş bu kadar süre içerisinde yapılmayan işlemleri projeleri düzenlemeleri yapar diğerleri gibi olmazsınız. elinizden gelenin fazlasını yapın ki oyları sonuna kadar hakedin. inş şaibesiz temiz güzel ve daha iyi işler yaparsınız. şu berbat battı çıktıya da, çevre yoluna da düzgün bir proje ile çözüm üretin lütfen. başarılar

Image
Ziyaretçi
04.04.2024 / 05:23

sn. baskanim, buyuksehir belediyesine gonderilen iskur typ personellerini geri cagirin. biz olmazsak orda calisan hicbir personel kalmayacak. sonra da belediye calismiyor diyecekler. sizlerden ricamiz bizi geri cagirin ve sozlesmeli yapin, belediyenin her alanda nasil calistigini goreceksiniz.

Yorum Yaz